標題: [KSC/KWA] 問關於 KWA M4 MAGPUL PTS GBB [打印本頁]

作者: bennytsang16    時間: 13-2-2018 16:32     標題: 問關於 KWA M4 MAGPUL PTS GBB

有無師兄玩過 KWA M4 MAGPUL PTS(SYSTEM-7 two) GBBR? 枝槍性能、力度、可靠性如何?
KWA 系統和零件是不是獨有?萬一枝槍出故障、或者要換零件,會否很麻煩?
(玩慣了Colt馬仔身M4,覺得枝Magpul款幾特別,剛好又有槍店呢枝槍做特價,小弟心郁郁想入番枝。)

圖片附件: xx90.jpg (13-2-2018 16:32, 87.31 KB) / 該附件被下載次數 236

作者: Nova_Dust    時間: 13-2-2018 17:27

我的第一把(也是唯一的一把)AR GBBR就是KWA M4,用了快4年,個人覺得不錯。雖然已經徹頭徹尾全改,但系統不變(用Ver.2 hop up)。
零件在Rainbow捌有很多,這點不用擔心。
作者: no-name    時間: 13-2-2018 18:17

我覺得 K 記最大問題係... 隻匣係咁多廠黎講最重
作者: kongchak    時間: 13-2-2018 18:32

算吧啦~ KSC N年隻匣都未更新過... D槍好難落場 新果枝mega 隻匣都係咁重...
作者: Keithlai    時間: 13-2-2018 21:57

其實唔錯,我果枝就嚟6年都無乜事,只係要換下hop up膠咁
作者: kwankwan60    時間: 27-2-2018 20:16

同意各位師兄意見,小弟支KSC M4都快玩夠六,依然咁可靠。就算落場嫌佢重少少,但係始終都覺得佢最信得過。
作者: bennytsang16    時間: 28-2-2018 03:27

有無玩過呢枝槍既師兄幫枝槍換鋼bolt、鋼parts?KSC有出過M4鋼bolt; WII-tech 有出過鋼 hammer、sear、撞針等等。
作者: happypony    時間: 28-2-2018 20:58

除左hop up 同執順上彈其他無須更換內件,lock bolt 方面可以上YouTube學執下就長lock長有,鋼bolt可有可冇打爛原米換條鋼law.
作者: rYaN    時間: 2-3-2018 09:30

好野黎,但改件唔多香港賣得比較貴!
匣重同埋coating好差.....
如果唔係睇外觀既話係一把好槍!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0