標題: 「E荷B」攪成點? [打印本頁]

作者: bennytsang16    時間: 2-4-2017 03:18     標題: 「E荷B」攪成點?

有無 Ching 知道「E荷B」攪成點?幾個星期前問過佢個四眼哥仔,佢話只係內部裝修;另外又有傳言,佢可能搬落得龍酒家斜對面。
另外「E荷B」個網是不是冧左?近兩日都上唔到佢個網。
作者: vigiloconfido    時間: 2-4-2017 03:47

上星期五上過去,係入面開工,無特別野窩
作者: gainax    時間: 2-4-2017 06:35

其實而家已經復工? 因怕去到唔開都一段時間無上去
作者: Dave    時間: 2-4-2017 10:41

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-4-2017 03:18 發表
有無 Ching 知道「E荷B」攪成點?幾個星期前問過佢個四眼哥仔,佢話只係內部裝修;另外又有傳言,佢可能搬落得龍酒家斜對面。
另外「E荷B」個網是不是冧左?近兩日都上唔到佢個網。
個WEB 日日都開到。
應是搬左去HSBC 旁邊地鋪。
復工未不肯定,可試試直接打去問問。
作者: kornhill401    時間: 2-4-2017 13:41

自從搬到九東,唔就腳,都無去過
作者: pbay    時間: 3-4-2017 10:20

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-4-2017 13:41 發表
自從搬到九東,唔就腳,都無去過
都幾隔涉.... 雖然附近多game場/IPSC,
但無左以前興起就去打個round既方便. 搬左咁耐都係去過一次咋

作者: 屈濕    時間: 3-4-2017 10:56

引用:
原帖由 pbay 於 2017-4-3 10:20 發表

但無左以前興起就去打個round既方便. 搬左咁耐都係去過一次咋
可能我住沙田(我覺得沙田係香港中間位置),除左近郊出卡啦,冇咩地方覺得隔涉
作者: 紗夢    時間: 3-4-2017 18:25

今日打左去問,話門市重未開
作者: ranger101    時間: 5-4-2017 01:51

佢個網被Norton Symantec屏蔽佐,如果你部機有裝佢firewall,即係開唔到提示網站木馬攻擊
好似都係上周開始發現,在office冇權限關閉自己部機既firewall,所以完全冇辦法開唔到
作者: stevechau    時間: 5-4-2017 09:40

引用:
原帖由 pbay 於 3-4-2017 10:20 發表

自從搬左入新蒲崗, 位置真係差左好多...鋪面細左之外, 其實人流都下跌得好緊要~
而家係間鋪細令到人覺得逼, 以前係間鋪大, 但人流多到覺得逼, 係兩回事黎~
好掛住以前仲未搬落麗新之前果個鋪, 齋行都行成粒鐘先行得完一個圈~
作者: bennytsang16    時間: 5-4-2017 11:07

噢!ehobby 出了消息,遲些會搬落去新蒲崗爵祿街 98 號爵祿居 1 樓!

圖片附件: ehb-1.jpg (5-4-2017 11:07, 111.55 KB) / 該附件被下載次數 147

作者: horenhim    時間: 5-4-2017 11:42

7點收, 放工仆去新浦崗都係趕唔切
作者: vigiloconfido    時間: 5-4-2017 12:41

話說e興趣個網係未用左d唔知乜鬼script
kaspersky唔比上
作者: BLSK    時間: 5-4-2017 14:12

我入坑個陣已經係麗新 我覺得幾大幾好行加上又近地鐵站一個箭步就到

新蒲岡呢個地方本身都唔係好就腳係地鐵站行都三個字先到,跟住上去又複雜又細
不過好彩佢而家都搬,應該大D既

今日想去但仲未開
作者: rainey    時間: 5-4-2017 14:43

一搬再搬又搬
作者: ~繪~    時間: 6-4-2017 17:31

圖片附件: 708070035890537700.jpg (6-4-2017 17:31, 171.9 KB) / 該附件被下載次數 151

作者: gainax    時間: 6-4-2017 23:58

唔知有冇師兄知幾時搞掂? 好多野想入貨未開都好耐冇得去
作者: kenjiwu    時間: 7-4-2017 11:46

引用:
原帖由 vigiloconfido 於 5-4-2017 12:41 發表
話說e興趣個網係未用左d唔知乜鬼script
kaspersky唔比上
我都係, 不過改用HTTPS開頭就OK
作者: 屈濕    時間: 7-4-2017 11:48

先係左邊買野,再去右邊食big tea rice
作者: pbay    時間: 7-4-2017 11:55

引用:
原帖由 rainey 於 5-4-2017 14:43 發表
一搬再搬又搬
上屋搬下屋, 下屋搬返上屋, 上屋又搬返下屋,  唔見N籮穀....
作者: sovietarmy2012    時間: 7-4-2017 12:29

UN好似執左。。。吾知係邊了
作者: kornhill401    時間: 7-4-2017 13:18

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-4-2017 12:29 發表
未執住,只不過搬了對面一樓.
作者: Opica    時間: 7-4-2017 13:24

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-4-2017 12:29 發表
搬左對面一樓,改名叫HH
作者: netson    時間: 11-4-2017 14:48

自從由長沙灣搬左去新蒲崗後, 吾太方便, 所以我好耐都未去過. 吾知 E何B 宜家有冇以前禁多人呢?

作者: cwso    時間: 11-4-2017 15:59

新鋪開將未???
作者: Dave    時間: 11-4-2017 16:04

官網說開了

作者: cwso    時間: 11-4-2017 16:40

謝謝謝
作者: CLos3r    時間: 11-4-2017 19:35

尋晚去左睇 闊落過十樓
起碼每行櫃唔係單線行車先
但係未執好晒位
如果要買野就寫定item code直接俾佢

開係我公司隔離街
對我極方便

作者: gainax    時間: 11-4-2017 19:47

Wow, 想問下買槍同零件唔知仲有冇折
作者: CLos3r    時間: 11-4-2017 20:09     標題: 回覆 29# 的帖子

作者: gainax    時間: 11-4-2017 21:37     標題: 回覆 30# 的帖子

復活節先冇折
仲諗住等佢開復活折一次過
作者: Opica    時間: 11-4-2017 21:41

引用:
原帖由 gainax 於 11-4-2017 21:37 發表
復活節先冇折
我覺得佢哋等舖頭執好貨先至有折
如果而家有折,啲人會衝上去阻住佢哋執貨
作者: gainax    時間: 11-4-2017 22:39     標題: 回覆 32# 的帖子

係就等多等先
作者: 紗夢    時間: 12-4-2017 16:13

暫時都係唔好滾攪佢地住

話說我想要a火帽,佢囉左b款黎
初時重堅持話無分別,後尾對住佢個網張圖先確定真係兩樣嘢黎。跟住再等一輪,囉多三隻俾我,都係b款/_\
佢地話係新版改左款,我唔買都唔緊要

前後加埋罰企50分鐘。依家都係去翻廣華街買算

不過岩先企咁耐睇足咁耐佢地sell客真係好好禮貌,服務態度好好。
作者: RCman    時間: 12-4-2017 16:19

我會等到佢有折頭至會上去了
作者: Lolanto    時間: 12-4-2017 17:48

引用:
原帖由 gainax 於 11-4-2017 21:37 發表
復活節先冇折
復活節先黎冇折,唔通連依何扁都唔鍾意我
作者: gainax    時間: 12-4-2017 22:48     標題: 回覆 36# 的帖子

本身上個月諗住入貨見零件有84折買夾都好,點知撞正裝修
等到開返就冇Lu
作者: stevechau    時間: 13-4-2017 09:55

引用:
原帖由 gainax 於 12-4-2017 22:48 發表
本身上個月諗住入貨見零件有84折買夾都好,點知撞正裝修
等到開返就冇Lu
我無理到, 照走左上去...
仲折上折, 幾十蚊就執左個BLADETECH電話殼同買左對護膝...
我會等到槍有折先上去買埋支ANGRYGUN 1911
作者: gainax    時間: 14-4-2017 02:40     標題: 回覆 38# 的帖子

紅狗都85折了, e記係時候要出手了, 復活折多假期多人流先比借口掃貨係味先
作者: JFCP    時間: 14-4-2017 07:24

琴日上過去,見佢地都未執好貨!
作者: rainey    時間: 14-4-2017 11:46

今次間新鋪大左定再細左
引用:
原帖由 JFCP 於 14-4-2017 07:24 發表
琴日上過去,見佢地都未執好貨!

作者: pang0001    時間: 14-4-2017 13:00

復活節有折,但門市休息。完
作者: BLSK    時間: 14-4-2017 15:22     標題: 回覆 41# 的帖子

大過上手,整體無麗新咁大

我覺得槍同零件位同麗新比都有7,8成但無左衫同袋個個位
作者: Mairon    時間: 17-4-2017 18:14

有沒師兄知道打緊幾折@@
作者: stevechau    時間: 19-4-2017 09:18

引用:
原帖由 BLSK 於 14-4-2017 15:22 發表
大過上手,整體無麗新咁大

我覺得槍同零件位同麗新比都有7,8成但無左衫同袋個個位
好事黎既...5.11都有鋪係TST, 唔會點特登上E記睇~
以前係麗新比起仲係工廠大廈大鋪, 已經非常少擺VEST果類GEAR, 如果唔係代理到5.11堆貨, 佢地應該連果個AREA都唔擺~
未搬落麗新之前, 大鋪曾經有個AREA擺左好多VEST出黎, 後來傾開計話擺出黎狂做折都去唔晒D貨...
未來唔會點入平VEST同果類GEAR...入都唔會點擺出黎...佢而家都照返呢條路行JE~
作者: BLSK    時間: 19-4-2017 19:10     標題: 回覆 45# 的帖子

我都係睇槍同配件多
無計啦vest呢啲gear一件起兩件止,大家多數追槍多
當然去貨去得慢
作者: gainax    時間: 23-4-2017 06:39

終於有折, 早知前幾日忍下手
呢次買件掃返夠本先得
作者: BLSK    時間: 23-4-2017 12:29

想買內管但個牌子無折
作者: kornhill401    時間: 23-4-2017 13:37

引用:
原帖由 BLSK 於 23-4-2017 12:29 發表
想買內管但個牌子無折
剛才在本論壇看到,開始有折.
作者: Mairon    時間: 23-4-2017 23:31

前排先係redog 買完。。又到ehappy T_T今個月要咬麵包了。。
兩間野特登錯開時間嘅~~
作者: T-800    時間: 24-4-2017 00:02

新蒲崗好丫,近軍醫公司喎。。。

Happy shooting!
作者: ranger101    時間: 24-4-2017 10:52

搬落地鋪方便與否真就見仁見智,拎貨要返對面10樓倉庫,仲要上落2部Lift人手推車過條馬路送貨,師傅都幾辛苦
交完飛可以附近飲杯嘢再返,見d客都係counter等緊check貨,真係要等佐一陣

作者: stevechau    時間: 24-4-2017 16:13     標題: 回覆 52# 的帖子

10樓果個問題唔係唔方便...本身果個區就已經唔方便~
10樓最大問題係太過細~
作者: RCman    時間: 24-4-2017 16:25

新鋪地方比10樓大小小,真係只大小小,唔可以同長沙灣比
而且上星期五去佢仲未執好Display 櫃
分類方面,因我唔會買電鎗無留意,
但GBB好小及亂,
而重點來了.....佢個倉相信唔係用同一層,我見佢羅貨時有同事上上落落。
果日只有我一個客都等左15分鐘,如果人多果時可以想想會點?

作者: gainax    時間: 24-4-2017 20:11

引用:
原帖由 RCman 於 24-4-2017 16:25 發表
但GBB好小及亂,
而重點來了.....佢個倉相信唔係用同一層,我見佢羅貨時有同事上 ...
我個日等左應該>20分鐘
個後生仔都幾辛苦不停走轉,如托槍就
不過佢搬去街面方便過上10樓,等既話我覺得可以做埋whatapps提早落單咁唔洗等方便好多
作者: tinyau1134    時間: 24-4-2017 21:37

上星期去過新鋪。
我比較瘦,穿插display 櫃之間完全冇問題!
不過我朋友比較大份,有啲位要掉頭出返去!
如果有機會消費..
我應該同以前一樣上網睇,打去問->有就拎code比錢
作者: BLSK    時間: 25-4-2017 01:20

我之前個日去應該有計埋我三四個人買野,仲有幾個人換積分啲野
我應該等左30 分鐘到 不過咁咁下電話好快過既
作者: rainey    時間: 25-4-2017 18:26

咁大件事。交通唔方便。買野唔順。比錢又唔掂。真係有 咁多問題
引用:
原帖由 BLSK 於 25-4-2017 01:20 發表
我之前個日去應該有計埋我三四個人買野,仲有幾個人換積分啲野
我應該等左30 分鐘到 不過咁咁下電話好快過既

作者: stevechau    時間: 26-4-2017 09:10

引用:
原帖由 RCman 於 24-4-2017 16:25 發表
但GBB好小及亂,
而重點來了.....佢個倉相信唔係用同一層,我見佢羅貨時有同事上 ...
佢自從搬左去東九, GBB櫃一直都係又亂又少...
睇黎佢都要學下WXC咁, 整個留貨系統係度算~
以前係長沙灣, 個倉就係後鋪/隔離...而家去左對面大廈...
好似WXC咁...黎緊要拎咩貨對佢都有困難~
作者: stevechau    時間: 26-4-2017 09:45

引用:
原帖由 rainey 於 25-4-2017 18:26 發表
咁大件事。交通唔方便。買野唔順。比錢又唔掂。真係有 咁多問題
交通對我呢D揸車人士黎講...好過槍街但差過長沙灣咁LOR~
買野唔順就自從搬左黎東九已經係咁, 太多野要CALL出黎睇...
以前要睇唔難, 只係埋單CHECK貨要等...
而家就調返轉...乜都要CALL, 等果陣又無乜野可以行開一二邊睇住等...

作者: edison0918    時間: 26-4-2017 16:27     標題: 回覆 60# 的帖子

Totally agree with you CHing...so now I rather buy from them online instead..
作者: 2slow    時間: 26-4-2017 16:58

其實大家試下從佢地角度想想, 以佢地的scale, 大可只做online/wholesale,
由之前搬黎新蒲崗爵祿街新鋪, 睇得出佢地已經努力盡量改善了.

起碼好過另一間野 N倍了, 反而有兩樣野想佢地改善

1) 星期一至六開到8pm, 好多人收6pm趕到去已經拉閘.... 多一粒鐘好好多, 星期日開埋下午就最好啦

2) onlineshop, 設計好舊, 十分難用, 用ipad或手機完的話全係企左係度
作者: RCman    時間: 26-4-2017 17:06

引用:
原帖由 2slow 於 26-4-2017 16:58 發表
其實大家試下從佢地角度想想, 以佢地的scale, 大可只做online/wholesale,
由之前搬黎新蒲崗爵祿街新鋪, 睇得出佢地已經努力盡量改善了.

起碼好過另一間野 N倍了, 反而有兩樣野想佢地改善

1) 星期一至六開到8 ...
1)呢個就係成本問題,除非佢由11點開推到12點或1點
2)如果佢on-line做得好,我想好多人會用佢online
但大前題係佢個介面當detect 到location 係shipping Local應該把US$轉換為HK$(因為佢店頭計大多貨品都係低於78算,有D更是低於7算)
作者: 2slow    時間: 26-4-2017 17:13

引用:
原帖由 RCman 於 26-4-2017 17:06 發表

1)呢個就係成本問題,除非佢由11點開推到12點或1點
2)如果佢on-line做得好,我想好多人會用佢online
但大前題係佢個介面當detect 到location 係shipping Local應該把US$轉換為HK$(因為佢店頭計大多貨品都係 ...
做零售係咁ga la, 好多人都係收工後先食個飯再行街, 況且佢個地點唔就腳呢...
大可先做下統計, 試開到8點及星期日開對佢地有無so...

online shop個 search 及 filter 廢到一個點, 我多數都係用google search返佢d野..... 寫過啦唔該
作者: Ben_9413    時間: 26-4-2017 17:20

Local收好貴郵費
作者: stevechau    時間: 26-4-2017 17:30

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-4-2017 17:20 發表
Local收好貴郵費
佢LOCAL好似免郵費WOR...
作者: Ben_9413    時間: 26-4-2017 17:31

引用:
原帖由 stevechau 於 2017-4-26 17:30 發表

佢LOCAL好似免郵費WOR...
我試親check out都計o咼
作者: Opica    時間: 26-4-2017 18:46

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-4-2017 17:31 發表

我試親check out都計o咼
好似要過某限額先得
作者: Ang123456    時間: 27-4-2017 07:45

本地郵費要過1kg先免郵費,買零件就不化算!
不過而家好多野都out of stock, 好耐無去買了。
其實對於消費者來說,舖面買野咁等法好
作者: ranger101    時間: 27-4-2017 10:41

本地郵費太貴,問過CS話要超過1kg先免,即係等於要買槍同匣最快達到個target
一般零件裝備試過大概買到$100-110usd差唔多免郵

作者: aa7894    時間: 7-5-2017 20:00

網店折扣不吸引, 貨品有問題要自負運費, stock update慢
實體店等候時間長, 店員拾下拾下點查貨都唔識
存在既用途....應該係等其他網店成長得快啲
純粹個人意見

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0