標題: 第57回全日本模型ожみЁъみ [打印本頁]

作者: zetaleong    時間: 20-9-2017 12:32     標題: 第57回全日本模型ожみЁъみ

http://www.tokyo-marui.co.jp/event/hobbyshow/201709/#block_feature

USP 9MM
NEW HICAPA?
AK GBB?
作者: olw0978    時間: 20-9-2017 12:43

第3張圖真的無法參透。。。
作者: Dave    時間: 20-9-2017 12:48

自刪,轉去呢度傾
作者: Dave    時間: 20-9-2017 12:49

引用:
原帖由 olw0978 於 20-9-2017 12:43 發表
第3張圖真的無法參透。。。
ak 條尾,

馬記已有次世代 ( 冇咩新品 ),又有aeg,又有light pro。係爭在冇gbb 同boys...

期待又怕受傷ing

圖片附件: MARUI AJK.JPG (20-9-2017 12:49, 48.22 KB) / 該附件被下載次數 201

作者: wongmanhong2    時間: 20-9-2017 12:50

第三張係ak上機匣蓋?
作者: Dave    時間: 20-9-2017 12:52

引用:
原帖由 wongmanhong2 於 20-9-2017 12:50 發表
第三張係ak上機匣蓋?
正解。

主觀期望是ak gbb
作者: jn_jona    時間: 20-9-2017 13:00

圖3可能係ak47 hc
作者: 新手一隻    時間: 20-9-2017 13:01

作者: Dave    時間: 20-9-2017 13:02

引用:
原帖由 新手一隻 於 20-9-2017 13:01 發表
Boys AK
電芯HK手槍
唔知乜嘢1911手拉
好灰好黑暗呀
作者: tinyau1134    時間: 20-9-2017 13:17

電動USP 9MM
作者: Ben_9413    時間: 20-9-2017 13:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 2017-9-20 13:00 發表
圖3可能係ak47 hc
食住 M4a1 條水... Z system AK74
作者: BFG001    時間: 20-9-2017 13:32

引用:
原帖由 Ben_9413 於 20-9-2017 13:24 發表

食住 M4a1 條水... Z system AK74
係真就正啦,有齊馬記M4優勢,方丈牌今鋪有難
作者: 48191    時間: 20-9-2017 13:33

半行程ZET System AK.....
手拉USP 9
手拉Hi Capa
搵鬼買......
作者: 阿堅    時間: 20-9-2017 13:47

引用:
原帖由 Dave 於 20-9-2017 12:49 發表

ak 條尾,

馬記已有次世代 ( 冇咩新品 ),又有aeg,又有light pro。係爭在冇gbb 同boys...

期待又怕受傷ing
可能次世代47/akm呢
作者: 阿堅    時間: 20-9-2017 13:49

Usp應該係Gbb因為之前已經有灰模
用返usp-c份野加長
作者: jn_jona    時間: 20-9-2017 13:50

M45a1同glock19呢?
作者: horenhim    時間: 20-9-2017 14:15

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-9-2017 13:50 發表
M45a1同glock19呢?
現實M45A1已被馬連捨棄, glock 都出到gen 5, 呢兩支都係只聞樓梯響
作者: 48191    時間: 20-9-2017 14:33

當初USMC用Springfield M45咪好好哋,結果無釐頭搞支Colt M45A1,而家突然又轉番Glock 19 Gen 4。
立場永遠向.45 ACP同9X19兩邊搖擺不定⋯⋯
引用:
原帖由 horenhim 於 20-9-2017 14:15 發表

現實M45A1已被馬連捨棄, glock 都出到gen 5, 呢兩支都係只聞樓梯響

作者: chnzwh    時間: 20-9-2017 15:35

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2017 14:33 發表
當初USMC用Springfield M45咪好好哋,結果無釐頭搞支Colt M45A1,而家突然又轉番Glock 19 Gen 4。
Springfield M45 was a temporary solution using existing parts (old USGI 1911 frames) combined with off-the-shelf commercial parts (Springfield/Caspian frames, Barsto barrels, King's safeties, etc.). Therefore those pistols were all different from each other to various degrees, which caused a nightmare for the armorers who repaired and maintained the guns.

The adoption of Colt M45A1 standardized the pistols across the board, which is very important for mass use of any weapons, especially modern 1911s that are maintenance-heavy.

The main reason why the Marines, the FBI and other US LE agencies switched back to 9mm luger rounds is the advance of modern 9mm ammunition. With a significant increase in stopping power, plus the benefits of low recoil, high capacity, moderate size (for grip circumference) and lower cost (both training and carrying ammo are cheaper), 9mm luger is clearly the future way to go.
作者: jn_jona    時間: 20-9-2017 15:41

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2017 14:33 發表
永遠都係咁 一係最其中間.40s&w = 後勤問題
作者: gainax    時間: 20-9-2017 16:08

M4 gbb都未出完會咁好死出ak?
係usp有d睇頭
作者: 資源回收筒=人=    時間: 20-9-2017 16:28

刺細代AK 定GBB 呢
但我想要416
作者: 48191    時間: 20-9-2017 17:41

.40 S&W只流行於美國執法機關,甚至上年公佈的MP5/ 10,也是為針對銷售予執法機關
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-9-2017 15:41 發表

永遠都係咁 一係最其中間.40s&w = 後勤問題

作者: ranger101    時間: 20-9-2017 17:56

marui ak gbb......打個飛機先
作者: pmcoperator    時間: 20-9-2017 17:59

一定係boys
如果係gbb已經晨早放張圖係第一位
作者: pmcoperator    時間: 20-9-2017 18:07

一係就akm 次世代
作者: Flanker    時間: 20-9-2017 18:46

幾時先等到P320
作者: BLSK    時間: 20-9-2017 18:51

手拉AK就有份

P320影都無
Glock 19今次又係灰模都無
都出到gen 5仲出gen 3, 又要俾錢換

AR都未玩完 416 都未出咁快AK GBB

作者: 新手一隻    時間: 20-9-2017 18:52

作者: 48191    時間: 20-9-2017 19:09

唉,就算係真,又要買木傢私,真品又唔啱數,死得。
引用:
原帖由 Dave 於 20-9-2017 12:49 發表

ak 條尾,

期待又怕受傷ing

作者: 暈又暈    時間: 20-9-2017 20:06

第3張有冇可能係SVD?
手拉/電動
作者: Dave    時間: 20-9-2017 21:07

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2017 19:09 發表
唉,就算係真,又要買木傢私,真品又唔啱數,死得。
當年M4 出之前都聽過呢D 對白

我自己少玩木,少玩真品,冇呢個憂慮。
要換可能換RAS 前節+ 膠梗托,我比較喜歡呢類外型。
不過都係果句,真係GBB 先算,咁早J 定傷肝
作者: Dave    時間: 20-9-2017 21:08

引用:
原帖由 暈又暈 於 20-9-2017 20:06 發表
第3張有冇可能係SVD?
手拉/電動
SVD 果個位多條杆的,用來鎖頂蓋
作者: MG-42    時間: 20-9-2017 22:18

作者: kornhill401    時間: 20-9-2017 22:53

第一張圖似USP多D, 第三張圖似AK??多D. Thx for sharing
作者: vp70usp    時間: 20-9-2017 23:20

引用:
原帖由 MG-42 於 20-9-2017 22:18 發表

元祖AK47 , 頂蓋冇肋 , 個身冇釘
係我心目中,這才是ak
作者: safety_tim2003    時間: 21-9-2017 10:11

10才 usp
諗宅唔到hi capa
特別版AK

仲有其他.....灰版

到時真是灰
作者: Opica    時間: 21-9-2017 22:12

http://www.hyperdouraku.com/event/praragi1709/teaser.html

道樂都認為AK係AEG...

作者: selvaria    時間: 21-9-2017 22:31

我期待既MP5 GBB仍然無期...
作者: olw0978    時間: 22-9-2017 05:56

引用:
原帖由 Opica 於 21-9-2017 22:12 發表
http://www.hyperdouraku.com/airgun/hicap43/index.html

道樂都認為AK係AEG...
師兄,條 link 係 Hicap 4.3 黎。。。
作者: Opica    時間: 22-9-2017 09:18

引用:
原帖由 olw0978 於 22-9-2017 05:56 發表

師兄,條 link 係 Hicap 4.3 黎。。。
Fixed, thanks
作者: 2slow    時間: 22-9-2017 10:05

把hi-capa 4.3有咩特別, 睇極唔明
作者: dogjumpjump    時間: 22-9-2017 11:19

GBB AK可能性不大, 全新系統, 以馬記咁保守, 唔會咁快研發新系統
M4 Z系統一定clone多幾年先
作者: pmcoperator    時間: 22-9-2017 11:39

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 22-9-2017 11:19 發表
GBB AK可能性不大, 全新系統, 以馬記咁保守, 唔會咁快研發新系統
Z system我諗下一枝會係m733/car-15
Classic is life!
416要等後年!
作者: RCman    時間: 22-9-2017 11:47

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 22-9-2017 11:19 發表
馬記係勁保守,連粟米筒都當新Z-system出多一蕉.....佢唔會甘快出第二個Z-system receier
個M4 receiver 至少出多三五七個款先
作者: pmcoperator    時間: 22-9-2017 11:53

我反而想佢出m203用m320系統
作者: 48191    時間: 22-9-2017 16:29

佢支M320真係好玩?
引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-9-2017 11:53 發表
我反而想佢出m203用m320系統

作者: gainax    時間: 22-9-2017 16:43

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-9-2017 11:39 發表

Z system我諗下一枝會係m733/car-15
Classic is life!
416要等後年!
以馬記次世代都冇出既槍係gbb到Oldschool更加唔洗諗
市場細到連台仔咁多年都冇咩興趣
416應該最大機會Z系統化等多幾年馬記用盡M4個模賺夠先啦
作者: pmcoperator    時間: 22-9-2017 19:14

引用:
原帖由 48191 於 22-9-2017 16:29 發表
佢支M320真係好玩?
我覺得唔錯,系統穩定,保養簡單,榴彈平
我唔介意槍口唔像真,我都唔會槍口指住自己。
作者: Dave    時間: 22-9-2017 20:02

引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-9-2017 19:14 發表

請教一下,有機會將留彈改到32 或更高彈量嗎?
另,請問齋炮身UNDER BARREL 狀態時淨重多少?THANKS
作者: 48191    時間: 22-9-2017 21:06

咁容唔容易漏氣呢?
引用:
原帖由 pmcoperator 於 22-9-2017 19:14 發表

作者: pmcoperator    時間: 23-9-2017 18:17

引用:
原帖由 Dave 於 22-9-2017 20:02 發表

請教一下,有機會將留彈改到32 或更高彈量嗎?
另,請問齋炮身UNDER BARREL 狀態時淨重多少?THANKS
改就唔清楚,18粒都夠我玩
幾重你上marui網睇spec,唔可以話輕又唔可以話重
作者: pmcoperator    時間: 23-9-2017 18:21

引用:
原帖由 48191 於 22-9-2017 21:06 發表
咁容唔容易漏氣呢?
枝野由岩岩出到而家冇整過,操作正常,用top gas
作者: 48191    時間: 23-9-2017 21:38

當初都仲觀望緊,因為Marui M320真係好似冇乜開箱Post。
作者: pmcoperator    時間: 24-9-2017 14:53

引用:
原帖由 48191 於 23-9-2017 21:38 發表
當初都仲觀望緊,因為Marui M320真係好似冇乜開箱Post。
收枝二手玩下,幾過癮
過癮完又放番出去
作者: 48191    時間: 24-9-2017 19:34

都唔係好貴啫。
最緊要輕同耐用。
引用:
原帖由 pmcoperator 於 24-9-2017 14:53 發表

收枝二手玩下,幾過癮
過癮完又放番出去

作者: bennytsang16    時間: 25-9-2017 10:02

熱切期待馬記 Glock 19
作者: pmcoperator    時間: 25-9-2017 11:29

引用:
原帖由 48191 於 24-9-2017 19:34 發表
都唔係好貴啫。
最緊要輕同耐用。
咁馬記一定岩你,iron airsoft聽閒非常重。
作者: Dave    時間: 25-9-2017 11:38

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-9-2017 11:29 發表

咁馬記一定岩你,iron airsoft聽閒非常重。
其實我之前問馬記齋炮幾重就係想做個比較。
IRON AIRSOFT 係十分重,2 KG ,但係講緊全支炮連尾托表尺。
如果淨計UNDER BARREL 狀態果碌炮,係980 克,算是十分輕。( 個尾托連條鐵杆是1KG )

所以先問馬記淨炮幾重,如果輕過/ 差不多 IRON AIRSOFT 碌炮,可考慮玩。
因當日我拎M4 AEG + IRON 炮,全支槍連紅點連1 粒 留彈炮是 4 KG ,其實本身唔重,
但有碌炮係前面,重心傾前係有些吃力。
作者: pmcoperator    時間: 25-9-2017 11:49

引用:
原帖由 Dave 於 25-9-2017 11:38 發表

其實我之前問馬記齋炮幾重就係想做個比較。
IRON AIRSOFT 係十分重,2 KG ,但係講緊全支炮連尾托表尺。
如果淨計UNDER BARREL 狀態果碌炮,係980 克,算是十分輕。( 個尾托連條鐵杆是1KG )

所以先問馬記淨 ...
Marui個表尺膠制的,唔重得去邊。
托係金屬但一定唔會係鋼。
講系統就一定馬記贏,起碼榴彈唔洗定期保養。
作者: jn_jona    時間: 25-9-2017 12:00     標題: 回覆 59# 的帖子

Iron算輕
S&t先過癮
作者: Dave    時間: 25-9-2017 12:00

引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-9-2017 11:49 發表

Marui個表尺膠制的,唔重得去邊。
托係金屬但一定唔會係鋼。
講系統就一定馬記贏,起碼榴彈唔洗定期保養。
在下玩叉氣留彈都係入 36 粒 ~ 48 粒,12 X 3 OR 4 ,都很夠面攻擊。
馬記穩定同彈輕+ 任跌係吸引之處,但18 粒始終覺得太少,如果可以DIY 一個洞口塞 6 粒 = 36 TTL 就好多了。
作者: Dave    時間: 25-9-2017 12:01

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-9-2017 12:00 發表
Iron算輕
S&t先過癮
當年EH 有放支ST 係玻璃櫃 ( 麗新 ),我心諗千頭咁平? 問職員拎黎渣下... 哇蟹....

都係冇野,唔該哂...
作者: pmcoperator    時間: 25-9-2017 12:13

想問下如果玩203,而家市場上有咩好選擇?
作者: jn_jona    時間: 25-9-2017 12:21

引用:
原帖由 Dave 於 25-9-2017 12:01 發表

當年EH 有放支ST 係玻璃櫃 ( 麗新 ),我心諗千頭咁平? 問職員拎黎渣下... 哇蟹....

都係冇野,唔該哂...
有時做大特賣400 呢個價我都會買既
但裝係槍上就唔好了

最近既覺得好玩既係xm26 算幾輕身下
差在要diy個brass catch
Btw dave兄你好似改過打aps彈 個post圖全死了
作者: Dave    時間: 25-9-2017 12:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-9-2017 12:21 發表

有時做大特賣400 呢個價我都會買既
但裝係槍上就唔好了

最近既覺得好玩既係xm26 算幾輕身下
差在要diy個brass catch
Btw dave兄你好似改過打aps彈 個post圖全死了
得閒改圖床再上傳吧...
但個DIY 其實個撞針敲擊力唔算特別強,打CO2 彈一定要粒彈狀態好,上好SILICON 先響,所以...睇下就算

XM26 好玩的,淨係原裝玩 金屬彈一炮6 粒都叫略有味道。
作者: Dave    時間: 25-9-2017 12:25

XM26 :

http://airsoft.tiger111hk.com/m2 ... nd_specials_sales=Y

快搶不解釋
作者: jn_jona    時間: 25-9-2017 13:02

引用:
原帖由 Dave 於 25-9-2017 12:24 發表

得閒改圖床再上傳吧...
但個DIY 其實個撞針敲擊力唔算特別強,打CO2 彈一定要粒彈狀態好,上好SILICON 先響,所以...睇下就算

XM26 好玩的,淨係原裝玩 金屬彈一炮6 粒都叫略有味道。
唔知車枝鋁fire pin會唔會好d呢?
Btw 唔知亂車野會唔會犯法
作者: kornhill401    時間: 25-9-2017 13:07

引用:
原帖由 Dave 於 25-9-2017 12:25 發表
XM26 :

http://airsoft.tiger111hk.com/m2 ... nd_specials_sales=Y

快搶不解釋
估不到,會跌到呢個價錢. Thx for sharing
作者: Dave    時間: 25-9-2017 13:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-9-2017 13:02 發表

唔知車枝鋁fire pin會唔會好d呢?
Btw 唔知亂車野會唔會犯法
我用一支六角匙屈的,如果可以車一件工件當然最好,但我唔識。
改裝最大問題唔係手工,而係佢設計本身就係防改FIRE PIN,底底FIRE PIN 是偏埋一邊的,
再連動前FIRE PIN 擊發 ( 兩件式的不是一件過 ),而中間又有一些零件令你條PIN 不能直接一條直線...在下是要屈一條 Z 型的東西才可兜過去擊發。
但其擊發深度又受制...真是岩岩好夠響...唔算可靠。

聽說DM870 行直線撞針式,雖然肥,但車幼佢係可即時響到APS 彈,這種設計要改裝的話簡單多了。

車野應該不犯法,但製作真槍零件犯法,但PPS 這東西結構跟真鐵兩回事,「理論上」佢都幾難舉證你在製作真槍零件...「理論上」呀下...
問咁多做咩
作者: 48191    時間: 25-9-2017 14:10

G&P,但個Marking極有性格,而炮筒兩側塊金屬片好易唔覺意拗彎,到時真係欲哭無淚(我係苦主之一)。
引用:
原帖由 pmcoperator 於 25-9-2017 12:13 發表
想問下如果玩203,而家市場上有咩好選擇?

作者: jn_jona    時間: 25-9-2017 14:58

引用:
原帖由 Dave 於 25-9-2017 13:24 發表

我用一支六角匙屈的,如果可以車一件工件當然最好,但我唔識。
改裝最大問題唔係手工,而係佢設計本身就係防改FIRE PIN,底底FIRE PIN 是偏埋一邊的,
再連動前FIRE PIN 擊發 ( 兩件式的不是一件過 ),而中間又 ...
有d興趣改打aps彈
呢枝野比870上彈更可靠 而且500蚊真係好抵
第一步想3d print個brass catcher
至少可落場化 但我發覺佢個eject path都幾遠
即係個盒可能要好大舊要先可以順跳shell
作者: pmcoperator    時間: 25-9-2017 15:33

引用:
原帖由 48191 於 25-9-2017 14:10 發表
G&P,但個Marking極有性格,而炮筒兩側塊金屬片好易唔覺意拗彎,到時真係欲哭無淚(我係苦主之一)。
遲D想整番枝 m4 sopmod I
Kac ras 加203經典款
考慮緊ghk m4定馬記m4好
作者: Dave    時間: 25-9-2017 15:43

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-9-2017 14:58 發表

有d興趣改打aps彈
呢枝野比870上彈更可靠 而且500蚊真係好抵
第一步想3d print個brass catcher
至少可落場化 但我發覺佢個eject path都幾遠
即係個盒可能要好大舊要先可以順跳shell
見過真鐵有些SHELL CATCHER 係MOUNT 係頂骨的,M4 用,理應可通用XM26
作者: Ben_9413    時間: 29-9-2017 09:11

fm Phoenix FB:

M&P9L

18才向...
邊個烏鴉口

圖片附件: 22008236_1756628287975115_5355516941751604750_n.jpg (29-9-2017 09:11, 97.25 KB) / 該附件被下載次數 159

圖片附件: 22045637_1756628291308448_3062400750222756553_n.jpg (29-9-2017 09:11, 79.37 KB) / 該附件被下載次數 134

圖片附件: 22089588_1756628284641782_8964868673056810947_n.jpg (29-9-2017 09:11, 67.29 KB) / 該附件被下載次數 145

作者: tinyau1134    時間: 29-9-2017 09:44

ebb ak47
作者: tinyau1134    時間: 29-9-2017 09:45     標題: 回覆 10# 的帖子

中呀!!!! 不過係HI CAPA
作者: selvaria    時間: 29-9-2017 09:45

引用:
原帖由 Ben_9413 於 29-9-2017 09:11 發表
fm Phoenix FB:

M&P9L

10才向...
邊個烏鴉口
近幾次既"新品發怖"都係舊模新用
等佢出真。新產品都唔知等到幾時
作者: BLSK    時間: 29-9-2017 09:47

估到嫁啦,M&P9L可以直上RMR?
佢自家出個隻RMR一齊買
作者: Dave    時間: 29-9-2017 09:50

引用:
原帖由 selvaria 於 29-9-2017 09:45 發表

等埋佢11 月個mari 展..如果仲係冇新野真係今年罷賣marui...
作者: Dave    時間: 29-9-2017 09:50

引用:
原帖由 tinyau1134 於 29-9-2017 09:44 發表
ebb ak47
喜出望外!以為hc 或者boys !好開心!
作者: BLSK    時間: 29-9-2017 09:52

真係喜出望外,我本身以為出手拉ak嫁渣
作者: horenhim    時間: 29-9-2017 09:53

http://www.hyperdouraku.com/event/praragi1709/index.html

Hi capa 10才 4.3 EBB

作者: BLSK    時間: 29-9-2017 09:59

G19仲係灰
轉會玩m&p9 L的確幾靚仔
作者: Dave    時間: 29-9-2017 10:21

http://www.hyperdouraku.com/event/praragi1709/index.html

道樂
作者: pmcoperator    時間: 29-9-2017 10:27

如果usp早多幾年先出,我晨早會買佢。
而家有左45CT 唔會再考慮
作者: Dave    時間: 29-9-2017 10:27

唔係好識日文,請問有冇師兄可譯?

是否支ak 有bolt lock?

圖片附件: 02.jpg (29-9-2017 10:27, 112.61 KB) / 該附件被下載次數 159

作者: pmcoperator    時間: 29-9-2017 10:28

引用:
原帖由 selvaria 於 29-9-2017 09:45 發表

搵食艱難呀老友
作者: pmcoperator    時間: 29-9-2017 10:29

引用:
原帖由 Dave 於 29-9-2017 10:27 發表

應該係話冇彈會自己cut
作者: Dave    時間: 29-9-2017 10:40

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-9-2017 10:29 發表

應該係話冇彈會自己cut
THANKS 解釋
作者: pmcoperator    時間: 29-9-2017 10:58

可惜我已經對電槍唔太大與趣
就算佢出ak gbb都唔會買佢
Ghk ak做得太靚
作者: Thanato.S    時間: 29-9-2017 11:44

glock 17 等了差不多 10年才有 glock 34
m&p 咁快就有 m&p L 仲要係 performance center
其實m&p好準
但唔知點解匣係用pin
mag catch 可以左右互換但隻匣又唔整個斜位比佢
trigger個感覺又奇怪
明明係好槍但又好似差緊d野
作者: gainax    時間: 29-9-2017 12:17

引用:
原帖由 pmcoperator 於 29-9-2017 10:58 發表
可惜我已經對電槍唔太大與趣
就算佢出ak gbb都唔會買佢
Ghk ak做得太靚
方仗dAK質感睇耐左其實麻麻地除左ak74木頭係好d
我有3支收藏已經賣哂等完美外皮Akgbb例如enl等等出先再入
作者: Dave    時間: 29-9-2017 13:12

支BH 版 加長 SGR 12 預計  9 萬日元...真係唔買就笨..
作者: ayaka    時間: 29-9-2017 13:38

引用:
原帖由 Dave 於 29-9-2017 13:12 發表
支BH 版 加長 SGR 12 預計  9 萬日元...真係唔買就笨..
呢支個HOP唔係左右斜

作者: Dave    時間: 29-9-2017 13:55

引用:
原帖由 ayaka 於 29-9-2017 13:38 發表

呢支個HOP唔係左右斜
AA 12 帖死圖了,晚點也許再更新。

SGR 的HOP 跟 AA-12 100% 一樣,HOP UP 膠全都是12 點位置。
但令其散射的是「壓點」,中管壓點是12 點,左HOP 是壓11 點,右HOP是壓1 點,
所以初段射出至15 米前後近乎直線,之後才因著「偏移HOP UP 壓點」而一條管左邊拉西,一條管右邊拉西。而中間那管是跟普通AEG 一樣,飛到終點都是直的。
由此做到近距離集束,遠距離分散而又不暴走的狀態。
作者: 新手一隻    時間: 29-9-2017 16:46

作者: MG-42    時間: 30-9-2017 05:52

作者: zeta    時間: 30-9-2017 10:00

引用:
原帖由 Dave 於 29-9-2017 10:27 發表

1 有bolt lock
2 要拉handle先可以解bolt lock
3 90飛Bolt lock彈匣
4 鋁身
5 支槍tune過順咗
6 護木上面放細電
7 可以食ak電槍匣
作者: leo.lhang    時間: 30-9-2017 11:28

引用:
原帖由 Thanato.S 於 29-9-2017 11:44 發表
glock 17 等了差不多 10年才有 glock 34
m&p 咁快就有 m&p L 仲要係 performance center
其實m&p好準
但唔知點解匣係用pin
mag catch 可以左右互換但隻匣又唔整個斜位比佢
trigger個感覺又奇怪
明明係好槍但又 ...
意思就算搬咗去左邊都無用,因為隻夾扣唔實?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0