標題: 大家小心二手區有異型 [打印本頁]

作者: nok777    時間: 24-2-2017 10:17     標題: 大家小心二手區有異型

分身異形既魔爪已經由u汪同師兄會延伸過來了 大家買光纖鋁slide同用英文sell sai g34既時候記住小心d

作者: MK~    時間: 24-2-2017 10:21

到底發生咩事...我放緊枝sai g34,好幾個人聯絡我之後九唔答八咁,仲問返我轉頭有乜野放...
重點係全部都用殘體字的
作者: 屈濕    時間: 24-2-2017 10:24

引用:
原帖由 MK~ 於 2017-2-24 10:21 發表
到底發生咩事...我放緊枝sai g34,好幾個人聯絡我之後九唔答八咁,仲問返我轉頭有乜野放...
重點係全部都用殘體字的
直接跳過就好
作者: nok777    時間: 24-2-2017 10:28     標題: 回覆 2# 的帖子

佢有好多分身Ac 隻異型講野九唔撘八 用殘體字都算 文法完全唔通 如果ching你放左俾佢好快會係二手區見到自己支g34話改左乜改左乜double價放番出去

師兄會同高登都有佢既起㡳同受害者post

最好用語音試佢 條友講野口疾疾

一個人開十幾張太空卡加分身ac 都唔知咩心態

作者: neomarx    時間: 24-2-2017 10:29

分身異形
作者: Dave    時間: 24-2-2017 10:32

引用:
原帖由 nok777 於 24-2-2017 10:28 發表
佢有好多分身Ac 隻異型講野九唔撘八 用殘體字都算 文法完全唔通 如果ching你放左俾佢好快會係二手區見到自己支g34話改左乜改左乜double價放番出去

最好用語音試佢 ...
平收貴賣卦,搵食味濃。直接唔采佢即可。
作者: Ben_9413    時間: 24-2-2017 10:37

好多人中蕉o架陰公
作者: Ben_9413    時間: 24-2-2017 10:39

引用:
原帖由 nok777 於 2017-2-24 10:28 發表

最好用語音試佢 ...
分享o下D link o拉不如, D新手師兄有個參考都好oY

補充, D相永遠矇矇分不清, resolution奇低, 燈光背景都暗果D 自己要醒目o拉

作者: 2slow    時間: 24-2-2017 10:42

已經留意到
其中一d post用英文,
但好明顯係google translate的,  文法用字狗屁不通
作者: MK~    時間: 24-2-2017 10:49

引用:
原帖由 屈濕 於 24-2-2017 10:24 發表

直接跳過就好
見親殘體字都唔覆
作者: nok777    時間: 24-2-2017 10:49

https://lihkg.com/thread/129048/page/1   連登post
http://www.chingclub.com/forum.p ... age=7&mobile=no  尾兩頁異形俾版本ko
http://www.chingclub.com/forum.p ... ge%3D1&mobile=2
http://www.chingclub.com/forum.p ... ge%3D3&mobile=2

呢隻異形聽聞仲係超級不死人 經常出席每個月一次大game個個fb group既game
作者: 屈濕    時間: 24-2-2017 11:12

引用:
原帖由 MK~ 於 2017-2-24 10:49 發表

見親殘體字都唔覆
就算係有心買野ge香港人我都唔會覆,見簡體就直接跳過
作者: nok777    時間: 24-2-2017 11:40

其實咁樣呃人錢真係對得住自己良心咩....
作者: 屈濕    時間: 24-2-2017 11:44

引用:
原帖由 nok777 於 2017-2-24 11:40 發表
其實咁樣呃人錢真係對得住自己良心咩....
佢有先算啦
作者: loveless    時間: 24-2-2017 11:49

引用:
原帖由 2slow 於 24-2-2017 10:42 發表
已經留意到
其中一d post用英文,
但好明顯係google translate的,  文法用字狗屁不通
google 翻譯英文o個位唔係佢
都係帶頭盔先...99.9%唔係佢
作者: 2slow    時間: 24-2-2017 12:11

引用:
原帖由 loveless 於 24-2-2017 11:49 發表

google 翻譯英文o個位唔係佢
都係帶頭盔先...99.9%唔係佢
唔肯定~ 但樓主都話 "...用英文sell sai g34.."
作者: nok777    時間: 24-2-2017 12:25

我好肯定係佢 咁低像素加呢張床單 佢之前用分身放呢支被踢爆後再開分身post 佢呢個username已經向u汪被ban了
作者: Opica    時間: 24-2-2017 12:28

語音就能確認

我被佢呃過
作者: loveless    時間: 24-2-2017 12:42

引用:
原帖由 2slow 於 24-2-2017 12:11 發表

唔肯定~ 但樓主都話 "...用英文sell sai g34.."
真係佢..
我最初睇到Google 英文翻譯係上星期既事, 響U想賣HiCapa的, 笑到肚痛,
o個時以為又多個奇人, 依家再睇原來都係屯門叔叔分身...

我會認得佢塊好爛既mouse pad, 好殘既cutting mat,
好花既地板, 但真係未開始研究佢張床
作者: jn_jona    時間: 24-2-2017 13:18

佢之前好興係u汪開分身 d名都係xxyy的zz 咁
除左講做左密氣 定管之外
仲好興拎d垃圾話換槍 又話改咩改咩 問佢佢又答唔到
最正係枝r93 定管但個bipod mount係條外管到
作者: kornhill401    時間: 24-2-2017 14:16

世界上,乜野奇人都有,二手區都不例外,大家小心
作者: sovietarmy2012    時間: 24-2-2017 17:15

佢曾經放一枝VFC Mp5sd3 GBB
3️000幾 話真品Grip 尾托 100% work
受害人一號趕住返屋企冇check清楚 返到去發覺成條bolt冇左
質問嗰陣佢話冇講連bolt 又話條bolt賣左
。。。。。。。。。。

有無得報警?佢咁做一個月可能呃到幾千蚊!
作者: nok777    時間: 24-2-2017 17:42

其實告佢可唔可行?怕告唔成反而被告番地鐵範圍內交收
作者: 屈濕    時間: 24-2-2017 17:47

香港地做個醒目的騙徒,隨時好搵過做正職,打個電個就幾球野
作者: rho837    時間: 24-2-2017 18:37

只要呢條友個相捕光! 大家冇問題!

呀公真係眼利!
作者: gtoray    時間: 24-2-2017 18:40

不可以post疑似人物的資料喔
作者: jn_jona    時間: 25-2-2017 00:37

引用:
原帖由 rho837 於 24-2-2017 18:37 發表
只要呢條友個相捕光! 大家冇問題!

呀公真係眼利!
連登出左相啦
仲話要報驚 如果無估錯d圖係係佢fb拎...出左公海想知佢告咩
作者: sealsman    時間: 25-2-2017 01:15

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-2-2017 00:37 發表

連登出左相啦
仲話要報驚 如果無估錯d圖係係佢fb拎...出左公海想知佢告咩
link呢
作者: peter195    時間: 25-2-2017 01:18

不如版主查IP, ban account?
作者: jn_jona    時間: 25-2-2017 02:12

引用:
原帖由 sealsman 於 25-2-2017 01:15 發表

link呢
https://lihkg.com/thread/129048/page/1
都唔知點解仲有人中招
作者: nok777    時間: 25-2-2017 11:49

佢又開ac賣g17了.......真係人不要面天下無敵......
作者: werewolf319    時間: 25-2-2017 12:04

http://hkm.appledaily.com/detail ... mp;category=instant
教宗都睇唔過眼要出聲了
作者: sovietarmy2012    時間: 25-2-2017 12:13

點解係要用Sai G34泥行騙呢?
作者: Ben_9413    時間: 25-2-2017 13:19

剩賣原裝準星果D都好可疑...

真係攪到活在恐慌之中
作者: Ben_9413    時間: 25-2-2017 13:22

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-2-25 12:13 發表
點解係要用Sai G34泥行騙呢?
應該係o甘o岩有師兄放緊迷Sai?
作者: kornhill401    時間: 25-2-2017 13:51

引用:
原帖由 Ben_9413 於 25-2-2017 13:19 發表
剩賣原裝準星果D都好可疑...

真係攪到活在恐慌之中
有槍無匣果D都好可疑,尤其是GBB槍...唔通支槍執返尼,所以無匣
作者: jn_jona    時間: 25-2-2017 14:57

琴晚見到個g17改 $1600
都覺得似係佢黎
今日就bam左
Pdi 6.00管 有冇咁堅啊 想見識下
作者: 屈濕    時間: 25-2-2017 15:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-2-25 14:57 發表
琴晚見到個g17改 $1600
都覺得似係佢黎
今日就bam左
Pdi 6.00管 有冇咁堅啊 想見識下
笑左,粒彈6mm,條管6.00,打條毛
作者: jn_jona    時間: 25-2-2017 15:15

引用:
原帖由 屈濕 於 25-2-2017 15:11 發表

我玩金球就5.95+-0.05既 條管工差少少都射唔出
作者: 屈濕    時間: 25-2-2017 17:57

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-2-25 15:15 發表

佢咁樣BB都入唔到管添,呃人都俾D誠意啦
作者: MP5A5    時間: 25-2-2017 20:02

引用:
原帖由 nok777 於 25-2-2017 11:49 發表
佢又開ac賣g17了.......真係人不要面天下無敵......
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1
距黎?
作者: gtoray    時間: 25-2-2017 20:11

引用:
原帖由 MP5A5 於 25-2-2017 20:02 發表

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1
距黎?
應該係,除非唔係
作者: Ben_9413    時間: 25-2-2017 21:36

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-2-25 15:15 發表

全新 1.9j 全改 G17 霰彈槍
作者: jn_jona    時間: 25-2-2017 23:38

引用:
原帖由 屈濕 於 25-2-2017 17:57 發表

佢咁樣BB都入唔到管添,呃人都俾D誠意啦
若要人不知 唔好太低b
點解我地會知係佢 因為佢太低b
作者: tf141    時間: 26-2-2017 00:25

引用:
原帖由 屈濕 於 25-2-2017 15:11 發表

其實係有6.00管, 因為理論上BB彈應該係5.95mm

http://shop.ehobbyasia.com/nine- ... m.html#.WLGvrm996Uk
作者: tf141    時間: 26-2-2017 00:27

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-2-2017 13:51 發表

有槍無匣果D都好可疑,尤其是GBB槍...唔通支槍執返尼,所以無匣
有兩枝鎗, 賣咁一枝, 留番匣自用
有問題?

利申: 賣過幾枝鎗唔跟匣, 而家都有枝放緊
作者: Ben_9413    時間: 26-2-2017 00:29

引用:
原帖由 tf141 於 2017-2-26 00:25 發表

其實係有6.00管, 因為理論上BB彈應該係5.95mm

http://shop.ehobbyasia.com/nine- ... m.html#.WLGvrm996Uk
用落支非比賽槍係o米正先

加500送埋篩彈板就有得玩
作者: Ben_9413    時間: 26-2-2017 00:31

引用:
原帖由 tf141 於 2017-2-26 00:27 發表

有問題?

這個合理
作者: tf141    時間: 26-2-2017 00:36

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-2-2017 00:29 發表

用落支非比賽槍係o米正先

加500送埋篩彈板就有得玩
其實就算真係比賽鎗都未必需要啦
呢d攪屎棍野嚟架啫
作者: jn_jona    時間: 26-2-2017 01:09

引用:
原帖由 tf141 於 26-2-2017 00:36 發表

其實就算真係比賽鎗都未必需要啦
呢d攪屎棍野嚟架啫
西彈器印象中好貴下
作者: jn_jona    時間: 26-2-2017 01:10

引用:
原帖由 tf141 於 26-2-2017 00:27 發表

有問題?

我都會係咁
特別we既gbbr 好多人收槍都唔想要匣 我只係提供多個option姐
作者: 48191    時間: 26-2-2017 08:49

9球咪有6.00管囉!用某牌子BB蛋Jam到飛起......
引用:
原帖由 tf141 於 26-2-2017 00:27 發表

有問題?

作者: jn_jona    時間: 26-2-2017 12:01

引用:
原帖由 48191 於 26-2-2017 08:49 發表
9球咪有6.00管囉!用某牌子BB蛋Jam到飛起......
但pdi冇嘛 呃人之前都research 下啦
作者: kornhill401    時間: 26-2-2017 14:02

引用:

有問題?

原來有人會同時買兩枝..同廠,同款的玩具槍, 請恕我..小見多怪..
作者: tf141    時間: 26-2-2017 14:25

引用:
原帖由 kornhill401 於 26-2-2017 14:02 發表

原來有人會同時買兩枝..同廠,同款的玩具槍, 請恕我..小見多怪..
大把人都會, 特別係二手區見平又收番枝, 又或者買嚟做base改唔到款既野
更何況有d鎗匣係可以共用, 例如我有Glock 34, Glock 18, Glock 17, Glock 26, Glock 26 Advance
其實冇一個款重複, 但係匣一樣可以用
作者: jacko    時間: 26-2-2017 14:46

引用:
原帖由 kornhill401 於 26-2-2017 14:02 發表

我會,有時仲唔只兩枝,無咩咁出奇

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0