標題: 2016女性世界年度風雲車揭盅 [打印本頁]

作者: reniless    時間: 30-12-2016 21:45     標題: 2016女性世界年度風雲車揭盅

【on.cc東網專訊】2016年已進入了最後倒數,正當大家展望2017之餘,當然也要回顧一下2016。日前女性世界年度風度車(Women's World Car of the Year)公布結果,今年由Jaguar F-Pace奪得2016年全球女性心目的中的年度風雲車大獎及年度風雲SUV兩大獎項。至於2016年全球女性心目的中的風雲高性能車、豪華車、家庭車、經濟車及綠能車就分別由Ford Mustang、Volvo S90、Honda Civic、Honda Jazz及Toyota Prius獲得。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifes ... 1230_00982_001.html
---
冇諗過女人會鐘意野馬,女人愛上馬之後會對男人失興趣。
---
喺老虎鄉下見過野馬1/2,鄉下地方。

圖片附件: bkn-20161230153707614-1230_00982_001_02p.jpg (30-12-2016 21:46, 57.74 KB) / 該附件被下載次數 127

作者: rho837    時間: 31-12-2016 00:39

野馬! Muscle Car 窩!
作者: kornhill401    時間: 31-12-2016 13:39

現在的女性,都多了玩各式各樣的汽車 .Thx for sharing
作者: rho837    時間: 31-12-2016 13:42

引用:
原帖由 kornhill401 於 31-12-2016 13:39 發表
現在的女性,都多了玩各式各樣的汽車 .Thx for sharing
我老虎咪揸我架GTR!
作者: 33tt    時間: 31-12-2016 15:00

很多 北美洲人 很喜愛 “馬上釘”,但 歐洲人和亞洲人 卻不太喜愛 。
作者: rho837    時間: 1-1-2017 01:00

引用:
原帖由 33tt 於 31-12-2016 15:00 發表
很多 北美洲人 很喜愛 “馬上釘”,但 歐洲人和亞洲人 卻不太喜愛 。
好簡單一個間題: 如果俾你選擇:-

1) 73萬買架全新V8野馬。

2) 或 42萬左右買架正形直版易手2007-2010年GTR。

我覺得會較多人攔第二個選擇!
作者: blockhead    時間: 1-1-2017 04:42

引用:
原帖由 rho837 於 1-1-2017 01:00 發表

2) 或 42萬左右買架正形直版易手2007-2010年GTR。

好明顯係美國人搞既玩意然後加『世界』兩個字落去∼
作者: 33tt    時間: 1-1-2017 09:22

引用:
原帖由 rho837 於 1-1-2017 01:00 AM 發表

同意,一定不選擇第一,但我會選 2a) ;我會買架二手911完成自己的dream car夢想
作者: reniless    時間: 1-1-2017 09:40

覺得新牌上路可以先買易手細馬力車仔熟習吓。
---
相機就可以直上旗艦機。
作者: 小鬼182    時間: 1-1-2017 16:43

其實每個人都有佢的選擇, 好似我買部09年golf 1.4 GT只係6個大洋,我朋友選擇去買部年份里數更高馬力更低設備用料都差過我的08年fit仔,仲用咗8個半....但係佢的角度係值得....而muscle car都有佢的獨特地方係其他super car比唔到.....但我最R頭係點解今代mustang會有部2500cc直4蝸牛國際版....乜muscle car唔係應該行V8有5-6000cc架咩?2500cc直4??咁我洗乜買你mustang??但偏偏依部所謂國際版係買得最好....

作者: rho837    時間: 1-1-2017 23:06

引用:
原帖由 小鬼182 於 1-1-2017 16:43 發表
其實每個人都有佢的選擇, 好似我買部09年golf 1.4 GT只係6個大洋,我朋友選擇去買部年份里數更高馬力更低設備用料都差過我的08年fit仔,仲用咗8個半....但係佢的角度係值得....而muscle car都有佢的獨特地方係其 ...
聽說直四turbo成本平!

如果我冇得攔一定要部野馬! 我一定買V8 Super Charged! 最好7200cc!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0