標題: M記MWS系統打空槍一問 [打印本頁]

作者: ms902    時間: 20-1-2018 09:00     標題: M記MWS系統打空槍一問

想問下有無簡單既方法可以disable左個bolt lock佢
試過用膠紙痴住網球拍 係work既 不過過一陣會甩 都驚會留膠紙漬
有無辦法sip野卡住個lock之類既方法?
想係屋企打下空槍自娛 唔想入彈打
作者: gainax    時間: 21-1-2018 12:26

攝條野係夾bolt lock頂桿應該OK, 長年打空槍不如拆左上彈條彈弓
作者: ms902    時間: 21-1-2018 22:31

引用:
原帖由 gainax 於 21-1-2018 12:26 發表
攝條野係夾bolt lock頂桿應該OK, 長年打空槍不如拆左上彈條彈弓
摺左張紙摺住 OK了 唔該曬G兄
拆野就免了 始終無經驗
作者: gainax    時間: 22-1-2018 21:39     標題: 回覆 3# 的帖子

馬記隻夾上彈嘴入面有條小彈弓有機會移位就BOLTLOCK唔到, 如果要拆夾整呢度個陣可以順手拆左上彈條長彈弓,有多夾専拎一夾黎玩射空槍都唔錯
作者: blockhead    時間: 23-1-2018 02:19

其實follower同條弓唔太難拆,張紙跌左或者壓扁少少就有可能飛機炒follower
作者: ms902    時間: 23-1-2018 18:40

引用:
原帖由 gainax 於 22-1-2018 21:39 發表
馬記隻夾上彈嘴入面有條小彈弓有機會移位就BOLTLOCK唔到, 如果要拆夾整呢度個陣可以順手拆左上彈條長彈弓,有多夾専拎一夾黎玩射空槍都唔錯
唔係好明 正常應該得推彈果條彈弓
師兄講緊既係zet system果d拖慢cycle既花臣野?
我驚拆完砌唔返 or 砌返漏氣
細個拆幾廿蚊架玩具車都拆得落手 幾舊水隻匣真係有d驚
作者: sam524    時間: 23-1-2018 18:47

引用:
原帖由 ms902 於 23-1-2018 18:40 發表

唔係好明 正常應該得推彈果條彈弓
師兄講緊既係zet system果d拖慢cycle既花臣野?
我驚拆完砌唔返 or 砌返漏氣
細個拆幾廿蚊架玩具車都拆得落手 幾舊水隻匣真係有d驚
唔好搞條o-ring 無穿無爛
扭兩粒螺絲甩開個底 之後上返 無咩大難度
作者: BLSK    時間: 23-1-2018 21:24

呢舊有無用?

https://www.rainbow8.com/collect ... der-for-tm-mws-3pcs
作者: gainax    時間: 23-1-2018 22:44     標題: 回覆 6# 的帖子

當然有問題先整, 我都係冇左煲lock先爆開入面(新槍第一夾 ,
作者: Tango1997    時間: 29-1-2018 19:50

我記得新槍返泥。。。個盒有粒 藍色既獨立包裝配件。。。
去畀你用泥攝住個蛋夾試空槍

作者: ms902    時間: 29-1-2018 22:37

引用:
原帖由 Tango1997 於 29-1-2018 19:50 發表
我記得新槍返泥。。。個盒有粒 藍色既獨立包裝配件。。。
去畀你用泥攝住個蛋夾試空槍
之前買手槍都有 應該知你講乜
買大既就未見過會送果舊野...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0