標題: [others] 邊隻牌子 PEQ-15 雷射盒最好? [打印本頁]

作者: bennytsang16    時間: 24-10-2017 16:04     標題: 邊隻牌子 PEQ-15 雷射盒最好?

想請教各位師兄意見,那一個牌子的氣槍 PEQ-15 雷射盒最好?(不要電池盒,想 LED 燈夠光、紅點可 tune 上下左右)

圖片附件: peq.jpg (24-10-2017 16:04, 40.36 KB) / 該附件被下載次數 163

作者: walther    時間: 24-10-2017 16:07

我用過豬披個隻都可以的
作者: bennytsang16    時間: 24-10-2017 16:14

我而家用緊 VFX 果隻,五百幾蚊;佢外觀好,但 LED 燈不夠光。
作者: sam524    時間: 24-10-2017 16:16

FMA好光
但laser無得tune
作者: 2slow    時間: 24-10-2017 16:50

Element 果隻有IR, 都算幾光
作者: walther    時間: 24-10-2017 16:52

引用:
原帖由 2slow 於 24-10-2017 16:50 發表
Element 果隻有IR, 都算幾光
有 IR 咁勁 ?
作者: BLSK    時間: 24-10-2017 17:41

想問一下如果綠色laser推薦邊隻
作者: derp    時間: 24-10-2017 17:50

引用:
原帖由 walther 於 24-10-2017 16:52 發表

有 IR 咁勁 ?
ELEMENT 隻ANPEQ 係有IR 補光, 不過無IR LASER. 同埋個補光唔可以較聚焦 (比較例如G&P DBAL). 個感覺有D 似一個IR 既LED 燈咁 -- 即係好似開左夜視然後見到自己好似又開左粒LED 燈咁. 用GEN 1 管可能會有用, 但係GEN 3, 本身已經夠光, 同埋支鏡本身都會有補光, 就感覺上有少少多餘 . 另外就係佢個身真係好膠, 感覺係大力少少撞到都會爆個隻. 如果要玩IR, 又唔想玩真鐵, 其實G&P 隻PEQ 或者DBAL 會好少少.

作者: Kwind    時間: 24-10-2017 18:12

引用:
原帖由 sam524 於 24-10-2017 16:16 發表
FMA好光
但laser無得tune
FMA 咁削??
作者: sam524    時間: 24-10-2017 18:20

引用:
原帖由 Kwind 於 24-10-2017 18:12 發表

FMA 咁削??
好似國產PEQ 15都無得教
但粒LED好光 都有IR 但未試過 我無夜視玩
我買都係貪個樣唔錯 LED又夠光

作者: derp    時間: 24-10-2017 18:31

引用:
原帖由 sam524 於 24-10-2017 18:20 發表

記憶中係LASER 可以較 (擰一字鑼絲), IR 燈唔較得 (亦都較黎無謂).

同埋佢上面撳個個位撳多幾次就會開始下陷(!), 最好都係用返老鼠.
作者: m14teddy    時間: 24-10-2017 23:10

Dbal 燈夠光同laser 要用一字鈚較
有ir 燈不過弱D用gen1 有DD用gen 2 and 3 可以不用
G&p ir 燈明顯冇乜用,用夜視照得好近🤣
不過支laser就好勁不論ir 或可見紅外缐
冇ir fiter 支夜視一定有燒到支鏡有黑點,小心,
平心論用dbal 已夠用支燈夠晒光同價錢合理
(如唔用夜視淨style )
個人意見
作者: ranger101    時間: 25-10-2017 00:56

EX419 Green Laser 超光 full marking
作者: rYaN    時間: 25-10-2017 01:20

引用:
原帖由 sam524 於 24-10-2017 06:20 PM 發表

fma我買過4隻....4隻都教到.............
作者: 來自星星的猩猩    時間: 25-10-2017 03:26

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0