標題: [others] A&K M249 GBB最新消息 [打印本頁]

作者: JBL    時間: 16-6-2018 09:24     標題: A&K M249 GBB最新消息

作者: Dave    時間: 16-6-2018 10:06

非常期待的產品,繼續開發中已經是好消息
作者: c6250    時間: 16-6-2018 10:32

咁大個缸,有d似以前一拖三空樽拖喉。
想問問,一枝一公升的g a s可以叉多少個缸?
作者: JBL    時間: 16-6-2018 10:46

作者: kornhill401    時間: 16-6-2018 10:55

現在開始,要操fit個身體,等待呢支槍的來臨. Thx for sharing.
作者: Dave    時間: 16-6-2018 12:59

引用:
原帖由 c6250 於 16-6-2018 10:32 發表
咁大個缸,有d似以前一拖三空樽拖喉。
想問問,一枝一公升的g a s可以叉多少個缸?
其實打一百發, 一隻m4 匣size 裝滿水一定夠, 如果給我設計, 我會限gas 量,
個鐵罐1/10-1/20 是水足矣, 餘下的空間全用來氣化

作者: Ben_9413    時間: 16-6-2018 13:18

引用:
原帖由 Dave 於 2018-6-16 12:59 發表

其實打一百發, 一隻m4 匣size 裝滿水一定夠, 如果給我設計, 我會限gas 量,
個鐵罐1/10-1/20 是水足矣, 餘下的空間全用來氣化
支CA四管M134入到幾多飛? 2000 好似? 但barrel轉動行電兼氣只用作推彈, 一支夠用

o尼支249我相信都要夠氣打到至少2000先符合預期, 但o甘多氣量, 要推埋blow back系統, 汽化冷卻腳軟怎解決? 大chamber得嗎
作者: jacko    時間: 16-6-2018 13:38

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-6-2018 13:18 發表

支CA四管M134入到幾多飛? 2000 好似? 但barrel轉動行電兼氣只用作推彈, 一支夠用

o尼支249我相信都要夠氣打到至少2000先符合預期, 但o甘多氣量, 要推埋blow back系統, 汽化冷卻腳軟怎解決? 大chamber得嗎
預期唔洗咁高,以往GBB以像真外型及彈數見稱,2000發的話太多啦,我會覺得100-200發左右為收貨目標
作者: 小鬼182    時間: 16-6-2018 13:50

引用:
原帖由 jacko 於 16-6-2018 13:38 發表

預期唔洗咁高,以往GBB以像真外型及彈數見稱,2000發的話太多啦,我會覺得100-200發左右為收貨目標
200發真係好夠~~換彈鼓難換D都無問題,因為真鐵換鼓都係好論盡~~
作者: hendry9881    時間: 16-6-2018 13:58

玩得GBB像真200 round夠啦
作者: olw0978    時間: 16-6-2018 14:17

GBB 9full 年代不要來呀~~
作者: Ben_9413    時間: 16-6-2018 14:23

200飛目標, o甘個氣缸o甘大又 over kill o左

果D手槍彈鼓閘都打到 120~130 飛

作者: Ben_9413    時間: 16-6-2018 14:27

引用:
原帖由 olw0978 於 2018-6-16 14:17 發表
GBB 9full 年代不要來呀~~
[認真mode]

如果可以玩到所有武器跟番真鐵 capacity, 應該幾正, 奈何

Ps. Green gas 9 full 真係不易達到, 始終凍到o甘上下都會腳軟, hpa另計

作者: JBL    時間: 16-6-2018 14:37

作者: Dave    時間: 16-6-2018 17:59

引用:
原帖由 Ben_9413 於 16-6-2018 14:27 發表

[認真mode]

如果可以玩到所有武器跟番真鐵 capacity, 應該幾正, 奈何

Ps. Green gas 9 full 真係不易達到, 始終凍到o甘上下都會腳軟, hpa另計
如果全真彈數,第一件事。。。1911 以後只準入 7 飛

咁有時又唔洗咁hardcore ,廉顧到平衡性好玩就好。
249 成 7-8 kg 抬落場, 比 200 粒佢不為過。
200 發其實都無得亂full, 轉眼用哂。
作者: olw0978    時間: 16-6-2018 18:54

引用:
原帖由 Dave 於 16-6-2018 17:59 發表

如果全真彈數,第一件事。。。1911 以後只準入 7 飛

咁有時又唔洗咁hardcore ,廉顧到平衡性好玩就好。
249 成 7-8 kg 抬落場, 比 200 粒佢不為過。
200 發其實都無得亂full, 轉眼用哂。
我玩過全真彈數 CQB, 1911 入 7 飛,左輪必需用殼入 6 飛,玩得不亦樂乎,好不快哉!
作者: Ben_9413    時間: 16-6-2018 20:05

引用:
原帖由 olw0978 於 2018-6-16 18:54 發表

我玩過全真彈數 CQB, 1911 入 7 飛,左輪必需用殼入 6 飛,玩得不亦樂乎,好不快哉!
O尼種玩法刺激好多

睇D本地高手D cqb, no offence, 好快節奏, 不過逢出corner有理無理射幾飛埋去先出...

...當然戰術上有利, 但可以平衡D帶番相應彈數o既彈夾, 會再高手D

利申: 本人為佛系戰士, 睇過幾本乜乜go!go!go! 等緊緣份到
作者: c6250    時間: 16-6-2018 20:17

引用:
原帖由 olw0978 於 16-6-2018 18:54 發表

無人肯咁樣同我玩。
作者: tf141    時間: 16-6-2018 20:27

好似冇咩必要,唔通真鎗唔同口徑既威力,打game又要考慮埋?
作者: c6250    時間: 16-6-2018 20:46

引用:
原帖由 tf141 於 16-6-2018 20:27 發表
好似冇咩必要,唔通真鎗唔同口徑既威力,打game又要考慮埋?
所以有理無理,玩一槍死。
作者: Dave    時間: 16-6-2018 22:41

引用:
原帖由 tf141 於 16-6-2018 20:27 發表
當年有個朋友真係有建議 ( 我做HOST ) ...
手槍0.9J ,SMG 1~1.1J ,RIFLE 1.2~1.4 J ,DMR 1.5J ,狙就 1.99 J...

我話:SET 咁鬼多RULE 無人玩架...
作者: BLSK    時間: 16-6-2018 23:56     標題: 回覆 21# 的帖子

咁樣就好睇大家自唔自律
但做到就真係會好好玩

回歸正題,我覺得最基本做到一雞至少一百就可以喇
作者: Chloroform    時間: 17-6-2018 04:47

有個現象唔係好理解,d野可以俾你有更大發揮空間會變左唔係件好事

氣足彈多不愛大可似樓上師兄所說開局加上限制如限彈之類,何必著眼於人家生產時的設計必須點點點,如果彈多就自然係9full乜乜乜咁...
作者: Ben_9413    時間: 17-6-2018 08:25

引用:
原帖由 Chloroform 於 2018-6-17 04:47 發表
有個現象唔係好理解,d野可以俾你有更大發揮空間會變左唔係件好事

氣足彈多不愛大可似樓上師兄所說開局加上限制如限彈之類,何必著眼於人家生產時的設計必須點點點,如果彈多就自然係9full乜乜乜咁...
無他, 一加入競爭元素, 立即會進行軍備極限實踐大賽 及 尋找最有利戰術 mode

中外皆然

師兄們都係呻o下o者
作者: c6250    時間: 17-6-2018 10:46

各有所好,有人鍾意打超人,有人玩限打單發,有人玩數子彈數目,唔好入錯場,玩得開心就可以啦。
作者: AF2011    時間: 17-6-2018 11:46

可唔可以用m4匣先?

真鐵m249都落到m4匣
作者: kornhill401    時間: 17-6-2018 12:16

引用:
原帖由 AF2011 於 17-6-2018 11:46 發表
可唔可以用m4匣先?

C Hing一定玩過真鐵m249了, 可否分享下呢?
作者: johnlam602    時間: 18-6-2018 13:37

引用:
原帖由 AF2011 於 17-6-2018 11:46 發表
可唔可以用m4匣先?

冇記錯的話a&k自己有隻好似we但自己數ge m4匣俾呢支249用
作者: Dave    時間: 18-6-2018 17:58

其實就算用到M4 匣都應該沒人有興趣用吧...

真鐵如是,AEG 如是,GBB 相信都如是。
作者: Dave    時間: 18-6-2018 18:01

引用:
原帖由 Chloroform 於 17-6-2018 04:47 發表

雖然呢個疑問好多人都有,但掟上台面談論找「結論」... 最終結果輕則各持己見,重則互相謾罵,都係算罷啦。

總之學C6250 兄話齋,唔好入錯場玩就得,各自各精采。
作者: AF2011    時間: 18-6-2018 18:51

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-6-2018 12:16 發表

C Hing一定玩過真鐵m249了, 可否分享下呢?
點解話一定玩過呢?

上維基睇用得STANAG magazine
https://en.m.wikipedia.org/wiki/M249_light_machine_gun

上youtube睇真鐵有人用
https://youtu.be/DTrrotrkp_s

都已經足夠話我知,係用到喇掛
作者: Opica    時間: 18-6-2018 21:55

引用:
原帖由 AF2011 於 18-6-2018 18:51 發表

點解話一定玩過呢?

上維基睇用得STANAG magazine
https://en.m.wikipedia.org/wiki/M249_light_machine_gun

上youtube睇真鐵有人用
https://youtu.be/DTrrotrkp_s

都已經足夠話我知,係用到喇掛
下一段片係用magpul p60彈鼔
作者: kornhill401    時間: 19-6-2018 10:04

回31#
因小弟的回文,引起C Hing不安,特此致歉.
又..謝謝C Hing給予M249的資料和有關影片.
作者: dogjumpjump    時間: 19-6-2018 13:26

我係諗, 個氣缸實好鬼重...  價錢應該唔會平

200連發後個飛機會唔會結咗冰..  最多可以連FULL幾多先叫合理?

作者: rho837    時間: 19-6-2018 14:08

真M249玩過! 趴地射過! 係一支好準既槍!
作者: Opica    時間: 19-6-2018 14:45

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 19-6-2018 13:26 發表
我係諗, 個氣缸實好鬼重...  價錢應該唔會平

200連發後個飛機會唔會結咗冰..  最多可以連FULL幾多先叫合理?
之前傳成槍4千中
會出kit俾aeg去改
作者: Dave    時間: 19-6-2018 17:17

引用:
原帖由 Opica 於 19-6-2018 14:45 發表
之前傳成槍4千中
會出kit俾aeg去改
4 千幾少貴,3 千幾抵玩,2 千幾即買
作者: kornhill401    時間: 20-6-2018 12:16

引用:
原帖由 rho837 於 19-6-2018 14:08 發表
真M249玩過! 趴地射過! 係一支好準既槍!
好羡慕呀! 如果泰國D靶場有M249和M60玩.搭飛機去都值得.  Thx for sharing.
作者: Dave    時間: 10-7-2018 14:57

https://www.facebook.com/AKAirsoftTaiwan/videos/893162530892307/

最後測試,真鐵上彈位置塞入零件供氣供彈。
CHARGING HANDLE短行程。
應該不能用彈匣供彈。
作者: dogjumpjump    時間: 10-7-2018 15:00

放入(氣咀?), 似上彈鏈, 有趣, 如做得像真D仲好
作者: Dave    時間: 10-7-2018 15:05

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-7-2018 15:00 發表
放入(氣咀?), 似上彈鏈, 有趣, 如做得像真D仲好
結構如圖,暫時不肯定點插...

圖片附件: 24210176_1708394335901657_6559084194731106261_o.jpg (10-7-2018 15:05, 199.63 KB) / 該附件被下載次數 173

作者: Man_kyo    時間: 10-7-2018 17:52

唔知價錢會唔會進取
作者: Dave    時間: 10-7-2018 17:56

引用:
原帖由 Man_kyo 於 10-7-2018 17:52 發表
唔知價錢會唔會進取
有江糊傳聞4 千餘元 ( 未證實 )
作者: no-name    時間: 10-7-2018 18:03

可惡想要... 但呢支太大碌買完都唔知放邊...
作者: jn_jona    時間: 10-7-2018 18:06

引用:
原帖由 Dave 於 10-7-2018 15:05 發表

結構如圖,暫時不肯定點插...

其實佢bolt突起粒野做後d 個拉柄行程應該會再長d
作者: rho837    時間: 10-7-2018 18:31

引用:
原帖由 Dave 於 10-7-2018 17:56 發表

有江糊傳聞4 千餘元 ( 未證實 )
你買左之后可否様我試試
作者: Dave    時間: 10-7-2018 18:39

引用:
原帖由 rho837 於 10-7-2018 18:31 發表

你買左之后可否様我試試
如果買左的話當然可以 ,不過都要睇價做人
作者: jn_jona    時間: 10-7-2018 19:00

引用:
原帖由 Dave 於 10-7-2018 18:39 發表

如果買左的話當然可以 ,不過都要睇價做人
唔知我係咪記錯 好似睇過400usd
不過都係等真係出左先知
作者: Opica    時間: 5-9-2018 17:19

https://www.facebook.com/643803242494905/posts/950066015201958/

新消息
作者: Dave    時間: 5-9-2018 17:22

引用:
原帖由 Opica 於 5-9-2018 17:19 發表
https://www.facebook.com/643803242494905/posts/950066015201958/

新消息
比錢不解釋
作者: JBL    時間: 5-9-2018 17:32

作者: jn_jona    時間: 5-9-2018 18:12

等派貨
作者: hendry9881    時間: 5-9-2018 18:25

作者: Ben_9413    時間: 5-9-2018 20:03

AEG
作者: kornhill401    時間: 6-9-2018 13:10

佢果支M134無左下文. 如果若是5千左右,諗住平平地買左佢.
作者: geoprotex    時間: 6-9-2018 17:01

引用:
原帖由 JBL 於 5-9-2018 17:32 發表

有MK46喎,比錢喇無計。
貌似有插匣槽o既錯體Mk46...
作者: JBL    時間: 6-9-2018 17:07

作者: jn_jona    時間: 6-9-2018 19:20

引用:
原帖由 geoprotex 於 6-9-2018 17:01 發表

貌似有插匣槽o既錯體Mk46...
Gas block呢?
我反而想要短管 M4式申縮托m249 即係美國陸軍現役果個款
作者: samXsum    時間: 7-9-2018 01:48

希望他朝有日我過世之前等佢做到枝 240 GBB 啦
作者: cky0311    時間: 2-11-2018 10:11

有沙色正呀
作者: Dave    時間: 2-11-2018 10:19

等到十一月...影都冇...
作者: kornhill401    時間: 2-11-2018 11:28

引用:
原帖由 cky0311 於 2-11-2018 10:11 發表
有沙色正呀
香港槍街都未見有貨, 可否分享有關圖片嗎? 謝謝!
作者: Opica    時間: 2-11-2018 12:10

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-11-2018 11:28 發表

香港槍街都未見有貨, 可否分享有關圖片嗎? 謝謝!
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=4#pid1316455

PS: gbb會用aeg改

作者: kornhill401    時間: 3-11-2018 13:52

引用:
原帖由 Opica 於 2-11-2018 12:10 發表

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=4#pid1316455

PS: gbb會用aeg改
走漏眼, 好遠果堆,其中係有沙色bor. Thx for sharing.
作者: hendry9881    時間: 17-11-2018 15:21

又冇影,出唔出架?
作者: hendry9881    時間: 29-11-2018 08:25

武哈祭有乜新消息
作者: jacko    時間: 29-11-2018 09:48

引用:
原帖由 hendry9881 於 29-11-2018 08:25 發表
武哈祭有乜新消息
今期武哈都未了開∼
作者: hendry9881    時間: 29-11-2018 09:55

引用:
原帖由 jacko 於 29-11-2018 09:48 發表

今期武哈都未了開∼
板大,來路豉油又有了
作者: kornhill401    時間: 29-11-2018 12:48

引用:
原帖由 hendry9881 於 29-11-2018 09:55 發表

板大,來路豉油又有了
C Hing的暗語,好深奧. R哂頭,諗足成日,頭髮都甩埋.都係諗唔到點解?
作者: hendry9881    時間: 29-11-2018 14:25

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-11-2018 12:48 發表

C Hing的暗語,好深奧. R哂頭,諗足成日,頭髮都甩埋.都係諗唔到點解?
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 2466&highlight=
作者: jn_jona    時間: 29-11-2018 14:30

即係冇波箱係上到隻直托?
作者: kornhill401    時間: 30-11-2018 11:34

引用:
原帖由 hendry9881 於 29-11-2018 14:25 發表

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 2466&highlight=
謝謝C Hing給予有關答案.解我疑問.
作者: hendry9881    時間: 30-11-2018 12:15

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-11-2018 11:34 發表

謝謝C Hing給予有關答案.解我疑問.
來路鼓油真係唔平
作者: kornhill401    時間: 30-11-2018 12:26

引用:
原帖由 hendry9881 於 30-11-2018 12:15 發表

來路鼓油真係唔平
來路貨bor,始終都係果句..物有所值..

作者: jn_jona    時間: 16-5-2019 16:35

https://www.facebook.com/643803242494905/posts/1101556000052958/
A&k m249 gbb有更新了
作者: hendry9881    時間: 16-5-2019 16:42

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-5-2019 16:35 發表
https://www.facebook.com/643803242494905/posts/1101556000052958/
信佢一成雙目失明
作者: gainax    時間: 16-5-2019 16:44

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-5-2019 16:35 發表
又話唔出? 同之前啲片分別好大下
片中係味改左拖喉?
作者: jn_jona    時間: 16-5-2019 16:49

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2019 16:44 發表

又話唔出? 同之前啲片分別好大下
片中係味改左拖喉?
佢好似冇official講唔出既
拖喉我諗係做測試 唔會晒咁多top gas/green gas
直接用壓縮空氣打

講得試模 既係岩岩完左研發
之後仲要正式開模 生產
我諗最快都年尾啦
作者: gainax    時間: 16-5-2019 17:01

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-5-2019 16:49 發表

佢好似冇official講唔出既
拖喉我諗係做測試 唔會晒咁多top gas/green gas
直接用壓縮空氣打

講得試模 既係岩岩完左研發
之後仲要正式開模 生產
我諗最快都年尾啦
有呢條新片咁啪啪聲咁正好多
既然可以用空壓機不如研究埋用其實氣既缸
希望成功推出啦
作者: hendry9881    時間: 16-5-2019 17:02

對E間廠巳經冇期望
作者: jn_jona    時間: 16-5-2019 17:09

引用:
原帖由 gainax 於 16-5-2019 17:01 發表

有呢條新片咁啪啪聲咁正好多
既然可以用空壓機不如研究埋用其實氣既缸
希望成功推出啦
佢出到街無論搞成點 都會有熱潮
有熱潮就有其他廠加入
次次都係一係唔出 一出爭住出
希望有日會有m60 m240 pkm
作者: hendry9881    時間: 16-5-2019 17:56

係就快出
比馬記食頭水八千蚊電mk46
到時命都無
作者: gainax    時間: 16-5-2019 18:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-5-2019 17:09 發表

佢出到街無論搞成點 都會有熱潮
有熱潮就有其他廠加入
次次都係一係唔出 一出爭住出
希望有日會有m60 m240 pkm
成功研發Lmg既話,熱潮個期個個249full一餐個畫面會好嘈
失敗就列士300真係出左睇定d先
作者: Dave    時間: 16-5-2019 18:36

見街如不是天價應該都會收一支... 不過對上果次量產前「最後測試」已經是十個月前...

無期望無失望。
作者: JBL    時間: 16-5-2019 20:28

作者: 阿堅    時間: 16-5-2019 20:41

引用:
原帖由 JBL 於 16-5-2019 20:28 發表

佢地一早做左成批身出黎喇.....
?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-hkg3-2.xx&oh=55daa6238331853f8ef019d ...
佢個身好似同AEG 共用
作者: JBL    時間: 16-5-2019 20:49

作者: Dave    時間: 16-5-2019 21:05

如果係講「試模」( 如無吹水 ),其實所有模具應該已經起哂,而家是砌埋佢實際運作一番看看有沒有修整模具的需要。
不過能夠修正的空間已經有限,很多時都是微修而已,所以如果真係試模件,就真的離成品不遠矣。

不過都係果句...唔期望...無失望...一見街...即刻PAY...
作者: jn_jona    時間: 16-5-2019 22:49

引用:
原帖由 Dave 於 16-5-2019 21:05 發表
如果係講「試模」( 如無吹水 ),其實所有模具應該已經起哂,而家是砌埋佢實際運作一番看看有沒有修整模具的需要。
不過能夠修正的空間已經有限,很多時都是微修而已,所以如果真係試模件,就真的離成品不遠矣。

...
理論上都係
或者佢會拎條數再開新模 但都好易既事
佛系玩槍 無期望無失望
睇定d入唔入249件
作者: JOHN2    時間: 17-5-2019 00:37

遲遲唔推出街,可能系統測試問題百出未搞得掂
作者: Dave    時間: 17-5-2019 01:04

引用:
原帖由 JOHN2 於 17-5-2019 00:37 發表
遲遲唔推出街,可能系統測試問題百出未搞得掂
當開發一樣野,而得不出期望的性能時,唯一方法就是改設計,再起SAMPLE ,再測 X N 次,
但當中牽涉是每起多一次辨就花多一份錢,設計要錢,畫圖要錢,起辨要錢,測試要人力物力...
而且重點是你唔知最終是否可以做得出一套高性能且令客人滿意的東西,這個投入可大可少,所以是否值得掟錢..就看公司方針了。

其實眼看這套膽的難處都只是一個,就是氣化不良。
無他,300 克一份槍在一支M4 內運行,可以達到令人滿意的後助力,
但300 克的槍機在 7 KG 的LMG 內運行,可能後助力連次世代都不如,那就只好加重槍機了,
馬記次世代LMG 後助件都行600 克,GBB 不可能少於此數。
結果氣化負擔多了一倍,而且要連射...好了當一個彈箱打得完100 發,第二個箱呢? 打完100 發的槍機不結冰都出水,再入一個彈箱連射肯定是頭暈身慶的,但總不能叫客人只可打100 發...因沒續航力憑甚麼叫LMG ...
這個問題相當難攪,TOPGAS 供應的磅數就是這麼多,要不輕BOLT 可連射,要不重BOLT 不持久...兩者套用在LMG 都不可能接受,死胡同也。

作者: jn_jona    時間: 17-5-2019 01:38

引用:
原帖由 Dave 於 17-5-2019 01:04 發表

當開發一樣野,而得不出期望的性能時,唯一方法就是改設計,再起SAMPLE ,再測 X N 次,
但當中牽涉是每起多一次辨就花多一份錢,設計要錢,畫圖要錢,起辨要錢,測試要人力物力...
而且重點是你唔知最終是否可 ...
肯咁樣搞黎搞去 都值得支持既
我比較喜歡gbb果種操作感 落場打game gbb既後座力好似冇左咁
可能係太壓張
作者: Dave    時間: 17-5-2019 08:13

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2019 01:38 發表

肯咁樣搞黎搞去 都值得支持既
我比較喜歡gbb果種操作感 落場打game gbb既後座力好似冇左咁
可能係太壓張
其實質感、爽度甚麼都全都只是在觀賞時會留意,
實戰時無論是甚麼武器,都無瑕去「爽」,手槍膠槍金屬都是照用,最緊要打中,所以許多時實戰向的玩家對質感要求不高,性能反倒最重要。

至於A&K 那支M249GBB,只此一家其實都沒甚麼競爭對比可言,一係買一係唔買,
只要性能不要太劣連射要做到一定爽順度,準度不要太差,又不要打幾打爛野爆野,已經很值得入手了。
作者: JOHN2    時間: 17-5-2019 10:24

M249N年之前有一隻用拖喉系統改出嚟,另外有一個带儲氣缸彈箱,實際效果唔知得唔得
作者: jn_jona    時間: 17-5-2019 10:26

引用:
原帖由 JOHN2 於 17-5-2019 10:24 發表
M249N年之前有一隻用拖喉系統改出嚟,另外有一個带儲氣缸彈箱,實際效果唔知得唔得
日本仔g company?
A&k身 插到we匣
作者: jn_jona    時間: 17-5-2019 10:28

引用:
原帖由 Dave 於 17-5-2019 08:13 發表

其實質感、爽度甚麼都全都只是在觀賞時會留意,
實戰時無論是甚麼武器,都無瑕去「爽」,手槍膠槍金屬都是照用,最緊要打中,所以許多時實戰向的玩家對質感要求不高,性能反倒最重要。

至於A&K 那支M249GBB, ...
佢做到we彈鼓插m4咁上下既效果我都滿意了
唯一比較希望既係彈弓上彈
唔多想好似aeg鏈匣咁變沙鎚
作者: Dave    時間: 17-5-2019 10:59

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2019 10:28 發表

其實像是P90 或是CA M249 彈箱/ 鏈匣,底盤有一塊片是推向上彈位置,壓著BB 彈,這些設計雖然是HI CAP,
實際上是沒有豆聲的。A&K也可抄考一下。
但個人估計都是行彈弓推豆,否則GBB 無論玩R 鏈上彈或是電動上彈都是太奇怪了。
作者: kornhill401    時間: 17-5-2019 12:15

引用:
有呢種震動效果,已經唔錯了.
作者: gainax    時間: 17-5-2019 12:25

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-5-2019 10:28 發表

一二百飛應該彈弓上彈, 除非佢想做拖喉打一千幾百飛就上錬
只要唔外露條喉就得
作者: jn_jona    時間: 17-5-2019 12:35

引用:
原帖由 gainax 於 17-5-2019 12:25 發表

一二百飛應該彈弓上彈, 除非佢想做拖喉打一千幾百飛就上錬
只要唔外露條喉就得
佢之前show出後個’入匣’方便我幾ok
唯一希望佢個bolt卡charging handle粒的做後返少少
同埋做到無彈停擊發功能

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0