標題: [Marui] Marui GBB M4用UBR尾托 [打印本頁]

作者: 罪與佛    時間: 4-2-2017 19:11     標題: Marui GBB M4用UBR尾托

想請教一下各位師兄,關於marui m4 gbb轉用UBR托的經驗

小弟上網search過,有個日本的blog話比安裝時冇咩問題
但又有一說marui m4 gbb個尾通數既非WA數亦非AEG數,而UBR是需要成條尾通換的

其實有冇師兄試過裝?
作者: clay82    時間: 8-2-2017 00:38

我冇試過,又冇marui m4
但見到e記有支marui m4換PTS ergo f93尾(即係ubr前身),他們可能答到你
作者: sam524    時間: 8-2-2017 11:32

尾通的確唔係WA數 唔係真數 又唔係AEG數
所以答你唔到
但我相信都係有錢就可以解決既問題
比錢改牙(假設槍身個洞做細左 可以擴大再dup牙)
作者: loveless    時間: 8-2-2017 15:17

PTS 版本條尾通牙數, 又唔同祖國老翻o個條的...
日本blog話安裝冇問題係祖國老翻...
作者: 罪與佛    時間: 8-2-2017 23:04

多謝各位師兄解答
如果牙純粹是大左細左倒是有得搞
最怕是一樣大但是牙粗度唔同,一擴大左就再冇尾通可以用

依家諗諗下都係用普通MOE/CTR安全
作者: stevenyu2000    時間: 9-2-2017 09:11

可以改牙做真數,咁就可以上 WA WE GHK 尾通

我兩支都改左

圖片附件: MWS.jpg (9-2-2017 09:11, 109.79 KB) / 該附件被下載次數 219

作者: DevilET    時間: 9-2-2017 10:09     標題: 回覆 6# 的帖子

師兄意思係改個下身度牙? thanks
作者: stevenyu2000    時間: 9-2-2017 10:59

引用:
原帖由 DevilET 於 9-2-2017 10:09 發表
師兄意思係改個下身度牙? thanks
YES

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0