標題: 有冇人知咩料 金鷹M200/征服精準多口徑步槍 [打印本頁]

作者: 天翔翼    時間: 11-1-2018 19:08     標題: 有冇人知咩料 金鷹M200/征服精準多口徑步槍

呢把槍話係金鷹做既,雖然三條一叫佢做M200但某雜誌叫佢做Vanquish Precision Multi-Caliber Takedown Sniper rifle
現實中係Nemesis Arms所製造既可拆卸狙擊槍, The Borune Legacy出現過

去邊到睇都唔知呢把槍咩料,只得三條一叫係有把槍,有冇CHING知道呢把槍行咩數同其他細節,thx
作者: sealsman    時間: 11-1-2018 19:53

引用:
原帖由 天翔翼 於 11-1-2018 19:08 發表
呢把槍話係金鷹做既,雖然三條一叫佢做M200但某雜誌叫佢做Vanquish Precision Multi-Caliber Takedown Sniper rifle
現實中係Nemesis Arms所製造既可拆卸狙擊槍, The Borune Legacy出現過

去邊到睇都唔知呢把槍咩料,只得三條一叫係有把槍,有冇CHING知道呢把槍行咩數同其他細節,thx
金鷹M200

Vanquish Precision Multi-Caliber Takedown Sniper rifle

點睇兩支都係唔同嘢
作者: 天翔翼    時間: 11-1-2018 20:05

引用:
原帖由 sealsman 於 11-1-2018 19:53 發表

金鷹M200

Vanquish Precision Multi-Caliber Takedown Sniper rifle

點睇兩支都係唔同 ...
我都覺 Vanquish 明明似風行者但港虎又唔知做乜寫做m200
不過無論寫vanquish定m200都係冇資料 認真吹漲
作者: 新手一隻    時間: 11-1-2018 21:28

作者: olw0978    時間: 11-1-2018 21:31

引用:
原帖由 天翔翼 於 11-1-2018 20:05 發表

我都覺 Vanquish 明明似風行者但港虎又唔知做乜寫做m200
不過無論寫vanquish定m200都係冇資料 認真吹漲
因為 M200 是建基於 Vanquish 之上:
http://www.imfdb.org/wiki/Nemesis_Arms_Vanquish

另,M200 的其他資料:
http://firearmsworld.net/usa/cheytac/m200.htm
作者: 天翔翼    時間: 11-1-2018 21:46

引用:
原帖由 olw0978 於 11-1-2018 21:31 發表

因為 M200 是建基於 Vanquish 之上:
http://www.imfdb.org/wiki/Nemesis_Arms_Vanquish

另,M200 的其他資料:
http://firearmsworld.net/usa/cheytac/m200.htm
雖然咁講 但淨係個外型都唔同咗
btw有冇人玩過呢把槍,佢行咩系統
作者: cheapmagic    時間: 12-1-2018 01:30

手拉行弹弓,同真鐵一樣可快拆外内管,行咩系統就真係唔知,早幾日見唐九有人砌緊
作者: 屈濕    時間: 12-1-2018 10:06

識槍之人同唔識槍之人ge分別
作者: Dave    時間: 12-1-2018 10:09

引用:
原帖由 屈濕 於 12-1-2018 10:06 發表
識槍之人同唔識槍之人ge分別
這柄明明叫 死神m200 / 鷹眼m200
作者: 屈濕    時間: 12-1-2018 10:13

引用:
原帖由 Dave 於 2018-1-12 10:09 發表

其實我知點解把野會寫左做M200
作者: 天翔翼    時間: 12-1-2018 10:21

引用:
原帖由 Dave 於 12-1-2018 10:09 發表

講起CSO CSO果把M200其實都唔係m200而係風行者m96之後既m98
不過金鷹呢把5kg 拎4kg都好q重呢把都唔知點落場

作者: 屈濕    時間: 12-1-2018 10:34

引用:
原帖由 天翔翼 於 2018-1-12 10:21 發表

講起CSO CSO果把M200其實都唔係m200而係風行者m96之後既m98
長期縮係場後面
作者: 新手一隻    時間: 12-1-2018 10:36

作者: kornhill401    時間: 12-1-2018 12:24

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-1-2018 10:21 發表

呢支個樣都唔差, 照計呢支點都輕過CheyTac M200 Thx for sharing.
作者: 新手一隻    時間: 12-1-2018 15:06

作者: 天翔翼    時間: 12-1-2018 15:34

引用:
原帖由 新手一隻 於 12-1-2018 15:06 發表
巴哈的開箱文

as01系統,仲有嗰塊火力牌仔......

ares你曳曳啦。
唔知香港會唔會有人入呢把,不過計落條數一定唔會3000有找
唔知金弓系統跟邊個
作者: queen    時間: 12-1-2018 15:48

There are some markings when I take photos........

圖片附件: g01a.jpg (12-1-2018 15:48, 224.21 KB) / 該附件被下載次數 118

圖片附件: g02a.jpg (12-1-2018 15:48, 222.42 KB) / 該附件被下載次數 125

圖片附件: g03a.jpg (12-1-2018 15:48, 227.92 KB) / 該附件被下載次數 129

圖片附件: g11a.jpg (12-1-2018 15:48, 254.61 KB) / 該附件被下載次數 115

作者: jn_jona    時間: 12-1-2018 18:25

以前悲他project都出過m200
唔知係咪一樣呢?
作者: 天翔翼    時間: 12-1-2018 23:50

引用:
原帖由 queen 於 12-1-2018 15:48 發表
There are some markings when I take photos........
From the looks of it, the Golden Eagle's version of Nemesis Vanquish rifle obviously (and quite logically) does not use the Ares AS01 system.
Cylinder is the typical ones that you'd found on other rifles, hopefully this one uses cylinders that has the same dimension as whatever that is available on the market for replacements.
Unsurprisingly people that bought the gun criticized how bad the gun's accuracy is but unfortunately I do not know anything further about it. Should it be terrible in terms of upgrading capabilities, I might as well get the Ares one (if they are going to announce about it publicly and be shipped to Hong Kong) as it would be seemingly more tolerant to upgrades.

作者: kornhill401    時間: 13-1-2018 13:28

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-1-2018 15:34 發表

唔知香港會唔會有人入呢把,不過計落條數一定唔會3000有找
唔知金弓系統跟邊個
老虎有貨,3000可以買2支有找.
作者: Dave    時間: 13-1-2018 14:58

睇款唔似100% as01 系統

12XX 蚊抵到爛啦

作者: jn_jona    時間: 13-1-2018 17:42

引用:
原帖由 Dave 於 13-1-2018 14:58 發表
睇款唔似100% as01 系統

12XX 蚊抵到爛啦
咩話?!12xx
又可以拆到咁幾枝 真係抵到爛
作者: Dave    時間: 13-1-2018 18:34

引用:
原帖由 jn_jona 於 13-1-2018 17:42 發表

咩話?!12xx
又可以拆到咁幾枝 真係抵到爛

真係無諗野既需要即買
睇番資料, 呢支整體似 ares edm200, 但細成個碼 ,
真鐵打 7.62 nato 彈。
玩具來說整體不算長, 重量 4 kg 多點點,
以特殊款式來說重量可接受。

圖片附件: 未命名.jpg (13-1-2018 19:53, 87.18 KB) / 該附件被下載次數 171

作者: 天翔翼    時間: 13-1-2018 19:18

引用:
原帖由 kornhill401 於 13-1-2018 13:28 發表

老虎有貨,3000可以買2支有找.
我就係睇老虎先知有
今日去咗國狗都見到有賣!%**,只知道係非VSR同埋性能太雞,唔知實際係咩
但3000以上果個我講緊某廠用AS01系統果把(見前面開箱文),個台仔話買咗15000台幣(3700左右),香港應該未有

作者: kornhill401    時間: 14-1-2018 14:04

引用:
原帖由 天翔翼 於 13-1-2018 19:18 發表

我就係睇老虎先知有
今日去咗國狗都見到有賣!%**,只知道係非VSR同埋性能太雞,唔知實際係咩
但3000以上果個我講緊某廠用AS01系統果把(見前面開箱文),個台仔話買咗15000台幣(3700左右),香港應該未 ...
從15# C Hing的連結link,開箱文其中之一句..然後發現GE也有這把的消息,不過覺得這家做的比較像所以就直接衝了..
我相信他所指的GE,會不會是golden eagle呢?
作者: 新手一隻    時間: 14-1-2018 15:24

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0