標題: [GHK] 突然冇力 [打印本頁]

作者: Kenneth953    時間: 9-10-2017 22:20     標題: 突然冇力

各位好小弟的g5打過一日game之後火力突然降咗好多本來大約有1.7 j現在突然降到0.9j請問一般會有什麼緣故呢?感謝!
作者: hang2    時間: 9-10-2017 23:04

難題
作者: toto0321    時間: 9-10-2017 23:06

Check nozzle and it's o ring
作者: sealsman    時間: 9-10-2017 23:25

引用:
原帖由 Kenneth953 於 9-10-2017 22:20 發表
各位好小弟的g5打過一日game之後火力突然降咗好多本來大約有1.7 j現在突然降到0.9j請問一般會有什麼緣故呢?感謝!
支槍有破損
作者: 48191    時間: 10-10-2017 07:07

G5最容易死拍頭O-ring,而且比起WE仲要快死.....
飛機就好粗用都冇問題。
不知何解,KWA、GHK、VFC的拍頭O-Ring特別容易炒。可能台灣槍所用的O-Ring比較容易硬化。
作者: FBC1    時間: 10-10-2017 08:03

引用:
原帖由 48191 於 10-10-2017 07:07 發表
G5最容易死拍頭O-ring,而且比起WE仲要快死.....
飛機就好粗用都冇問題。
不知何解,KWA、GHK、VFC的拍頭O-Ring特別容易炒。可能台灣槍所用的O-Ring比較容易硬化。
台仔O ring 易硬化,我有同感。
㗎仔耐用好多。
作者: Kenneth953    時間: 10-10-2017 12:43

唔該曬唔該曬各位
作者: Kenneth953    時間: 10-10-2017 12:45

引用:
原帖由 48191 於 10-10-2017 07:07 發表
飛機就好粗用都冇問題。
我會換另外一套bolt落去試 如果係o wing
作者: Kenneth953    時間: 10-10-2017 12:46

[quote]原帖由 Kenneth953 於 10-10-2017 12:45 發表

我會換另外一套bolt落去試 如果係o wing 應該回復力度 但係如果仍然 唔掂 就可能係hopup膠爛咗 導致嚴重漏氣

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0