標題: SRU D套件都幾型, 有無ching玩過 ? [打印本頁]

作者: pbay    時間: 27-4-2018 11:24     標題: SRU D套件都幾型, 有無ching玩過 ?

就咁睇樣真係唔錯,
唔知公差, 密合方面得唔得 ?

幾款犢牛套件都幾型

呢隻VSR10套件, 好鬼cyber feel

先唔講實唔實用, 呢個扭柄AK套件設計認真新穎

https://www.youtube.com/watch?v=q-hXp3cRgQ4

作者: BLSK    時間: 27-4-2018 11:31

岩岩琴日見有kc 02 bullpup kit!
最近個glock kriss kit我覺得幾好
作者: pbay    時間: 27-4-2018 11:31

PDW套件都幾正, 但好似唔多人用 ?

作者: jacko    時間: 27-4-2018 11:42

有買過幾套,手槍slide系列真係唔錯,免修直上,3D print 系統設計係好,不過始終3D print會有唔平滑情況,水口亦多,不過平同設計有型值回票價
作者: pbay    時間: 27-4-2018 11:57

引用:
原帖由 jacko 於 27-4-2018 11:42 發表
有買過幾套,手槍slide系列真係唔錯,免修直上,3D print 系統設計係好,不過始終3D print會有唔平滑情況,水口亦多,不過平同設計有型值回票價
ching, 想問佢18c條slide有無馬記版 ?
作者: jacko    時間: 27-4-2018 11:59

引用:
原帖由 pbay 於 27-4-2018 11:31 發表

https://www.evike.com/images/large/s ...
Glock kit外面出得太多,已經有啲厭
作者: pbay    時間: 27-4-2018 12:02

佢地出過1911slide design, 但好似無生產到
堅靚

作者: jacko    時間: 27-4-2018 12:03

引用:
原帖由 pbay 於 27-4-2018 11:57 發表

ching, 想問佢18c條slide有無馬記版 ?
應該無
作者: pbay    時間: 27-4-2018 12:07

引用:
原帖由 jacko 於 27-4-2018 12:03 發表

應該無
即係用唔到落馬記 ?......
可惜左少少
作者: 20131324    時間: 27-4-2018 17:53

引用:
原帖由 pbay 於 27-4-2018 11:31 發表

https://www.evike.com/images/large/s ...
我都有一套,但係認真講,我覺得唔值2000呢個價錢,就算裝左支glock 上去,有時都會鬆下鬆下咁。以上是指sr pdw p3

作者: loveless    時間: 27-4-2018 20:15

有SR34, SR18, SR4. 造工一流.
但冇買過3D打印套件...
作者: wing383    時間: 27-4-2018 21:16

引用:
原帖由 20131324 於 27-4-2018 17:53 發表

我都有一套,但係認真講,我覺得唔值2000呢個價錢,就算裝左支glock 上去,有時都會鬆下鬆下咁。以上是指sr pdw p3
$2k 連埋槍?
作者: olw0978    時間: 28-4-2018 01:04

引用:
原帖由 pbay 於 27-4-2018 12:02 發表
佢地出過1911slide design, 但好似無生產到
堅靚

https://www.popularairsoft.com/files/imagesnew/public_enemy_sru_ ...
睇見連口水都流埋。。。
作者: cyl198911    時間: 28-4-2018 01:06

我有套極樂世界AK,3D黎講佢唔算最好,但佢比起外國人DIY既道具2,3000蚊,佢已經好好玩
作者: cyl198911    時間: 28-4-2018 01:16

btw 套VSR改件都係改自elysium,起碼個托一樣.........i think

作者: kornhill401    時間: 28-4-2018 12:13

我覺得長槍果幾款,有型靚仔好多. Thx for sharing.
作者: loveless    時間: 28-4-2018 12:30

引用:
原帖由 cyl198911 於 28-4-2018 01:16 發表
btw 套VSR改件都係改自elysium,起碼個托一樣.........i think
Chem Rail 大碌好多
作者: Dave    時間: 28-4-2018 12:55

素來不喜外置裝甲, 但vsr 呢套真是有興趣。
線條同設計毫不突兀,整體又讓vsr 變短, 外觀同實用性並重也
作者: rho837    時間: 28-4-2018 13:05

手槍Slide就唔中意! Bullpup都OK!
作者: dwilhk    時間: 29-4-2018 17:38

我有朋友用Bullup 3D print,試過out door係休息區放係D鐵筒上面,晒到變左形。

唔知係個別例子,定真係會咁?
有無師兄試過outdoor用但無事?
作者: jn_jona    時間: 29-4-2018 18:15

引用:
原帖由 dwilhk 於 29-4-2018 17:38 發表
我有朋友用Bullup 3D print,試過out door係休息區放係D鐵筒上面,晒到變左形。

可能隻料既融點比較低?
作者: loveless    時間: 29-4-2018 18:28

SRU 如無意外係用PLA料去印, 成型後大概50度C開始軟身, 60度C開始變形.
以前官網有温馨提示的.
所以自己冇好大原動力去買kit.
反而手槍滑架全部講明係成件billet鑼, 又緊湊, 物有所值/物超所值
作者: jn_jona    時間: 29-4-2018 18:41

引用:
原帖由 loveless 於 29-4-2018 18:28 發表
SRU 如無意外係用PLA料去印, 成型後大概50度C開始軟身, 60度C開始變形.
以前官網有温馨提示的.
所以自己冇好大原動力去買kit.
反而手槍滑架全部講明係成件billet鑼, 又緊湊, 物有所值/物超所值
咁有heart去開鍛模 值得支持下
一般都係成塊鋁車
作者: kornhill401    時間: 1-5-2018 11:27

引用:
原帖由 dwilhk 於 29-4-2018 17:38 發表

始終都係塑膠野,唔溶左,都算好采了. Thx for sharing.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0