標題: Dominator DM870最新產品照 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 7-5-2018 22:14     標題: Dominator DM870最新產品照

作者: yukihiro2140    時間: 8-5-2018 10:18

唉,幾時有SAI Kit出俾DM?

齋Bolt都好吖

作者: Dave    時間: 8-5-2018 10:24

想請問而家dm 玩aps 彈是否一定要搵gun smith ? 可否買套件diy 的?
作者: 2slow    時間: 8-5-2018 11:37

幾時有人出APS conversion
作者: NCP013    時間: 8-5-2018 12:13

叫870, 但佢個拋殼窗個形狀又0吾造返"R" 870個樣
作者: kornhill401    時間: 8-5-2018 12:29

圖片..木柄長槍管..果支,的槍管,好似比現在市面的槍管長左2吋咁.
作者: Dave    時間: 8-5-2018 12:49

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 8-5-2018 10:18 發表
唉,幾時有SAI Kit出俾DM?

齋Bolt都好吖
個人覺得潮款870來說sai 算好睇, 好睇過magpul
作者: Dave    時間: 8-5-2018 12:50

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-5-2018 12:29 發表
圖片..木柄長槍管..果支,的槍管,好似比現在市面的槍管長左2吋咁.
長過marui 果支, 但真鐵來說, 再長d 都有
作者: yukihiro2140    時間: 8-5-2018 17:20

引用:
原帖由 Dave 於 8-5-2018 12:49 發表

係呀,不過小弟最鐘意既潮款Shotgun都係SAI Benelli M2,可借無玩具

作者: rho837    時間: 8-5-2018 17:32

Autoloader緊係正啦! 但shotshell冇叉氣回撞設計! 冇得半自動跳shell!
作者: LCH925    時間: 8-5-2018 18:50

望到都起曬機
作者: bennytsang16    時間: 8-5-2018 21:52

成枝槍都好吸引,但美中不足是槍身頂果四粒鏍絲,有無辦法整走佢地?

圖片附件: DM870-shotgun-airsoft.jpg (8-5-2018 21:52, 52.58 KB) / 該附件被下載次數 160

作者: jn_jona    時間: 9-5-2018 00:39

其實呢枝野真係好抵玩 可惜佢唔係一枝rem870樣既氣槍
作者: 紗夢    時間: 9-5-2018 03:21

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2018 00:39 發表
其實呢枝野真係好抵玩 可惜佢唔係一枝rem870樣既氣槍
如果DM係rem款就好了 ,我就唔洗用cheap cheap pps左執右執執骨咁拼枝土炮野出黎

作者: ?老虎仔?    時間: 9-5-2018 04:29

雷明登真槍廠執左粒,
DM870會唔會出雷明燈marking?🤔
作者: cx747f    時間: 9-5-2018 07:01

申請破產保護姐,未執。
作者: 2slow    時間: 9-5-2018 09:02

引用:
原帖由 紗夢 於 9-5-2018 03:21 發表

如果DM係rem款就好了 ,我就唔洗用cheap cheap pps左執右執執骨咁拼枝土炮野出黎
佢本來就唔係直抄Remington Model870, 佢只係clone
作者: Dave    時間: 9-5-2018 10:18

雖然APS 外觀係「真」D ,但DM 整體係順D,真是針無兩頭利。
作者: 紗夢    時間: 9-5-2018 10:24

引用:
原帖由 2slow 於 9-5-2018 09:02 發表

佢本來就唔係直抄Remington Model870, 佢只係clone
依個明白既 只係覺得DM結構同材料都好實淨,如果出rem款就發達了
雖然APS可以買翻body同bolt就可以砌倒枝靚仔rem款870,但小弟太窮只可以只由比較便宜既pps開始改但佢抄田中咁整個膠chamber分兩件,如果有廠出金屬件就好啦
作者: 紗夢    時間: 9-5-2018 10:27

引用:
原帖由 Dave 於 9-5-2018 10:18 發表
雖然APS 外觀係「真」D ,但DM 整體係順D,真是針無兩頭利。
DM結構上應該真係最正
作者: NCP013    時間: 9-5-2018 13:30

但只TANAKA / PPS 隻BOLT有造埋Locking Block
作者: 紗夢    時間: 9-5-2018 14:36

引用:
原帖由 NCP013 於 9-5-2018 13:30 發表
但只TANAKA / PPS 隻BOLT有造埋Locking Block
咁又係 另外師兄想請問locking block有無得換金屬伽 我買左份鋁bolt但入面果塊都係膠。
而很久以前鋼bolt無記錯係跟金屬block,但又唔多覺有得散買。。先謝謝
作者: sf00000    時間: 9-5-2018 17:28

等緊廠出套remxxxxxx kit 俾dm
作者: 暈又暈    時間: 9-5-2018 20:33

如果傳聞係真的話,DM870外觀都唔係抄rem
抄國貨clone甚至用埋一部份零件也
想/等有人出rem外觀小弟以為冇咩意思
作者: JBL    時間: 9-5-2018 20:41

作者: vgrdragon1    時間: 10-5-2018 02:14

引用:
原帖由 Dave 於 9-5-2018 10:18 發表
拋殼口APS較像真,Bolt外型以DM較像真。
系統就APS較像真,DM亦可改APS系統而DM設計及物料較耐用。
當然絕版F牌Kit配APS Kit就係極品了。
作者: kornhill401    時間: 10-5-2018 12:04

引用:
原帖由 bennytsang16 於 8-5-2018 21:52 發表
成枝槍都好吸引,但美中不足是槍身頂果四粒鏍絲,有無辦法整走佢地?

如果用塑鋼填平佢,唔知得唔得呢? 利申..我無呢支DM 870.
又..無論APS和PPS的870,都在呢個槍身度,攪下失真.估唔到連DM都...

作者: kornhill401    時間: 10-5-2018 13:10

引用:
原帖由 bennytsang16 於 8-5-2018 21:52 發表

係BO!突然諗到.呢個位果四粒鏍絲,是否係預留比人加..魚骨..用呢?

圖片附件: 30415425_2078386365766147_8126120017143005184_n.jpg (10-5-2018 13:10, 25.56 KB) / 該附件被下載次數 138

作者: Dave    時間: 10-5-2018 13:21

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-5-2018 13:10 發表

係BO!突然諗到.呢個位果四粒鏍絲,是否係預留比人加..魚骨..用呢?
裝頂骨確是要在那位置開孔的 ( 原裝APS 頂沒孔裝骨都是用這方法,自己鑽孔入螺絲 ),
但一般來說都是開兩孔就夠,原裝DM 4 孔。當然有可能是方便不同長度魚骨而作的彈性設計。
作者: 2slow    時間: 10-5-2018 14:02

頂骨出左好耐喇喎

http://www.dominatorinternational.com/en_us/accessories/picatinny-rail.html
作者: loveless    時間: 10-5-2018 14:10

引用:
原帖由 紗夢 於 9-5-2018 03:21 發表

我支DM870換曬乜pul件隔30呎睇好靚仔呀
作者: 紗夢    時間: 10-5-2018 17:40

引用:
原帖由 loveless 於 10-5-2018 14:10 發表

我支DM870換曬乜pul件隔30呎睇好靚仔呀
笠大 完全無覺得DM870唔靚既意思
當佢Norinco Model 98開心指數重會爆燈添
只係小弟砌僅某某部隊款,所以先要Rem款炸
作者: 里安    時間: 10-5-2018 17:54

只可以講性價比一流

如果要求完美外型師兄只好搵返套FPR kit/出面搵人做鋼kit

(以前有人聊過我一齊做但個人覺得太貴無做)
作者: sf00000    時間: 10-5-2018 18:11     標題: 回覆 33# 的帖子

我覺得fpx可以預訂試水溫 apx都出remxxxxxx kit dm反而冇
作者: milkcc03    時間: 10-5-2018 21:20     標題: 回覆 31# 的帖子

請問師兄係邊可以買到乜pul件?
作者: JBL    時間: 10-5-2018 21:23

作者: vgrdragon1    時間: 10-5-2018 21:32     標題: 回覆 36# 的帖子

我都砌咗一把。應該係找不到F牌Kit裝APS之下,平衡外觀及內構最折衷方案。
作者: 里安    時間: 10-5-2018 21:38

引用:
原帖由 JBL 於 10-5-2018 21:23 發表
呢支心動,大家點睇呢.....?

https://www.youtube.com/watch?v=msyfplSxn8M
DM870我有兩支,唔改都好玩,最少全鋼、即買即打、耐操、大部真件直上,全真槍方式裝拆,對得住呢個價錢有突

當然要其他師兄們所講既全真外觀marking等等,呢支係比唔到,最少而家都無kit無補品,另外係有內管同後pin唔像真

不過個人而言,一拎上手比到真鐵感覺我,片中呢個款我都砌過但無cerakote

PPS成日一cock完槍走埋火,出左呢支之後完全唔覺PPS果支有咩competitiveness(同樣計有內管有殻shotgun)

APS未買過唔知有咩問題,但玩過人地D FPR kit,個人覺得係值99分既,果一分去左價錢度

利申:有過PPS,撚過APS同美製R牌

作者: loveless    時間: 10-5-2018 22:29

引用:
原帖由 milkcc03 於 10-5-2018 21:20 發表
請問師兄係邊可以買到乜pul件?
幾年前市面狂谷3 gun時有好多的, 依家唔太清楚, 可能要問問Q記C記
作者: milkcc03    時間: 10-5-2018 23:47     標題: 回覆 39# 的帖子

thx,師兄...
作者: cx747f    時間: 12-5-2018 07:27

呢枝毒嗎?
https://youtu.be/cODZ2flTxrQ
作者: Dave    時間: 12-5-2018 10:20

引用:
原帖由 cx747f 於 12-5-2018 07:27 發表
呢枝毒嗎?
鐵摺柄+ SF 槍燈...應該說是經典款式吧。
作者: kornhill401    時間: 12-5-2018 11:53

引用:
原帖由 cx747f 於 12-5-2018 07:27 發表
呢枝毒嗎?
C Hing,好有型啊! Thx for sharing.
作者: cx747f    時間: 12-5-2018 22:04     標題: 回覆 43# 的帖子

多謝欣賞。
作者: 48191    時間: 13-5-2018 00:19

真ATI尾托?我都改咗支Sawed off。

引用:
呢枝毒嗎?

作者: jn_jona    時間: 13-5-2018 00:21     標題: 回覆 45# 的帖子

佢果隻似係r廠鋼托
我都想買隻 但未有一枝心水既870
作者: 48191    時間: 13-5-2018 00:48

對比起DM,其實APS更似Remington 。
引用:
原帖由 jn_jona 於 13-5-2018 00:21 發表
佢果隻似係r廠鋼托
我都想買隻 但未有一枝心水既870

作者: Jonny.R    時間: 13-5-2018 02:04

其實有冇人知幾時發售?
Top gas打 大概係咩力到
作者: cx747f    時間: 13-5-2018 08:26     標題: 回覆 45# 的帖子

Yes,真 Remington 尾托。
作者: F22    時間: 13-5-2018 10:20

引用:
原帖由 Dave 於 8-5-2018 12:49 發表

SAI 870咪又係用magpul野

圖片附件: 0a900d9d3d6341e2a7453b7ec7a84196.jpg (13-5-2018 10:20, 71.46 KB) / 該附件被下載次數 178

作者: 48191    時間: 13-5-2018 11:30

又有金,又有銀
引用:
原帖由 F22 於 13-5-2018 10:20 發表

作者: Dave    時間: 13-5-2018 14:35

引用:

你唔講,我諗真係無人知呀專家師兄

作者: kornhill401    時間: 13-5-2018 17:19

引用:

WOW!同我支APS SAI版唔同ge? 呢支..好似係堅野尼? Thx for sharing.
作者: vgrdragon1    時間: 13-5-2018 21:57

引用:
原帖由 48191 於 13-5-2018 00:48 發表
對比起DM,其實APS更似Remington 。
DM個Port位四方,但APS個Bolt完全唔似,DM個Bolt就像R,如果變到銀色就Perfect。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0