標題: 古代又要搬? [打印本頁]

作者: 1392    時間: 8-6-2017 23:52     標題: 古代又要搬?

啱啱喺Facebook見到,又搬去新蒲崗

上載搵唔到幅相

作者: bennytsang16    時間: 9-6-2017 00:52

Alpha Airsoft 舊年都搬左去新蒲崗五芳街,唔通兩間合作聯營?
作者: rho837    時間: 9-6-2017 01:12

呀漿拍暈拿閒舖來收租淫淫腳咪重有SOO!

再買多幾層連住上下左右供十幾萬平方尺公廈! 槍/場合一! 賣及租槍/gear/BB彈/gas/電池叉電! 試槍有三點色靚女sales企隔離一齊試!
作者: louis265    時間: 9-6-2017 03:03

今時今日D舖都逐漸搬上網了?
作者: Ang123456    時間: 9-6-2017 07:32

而家既現代很耐無入去。
有次去想買slide, 有個員工哥仔明知我要睇,那時又不是多客人,都要手踭托狗頭半身伏落個櫃度,我望一望哥仔,懒理闊老續續托狗頭!
唯有去另一舖買slide!間舖好似太多皇親國戚,個個不憂做!
作者: 2slow    時間: 9-6-2017 09:21

唔怪得知d slide賣咁平啦...
上星期行過買野已經見到老細同人傾緊裝修
作者: dogjumpjump    時間: 9-6-2017 10:03

好快成條街變晒金鋪,錶鋪。。 

圖片附件: 19030468_1644592922248173_5963134472909837813_n.jpg (9-6-2017 10:03, 156.88 KB) / 該附件被下載次數 142

作者: horenhim    時間: 9-6-2017 10:14

引用:
原帖由 rho837 於 9-6-2017 01:12 發表
呀漿拍暈拿閒舖來收租淫淫腳咪重有SOO!

再買多幾層連住上下左右供十幾萬平方尺公廈! 槍/場合一! 賣及租槍/gear/BB彈/gas/電池叉電! 試槍有三點色靚女sales企隔離一齊試!
你既分色十分到位!
除了三點色靚女sales........
很想要
作者: lhlui    時間: 9-6-2017 11:04

引用:
原帖由 horenhim 於 9-6-2017 10:14 發表

你既分色十分到位!
除了三點色靚女sales........
很想要
三點色女sales ......  就是有, 也應是舊有店舖班底成員, 真是"很想要"......
作者: horenhim    時間: 9-6-2017 11:09

引用:
原帖由 lhlui 於 9-6-2017 11:04 發表

三點色女sales ......  就是有, 也應是舊有店舖班底成員, 真是"很想要"......
你del左個靚字
作者: pbay    時間: 9-6-2017 14:18

古代已經無乜特色, 純粹就腳先多人行,

如果連就腳呢個因素都唔存在, 想知搬去新蒲崗仲有無人會專誠去 ?
作者: queen    時間: 9-6-2017 14:56

再咁搬法廣華街好快就會唔再係槍街,係旺角食街啦....
作者: T-800    時間: 9-6-2017 15:48

我會去。。。係軍醫公司隔離。。。好方便!

Happy shooting!
作者: ~~方~~    時間: 9-6-2017 15:53

引用:
原帖由 Ang123456 於 9-6-2017 07:32 發表
而家既現代很耐無入去。
有次去想買slide, 有個員工哥仔明知我要睇,那時又不是多客人,都要手踭托狗頭半身伏落個櫃度,我望一望哥仔,懒理闊老續續托狗頭!
唯有去另一舖買slide!間舖好似太多皇親國 ...
5月中果陣我都想去買slide...行左好耐都睇唔岩心水, 點知一見現代成堆hi-capa slide 連中身做緊6-8折...

即刻狗衝左條sti exective 番黎,做緊6折, 千一多d

今日再去已經變番8折
作者: Kwind    時間: 9-6-2017 16:02

古代D模型又賣得貴過人..係買CP野先會去古代

如果又搬去新蒲崗...基本上又可以唔洗去...對我黎講太遠了

旺角長沙灣都可以個個月或個個禮拜去...但新蒲崗我諗一年兩三次啦

以E興趣計...以前長沙灣...睇0岩一兩件野就坐車去買

而家新蒲崗...睇佢地網頁...睇0岩SAVE低條LINK...儲埋10樣8樣先去一次

但當想去時發現又有一兩樣冇貨了...又等下次...差不多咁上下既感覺

作者: horenhim    時間: 9-6-2017 16:29

引用:
原帖由 Kwind 於 9-6-2017 16:02 發表

如果又搬去新蒲崗...基本上又可以唔洗去...對我黎講太遠了

旺角長沙灣都可以個個月或個個禮拜去...但新蒲崗我諗一年兩三次啦

以E興趣計...以前長沙灣...睇0岩一 ...
我已經懶到網購算
作者: kornhill401    時間: 9-6-2017 21:52

連佢都搬走埋 ,現在只有..明搶..是最老字號了 Thx for sharing
作者: proproprofessor    時間: 9-6-2017 23:00

講開單車褲,槍款少,班坐館又有型,明知我想睇slide,不過睇我條窮L買唔起,放份報紙枱面都理7我,搬唔搬都一樣,冇損失
作者: kornhill401    時間: 11-6-2017 14:14

引用:
原帖由 Ang123456 於 9-6-2017 07:32 發表
而家既現代很耐無入去。
唯有去另一舖買slide!間舖好似太多皇親國 ...
C Hing形容得十分貼切, 是否果位..金毛哥哥仔..呢
作者: Ben_9413    時間: 11-6-2017 14:43

員工自己吹水多過做o野, 最頂o吾順一入門口俾佢上下打量o個o下, o野又貴過人, o吾知想點
作者: olw0978    時間: 11-6-2017 15:07

引用:
原帖由 kornhill401 於 11-6-2017 14:14 發表

C Hing形容得十分貼切, 是否果位..金毛哥哥仔..呢
早已不在,記得問親佢買野,必定回答是最後一件。。。
作者: T-800    時間: 11-6-2017 17:00

引用:
原帖由 Ben_9413 於 11-6-2017 14:43 發表
員工自己吹水多過做o野, 最頂o吾順一入門口俾佢上下打量o個o下, o野又貴過人, o吾知想點
幫襯左廿幾卅年…古代的印象∼只覺啊「嫂」D火氣都唔细
作者: 48191    時間: 11-6-2017 18:00

不過Aimpoint 好似平過十八樓。
作者: Ang123456    時間: 11-6-2017 18:29     標題: 回覆 21# 的帖子

自呀龍走了后, 之后再裝修, 請來個班年青人, 在我來說是講野多過做野, 趕客走的好員工!
作者: 051039    時間: 11-6-2017 22:35

係佢個度買579套最平先會幫襯,D店員完全唔L係搵食,唔L尊重份工!
利申:我專心工作,問心無愧
作者: dogjumpjump    時間: 12-6-2017 09:57

引用:
原帖由 Kwind 於 9-6-2017 16:02 發表

以E興趣計...以前長沙灣...睇0岩一 ...
模型係貴, 我多數係去買油, 因為齊全兼就腳, 好行D, 以及附近多其他嘢睇 ,
而家佢走埋,唯有旺角果邊
作者: Ang123456    時間: 23-6-2017 22:37

今晚路過, 入去看看有什麼可買, 對正大門張桌櫃旁, 依然有位哥仔托狗頭, 入去繞一圈無野買!
88了現袋褲, 相信日后都無機會再幫襯了!
作者: mujiadam    時間: 24-6-2017 13:01

講真下...人工低到聞,想有咩服務? 剩低既係留返比個仔敗架啦
作者: NCP013    時間: 25-6-2017 02:58

星期三見佢APS 870mk-II 木版二千找百幾
作者: kenny90hk    時間: 26-6-2017 17:14

好似間間都搬去新蒲崗...
作者: Dave    時間: 26-6-2017 17:48

在下第一柄手槍 ( GLOCK 26 ) 就是現袋買的,十年前的事了,一個時代的終結。

作者: kornhill401    時間: 29-6-2017 15:34

都幾懷念當初90年代,佢店舖在廣華街的日子,過萬元一支的M24,和R93狙擊槍.
使我眼界大開,
作者: 飛翼大力士    時間: 2-7-2017 22:06

今日經過已搬了。。。槍街就快錶街。。。
作者: RCman    時間: 3-7-2017 10:24

其實我初玩氣鎗時,都有二十多年....
大多MGC鎗都係同古代買,
但佢及後"多元化"貨品,後生店員盡忠職守把店前CP滑套當餐桌後,
我已多年無幫襯過,就算有買...都係間中一支半支的CP滑架(還要等佢地開餐完畢才有得睇櫃內一切),
所以佢搬去邊我也不覺可惜

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0