標題: [Marui] [馬記]11月復產型號 [打印本頁]

作者: Ben_9413    時間: 16-9-2017 12:15     標題: [馬記]11月復產型號

愛國者呢D真係咁有市場?

http://echigokuko.militaryblog.jp/e877491.html

Tokyo marui re-production announcement!

This time it will be scheduled for November!
If you're looking for a number of items, you should be able to make a reservation for early!!

* the following re is expected to be from Tokyo Marui.
For this reason, it is possible to consider the re period or to cancel.

For more information, please visit the following url ♪
http://echigokuko.militaryblog.jp/e877491.html
Translated from Japanese

圖片附件: 21730931_864593297029170_2643019617392062977_n.jpg (16-9-2017 12:15, 37.47 KB) / 該附件被下載次數 173

作者: happypony    時間: 16-9-2017 12:52

作者: tinyau1134    時間: 16-9-2017 13:03

即是街見到既都係....
作者: BLSK    時間: 16-9-2017 13:35

快啲出新野好過啦
作者: Dave    時間: 16-9-2017 14:17

個價格平左咁多既?
次細袋 G36C CUSTOM 羊49800 -> 羊32369 = 65 折
M4 MWS GBB 羊 59800 -> 44850 = 75 折...
網站DISCOUNT?

作者: org    時間: 16-9-2017 15:40     標題: 回覆 5# 的帖子

売価(税別)

未計稅
作者: Thanato.S    時間: 16-9-2017 17:25

引用:
原帖由 tinyau1134 於 16-9-2017 13:03 發表
即是街見到既都係....
舊貨
而且係吊高左黎賣既舊貨
作者: sovietarmy2012    時間: 16-9-2017 20:27

AK47真係經典!

仲有人買?
作者: Ben_9413    時間: 16-9-2017 20:35

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2017-9-16 20:27 發表
AK47真係經典!

仲有人買?
O尼D大路款日本本土有市場都o吾奇?
作者: sovietarmy2012    時間: 16-9-2017 22:57

呢個年代玩槍係好幸福的!
作者: Tango1997    時間: 16-9-2017 22:59

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-9-2017 20:35 發表

O尼D大路款日本本土有市場都o吾奇?
根本就係
作者: 暈又暈    時間: 16-9-2017 23:01

馬記講到自己從前只出幾水貨就停產咁
Gimmick多,務實地睇馬記要食老本搵錢有啲野
又唔見重出famas/uzi

作者: gainax    時間: 16-9-2017 23:33

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 16-9-2017 20:27 發表
AK47真係經典!

仲有人買?
馬記出 Ak47gbb好過仲再版出過時膠ak啦
作者: gainax    時間: 16-9-2017 23:43

引用:
原帖由 暈又暈 於 16-9-2017 23:01 發表
馬記講到自己從前只出幾水貨就停產咁
Gimmick多,務實地睇馬記要食老本搵錢有啲野
又唔見重出famas/uzi
似吹水多,咁多年生產起碼幾千到上萬支
aeg仲要膠殻而家仲有市場係呃到日本仔only
作者: Opica    時間: 17-9-2017 00:11

話時話。新個支Marui M4 GBB都有人做緊#)))有找。。。
作者: gainax    時間: 17-9-2017 00:48

引用:
原帖由 Opica 於 17-9-2017 00:11 發表
話時話。新個支Marui M4 GBB都有人做緊#)))有找。。。
唔係一直2980?  不過成日M4標準槍身玩左咁多年都有一堆砌好哂冇乜興趣入多支 ,
正正經經及早投入Z系統出oldschoolm16a1 a2 m733同416 scar等等經典or熱門型號仲吸引啦,而家連ksz冇乜廠出補品比佢系統都有416/bad556 kit,唔及早統一天下就三國頂立架啦
作者: Dave    時間: 17-9-2017 11:07

引用:
原帖由 gainax 於 16-9-2017 23:43 發表

似吹水多,咁多年生產起碼幾千到上萬支
aeg仲要膠殻而家仲有市場係呃到日本仔only
話又唔係咁講,膠唔膠身好睇個人,香港都有出千幾銀一支膠身阿米巴,一樣賣到成巷成市。
日本打0.989 J,馬記一碌原裝0.7J 唔改即落場真係打你十年八載。
日本上班族平均月薪30 萬4 千,大學畢業生陰公價都20 萬,圍番HKD 是 2 萬1 ~ 1 萬4 。
條LINK 一碌膠AK 先 2 萬日元,加埋消費稅8% 即係 21600 = 7% 月薪,換算香港如果白領14000 蚊人工= $980,
算錢嗎?
有時睇野要全面,日本貨賣來HK 本身就是貴,但對日本仔來說只是九牛一毛.真是談不上「係日本仔先比佢呃」,根本物價兩回事...
正如鄉下佬出黎省城,一兜炒菜45 蚊未計加一,鄉下佬大聲曰:哇!我鄉下個半銀錢一斤菜!呢度賣45 蚊?仲要得幾條死人野!痴根架?白痴先會食!

同理...

你試下日本仔膠槍賣去肯亞,三幾個月人工呀陰公...

同埋,台灣人均收入TWD 40000 左右,買一碌MARUI 次世代 417 要 21000 , 一碌MARUI GBB M4 要14500...
講緊 1/3 ~ 半份人工,對台灣人來說係貴的。
所以某程度上來說,台灣人玩AIRSOFT 係高消費娛樂。

作者: Ben_9413    時間: 17-9-2017 13:51

引用:
原帖由 Dave 於 2017-9-17 11:07 發表

話又唔係咁講,膠唔膠身好睇個人,香港都有出千幾銀一支膠身阿米巴,一樣賣到成巷成市。
日本打0.989 J,馬記一碌原裝0.7J 唔改即落場真係打你十年八載。
日本上班族平均月薪30 萬4 千,大學畢業生陰公價都20 萬 ...
言則於日本本土, 玩具槍之QC,質素與價廉其實可以三者兼得??
作者: gainax    時間: 17-9-2017 23:29     標題: 回覆 17# 的帖子

千幾蚊支亞米巴是電子雞緊係多人玩換轉只係普通貨d人玩返豬P,ka之流好過  ,佢好似係尼龍身唔係馬記d 弱abs膠身,馬記舊aeg仲要2千幾升級件又貴除左日本粉絲仲buy唔覺仲有幾多市場,日本仔連國狗賣去X2X3個價仲會買應真賺得多唔志在性價比,
做得好賣得貴尚算叫值得比水,馬記daeg亞鉛膠料內部同廿年前無分别之流今時今日仲比以前貴成千蚊,咁多選擇下值唔值玩見人見智  現只寄望佢認真開托gbb市場
作者: wing383    時間: 17-9-2017 23:44

如果一件貨品可以 “同廿年前無分别之流今時今日仲比以前貴成千蚊” 都能夠仍然屹立不倒有價有市,誰是智者/智將真係見仁見智
作者: Dave    時間: 17-9-2017 23:49

引用:
原帖由 gainax 於 17-9-2017 23:29 發表
千幾蚊支亞米巴是電子雞緊係多人玩換轉只係普通貨d人玩返豬P,ka之流好過  ,佢好似係尼龍身唔係馬記d 弱abs膠身,馬記舊aeg仲要2千幾升級件又貴除左日本粉絲仲buy唔覺仲有幾多市場,日本仔連國狗賣去X2X3個價仲會買應 ...
一件貨品個價同廿年前冇分別..你覺得叫平左定貴左
廿年前一碗云吞河十蚊有3 條菜同五粒云吞,你今日搵一碗黎睇下。

順帶一題...AEG 馬記原裝冇野好改,唔好用你「磨合」GBB 的先入為主觀念套用係AEG 身上,一支馬記原裝打番日本力你唔係又想換全套乜乜物物麻? 日本仔唔興...
G 兄你講緊「呃日本仔」,我就用番日本仔角度出發而已,唔好又搬龍門去中港台唔改力點打乜乜乜 。

話人地膠身冇進步冇誠意呃錢搵笨之前,有冇諗過你手上果支GBB 可能都係磨到傻先打得順?唔知又算唔算呃錢搵笨無誠意無進步呢?
何況人家開機再生產,無非都係因為賣得出,有單先會再生產,即係有需求,你有你鬧,但不見得世界跟著你轉

作者: vp70usp    時間: 18-9-2017 00:51

無停產,又何來再產
作者: 媽屎    時間: 18-9-2017 08:00

如果有返軍版AUG就好喇
作者: kornhill401    時間: 18-9-2017 12:59

有D款式,香港仲見到有. Thx for sharing

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0