標題: [Marui] [新品]馬記 M&P 9L [打印本頁]

作者: Ben_9413    時間: 4-4-2018 15:37     標題: [新品]馬記 M&P 9L

改造潛力頗巨

可惜據google翻譯, trigger stop 似乎不可調

http://www.tokyo-marui.co.jp/products/gas/blowback/449

圖片附件: p_main_180404134942.jpg (4-4-2018 15:37, 60.46 KB) / 該附件被下載次數 218

圖片附件: p_sub2_180404134942.jpg (4-4-2018 15:43, 32.49 KB) / 該附件被下載次數 197

圖片附件: p_sub1_180404134942.jpg (4-4-2018 15:43, 65 KB) / 該附件被下載次數 208

圖片附件: p_sub3_180404135112.jpg (4-4-2018 15:43, 42.1 KB) / 該附件被下載次數 213

圖片附件: p_sub4_180404134942.jpg (4-4-2018 15:43, 39.61 KB) / 該附件被下載次數 219

圖片附件: p_sub5_180404134942.jpg (4-4-2018 15:43, 22.64 KB) / 該附件被下載次數 206

作者: ayaka    時間: 4-4-2018 15:48

似乎個鏡位只對應馬記鏡仔
作者: laiwangkai    時間: 4-4-2018 16:04     標題: 回覆 2# 的帖子

馬記鏡仔行返Trijicon RMR size
作者: 2slow    時間: 4-4-2018 16:16     標題: 回覆 3# 的帖子

咁就正喇
作者: BLSK    時間: 4-4-2018 16:59

即係黎緊會有兩款鏡
而家好似係行vortex 定唔知doctor鏡數

作者: khkenny2    時間: 4-4-2018 17:10

引用:
原帖由 laiwangkai 於 4-4-2018 04:04 PM 發表
馬記鏡仔行返Trijicon RMR size
螺絲孔位跟Doctor,擺吾到落RMR座
作者: BLSK    時間: 4-4-2018 17:15

咁依支M&P9L上唔上到RMR
之前nova出過套kit上到RMR不過都無曬貨(應該會再出呱)
但又用唔到馬仔鏡,又無得有時身㾗換下鏡 同埋聽講馬仔鏡好過A1A RMR

作者: ayaka    時間: 4-4-2018 17:20

引用:
原帖由 BLSK 於 4-4-2018 17:15 發表
咁依支M&P9L上唔上到RMR
之前nova出過套kit上到RMR不過都無曬貨(應該會再出呱)
但又用唔到馬仔鏡,又無得有時身㾗換下鏡 同埋聽講馬仔鏡好過A1A RMR
要睇下條SLIDE係咪用番佢個自家MOUNT位

圖片附件: tm-acc-microprosight-glock_1.jpg (4-4-2018 17:20, 69.24 KB) / 該附件被下載次數 194

作者: BLSK    時間: 4-4-2018 20:11

但而家睇圖似係自家數
舊年十月已經有成槍仲搞咁耐,等我凝住有新改動添
作者: Thanato.S    時間: 4-4-2018 23:32

我見佢隻匣有做左右位比mag catch食
唔知支槍係咪可以左右退匣?
作者: BLSK    時間: 5-4-2018 02:06     標題: 回覆 10# 的帖子

聽過有左手師兄話換左係lock唔到定唔實的
但呢支唔知
作者: Ben_9413    時間: 5-4-2018 10:06

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-4-4 23:32 發表
我見佢隻匣有做左右位比mag catch食
唔知支槍係咪可以左右退匣?
可以
作者: kornhill401    時間: 5-4-2018 12:04

如果收藏開M&P玩具手槍的我,呢支唔收,有D對唔住自己咁.
希望VFX會出呢一支,(起碼有金屬滑架玩) Thx for sharing.
作者: ArcherAlDante    時間: 7-4-2018 12:29

呢支好似都值敗下身家
作者: Thanato.S    時間: 7-4-2018 23:06

唔知內件有冇改進
因為 M&P 沙色 同 黑色 既trigger reset係唔同
唔知佢內件有冇改番用沙色個隻 (沙色trigger係好d冇咁淋)
mag release己知可以左右互換
但匣做少左隻角 可能要自己搞
另外匣用pin......唉...倒退
作者: Mk123456    時間: 7-4-2018 23:23

幾時槍街會有?
作者: olw0978    時間: 7-4-2018 23:26

道聽途說,日本要18號先出貨...香港要訂
作者: BLSK    時間: 8-4-2018 03:08

價錢官方同M45A1一樣,頭水應該都係千二上落到
觀望千一
作者: Dave    時間: 8-4-2018 18:10

引用:
原帖由 Mk123456 於 7-4-2018 23:23 發表
幾時槍街會有?
官網寫 4 月 18 ,來到香港大概遲3 天吧。
作者: jimmy0020    時間: 9-4-2018 12:39

我係M&P迷
必入
依家玩M&P rmr如要唔駛自己動工就只能買2k幾既nova slide….
作者: jn_jona    時間: 9-4-2018 16:16

到目前為止三間廠出左m&p9
係咪馬記最好呢?blow back係咪佢最大呢?
見急打出左鋼slide比佢 好好奇夠唔夠力推
作者: avegetables    時間: 9-4-2018 19:36

重点其实系用咩飞机
nova套kit好似系cut顶飞机,如果原厂做cut顶,大家可以有个数可以就。
如果完整飞机,就太好了,可以开心换Oring
作者: johnlam602    時間: 17-4-2018 12:24

但係有thumb safety又好似怪怪地
雖則真槍都有淨slide kit買,唔排除有人會有一支有thumb safety既pc custom...
作者: Thanato.S    時間: 17-4-2018 12:31

引用:
原帖由 johnlam602 於 17-4-2018 12:24 發表
但係有thumb safety又好似怪怪地
雖則真槍都有淨slide kit買,唔排除有人會有一支有thumb safety既pc custom...
不論真槍同馬記 個safety都可以拆
印象中......
作者: johnlam602    時間: 17-4-2018 14:50

引用:
原帖由 Thanato.S 於 17-4-2018 12:31 發表

印象中......
會有個長方形缺口
作者: BLSK    時間: 18-4-2018 12:59

有人出舊膠遮住個窿
作者: kornhill401    時間: 18-4-2018 15:02

引用:
原帖由 Thanato.S 於 17-4-2018 12:31 發表

印象中......
支槍本身的trigger已經有安全設計,
如果個safety可以拆到,支槍就會靚仔好多.
Thx for sharing.
作者: johnlam602    時間: 18-4-2018 15:09

引用:
原帖由 BLSK 於 18-4-2018 12:59 發表
有人出舊膠遮住個窿
詳細希望:0
作者: BLSK    時間: 18-4-2018 16:44     標題: 回覆 28# 的帖子

http://dciguns.cart.fc2.com/ca1/3/p4-r-s/
揾到!
之前上架仔網訂野見佢個牌子
原來仲有整真係消到音既suppressor
作者: Opica    時間: 19-4-2018 00:08

http://www.hyperdouraku.com/airgun/tm_mp9l/index.html

道樂小開箱
作者: pbay    時間: 19-4-2018 12:03

引用:
原帖由 Opica 於 19-4-2018 00:08 發表
http://www.hyperdouraku.com/airgun/tm_mp9l/index.html

道樂小開箱
個盒面幾型

作者: kornhill401    時間: 19-4-2018 12:04

回29#
謝謝C Hing分享十分有用的網址,可作日後參考之用.

作者: RCman    時間: 19-4-2018 12:23

呢件東西自己DIY都得

圖片附件: MP9.jpg (19-4-2018 12:23, 30.26 KB) / 該附件被下載次數 150

作者: BLSK    時間: 19-4-2018 13:10

係,買舊擦膠自己cut都得
作者: ayaka    時間: 19-4-2018 15:21

唔知岩唔岩RMR

作者: 2slow    時間: 19-4-2018 15:51

呢把RMR版本的飛機組規格唔知同M&P9一唔一樣呢
作者: BLSK    時間: 19-4-2018 15:53     標題: 回覆 35# 的帖子

唔岩 入手左馬記鏡係行doctor數
加塊板應該只係墊一墊個sight
作者: 罪與佛    時間: 19-4-2018 15:54

以前nova套kit有死症,原裝拍頭膠做大左,但成套nozzle座又係自家數,要換只能用原裝marii size來cut,但軟膠要cut得fit又麻煩
外型類似的G18/deton .45又唔夠M&P大,完全噴氣

希望有人跟呢支個系統做番鋁/鋼slide, 就算唔通舊M&P,至少都信得過馬記數

作者: NCP013    時間: 19-4-2018 16:07

引用:
原帖由 2slow 於 19-4-2018 15:51 發表
呢把RMR版本的飛機組規格唔知同M&P9一唔一樣呢
睇PARTS LIST係0吾同, M&P9 L PARTS NO.係 GBB3 行頭, 同見到佢係用M9A1 拍頭
作者: Opica    時間: 19-4-2018 22:58

https://youtu.be/6tur_1DbjRI

堺的試射片
作者: BLSK    時間: 20-4-2018 02:23     標題: 回覆 40# 的帖子

卡左好幾次slide,回膛唔夠力?
作者: 2slow    時間: 20-4-2018 09:11

好幾次卡住及cycle不完整...
對於呢樣野, 有無人明白佢謝咩呢
作者: mattma369    時間: 20-4-2018 14:12

師兄已入手?? 可唔可以報下價?
作者: kornhill401    時間: 20-4-2018 17:17

引用:
原帖由 BLSK 於 20-4-2018 02:23 發表
卡左好幾次slide,回膛唔夠力?
唔知關唔關彈弓事呢?
作者: HCY    時間: 20-4-2018 17:35

引用:
原帖由 kornhill401 於 20-4-2018 17:17 發表

唔知關唔關彈弓事呢?
好似係個匣溫度問題
作者: safety_tim2003    時間: 20-4-2018 17:38     標題: 回覆 42# 的帖子

是否收鏡的螺絲過長?馬記支鏡全膠,收過龍唔出奇
作者: kornhill401    時間: 20-4-2018 19:12

引用:
原帖由 HCY 於 20-4-2018 17:35 發表

好似係個匣溫度問題
好似唔多覺,因為打的時候無呢個現象發生.
只在無彈後,滑架鎖定時,他按下滑架鎖掣,
想把滑架釋放,才有此現象發生.
有錯,請給予更正!謝謝!
作者: BLSK    時間: 20-4-2018 19:57     標題: 回覆 46# 的帖子

支鏡無螺絲紋,純粹靠底板固定
用鏡原裝條螺絲就會過長,之前裝其他槍就係咁,係咁扭都唔知

但呢支本身已有跟一塊板同裝鏡螺絲應該無問題掛
作者: BLSK    時間: 20-4-2018 20:05

https://www.youtube.com/watch?v=6bASXRKhct4

睇呢條好過 原裝已經係黑管
作者: 罪與佛    時間: 20-4-2018 22:27

引用:
原帖由 BLSK 於 20-4-2018 20:05 發表
https://www.youtube.com/watch?v=6bASXRKhct4

睇呢條好過 原裝已經係黑管
睇video好似銀色,可能因為外管同side有開洞,為左外觀,內管用番同外管一樣銀色
作者: Flanker    時間: 21-4-2018 14:37

已見街 明搶1180
作者: Ben_9413    時間: 21-4-2018 15:32

坐等開箱...
作者: Thanato.S    時間: 21-4-2018 17:28

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-4-2018 15:32 發表
坐等開箱...
比較想知mp9l 會唔會用 沙色版既trigger lever 因為沙色個隻行程短d
作者: Ben_9413    時間: 21-4-2018 19:44

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-4-21 17:28 發表

比較想知mp9l 會唔會用 沙色版既trigger lever 因為沙色個隻行程短d
網上見到有師兄試裝UAC直雞失敗了
作者: shoot    時間: 21-4-2018 20:08

希望有廠出comp頭就正, 可打六吋
作者: Thanato.S    時間: 22-4-2018 00:00

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-4-2018 19:44 發表

即係d內件都唔同晒!?
作者: johnlam602    時間: 22-4-2018 16:15

引用:
原帖由 Ben_9413 於 21-4-2018 19:44 發表

小弟在此
傷心

但明明自己支黑色同fd支沙色都係冇直上打得響
奇怪
作者: Ben_9413    時間: 22-4-2018 18:55

引用:
原帖由 Thanato.S 於 2018-4-22 00:00 發表

即係d內件都唔同晒!?
還待有心人試埋沙色m&p確認

傳聞普通沙色版與普通黑色版m&p(不是 PC ported 版)內構已有不同
作者: Ben_9413    時間: 22-4-2018 18:55

引用:
原帖由 johnlam602 於 2018-4-22 16:15 發表

小弟在此
傷心

但明明自己支黑色同fd支沙色都係冇直上打得響
奇怪
歡迎師兄

有你第一身分享o下最好不過
作者: johnlam602    時間: 22-4-2018 19:18

引用:
原帖由 Ben_9413 於 22-4-2018 18:55 發表

還待有心人試埋沙色m&p確認

傳聞普通沙色版與普通黑色版m&p(不是 PC ported 版)內構已有不同
冇錯
trigger bar唔同咗
release point短d

奇在fb有師兄推斷uac係出俾沙色版用ge
因為果位師兄支黑色版要換uac金色trigger bar先用到

但我果支黑色又直上冇問題
沙色就100%ok

不過長版其實裝黎冇用,trigger pin會頂住
睇下之後有冇勇士會買吉打下身試下
睇下支pin除左頂住trigger之前,會唔會係造成連發ge兇手
作者: Dave    時間: 23-4-2018 10:00

已入手

全膠槍已好久沒玩,但性能沒話說十分好。

順手裝了個marui 紅點仔上去,由於覆進爽快,連續射擊時頗易追到紅點。

hop up 雙齒輪是否新設計 ?

膠slide 有金屬襯墊安心把玩slide release。

卡滑架確實有,主要是復位時飛機底坑被hammer bearing 阻一阻,

正常式拉完即放手是不會卡著,可能放slide 太溫柔才會發生。擊發時也不會卡。

後助力相當勁。昨天30 度室外原裝盒即開門打topgas,玩了 6, 7 匣,沒爆野,valve 也敲的響。
火力約 1~ 1.1j ( 0.3 bb )

但昨天實戰時玩衝鋒手槍,有個食糊位竟然開不了槍... 拉slide 再扣也是打不響.. 只好自己認死... jam 槍..
到安全區...發覺安全掣被剔起了 ... 母指safty 真的唔熟...
作者: jn_jona    時間: 23-4-2018 10:18

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 10:00 發表
已入手

全膠槍已好久沒玩,但性能沒話說十分好。

順手裝了個marui 紅點仔上去,由於覆進爽快,連續射擊時頗易追到紅點。

hop up 雙齒輪是否新設計 ?

膠slide 有金屬襯墊安心把玩slide release。

卡 ...
其實we個樣式比較順眼 唔知馬記cut左safety會咩樣
作者: pbay    時間: 23-4-2018 10:30

原裝槍係咪都可選裝母指safety ?
支槍似係 IPSC 向?
作者: horenhim    時間: 23-4-2018 10:44

引用:
原帖由 pbay 於 23-4-2018 10:30 發表
原裝槍係咪都可選裝母指safety ?
支槍似係 IPSC 向?
barrel有port打唔到carry optics
只能打open哦

另, 無外部safety都可以打IPSC的, 雖然氣槍有點灰色地帶
氣槍冇所謂的safe action~ 頂多得trigger safety個一部份
作者: jacko    時間: 23-4-2018 11:52

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 10:00 發表
到安全區...發覺安全掣被剔起了  ... 母指safty 真的唔熟...
老貓燒鬚
作者: Dave    時間: 23-4-2018 12:09

引用:
原帖由 jacko 於 23-4-2018 11:52 發表

老貓燒鬚
果段仲用左360 拍片.. 可能要消音
作者: 2slow    時間: 23-4-2018 15:16

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 12:09 發表

果段仲用左360 拍片.. 可能要消音
以為你開不了槍果刻會掉支槍過去添
作者: tinyau1134    時間: 23-4-2018 15:21

觀賞性很高, 加了紅點更高

利申非MP FANS
作者: Dave    時間: 23-4-2018 16:12

引用:
原帖由 tinyau1134 於 23-4-2018 15:21 發表
觀賞性很高, 加了紅點更高

利申非MP FANS
在下也不是大嘴鳥粉,但這支真是蠻好看,
之前想找支馬記來裝紅點試試實戰,USP 出是出了,但始終太四方外觀有點寡...
這支剛好,MOUNT BASE 都不用買。
(PS. 可以直上579 快拔 )

作者: Kwind    時間: 23-4-2018 20:32

引用:
原帖由 Dave 於 23-4-2018 16:12 發表

之前想找支馬記來裝紅點試試實戰,USP 出是出了,但始終太四方外觀有點寡...

https://serving.photo ...
呢支真心靚...本身我都唔係M&P FANS...屋企只有支M&P9C...正常SIZE一支都冇

但呢支LONG SLIDE一望已覺得正...等遲下D配件出多D(例如鋁SLIDE之類)...應該會入返支
作者: 罪與佛    時間: 23-4-2018 22:52

講起UAC直雞, 其實沙黑我都試過,都係直上打到(我係同埋金色TRIGGER BAR 一齊裝)
呢支M&P9L 未入手唔知有冇改過野

雖然成支都好好睇,但我極不喜歡M&P原裝trigger,所以要確保有直雞可裝先敢入...

作者: yukihiro2140    時間: 23-4-2018 22:59

引用:
原帖由 Kwind 於 23-4-2018 20:32 發表

呢支真心靚...本身我都唔係M&P FANS...屋企只有支M&P9C...正常SIZE一支都冇

但呢支LONG SLIDE一望已覺得正...等遲下D配件出多D(例如鋁SLIDE之類)...應該會入返支
唔係已有鋁Slide嗎?

作者: Opica    時間: 23-4-2018 23:26

想問飛機座之類有冇改到?
作者: BLSK    時間: 24-4-2018 01:52     標題: 回覆 72# 的帖子

呢套係咪nova?
不過哪有錢
作者: Kwind    時間: 24-4-2018 01:57

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 23-4-2018 22:59 發表

唔係已有鋁Slide嗎?

少玩M&P冇留意開唔太清楚

但支槍剛出咁快有??

定係出比之前正常SIZE M&P9 既改件呢??
作者: BLSK    時間: 24-4-2018 02:21     標題: 回覆 75# 的帖子

D牌好似岩岩出左但唔支援紅點,純粹係L版
Google左呢個係Nova,只支援RMR,唔支援doctor

唔熟M&P9L,真槍係咪好似glock MOS咁可以換塊板換上唔同紅點?
定係一條slide唔同款俾唔同紅點?
作者: 2slow    時間: 24-4-2018 09:28

引用:
原帖由 Kwind 於 24-4-2018 01:57 發表

但支槍剛出咁快有??

Nova有出過 M&P9L Performance Center 的 slide kit連飛機組比正常版,
但唔知呢套kit能否比馬記呢把新M&P9L用
作者: pbay    時間: 24-4-2018 12:19

引用:

上左馬記紅點插579 唔會頂住 ?
作者: jacko    時間: 24-4-2018 12:50

引用:
原帖由 Kwind 於 24-4-2018 01:57 發表

但支槍剛出咁快有??

http://www.enten.co.jp/NOVA-TM-MP9-SL03-BK.html

正常size用
作者: Kwind    時間: 24-4-2018 17:19

引用:
原帖由 BLSK 於 24-4-2018 02:21 發表
D牌好似岩岩出左但唔支援紅點,純粹係L版
Google左呢個係Nova,只支援RMR,唔支援doctor

唔熟M&P9L,真槍係咪好似glock MOS咁可以換塊板換上唔同紅點?
定係一條slide唔同款俾唔同紅點?
引用:
原帖由 2slow 於 24-4-2018 09:28 發表

Nova有出過 M&P9L Performance Center 的 slide kit連飛機組比正常版,
但唔知呢套kit能否比馬記呢把新M&P9L用
引用:
原帖由 jacko 於 24-4-2018 12:50 發表

http://www.enten.co.jp/NOVA-TM-MP9-SL03-BK.html

正常size用
THX咁多位師兄...都係等下有冇新出好過...費事買左唔0岩裝
作者: 罪與佛    時間: 24-4-2018 21:08

引用:
原帖由 pbay 於 24-4-2018 12:19 發表

紅點不影響579使用,以前玩過Nova 5吋kit,鏡完全不在槍套內
作者: Dave    時間: 25-4-2018 00:22

引用:
原帖由 pbay 於 24-4-2018 12:19 發表

咁樣

作者: pbay    時間: 25-4-2018 09:51

引用:
原帖由 Dave 於 25-4-2018 00:22 發表

咁樣

咁就大好了
有鏡有套, 又靚仔, 心郁郁
作者: kornhill401    時間: 25-4-2018 11:42

引用:
原帖由 jacko 於 24-4-2018 12:50 發表

正常size用
幾靚仔下, 買定做後備都好!Thx for sharing.
作者: selvaria    時間: 10-5-2018 18:51

引用:

Dave兄,marui 紅點頂top gas仍然安全?
作者: Dave    時間: 10-5-2018 19:10

引用:
原帖由 selvaria 於 10-5-2018 18:51 發表

Dave兄,marui 紅點頂top gas仍然安全?
新買時沒GBB 可裝,借了這紅點給朋友的G17 來玩,他打了十幾廿匣,
之後自己用M&P 9L 打了十匣前後,家中也試了幾匣,仍然健在。

個人認為...馬記出得比GBB 手槍,應該有一定抗震性
( 放心如果有一日打到熜燈,在下並非報喜不報憂之人,一定會報告   )
作者: HkTurTle    時間: 10-5-2018 23:51

想問有冇師兄用過係鹿牌6384/6354DO Holster?想知個thumb safety會吾會頂住
作者: selvaria    時間: 12-5-2018 01:34

引用:
原帖由 Dave 於 10-5-2018 19:10 發表

新買時沒GBB 可裝,借了這紅點給朋友的G17 來玩,他打了十幾廿匣,
之後自己用M&P 9L 打了十匣前後,家中也試了幾匣,仍然健在。

個人認為...馬記出得比GBB 手槍,應該有一定抗震性
( 放心如果有一日打到熜 ...
感謝!試下先!
作者: selvaria    時間: 13-5-2018 13:13

有冇師兄知道個姆指安全可否拆下?thx
作者: kornhill401    時間: 13-5-2018 13:53

引用:
原帖由 selvaria 於 13-5-2018 13:13 發表
有冇師兄知道個姆指安全可否拆下?thx
以下影片,可作參考,希望可以幫到你.
https://www.youtube.com/watch?ti ... &v=BXF4PJz7yS0:)
作者: selvaria    時間: 13-5-2018 18:50

引用:
原帖由 kornhill401 於 13-5-2018 13:53 發表

以下影片,可作參考,希望可以幫到你.
https://www.youtube.com/watch?ti ... &v=BXF4PJz7yS0:)
感謝師兄
作者: 罪與佛    時間: 17-5-2018 19:30

岩岩試左上吉打下身及UAC直雞
Trigger bar只用原裝
直上冇野要執
只係打slide放時未必回得太順,打幾下再上番油就ok

作者: BLSK    時間: 17-5-2018 21:27

即係用唔到UAC直Trigger要用原裝?
作者: 罪與佛    時間: 17-5-2018 22:07

引用:
原帖由 BLSK 於 17-5-2018 21:27 發表
即係用唔到UAC直Trigger要用原裝?:(
不不不,小弟打少左個bar字,係trigger bar冇換到(其實睇爆炸圖,trigger bar亦係唯一唔用普通m&p9數既野)
係吉打下身同UAC trigger都可以直上
只係slide到最後位置有輕微咬,不過即使係普通版M&P亦有呢個問題,估計係吉打下身個頂做高左0.0幾mm,同條軌之間個虛位少左,所以咬到條slide,打多幾匣就然後上油就冇咩野

-----------------------------
得閒要搵野填左safety個虛位佢

作者: BLSK    時間: 17-5-2018 23:03     標題: 回覆 94# 的帖子

哦原來係咁 多謝師兄報告
咬即係換左下身因為尺寸會有少少卡無咁順?
都明顯睇到上下身前段個虛位好闊

之前又有人話換唔到UAC既 會唔會係因為trigger stop既關係?
作者: Dave    時間: 18-5-2018 02:21

SKIP

作者: jn_jona    時間: 18-5-2018 02:25

引用:
原帖由 罪與佛 於 17-5-2018 22:07 發表

不不不,小弟打少左個bar字,係trigger bar冇換到(其實睇爆炸圖,trigger bar亦係唯一唔用普通m&p9數既野)
係吉打下身同UAC trigger都可以直上
只係slide到最後位置有輕微咬,不過即使係普通版M&P亦有呢個問題,估計 ...
岩岩睇到有廠出左兩粒的填左個窿
但我都係喜歡we果隻樣式
作者: 罪與佛    時間: 18-5-2018 09:22

引用:
原帖由 BLSK 於 17-5-2018 23:03 發表
哦原來係咁 多謝師兄報告
咬即係換左下身因為尺寸會有少少卡無咁順?
都明顯睇到上下身前段個虛位好闊

之前又有人話換唔到UAC既 會唔會係因為trigger stop既關係?
有機會,因為L版下身trigger stop好長,換左雞可能扣到中間個trigger safety頂到都仲未放到擊鎚
我肉眼睇覺得火控部份,slide同下身已經有直接接觸(本應有極細虛位,靠火控上條軌就咁咬住)
作者: johnlam602    時間: 24-5-2018 10:38

請問有冇ching知吉打/uac trigger bar係黑色數定沙色數?
如果換完之後relase point反而長左就真係.....
作者: mk3    時間: 10-9-2018 11:56

請問各位師兄,如果換左條m&p9用的150%回膛彈簧落9L到,按slide release 頂實左。請問你地知道咩情況?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0