標題: 中印頭哨戰之另類勝利 [打印本頁]

作者: Ben_9413    時間: 24-7-2017 17:27     標題: 中印頭哨戰之另類勝利

印仔o甘樣出師未捷, 服未

http://orientaldaily.on.cc/cnt/c ... 0724/00178_003.html

中巴邊防官兵 同慶八一建軍節
【本報綜合報道】印度與中國軍事對峙,同時與巴基斯坦的軍事摩擦加劇,而中巴兩國邊防官兵,日前卻在邊境共同慶祝解放軍「八一」建軍節,展現兩國軍隊友誼。

印查劣質炮 揭偽造報告
內地軍媒昨圖文報道,新疆邊防總隊前哨班官兵,近日與巴基斯坦官兵一起慶祝解放軍「八一」建軍節。雙方還就共同打擊走私偷渡等進行座談,「充分彰顯了兩國邊防官兵的深厚友誼」。有分析指,在中印軍隊對峙和印巴衝突之際,中巴強調友誼,明顯針對印度。

另有印度媒體報道,印度克塔克商會日前決定,促請市內的貿易商家全面杯葛中國產品。商會負責人表示,克塔克是奧里薩邦經濟中心,如果當地的貿易商抵制,全國各地的貿易商亦將會跟隨。

不過,印度在對華強硬的同時,其國產155毫米「丹奴什」榴彈炮上周進行測試時卻以失敗告終。官方調查後,認為失敗原因是火炮使用的滾珠軸承有質量問題,並指外判商偽造報告,將採購自中國河南的產品,冒充德國產品。

下駟跑出

作者: JBL    時間: 24-7-2017 17:31

作者: jn_jona    時間: 24-7-2017 17:52

印度佬另類奶野
作者: 新手一隻    時間: 24-7-2017 18:18

作者: Ben_9413    時間: 24-7-2017 18:36

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-24 17:31 發表
印度人開始砸中國店鋪

https://www.youtube.com/watch?v=VtkHlJoiTzU&feature=share
發窮惡

佢個北聯邦自己暴動中都未顧得掂
作者: rho837    時間: 24-7-2017 21:18

中印兩國都有核武! 如果一撳掣就世界大洗牌!
作者: JBL    時間: 24-7-2017 21:32

作者: Ben_9413    時間: 24-7-2017 22:43

引用:
原帖由 JBL 於 2017-7-24 21:32 發表

呀三果d好似係第二代核武,隔左咁耐響唔響都成儗問喎...?

買o吾番 5" 1/4 floopy run o吾到點火programme

圖片附件: Floppy-disk-Pentagon-America.jpg (24-7-2017 22:43, 68.13 KB) / 該附件被下載次數 159

作者: JBL    時間: 24-7-2017 22:47

作者: jn_jona    時間: 24-7-2017 22:54

引用:
原帖由 JBL 於 24-7-2017 22:47 發表

下.......請問圖中係邊個國家?幾時影嫁...?
應該係美國?
聽說軍用電腦系統幾廿年都唔會更新的
作者: pbay    時間: 26-7-2017 10:34

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-7-2017 17:52 發表
印度佬另類奶野
大陸假貨既真正用途: 跣到敵軍攤攤腰
作者: pbay    時間: 26-7-2017 10:35

引用:
原帖由 JBL 於 24-7-2017 17:31 發表
印度人開始砸中國店鋪

https://www.youtube.com/watch?v=VtkHlJoiTzU&feature=share
同中國人打砸韓國日本貨同一招
作者: jn_jona    時間: 26-7-2017 11:14

引用:
原帖由 pbay 於 26-7-2017 10:35 發表

同中國人打砸韓國日本貨同一招
中國好似冇咩野抵制到印度?
作者: hang2    時間: 26-7-2017 11:18

拒用印度神油!
作者: pbay    時間: 26-7-2017 11:23

杯葛唔食咖哩
作者: Ben_9413    時間: 26-7-2017 11:36

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-7-26 11:14 發表

中國好似冇咩野抵制到印度?
文中仲有提到印度IT教育產業, 但真係無乜好攪

[Source]
http://www.wenxuecity.com/news/2017/07/13/6398934.html

..." 據印度商業信息統計署與印度商務部統計,2016年,印度對中國出口額為89.6億美元。

錢去哪兒了?怎麼看不到?"

..."印度出口到中國的主要是原材料,鐵礦、大米、棉花、棉紗之類。說不定你在不知不覺中用過

根據中國商務部數據,2016年,印度對中國出口的主要商品為礦產品、紡織品及原料和化工產品,2016年出口額分別為23.8億美元、15.8億美元和12.6億美元,佔印度對中國出口總額的26.6%、17.6%和14.1%。

這些產品經過加工之後,所謂的印度標籤也很難看出來吧。"
作者: rho837    時間: 26-7-2017 12:03

引用:
原帖由 pbay 於 26-7-2017 11:23 發表
杯葛唔食咖哩
好似咖喱係中國傳去印度喎!

杯葛唔用正牌印度神油啦!
作者: jn_jona    時間: 26-7-2017 12:03

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-7-2017 11:36 發表

文中仲有提到印度IT教育產業, 但真係無乜好攪

http://www.wenxuecity.com/news/2017/07/13/6398934.html

..." 據印度商業信息統計署與印度商務部統計,2016年,印度對中國出口額為89.6億美元。

...
Sosad 愛國者抵制不了
作者: rho837    時間: 26-7-2017 12:18

引用:
原帖由 JBL 於 24-7-2017 21:32 發表

呀三果d好似係第二代核武,隔左咁耐響唔響都成儗問喎...?
全世界包括香港到今天! 所有新型號大型電腦核心系统都重係行UNIX! 都只可以用IBM Tape Drives & Green Monitor download軟件, Installation time可以長到兩星期! 呢類系统要求耐用温定簡單直接運作係零間題! 一開機就參不多冇得息機用一世! 我部i-phone五年玩完!

聽師兄講! 佢見過一個買電池既公司! 飛彈用既軍用级别電池一叉滿電係100%耐用及温定到唔會漏電可以擺一世!
作者: JBL    時間: 26-7-2017 12:30

作者: FBC1    時間: 26-7-2017 12:31

呀三一向眼高手低,LCA如是,呀琼如是 。屬正常。
作者: FBC1    時間: 26-7-2017 12:35

講就乜都得,做就乜都唔得。
作者: Ben_9413    時間: 26-7-2017 12:56

引用:
原帖由 FBC1 於 2017-7-26 12:31 發表
呀三一向眼高手低,LCA如是,呀琼如是 。屬正常。
國產子彈都攪唔掂
作者: type38    時間: 26-7-2017 13:28

引用:
原帖由 rho837 於 26-7-2017 12:03 發表

好似咖喱係中國傳去印度喎!

杯葛唔用正牌印度神油啦!
咖哩起源於印度,由於咖哩的辛辣與香味可以幫助遮掩羊肉的腥騷,此舉即為用以幫助不吃豬肉或牛肉的印度人
中國與日本相似,氣味強烈的咖哩食品要到十九世紀,由來自歐洲殖民者帶入境內。

你話咖喱係中國傳去印度 ,請問有咩論證呢?
唔通中國人都唔食豬肉 ?

作者: jn_jona    時間: 26-7-2017 14:06

引用:
原帖由 Ben_9413 於 26-7-2017 12:56 發表

國產子彈都攪唔掂
當年阿三輸得咁金 多多少少都想覆卓
搞左幾廿年都係咁樣 好慘
作者: pbay    時間: 26-7-2017 16:17

引用:
原帖由 JBL 於 26-7-2017 12:30 發表

我指既係核武既穩定性,核武有半衰期,擺得耐會變質同失效,仲响唔响無人知嫁。
用廣島果隻鈾235核彈, 有7億年半衰期,
擺到地球末日都得
作者: JBL    時間: 26-7-2017 17:35

作者: rho837    時間: 26-7-2017 18:56

引用:
原帖由 type38 於 26-7-2017 13:28 發表

咖哩起源於印度,由於咖哩的辛辣與香味可以幫助遮掩羊肉的腥騷,此舉即為用以幫助不吃豬肉或牛肉的印度人
中國與日本相似,氣味強烈的咖哩食品要到十九世紀,由來自歐洲殖民者帶入境內。

你話咖喱係中國傳去印 ...
我都係聽啲煮餸C9講嫁炸! 所以咪話好似.....

作者: rho837    時間: 26-7-2017 19:03

引用:
原帖由 JBL 於 26-7-2017 12:30 發表

我指既係核武既穩定性,核武有半衰期,擺得耐會變質同失效,仲响唔响無人知嫁。
啲核燃料一定冇問題! 支火箭一定撻得𤏲! 只否射到去目的地! 你近期睇新聞都見得到金仔啲疑似中國製造火箭! 好多支都......
作者: JBL    時間: 26-7-2017 21:19

作者: sovietarmy2012    時間: 26-7-2017 22:31

咖喱係蒙古西征時發明,用香料來保存食物.,,,,,,,,好似係咁

同中國無關
作者: pbay    時間: 27-7-2017 11:13

//大6最要面,怕人地話佢唔守絛約

好似先排至有人話歷史文件唔洗理 ?
作者: stevechau    時間: 31-7-2017 12:02

"大6最要面,怕人地話佢唔守條約"
岩岩南海單野判完唔合中國心水, 已經話唔會遵守及理會判決....
又話退出海洋公約又剩...更唔講自己有份諗既某條約已經話係歷史唔Q認啦~
華人先係最唔守條約既民族之一...但大陸人的確係非常要面子~
只係次次都
作者: rho837    時間: 31-7-2017 13:57

強國今時今日信用以經人所共知! 將來到時如果一帶一路班國家(有經濟上彈起)有樣學樣在條款執行上"反口"! 咁都可能幾大鑊!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0