標題: GBB鏡一問 [打印本頁]

作者: minecraftrjj    時間: 31-5-2018 06:30     標題: GBB鏡一問

各位師兄如果要擺喺GBB上要什麼牌子的紅點嘅?
如果在老虎店中購買AIMO的紅點鏡
是否可以用在GBB?
如不能,有什麼可以介紹呢?
不直$300-500
作者: 新手一隻    時間: 31-5-2018 07:08

作者: 屈濕    時間: 31-5-2018 09:24

[quote]原帖由 minecraftrjj 於 2018-5-31 06:30 發表
各位師兄如果要擺喺GBB上要什麼牌子的紅點
作者: 屈濕    時間: 31-5-2018 09:25

你用AIMO鏡係GBB,最後只會AIM條MO

利申︰其實未用過AIMO鏡,除非有師兄去試,我只會假設佢唔係GBB friendly
作者: no-name    時間: 31-5-2018 09:46

vector optics 真係唔錯,以有牌子既鐘黎講頂到 GBB 冇問題價錢又算平,自己都有用開在 GBB
不過近年個殻 / mount 用料好似差左少少,某 D 款在大太陽下,max 光度都係唔太夠,呢點選之前可能要注意下
作者: 0050100    時間: 31-5-2018 11:06

早幾日在灣仔玻璃舖旁樓上店買,4舊幾不連mount,可調,用在wa系統打左二十幾三十匣未見走焦.

圖片附件: 5E2A0C41-4CEA-41B6-856B-DFEF16E6C82B.jpeg (31-5-2018 11:06, 260.54 KB) / 該附件被下載次數 163

作者: Dave    時間: 31-5-2018 11:42

用過震唔傻的:
vector m2
marui 新出micro 鏡仔
靚姐1~4 倍scope ( 有紅色燈標示可當紅點用 ) 但略貴 5xx
作者: stevechau    時間: 31-5-2018 15:27     標題: 回覆 7# 的帖子

果支1-4X聞說都一段時間無返過燈標版, 賣左好耐都只係得十字鏡, 問過幾次都話無再返貨~
作者: Dave    時間: 31-5-2018 17:17

引用:
原帖由 stevechau 於 31-5-2018 15:27 發表
果支1-4X聞說都一段時間無返過燈標版, 賣左好耐都只係得十字鏡, 問過幾次都話無再返貨~
在下兩支都有, 但覺得 ^ 標版本好用d
始終香港地打狙都好都係打得 50 米頂盡 70, 多個快瞄實用些

作者: T-800    時間: 31-5-2018 21:18

Vector optics 平靚準首選
軍醫當日一口氣買咗三隻Vector optics 快瞄,非常之正!
P's.图中VECTOR OPTICS 可承受真鎗子彈的後座力,防雨、防霧,好過D玩具槍專用鏡!

Happy shooting!

圖片附件: IMG_20180531_212750.jpg (31-5-2018 21:29, 32.59 KB) / 該附件被下載次數 152

作者: c6250    時間: 1-6-2018 00:13

其實小弟更想問的是:
有哪枝鏡不合用在G B B槍上?用了又會有甚麼問題?

當然,那些幾十元的膠玩具就不用說了。

請各位用家提供一手資料。
作者: jn_jona    時間: 1-6-2018 01:02

其實有隻仿aimpoint m4/m4s即都好打得下
特徵係有深刻aimpoint字 個rail lock有造到防鎖死果舊野
我用左4年係we m4上面都頂到
作者: 0050100    時間: 1-6-2018 07:56

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-6-2018 01:02 發表
其實有隻仿aimpoint m4/m4s即都好打得下
特徵係有深刻aimpoint字 個rail lock有造到防鎖死果舊野
我用左4年係we m4上面都頂到
我的也是深刻字,但欠i,早成十多年前買下,當年打電還可以,
後來轉上GBB越打越走紅點調無可調,最後只能歸類為造型擺設.
為配合槍款造型及見BRESSER新品M款,(樓上已post)暫再測試
可能再添一兩枝在mp5上.

圖片附件: 4BC59C54-650B-4920-9145-337F0A64573F.jpeg (1-6-2018 07:56, 143.99 KB) / 該附件被下載次數 114

作者: Xgun    時間: 1-6-2018 09:35

引用:
原帖由 c6250 於 1-6-2018 00:13 發表
其實小弟更想問的是:

我都好想知 講到 GBB 好似真鐵咁, 會 chok 爛鏡咁緊要,要搞清楚枝鏡裝係 GBB 上爛咗唔代表佢係被 chok 爛. 我自己就從未試過. 試過既都係佢自己爛,買過枝 King Arms 既玩具 Mk4 鏡,打冇耐條十字線變咗做 X 字線, 枝鏡係裝係枝 M14 EBR AEG 上.

作者: Dave    時間: 1-6-2018 09:38

引用:
原帖由 c6250 於 1-6-2018 00:13 發表
其實小弟更想問的是:

用過隻DR ,調好後,震幾震就走位,點調,調完開槍都係會走位...

用過隻 大6 仔 558,初時用好地地,用久了,震多幾下,熄燈。

但後來將電池位的彈弓拉長一些迫緊一些,就沒事 ( 暫時 )

其實撇除歸零走位,多數說「頂不到GBB」都應該是指電位因震動而斷電。

因本人拆過隻 COPY 558 ( 實際上就是一粒紅點鏡 ) ,其實入面都是普通電版焊接,沒甚麼好「震壞」。

作者: Xgun    時間: 1-6-2018 09:45

引用:
原帖由 T-800 於 31-5-2018 21:18 發表
軍醫當日一口氣買咗三隻Vector optics 快瞄,非常之正!有一隻多咗出來,邉位啱用就平D讓比您地。。99%新,有盒、full set,有配件齊晒,pm.在下
P's.ࢳ ...
我都好想試下 Vector optics D 鏡, 但奈何佢既鏡全部最近對焦距離都係 20 碼或以上, 係屋企射靶用唔到, 所以都係買返D氣槍專用鏡好似 Hawke, UTG 等算了( 最近對焦距離 10 碼或以下 )
作者: T-800    時間: 1-6-2018 11:58

引用:
原帖由 Xgun 於 1-6-2018 09:45 發表

我都好想試下 Vector optics D 鏡, 但奈何佢既鏡全部最近對焦距離都係 20 碼或以上, 係屋企射靶用唔到, 所以都係買返D氣槍專用鏡好似 Hawke, UTG 等算了( 最近對焦距離 10 碼或以下 )
是嗎。。。?軍醫距离6、7米set镜已經很準了。。。

HAPPY SHOOTING!
作者: Xgun    時間: 1-6-2018 13:57

引用:
原帖由 T-800 於 1-6-2018 11:58 發表

是嗎。。。?軍醫距离6、7米set镜已經很準了。。。

HAPPY SHOOTING!
最近揾緊枝鏡配枝新槍, 睇過呢枝 : http://www.scvector.com/products/view/id/SCOM-11.html. 佢既 spec 話最近距離係 25 碼

圖片附件: Capture1.JPG (1-6-2018 13:59, 30.59 KB) / 該附件被下載次數 154

作者: stevechau    時間: 1-6-2018 15:54

引用:
原帖由 Dave 於 31-5-2018 17:17 發表

在下兩支都有, 但覺得 ^ 標版本好用d
始終香港地打狙都好都係打得 50 米頂盡 70, 多個快瞄實用些
我原本用開十字, 見過fd賣槍果陣果支係^標, 就請佢拆售比我~
而家^標果支我當寶咁用, 反而十字鏡周街都係, 覺得隨時都搵到, 所以都唔會特登入定貨先~
我自己直頭拎黎擺g5/mk18度半衝半cam, 4x已經夠使到不得了~
作者: Jonny.R    時間: 1-6-2018 22:31

想問問vector optics有冇出到 acog ta31款? 遲下可以襯ghk  sig553
作者: T-800    時間: 2-6-2018 00:20

引用:
原帖由 Xgun 於 1-6-2018 13:57 發表

最近揾緊枝鏡配枝新槍, 睇過呢枝 : http://www.scvector.com/products/view/id/SCOM-11.html. 佢既 spec 話最近距離係 25 碼
其實在6、7米左右,已經算是很準,槍槍中鷄蛋咁大。。。當然要打奧運纸靶就梗係未夠準啦!睇您要求la...

作者: Xgun    時間: 2-6-2018 09:04

引用:
原帖由 T-800 於 2-6-2018 00:20 發表

其實在6、7米左右,已經算是很準,槍槍中鷄蛋咁大。。。當然要打奧運纸靶就梗係未夠準啦!睇您要求la...

用 177 10 米射牙籤多
作者: T-800    時間: 2-6-2018 10:34

引用:
原帖由 Xgun 於 2-6-2018 09:04 發表

用 177 10 米射牙籤多
睇下邊支177,有D唔難!
用得無倍數既内红点,段估唔會用來射牙簽咁On7+2...
無倍数紅点用係來快瞄,唔係用来打精準架,要計精準,用番支槍既準星分分鐘重準!係慢D同難瞄D law。。。。)

作者: T-800    時間: 2-6-2018 20:26

引用:
原帖由 Xgun 於 1-6-2018 13:57 發表

其實谂都谂到,外國好多初打IPSC open既人都有用佢,Ipsc有D近靶只係十幾碼遠,如果最近要25碼先準既,咁重洗用既。。
P's.軍醫上面post果支镜已經啱啱賣咗了。。。

作者: EF66-1192    時間: 2-6-2018 21:09

引用:
原帖由 Xgun 於 2018-6-1 01:57 PM 發表

最近25yd 對焦姐,唔係支鏡扭唔到25yd以下既彈著點既
再唔得,咪裝支斜橋,加多d個向下都得
作者: 48191    時間: 2-6-2018 21:11

軍醫兄,早三年前買過一支VO,就係你呢支。
打兩槍就自己熄機,原來係因為電池蓋有問題。送了給朋友打AEG。
之後買了支BSA同款裝上G5,相安無事至今。
引用:
原帖由 T-800 於 31-5-2018 21:18 發表
軍醫當日一口氣買咗三隻Vector optics 快瞄,非常之正!
P's.图中VECTOR OPTICS 可承受真鎗子彈的後座力,防雨、防霧,好過D玩具槍專用鏡!

作者: T-800    時間: 2-6-2018 21:39

引用:
原帖由 48191 於 2-6-2018 21:11 發表
軍醫兄,早三年前買過一支VO,就係你呢支。
打兩槍就自己熄機,原來係因為電池蓋有問題。送了給朋友打AEG。
之後買了支BSA同款裝上G5,相安無事至今。
三年前D舊貨。。。?!十年前D VO.可能會爆炸Tim...
我支網上訂咗三個月咋

作者: 48191    時間: 2-6-2018 22:34

當時剛買G5,急需一支鏡,剛在這論壇看到討論VO,心想不妨試試,結果是失望的。
橫掂想買呢款,就拜託朋友入BSA,用落都幾好,同VO價錢其實差不遠。
引用:
原帖由 T-800 於 2-6-2018 21:39 發表

三年前D舊貨。。。?!十年前D VO.可能會爆炸Tim...
我支網上訂咗三個月咋

作者: walther    時間: 2-6-2018 23:09

引用:
原帖由 EF66-1192 於 2-6-2018 21:09 發表

最近25yd 對焦姐,唔係支鏡扭唔到25yd以下既彈著點既
再唔得,咪裝支斜橋,加多d個向下都得
對焦只係我既不準確翻譯, 英文係 parallax setting. 似乎頗多師兄都唔知呢樣係咩嘢. 買鏡更加唔會留意呢個參數.
parallax setting 最近係 25 碼既意思係如果目標近過 25碼,就唔可以做到 parallax free, 即係零視差. 有視差既話個十字線就唔可以釘死個目標,你個頭向上下左右郁個十字線會相對個目標移位,所以唔可以瞄得準. 你講既裝斜鏡橋係針對條十字線上下調教行程不足既補救措施, 同 parallax setting 係完全兩回事. 改minimum parallax setting 要拆鏡,我都改過, 但唔係枝枝鏡得.
如果想了解咩係 parallax, 可以睇下呢條片 : https://www.youtube.com/watch?v=1VPGcq9IVxc

作者: 罪與佛    時間: 4-6-2018 16:37

個人感覺,gbb用鏡用到會走點會熄鏡既反而係極少數,係copy eotech款會發生熄鏡較多
平至深水埗那些一百幾十蚊玩具鏡,裝上gbb一樣冇話會熄會走位之類

VO有部份鏡設計不佳,如仿comp M4外型果支電池蓋對粒電既正極形狀要求甚嚴,用充電池易接觸不良micro款(可以裝AW hicap果隻)電池正極接觸的薄片太單薄,好快彈性不足而接觸不良,要自行在屈曲的空位加墊解決

當然,由於小弟平時不會玩重bolt強blowback setup,可能未夠全面

作者: no-name    時間: 4-6-2018 17:11

其實唔計 VO,請問仲有冇牌子 D 鏡用得過?
買過 3 支玩具鏡都係震幾下唔係熄就係粒點震到走位
謝謝
作者: 2slow    時間: 4-6-2018 17:40

引用:
原帖由 no-name 於 4-6-2018 17:11 發表
其實唔計 VO,請問仲有冇牌子 D 鏡用得過?
買過 3 支玩具鏡都係震幾下唔係熄就係粒點震到走位
謝謝
你買幾支玩具鏡既錢..不如直接買平民用真品鏡好過
如: sightmark等等
作者: no-name    時間: 4-6-2018 17:54

引用:
原帖由 2slow 於 4-6-2018 17:40 發表

你買幾支玩具鏡既錢..不如直接買平民用真品鏡好過
如: sightmark等等
我都係咁惗,所以唔太敢買冇牌子鏡... 而加淨係用 VO,想買下其他牌子對比下
sightmark D 鏡外型好似唔錯 wo 又多款,thanks 師兄先!
作者: secure12    時間: 5-6-2018 15:11

其實sig romeo , vortex , holosun都抵用,都係四支玩具左右價錢
作者: secure12    時間: 5-6-2018 15:13

但起碼點形靚,邊位唔散,減光少,moa真係2/4防水防震,呢幾支都做到
作者: Xgun    時間: 5-6-2018 15:21

引用:
原帖由 secure12 於 5-6-2018 15:11 發表
其實sig romeo , vortex , holosun都抵用,都係四支玩具左右價錢
sig romeo 都係玩具價 ?
"玩具價"真係好個人, 法拉利對有米人士嚟講都係玩具價

BTW, 小弟用過 A1A 仿 RMR 紅點西,玩具鏡嚟, 但暫時冇頭數.

作者: BLSK    時間: 5-6-2018 15:49     標題: 回覆 36# 的帖子

可能係四支sightmark “玩具價"
作者: RCman    時間: 5-6-2018 15:51

引用:
原帖由 BLSK 於 5-6-2018 15:49 發表
可能係四支sightmark “玩具價"
即係玩開AP,就覺得勞係玩具...十大都唔入
作者: secure12    時間: 5-6-2018 16:39

一把玩具槍連改隨時4,5,6000, 一支千中間嘅紅點對我來講又唔太過分嘅,不過當然每人觀點角度不同,但計反支鏡服役時間,一支平價真鏡分分鐘高過十支玩具
作者: secure12    時間: 5-6-2018 16:54

我所講四支玩具價,例如一般類t1約300尾,四支就1500左右
作者: loveless    時間: 5-6-2018 23:14

引用:
原帖由 罪與佛 於 4-6-2018 16:37 發表
VO有部份鏡設計不佳,如仿comp M4外型果支電池蓋對粒電既正極形狀要求甚嚴,用充電池易接觸不良micro款(可以裝AW hicap果隻)電池正極接觸的薄片太單薄,好快彈性不足而接觸不良,要自行在屈曲的空位加墊解決.
Vector支仿M4有兩代, 第2代電池蓋長左, 解決左問題.
手上兩代都有, 正正就如師兄所講, 要墊野改善接觸不良.

真品Comp M4我都有碌, 用在玩具GBB上既(唯一)分別, 係心理上C服好多
作者: jn_jona    時間: 5-6-2018 23:23

我之前講既高仿aimpoint comp m
幾過癮 玩左幾年都冇咩問題
香港買果到隻copy無做到防鎖死個mechanism 較鏡個蓋都做高左

圖片附件: 34436321_10204575092372614_4408201969865326592_n.jpg (5-6-2018 23:23, 512.19 KB) / 該附件被下載次數 132

作者: jn_jona    時間: 5-6-2018 23:28

引用:
原帖由 loveless 於 5-6-2018 23:14 發表

Vector支仿M4有兩代, 第2代電池蓋長左, 解決左問題.

真品Comp M4我都有碌, 用在玩具GBB上既(唯一)分別, 係心理上C服好多
其實我覺得comp m4真品幾貴下 紅點鏡叫價6k 落場都好肉赤
比較抵玩既軍用真品dot sight有trijicon rx01nsn reflex sight
但佢用光纖加tritium 有d情況粒點會唔夠光(加多少少錢可以裝燈係個光纖位教光度)
作者: loveless    時間: 5-6-2018 23:48

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-6-2018 23:28 發表

其實我覺得comp m4真品幾貴下 紅點鏡叫價6k 落場都好肉赤
比較抵玩既軍用真品dot sight有trijicon rx01nsn reflex sight
但佢用光纖加tritium 有d情況粒點會唔夠光(加多少少錢可以裝燈係個光纖位教光度)
我有碌RX30, 就係痴左粒鴨寮街3蚊餅電LED响光纖位
個人覺得唔係癈既高仿鏡配真mount, 係一個實用/心理/價錢比較平衡既玩具組合
作者: jn_jona    時間: 5-6-2018 23:53

引用:
原帖由 loveless 於 5-6-2018 23:48 發表

我有碌RX30, 就係痴左粒鴨寮街3蚊餅電LED响光纖位
個人覺得唔係癈既高仿鏡配真mount, 係一個實用/心理/價錢比較平衡既玩具組合
rx30好似貴d rx01nsn我睇到個價都估唔到 可能軍方流出平d
如果t1既話玩具未必裝到真mount

真紅點同玩具紅點真係好一分錢一分貨 玩過個fd枝真comp m4 粒點好細 好圓
但買左一枝真野個人就會開始麻木 愈來愈有要求
作者: secure12    時間: 6-6-2018 00:00     標題: 回覆 45# 的帖子

玩具好多時粒點一靠邊位,光度形狀會變,而且光度調教好多時唔太夠,outdoor 太暗,cqb又太光。。。
作者: secure12    時間: 6-6-2018 00:06

仲有一個玩具鏡超嚴重問題,有部分調教到某個位就返唔到轉頭。。。。。
咁就唔見左3-400,呢下我覺得仲唔抵過一次過千幾買好少少。。。
作者: T-800    時間: 6-6-2018 12:58

引用:
原帖由 RCman 於 5-6-2018 15:51 發表

即係玩開AP,就覺得勞係玩具...十大都唔入
咁又唔同既,很多玩開AP什至PP既收藏家都好鍾意ROLEX, ROLEX在國際錶壇同「蘇富比」始终好有地位。。。等於在林寶堅尼面前寶時捷也不會变成玩具。。。

happy shooting!
作者: 罪與佛    時間: 6-6-2018 13:56

如果有budget用軍警用鏡,個人感覺Holographic sight比reflex更好瞄,特別係你會加放大鏡既

真軍警款鏡我只試過aimpoint PRO同 Eotech EXPS3, EXPS3感覺係一粒幼細唔刺眼既1MOA紅點,加一個圈來避免你因為粒點太細而搵唔到,而因為佢唔係反射式鏡,個圈唔會花晒
如果用埋magnifier, PRO粒紅點已經大到擋晒個人,而EXPS完全無此問題
當然,Holographic sight電池可用時間短非------常多
作者: Xgun    時間: 6-6-2018 14:18

好奇一問:全息西同反射西用落有咩主要分別?
作者: loveless    時間: 6-6-2018 14:35

引用:
原帖由 Xgun 於 6-6-2018 14:18 發表
全息立體感好唔同, 個人感覺..
作者: secure12    時間: 6-6-2018 15:57     標題: 回覆 48# 的帖子

Porsche 同lambor 都算有同級車,好多時gt3 gte表現都各有優劣,
有彎嘅情況下911 系同級都好屈下,例如架911 rsr2018

作者: gabriel_wong    時間: 6-6-2018 18:22

引用:
原帖由 loveless 於 5-6-2018 23:14 發表

想問下師兄依家係射手買到既Vector M4係咪都係第2代嫁
作者: loveless    時間: 6-6-2018 21:22

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 6-6-2018 18:22 發表

想問下師兄依家係射手買到既Vector M4係咪都係第2代嫁
呢期冇乜行槍街, 但我上年响射手見到都係新版本
作者: loveless    時間: 6-6-2018 21:26

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-6-2018 23:53 發表

rx30好似貴d rx01nsn我睇到個價都估唔到 可能軍方流出平d
如果t1既話玩具未必裝到真mount

真紅點同玩具紅點真係好一分錢一分貨 玩過個fd枝真comp m4 粒點好細 好圓
但買左一枝真野個人就會開始麻木 愈來愈有要 ...
買個intelliscope mount用手機
官方個app 好似瓜左, 但有好多類似app大把有得揀
作者: minecraftrjj    時間: 8-6-2018 12:54

我已經購買左 field sport 紅點鏡加 vector optics 紅點鏡
FS我放咗喺G5 , VO我放咗喺we pdw GBB
我琴日玩PDW,玩左20-30匣未見有事

作者: 新手一隻    時間: 8-6-2018 13:19

作者: 罪與佛    時間: 8-6-2018 14:52

引用:
原帖由 Xgun 於 6-6-2018 14:18 發表
個人體感上,全息鏡既reticle光線冇反射鏡咁刺眼(反射鏡你要唔刺眼就太暗,真aimpoint問題好輕微但都係有), 亦比較細不會擋住目標(反射鏡如果同樣地做1MOA咁細粒點,就好難搵粒點),用倍鏡放大左就更明顯全息鏡大勝

但全息鏡電池壽命短好多好多(以幾多百小時計, 而反射鏡以幾多千小時計),網上可見人post既故障都遠多於反射鏡
作者: T-800    時間: 8-6-2018 14:55

引用:
原帖由 minecraftrjj 於 8-6-2018 12:54 發表
我已經購買左 field sport 紅點鏡加 vector optics 紅點鏡
FS我放咗喺G5 , VO我放咗喺we pdw GBB
我琴日玩PDW,玩左20-30匣未見有事
而家D新版既V O已经不錯,用得下架。。。軍医D CO2 GBB可都用緊,始終好過好多「玩具」。。。
作者: 屈濕    時間: 8-6-2018 15:03

我個支SCRD-26 Nautilus用左成年,可能係依家電池位接觸唔好,開幾槍就熄,個電池蓋扭緊/鬆少少就著返

作者: loveless    時間: 8-6-2018 16:58

引用:
原帖由 新手一隻 於 8-6-2018 13:19 發表

發現新嘢,感謝師兄。
都幾硬淨的...舊手機好歸宿

圖片附件: 582018165655.jpg (8-6-2018 16:58, 57.08 KB) / 該附件被下載次數 137

作者: T-800    時間: 8-6-2018 18:00

引用:
原帖由 loveless 於 8-6-2018 16:58 發表

love 兄:乜東東来架...?

作者: T-800    時間: 8-6-2018 18:03

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 6-6-2018 18:22 發表

上網訂可能穏陣D...?

作者: loveless    時間: 8-6-2018 18:10

引用:
原帖由 T-800 於 8-6-2018 18:00 發表

love 兄:乜東東来架...?

OK good ga~~
https://www.youtube.com/watch?v=Cv-HNy5vfXc&t=26s
作者: T-800    時間: 8-6-2018 18:13

引用:
原帖由 loveless 於 8-6-2018 18:10 發表

https://www.youtube.com/watch?v=Cv-HNy5vfXc&t=26s
手機西mon...又幾正,but千其唔好打打下電話响...

作者: Kwind    時間: 8-6-2018 20:29

引用:
原帖由 loveless 於 8-6-2018 18:10 發表

條片2014年....我2018年今日先知有D咁既野出過
作者: loveless    時間: 9-6-2018 18:08

引用:
原帖由 Kwind 於 8-6-2018 20:29 發表

條片2014年....我2018年今日先知有D咁既野出過
你知小弟一向對騎呢野充滿好奇
作者: 媽屎    時間: 21-6-2018 00:36

原本睇中左支ROMEO5, 後面見到VO支SCRD-30一樣款但平成一半
最後都係入左支SCRD-30
弱弱一問, 其實係咪同一間廠出架
作者: minecraftrjj    時間: 25-1-2019 13:20     標題: 用了一排GBB RED DOT 的用後感

最近買了多款嘅vector optxxx 紅點鏡,狙擊鏡測試
發覺他們是很好用的, GBB 416 G5 417  , 甚至將佢哋擺喺手槍上試,
完全沒有走點,沒有自動關閉,價錢$325-$$1XXX 所有關於呢個牌子都唔會走點
作者: 33tt    時間: 25-1-2019 14:56

引用:
原帖由 loveless 於 8-6-2018 04:58 PM 發表

從未見過這產品,番睇舊post才發現這好東西, 太正了,多謝 love兄 !
作者: 33tt    時間: 25-1-2019 14:59

有沒有師兄用過inteliscope或類似app ?不知準不準 ?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0