標題: 旺角GWS [打印本頁]

作者: b9296    時間: 26-4-2018 13:09     標題: 旺角GWS

請問各Ching....尋日經過槍街時驚見GWS個舖位圍咗板 :係會搬樓上舖定...唔做  Thx!
作者: Opica    時間: 26-4-2018 13:21

GWS?
作者: b9296    時間: 26-4-2018 13:30     標題: 回覆 2# 的帖子

惠康對面
作者: jalok2002    時間: 26-4-2018 14:30

我都想知
作者: rho837    時間: 26-4-2018 15:41

桔豬扒! 崖到咁耐都算好野!
作者: bennytsang16    時間: 26-4-2018 15:46

Gun Workshop,未幫襯過,覺得間舖好神秘,唔知間舖賣甚麼、做甚麼的……
作者: rho837    時間: 26-4-2018 21:02

引用:
原帖由 bennytsang16 於 26-4-2018 15:46 發表
Gun Workshop,未幫襯過,覺得間舖好神秘,唔知間舖賣甚麼、做甚麼的……
Gun Pork Chop! 真係冇改錯名! 我以前幫襯過一次! 一次夠哂! 永遠唔會再有別一次!

作者: b9296    時間: 26-4-2018 21:32

...我就只幫襯過一次玩具SEF下身:其他既冇本事買
作者: b9296    時間: 26-4-2018 21:34

...呢間舖曾幾何時系外國槍迷心中有著神級地位
作者: 新手一隻    時間: 26-4-2018 23:08

作者: bravohk    時間: 26-4-2018 23:41     標題: 回覆 10# 的帖子

店員?好多時入面得個老闆响度,藝術家你估你想交流佢就睬你?
作者: tinyau1134    時間: 27-4-2018 00:27

美術館
作者: rho837    時間: 27-4-2018 00:42

引用:
原帖由 bravohk 於 26-4-2018 23:41 發表
店員?好多時入面得個老闆响度,藝術家你估你想交流佢就睬你?
棟檔! 三個月時間成八千元手功噴漆噴到見到內籠有報紙暗印! 收貨時表面OK! 但回家後折槍時到有報紙暗印! 跟著三日啲油柒撲開一塊塊! 拿支槍回去理論! 一句聲都唔出西囗西面! 我自己就用天拿水洗翻走啲噴柒! 跟著發現個真鐡Magpul trigger guard 俾人換了隻鑼過再用原子灰保個假Magpul trigger guard!

所以冇下次!
作者: 紗夢    時間: 27-4-2018 01:17

自己無幫襯,但記得依度好多年前有位愛好mp5師兄幫襯過,類似係話拖到化境又有手尾跟
作者: 1stsfod    時間: 27-4-2018 01:29

發夢見到 莎啦coke價錢 星星油享受
作者: 2slow    時間: 27-4-2018 09:01

引用:
原帖由 b9296 於 26-4-2018 21:34 發表
...呢間舖曾幾何時系外國槍迷心中有著神級地位
  點解咁講呢, 八d黎聽下?
作者: 2slow    時間: 27-4-2018 09:02

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2018 00:42 發表

棟檔! 三個月時間成八千元手功噴漆噴到見到內籠有報紙暗印! 收貨時表面OK! 但回家後折槍時到有報紙暗印! 跟著三日啲油柒撲開一塊塊! 拿支槍回去理論! 一句聲都唔出西囗西面! 我自己就用天拿水洗翻走 ...
最後無搵佢解決嗎?
小弟都曾經想搵佢買俄仔野, 但開左個天價...
作者: bravohk    時間: 27-4-2018 09:15

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2018 00:42 發表

棟檔! 三個月時間成八千元手功噴漆噴到見到內籠有報紙暗印! 收貨時表面OK! 但回家後折槍時到有報紙暗印! 跟著三日啲油柒撲開一塊塊! 拿支槍回去理論! 一句聲都唔出西囗西面! 我自己就用天拿水洗翻走 ...
0甘又仆街0的,換人parts。
作者: 屈濕    時間: 27-4-2018 09:30

係米display長期放左木件AR個間?
作者: rho837    時間: 27-4-2018 09:35

引用:
原帖由 2slow 於 27-4-2018 09:02 發表

最後無搵佢解決嗎?
小弟都曾經想搵佢買俄仔野, 但開左個天價...
其實一早知佢唔咪有料整槍舖, 以前有個客人知我玩槍極力推薦去幫襯一下! 做成單生意後交個朋友當俾一下面去幫襯一下!

算把啦! 佢處理呢類大把經驗! 又成日載埋媽咪(疑似高級過氣警務人員)翻工睇舖!
作者: rho837    時間: 27-4-2018 09:41

引用:
原帖由 bravohk 於 27-4-2018 09:15 發表

0甘又仆街0的,換人parts。
佢以為噴油傘住冇人知! 賊仔心態貪小便宜! 人格值得幾仟元! 呢類人識唔過!
作者: loveless    時間: 27-4-2018 09:54

基本上..當年係GWS俾左原動力我去開始自己DIY...
要藝術家我去九如坊大把, 落槍街係要槍匠,
要俾甲級價錢, 去換做水魚既享受, 並非我杯茶
作者: 2slow    時間: 27-4-2018 09:56

但見佢個櫃入面d槍都幾靚仔喎...
作者: horenhim    時間: 27-4-2018 10:30

門口支G28幾好呀
作者: kornhill401    時間: 27-4-2018 10:39

引用:
原帖由 新手一隻 於 26-4-2018 23:08 發表
對佢的印象淨係啲裝修好正、同出面把木頭ar好型。
都入過去睇過幾次,但完全冇同店員交流過,亦唔知係做乜的,估計係高端外觀客製掛。

話說似乎未有聽過關於呢間舖頭的討論。
把木頭AR,約5年前問價,佢答..5萬XXXX元..
作者: Dave    時間: 27-4-2018 11:03

是不是好多斧頭刀劍果家.. 行過入去一次.. 好高級的感覺,
相信價格亦都很高級,我去番低級店鋪買低級玩具槍好了。
作者: rho837    時間: 27-4-2018 11:12

引用:
原帖由 kornhill401 於 27-4-2018 10:39 發表

把木頭AR,約5年前問價,佢答..5萬XXXX元..
朋友幾年前係外國買左套AR木件! 三千幾! 點解咁平我就唔識分别 ! 極可能係美國山寨老翻AAAA级假野卦!

買隻外國全新PSG-1尾㧌都係萬一左右! 豬扒舖賣套木頭要五萬元可能有一張美國考古學會出證書證明係古蕫卦?

作者: b9296    時間: 27-4-2018 11:14     標題: 回覆 16# 的帖子

...識親幾乎所有外國槍友都一定問我呢間舖既:當時多得有Arnie's同其他外語氣槍網站作為佢既宣傳渠道...
作者: rho837    時間: 27-4-2018 11:18

引用:
原帖由 Dave 於 27-4-2018 11:03 發表
是不是好多斧頭刀劍果家.. 行過入去一次.. 好高級的感覺,
相信價格亦都很高級,我去番低級店鋪買低級玩具槍好了。
係律師樓CROSS-OVER博物館及一大陣氣味個間!
作者: rho837    時間: 27-4-2018 11:25

引用:
原帖由 b9296 於 27-4-2018 11:14 發表
...識親幾乎所有外國槍友都一定問我呢間舖既:當時多得有Arnie's同其他外語氣槍網站作為佢既宣傳渠道...
呢間舖有啲腦! 包装問舖好似外國高级槍店及影相放上網都幾似樣! 早期吸引到好多人外國人幫襯佢訂搆普通玩具槍! 而家有紅狼搶哂市場!
作者: kornhill401    時間: 27-4-2018 11:47

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2018 11:12 發表

朋友幾年前係外國買左套AR木件! 三千幾! 點解咁平我就唔識分别 ! 極可能係美國山寨老翻AAAA级假野卦!

買隻外國全新PSG-1尾㧌都係萬一左右! 豬扒舖賣套木頭要五萬元可能有一張美國考古 ...
講真,佢支木頭AR又幾靚, 但5皮幾野,
呢個價錢,我不如買支..公公槍..好過.Thx for sharing.
作者: b9296    時間: 27-4-2018 12:15

引用:
原帖由 rho837 於 27-4-2018 11:25 發表

呢間舖有啲腦! 包装問舖好似外國高级槍店及影相放上網都幾似樣! 早期吸引到好多人外國人幫襯佢訂搆普通玩具槍! 而家有紅狼搶哂市場!
最搞嘢既係居然有歐洲槍友想我幫佢系GWS買啲珍件寄返去俾佢
(當然要帶佢返正軌提返佢佢要既嘢德國/東歐又平又多)...呢間嘢十零年前既魔力真係唔可以睇少(啲老外可能覺得佢會另外加工所以與別不同 ...)
作者: rho837    時間: 27-4-2018 12:35

引用:
原帖由 kornhill401 於 27-4-2018 11:47 發表

講真,佢支木頭AR又幾靚, 但5皮幾野,
呢個價錢,我不如買支..公公槍..好過.Thx for sharing.
五皮野我拿去改GTR啦! 五皮野買兩支M4掩槍有找!
作者: razgriz    時間: 15-5-2018 17:59

今日行過見佢開返, 原來之前裝修
作者: JBL    時間: 15-5-2018 18:15

作者: 新手一隻    時間: 15-5-2018 18:22

作者: vgrdragon1    時間: 15-5-2018 19:17

以前感覺佢啲嘢係高級導向但爛溶溶、亂糟糟,仲舖曬塵。
今日見佢重開裝修過,執整齊曬。
作者: paulm    時間: 16-5-2018 09:08

服務態度都唔同左!!
作者: kornhill401    時間: 16-5-2018 11:32

昨日入去打個轉,D貨品都係以前咁,多數都係..無價(錢)寶..
作者: MG-42    時間: 25-5-2018 04:50

作者: sf00000    時間: 7-6-2018 23:31

貼錢買難受
作者: kornhill401    時間: 8-6-2018 12:35

引用:
原帖由 sf00000 於 7-6-2018 23:31 發表
貼錢買難受
唔通C Hing你曾經受到呢間店舖的.... 可否分享下呢?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0