標題: [GHK] 若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢? [打印本頁]

作者: cqben    時間: 1-2-2017 13:18     標題: 若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?

市面Gas shotgun來去都是Remington 870, Mossberg m500,
若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?

作者: laiwangkai    時間: 1-2-2017 13:23

好有,但gbb跳殼定點?
作者: cqben    時間: 1-2-2017 13:32

我只係一相情願,但我建議都係Gas Magazine, 但一發三粒,大概同馬記870上彈系統差不多。
咁都好似可行😅
作者: sovietarmy2012    時間: 1-2-2017 13:39

總會出的
作者: rho837    時間: 1-2-2017 13:56

唔跳殻就冇興趣!
作者: loveless    時間: 1-2-2017 14:07

引用:
原帖由 cqben 於 1-2-2017 13:18 發表

市面Gas shotgun來去都是Remington 870, Mossberg m500,
若果GHK生產Saiga 12 shotgun, 有幾多人有興趣呢?
Gas的仲有M26 MASS, M1100, Kel-Tec KSG , M1887, VG Bentley...
GHK底的Saiga 12即係gas mag & blow back? 小弟好奇點上彈呢
作者: rho837    時間: 1-2-2017 14:23

引用:
原帖由 loveless 於 1-2-2017 14:07 發表

Gas的仲有M26 MASS, M1100, Kel-Tec KSG , M1887, VG Bentley...
GHK底的Saiga 12即係gas mag & blow back? 小弟好奇點上彈呢
可能照抄M82粒叉氣殼個設計咪得囉!
作者: ayaka    時間: 1-2-2017 14:26

GBB 半自動散彈當然有興趣
其實有廠改良馬路神M1100系統都已經好正
作者: cqben    時間: 1-2-2017 16:17

其實跳殼就當然好啦!但係執殼又係幾煩。所以打得出一發3-5粒落場都係實用。
當年CAW枝Beneili m4 就差小小。但如果有Maruzen m1100改良版就仲正。
作者: peterchk    時間: 1-2-2017 16:59

GHK PDW M2 VER. 有興趣D  KEY骨版PDW
作者: 閒雜人等    時間: 1-2-2017 21:49

就算有廠要出,出呢支可能性都唔太高
市場問題最少都出先一堆高知名度/經典款先有可能到佢
作者: Dave    時間: 1-2-2017 22:05

隨便搵下SAIGA 12 AIRSOFT,
搵到有人想出AEG...似乎是3 管版本

https://www.youtube.com/watch?v=bJB1-4xQ0aA&feature=youtu.be
作者: 閒雜人等    時間: 1-2-2017 22:59

aeg..3管...
唔通將馬記支AA12個膽copy落去 -.-?
作者: Dave    時間: 1-2-2017 23:05

引用:
原帖由 閒雜人等 於 1-2-2017 22:59 發表
aeg..3管...
唔通將馬記支AA12個膽copy落去 -.-?
應該不是,AA12 的膽十分長,單靠AK 身唔用托唔會夠長度.. 所以是一個迷..

但有人肯出SAIGA 12 殼其實都是好事。多樣野玩。

作者: jn_jona    時間: 1-2-2017 23:55

如果好似馬記870咁既m1014 gbb 都幾正
又可以實戰
作者: Dave    時間: 2-2-2017 00:16

如果真係整到氣動 ( SEMI/ FULL AUTO )又3 粒3 粒咁射,係十分吸引的事,但老實講3 發上彈結構唔易整,而且會頗大份,
對於「像真」的GBB 來說,好難偷位塞舊咁野上去。淨係講由個匣推上黎排位,已經唔知點設計...因為GBB 匣對上一定是空的,
如果整一舊不動既野係度FOR上三彈盞比鬧。
作者: 返品不可    時間: 4-2-2017 10:02

唔跳殻就冇興趣!
作者: 返品不可    時間: 4-2-2017 10:05

無得跳我真係接受不到,因為幾年前巳中毒
https://www.youtube.com/watch?v=YtjNZrCi1LA
作者: 返品不可    時間: 4-2-2017 10:07

https://www.youtube.com/watch?v=YV5f4SrogCo
作者: Dave    時間: 4-2-2017 11:20

跳殼又好,唔跳殼又好,如果做唔到複數BB 彈射擊就嘜意思都冇...
SAIGA 12 經典得很,肯出又做到N 發齊射肯定好賣
作者: 暈又暈    時間: 4-2-2017 21:15

希望有新出品的話,可以參考榴彈咁出彈殼

不過小弟以為APS果單官司未完結之前,台灣廠都未敢推新散彈槍玩具

視乎官司結果對以後玩具發展都好難講
作者: ayaka    時間: 4-2-2017 23:46

純幻想, 改良MARUZEN M1100
改善尾托氣缸/輸氣設計, 改用鋁/鋼活動部件, 打WE 2X-4X GAS, 行內管, 膠SHELL裝3-6粒BB
作者: kornhill401    時間: 12-2-2017 16:19

都幾靚仔 ,我都有興趣. Thx for sharing
作者: ethanwch    時間: 12-2-2017 22:26

上星期係捷克玩完支真 ge Saiga 12,真係好好FEEL!!!
https://www.youtube.com/watch?v=6i0gkGLDGW0
作者: cyl198911    時間: 12-2-2017 22:37

我會買囉,會係我第一支SHOTGUN

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0