標題: 其實而家後生一代多唔多打wargame/玩氣槍? [打印本頁]

作者: gainax    時間: 2-8-2018 00:56     標題: 其實而家後生一代多唔多打wargame/玩氣槍?

都有一排冇上黎睇野, 黎睇返發覺呢兩年港台討論區好似比好幾年前冷清,
其實係味代表少左新人加入,大多數得返舊人繼續玩落去
最記得以前啱興gbbr大家追post傾野無論新舊人都好多,
再早d興意粉槍ptvv國狗等等都有討論氣氛晚晩3台人多傾計
近呢兩年個隔離瓜左台灣個邊又好少人開post,連唔少舖頭又大搬遷,
其實係味難再有返以前打wargame/玩氣槍熱潮
作者: jn_jona    時間: 2-8-2018 01:42

其實我覺得d老 seafood 成日寸77都係其中一個原因
作者: BLSK    時間: 2-8-2018 01:53

我覺得越來越多新野玩喎
不過錢就一定係一個好大既因素
作者: lekch    時間: 2-8-2018 02:00

是旦一支gbb都2k幾 - 4k,愈玩愈貴
加上有班人成日開所謂新手團,實質係凌辱新手
想玩既人,玩一次就驚左
作者: ethanwch    時間: 2-8-2018 04:56

錢係一個因素,但人腳先最重要。我自己有時都要分開同唔同GROUP GE 人玩。有公司同事/以前讀書識落GE朋友/有時傍住朋友JOIN GAME玩等等。出過事個幾次都係傍住朋友JOIN GAME玩。衰D講,有D SO CALL老手似黎鞭屍發洩,多過ENJOY場GAME/識新朋友。
最離譜個次聽過有人話,"唔痛邊好玩"。我聽到都嚇一跳,你話新手想JOIN,黎租裝第一次打GAME,仲點會想INVEST落去玩?
By the way, 依家要執一SET CQB手槍GAME用GE GEAR,其實唔貴,around $3000-3500就very ok。

圖片附件: DSC_1090 (Small).JPG (2-8-2018 04:56, 76.77 KB) / 該附件被下載次數 174

圖片附件: DSC_1099 (Small).JPG (2-8-2018 04:56, 63.56 KB) / 該附件被下載次數 164

作者: TensionZZ    時間: 2-8-2018 06:38     標題: 回覆 2# 的帖子

我認同老手既指導方法有問題!
作者: TensionZZ    時間: 2-8-2018 06:43     標題: 回覆 1# 的帖子

打wargames又熱裝備又重仲要去到新界打一日。以前後生覺得冇所謂,現在一個月一次都有點吃力!
不過我個人見現在打Wargame, IPSC都係裝備show!

作者: 48191    時間: 2-8-2018 06:58

竟然有「凌辱新手」嘅事!?
等我搵日扮新手Join新手團去凌辱番班老鬼轉頭先!
(鬼畜系Level Up)
引用:
原帖由 lekch 於 2-8-2018 02:00 發表
想玩既人,玩一次就驚左
作者: reniless    時間: 2-8-2018 07:25

打wargame一向都係燒銀紙,人就真係大問題,尤其是啲老 seafood 講嘢都九唔搭八,講到又地下世界又江湖恩怨,真係搵鬼同佢玩。
---
打wargame 裝備可以好簡單,好似我咁 暴食別西卜 只有我突破等級這一概念。一副鬼面罩,一把值二枚銀幣黑劍,月黑風高狩魔物滿足飢餓感。

作者: don20082000    時間: 2-8-2018 08:35

唔係唔多人打既, 只係愈玩愈小圈子姐, fb約戰, 岩打既就開whatsapp gp或者tg gp, 唔洗再經討論區問人, 大部份都可以係gp即問即答又唔洗等
作者: Carvenchow    時間: 2-8-2018 09:14

有冇諗過其實係論壇熱潮不再....
作者: tinyau1134    時間: 2-8-2018 09:27

最大戰力/熱情係學生時代
作者: TensionZZ    時間: 2-8-2018 09:34     標題: 回覆 12# 的帖子

放學上山打野戰!
作者: TensionZZ    時間: 2-8-2018 09:35     標題: 回覆 11# 的帖子

每日上線人數2,3百左右!其實我覺得係夏天太熱所以少人打,到秋冬又會多返人打!
作者: reniless    時間: 2-8-2018 09:42

今日真係人品大爆發,一曰有6 Like ,真係唔秀裝備唔得。
---
炎夏小清新,兩對小眾白飯魚,褲仍然係D的二次方。

圖片附件: IMG_20180802_071601.jpg (2-8-2018 09:42, 84.24 KB) / 該附件被下載次數 157

圖片附件: IMG_20180802_071618.jpg (2-8-2018 09:42, 120.59 KB) / 該附件被下載次數 124

作者: katotaka    時間: 2-8-2018 10:07

「唔痛邊好玩?」

痛都算,有次 join 團其中一場中槍死咪舉手走,講緊係單發 game 仲係咁有彈飛埋嚟,我喝對家話死咗咪L再打,點知佢話「出來打 game 預左有損傷架啦」

喂大佬,文明人玩遊戲點到即止,我預咗冇穿冇爛玩完返屋企架喎
你咁鍾意有損傷你自己打大髀啦
作者: pbay    時間: 2-8-2018 10:45

引用:
原帖由 don20082000 於 2-8-2018 08:35 發表
唔係唔多人打既, 只係愈玩愈小圈子姐, fb約戰, 岩打既就開whatsapp gp或者tg gp, 唔洗再經討論區問人, 大部份都可以係gp即問即答又唔洗等
小圈子gp的確係最大成因.
forum,blog呢D空間既好處係知識流播, 新人加入用D時間可以自己追返10年前既知識, 好快上手.

但自從興左fb group, wtsapp group, 講左既野好快就搵唔返, group only message外人亦睇唔到search唔到.
新人入去無得(或好難)追post, 咁點學野 ?
作者: 2slow    時間: 2-8-2018 10:47

港台討論區近期真係好冷清, 好似突然跌watt咁, 唔知咩事

另外近期都有同班年輕/年青人打game, 有男有女有新有舊手, 每月都有一次咁上下
為了吸引新手都係玩CQB多, 有冷氣及個場無咁大, 無咁辛苦
收到既voice係話租場費用問題, 平均2xx左右, 好似有d貴咁喎, 唔計新手要租裝備及槍等等
一般年青人去睇場戲食餐飯都係幾舊水左右...
作者: laiwangkai    時間: 2-8-2018 11:35

大部分都轉戰WhatsApp Group
我手頭個個group都好多人吹水
作者: kornhill401    時間: 2-8-2018 11:40

我估係D人轉玩手機遊戲多,所以少人玩wargame, 但連討論區都咁冷清就...
作者: master9413    時間: 2-8-2018 11:41     標題: 回覆 18# 的帖子

貴只係藉口黎姐,同D人講自己無錢但轉頭又PLAN去日本旅行掃貨一樣
主要係無心玩,場地幾平都唔會郁
作者: wai2712    時間: 2-8-2018 11:53

之前有個約戰wts∼

入面都幾多人下,有D咩都無既學生哥問野買架生∼
點知有條老屎忽叫人買成萬蚊既真品衫褲囉∼
又話自己點點點⋯⋯
所以話〈老屎忽〉
係最最大問題
作者: wai2712    時間: 2-8-2018 11:57

後來我叫新仔
買美軍上老莫
買英軍上MG∼
只要唔追新花既話∼
唔會貴得去邊,
之後佢老母笑尻我玩舊野囉
個老屎忽!
作者: horenhim    時間: 2-8-2018 12:00

戰勝老屎忽只好比佢更屎忽
生生不息
作者: tf141    時間: 2-8-2018 12:07

當你自己有裝,埸租人頭費平均都要$200以上
好似我住屯門既,d場集中係觀塘果邊,車錢又幾十,消耗品又幾十
平均每次打game成本約$350
輕裝極都要揹個大背囊,搭車來回3個鐘,打4個鐘game,扣扣埋埋d轉場時間都差唔多一樣
一個唔好彩遇到d人悶既,甚至冇品既
一個星期難得既一日假期,再加無啦啦冇咗$350。又攰又剩,都唔知為乜
呢個就係點解我一年都打唔到一次game既原因
作者: gainax    時間: 2-8-2018 12:09

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-8-2018 01:42 發表
其實我覺得d老 seafood 成日寸77都係其中一個原因
都有關係既,以前我地新仔時期問野都一樣少不免有被寸
不過個陣熱情無限唔理得咁多學左先
如果有新入們朋友問自己就當朋友咁傾大家當識朋友冇所謂
作者: 新手一隻    時間: 2-8-2018 12:29

作者: gainax    時間: 2-8-2018 12:44

引用:
原帖由 lekch 於 2-8-2018 02:00 發表
想玩既人,玩一次就驚左
Gbb其實平平地買支馬記orkvva mp7印象中千幾,加多2夾埋單2千鬆應該落場最平又實用之選,對比買set aeg加少改都唔會話貴好多既,但gas就真係貴要慳住玩
作者: gainax    時間: 2-8-2018 13:00

引用:
原帖由 48191 於 2-8-2018 06:58 發表
竟然有「凌辱新手」嘅事!?
等我搵日扮新手Join新手團去凌辱番班老鬼轉頭先!
(鬼畜系Level Up)
以前都有,個d叫打鴨仔,一班老手專門走去新手團甚至租槍團,個d意粉大改槍vs花哂原裝槍,再加上熟識場地vs未打過game咁大差距其實真係任你射 見過最離譜就係有搞手容許成班租槍新手團比帶裝改槍既突入 至於鬼火就睇人格有心場內加力冇得捉。。
作者: rho837    時間: 2-8-2018 13:20

我都唔教個仔打WARGAME! 原因一係運動量唔及打波,行長途山及踩單車運動之高, 但WARGAME都係用同一樣長時間! 第二個原因係玩WARGAME好容易俾槍具及裝備吸引, 變成亂花金錢(自己知什麼一回事) ! 因為反正將來都要去外國讀中學, 要玩的話就入槍會租用會槍訓練打比賽運動(平好多)! 中四開始可以踢佢入後備軍當六年"巧克力"兵仔, 唔洗錢什麼軍備都玩得! 反而花啲無謂錢俾佢學值升機同賽車賽電單車! 操完一輪包佢唔會開快車同亂咁危駕, 為人父母都放心啲 !
作者: gainax    時間: 2-8-2018 13:21

引用:
原帖由 don20082000 於 2-8-2018 08:35 發表
小圈子就真係有關,前一兩年我都入個gp幾多人下, 但始終感覺冇討論區咁見多識廣同分享性大,通常gp唔好處係有大班人但未必聽到有人彈你想知個樣野缺點,
例如好似你買左乜乜槍貼左上去問人意見,gp既人可能大家見過or可以直接傾野會唔敢認真講d差野驚得失人地通常讚多,討論區就互相唔識講野放d真實d,但可能過左多鬧戰 gp好處就真係易約戰同傾野快既,但個人都係比較鐘意討論區可以擴大圈子又見識更多,同都多人分享d
作者: 48191    時間: 2-8-2018 13:22

不如咁樣理解,以前冇PS、電腦Game咁興時,打窩釘的而且確係對軍事、玩槍的初體驗。
而家啲小朋友,坐響冷氣房,打吓COD/ 食吓雞舒舒服服;啲老豆老母又怕個仔傷又痛又出血又熱,仲要買嘢千千聲。點會咁易俾佢哋玩吖!
作者: BFG001    時間: 2-8-2018 14:04

大圍感覺無十年前初初接觸咁旺場,但而家都留意到後生一輩多0左人玩wargame,主要有nerf同埋水槍彈去推動,但始終有o的新人玩6mm bb都成日被老手嚇親,或者老手之間玩都有各自問題發生,甚至我試過被新手行為嚇親幾次
我覺得最重要都係守規矩同埋盡量調節自己心態,帶新人參與就算未必做到個個開心,都以唔嚇親佢地行先,買裝備更加係慢慢令新人舒服同埋唔大支出為前提

利申:玩o左四年,有同fd圍內會搞game亦有參與大小不同game,而家同朋友盡量一個月玩一次

作者: no-name    時間: 2-8-2018 14:26

「唔痛邊好玩?」惗起一段往事
當年新手同 Friend Join CQB 團唔記得打 1 定 1.2 單發
果陣自己有裝但朋友冇,用場地網 mask,食左一個老 CF 既 WE Scar GBB 一槍 head shot
粒彈爆開入 mask 差 5mm 中眼,咁當時我 fd 又傻下傻下唔識分邊個打邊個,又冇咩事,意外既算 la 冇計

但事後先知原來當時條友支槍原來 2 隻幾,佢知我 fd 受場仲話 "no paid no game"
隔空小左一輪之後佢就潛水...

老 CF 打鴨仔想賺 Kill count 都算,用 D 架餐都唔好咁過火
當然都遇過好多好好既前輩,打得公平合理之餘又好肯教我地 D 新仔
但有時中過一次伏好難有第二次了
作者: lppl    時間: 2-8-2018 15:14

打WARGAME(室外場)對好多人O黎講性價比超低, 唔好彩整日開槍O既機會(唔係浪射)可能10次都冇,
死咗等多過乜,開場又晏(成11點幾),一陣食飯又個半鐘, 一陣食完飯/玩到3點又大把人走先, 成日玩得喎3個鐘都冇.
近幾年天氣又熱咗,唔打CQB熱死,打CQB又貴又悶.

結論係打GAME前準備要成晚,打完執野又要半日,差唔多2日 LEAD TIME 先玩得喎3個鐘仲要可能唔好玩,平日又要維修改槍,
你話性價比高唔高呢.

新世代大把玩意,玩食雞好過.
作者: lppl    時間: 2-8-2018 15:21

玩咗成10年, 覺得最好玩唔係玩槍/場地, 係夾人.
成班人TEAM WORK 做到個戰術出O黎, O固種滿足感先係最吸引人, 人大咗好多FD退役攪到我而家都少玩咗好多.

又有幾多新人可以去到玩"TEAM WORK" 階段呢~ 多數玩一兩場就BYE BYE, 變咗玩買裝/槍/改槍, 慢慢就放棄唔玩.
作者: no-name    時間: 2-8-2018 15:31

Team work 呢樣又係好慘,雖然自己身邊都有一班打開既 FD,但最密都係 1 個月打 1 次
唔好話夾,連練走位都練唔到 D 乜 la...

練靶又唔同 ar, 咩 2 次槍上槍會就玩得,唔駛夾人..
作者: rho837    時間: 2-8-2018 15:38

玩什麼運動都係講人品! 什麼運動都有屎急鬼同曬命王! 以前我們都睇唔過眼班鸭仔擸人! 用PTW時都會偷偷轉力水圍打呢類人! 其實叫得做不死人都係班冇品人, 佢搞其他人得, 佢俾人搞就唔得! 不過無謂野事生非, 打打下識班同咀形Game友就自己人圍內玩算! 而家好小打Game! 自己都做過新仔, 俾人寸俾人用鬼火打都係WARGAME生崖成長一個階段!

大部分WARGAME都只係遊戲一種, 新人入門都應該有心理準備"新仔學野心態", 啲Rules都唔咪什麼國際標準而只係大家定, 所以講到底就係人品最重要! 同咀形一起玩! 唔同咀形一次起一次止!
作者: rho837    時間: 2-8-2018 15:50

引用:
原帖由 no-name 於 2-8-2018 15:31 發表
Team work 呢樣又係好慘,雖然自己身邊都有一班打開既 FD,但最密都係 1 個月打 1 次
唔好話夾,連練走位都練唔到 D 乜 la...

練靶又唔同 ar, 咩 2 次槍上槍會就玩得,唔駛夾人..
TEAM WORK ???

我打咁耐GAME講乜野TEAMWORK! 見到就拉雞!

我有個想法!

比賽! 兩隊每隊五人! 前後粘一張靶纸 ! 限時五分鐘 ! 大家隔15m距離左右 Force on Force Situation 鬥射! Times up 由裁判數把纸分數定赢輸!
作者: no-name    時間: 2-8-2018 15:58

引用:
原帖由 rho837 於 2-8-2018 15:50 發表

TEAM WORK ???

我打咁耐GAME講乜野TEAMWORK! 見到就拉雞!

我有個想法!

比賽! 兩隊每隊五人! 前後粘一張靶纸 ! 限時五分鐘 ! 大家隔15m距離左右 Force on Force Situation 鬥射! Times up 由裁判 ...
TEAM WORK 有就好玩 D~ 冇都係咁玩左咁多年

其實 wargame 都唔駛下下 dead match 既,有時玩下 D 奇怪野都唔錯 ga
作者: BLSK    時間: 2-8-2018 16:20     標題: 回覆 40# 的帖子

好似打槍game都有啲特別模式咁
有次玩捉伊恩躲左全場 有場仲要躲既人唔用得槍

我就最想好似佢地咁玩 手槍only 既terrorist
https://www.youtube.com/watch?v=Fvyz-6gdvYM
或者少人打多既bodyguard
https://www.youtube.com/watch?v=LwpKKmYwSEQ
作者: gainax    時間: 2-8-2018 16:45

引用:
原帖由 lppl 於 2-8-2018 15:14 發表
打WARGAME(室外場)對好多人O黎講性價比超低, 唔好彩整日開槍O既機會(唔係浪射)可能10次都冇,
死咗等多過乜,開場又晏(成11點幾),一陣食飯又個半鐘, 一陣食完飯/玩到3點又大把人走先, 成日玩得喎3個鐘都冇.
近 ...
食雞夾人玩都唔易,dfd玩左一排又冇玩
作者: no-name    時間: 2-8-2018 17:08     標題: 回覆 41# 的帖子

玩乜都好,人地個場好正...

其實我地全圍內玩都會玩 D 白痴 game ga, 但真係要一班熟既先好玩~
作者: leong556    時間: 2-8-2018 23:50

2015年我中學畢業,下半年我就開始打工
其後陸續增加軍費開支買入裝備
然後玩咗好似5場左右,踏入2016年,轉工具之後就再無玩過
其實好多年前開始我已經鐘意槍同打wargame
身邊有兩個Fd 都有興趣,但係又唔同圈子
我點解無再打?,貴都其次,無時間先至真
我轉過幾次工都係輪休
好難抽時間去玩,平時返工又攰,搞搞都無乜心機
過去一年我做返全職學生,結果錢同時間都無

其實而家都仲係興趣好濃烈,不過我諗未來都未必會再打
實在係好麻煩,前一晚又有排執,
廣華街d舖頭我又要擇日去幫襯
我寧願玩nerf gun算,但d fd又無興趣

Btw,我最鐘意打single shot game ,非常好玩
作者: leong556    時間: 2-8-2018 23:53

原來我個AC已經係2009年注册
作者: jn_jona    時間: 3-8-2018 00:26

引用:
原帖由 gainax 於 2-8-2018 12:09 發表

都有關係既,以前我地新仔時期問野都一樣少不免有被寸
不過個陣熱情無限唔理得咁多學左先
如果有新入們朋友問自己就當朋友咁傾大家當識朋友冇所謂
唔好話新仔啦 有時係fb大gp問下parts用後感
都係寸77咁答 唔想答未唔好答
又要答又要寸爲咩

我有次係apps賣野 對家問左一輪
原來佢唔係想買 只係想問野only...
作者: gainax    時間: 3-8-2018 00:40

引用:
原帖由 leong556 於 2-8-2018 23:50 發表
2015年我中學畢業,下半年我就開始打工
其後陸續增加軍費開支買入裝備
然後玩咗好似5場左右,踏入2016年,轉工具之後就再無玩過
其實好多年前開始我已經鐘意槍同打wargame
身邊有兩個Fd 都有興趣,但係又唔 ...
game一般星期六日開甚至cqb場一至5好似都有
想打既話其實時間上平日放假我諗一般打工仔一個月抽一兩日落場都ok既,夾人方面就唔易了,我諗好多玩開既巴打有唔少都因為冇伴/少伴或者夾唔到幾個固定好傾game友而漸漸少落場,

Wargame呢樣野好得意,當你揾到志同道合既game友可以玩得好盡興,例如裝備/槍都自然會買多d買靚d,難得一星期放假一兩日活動都想打game聚會行先,但揾唔到得一條友就變一個人行街睇戲食飯咁其實有心玩但熱情都好難燃起,所以真係希望多返d人玩搞多d好game,物價/落場費又平返d吸引更多新舊人加入呢個大家庭
作者: gainax    時間: 3-8-2018 01:06

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-8-2018 00:26 發表

唔好話新仔啦 有時係fb大gp問下parts用後感
都係寸77咁答 唔想答未唔好答
又要答又要寸爲咩

我有次係apps賣野 對家問左一輪
原來佢唔係想買 只係想問野only...
樹大一定有枯枝,又唔係熟到好似老死互相問候都笑笑口唔介意,下下一開波寸定先又幾難頂既,所以有班玩家件野有問題直接揾外面比錢修槍就算,通常有料師兄私下傾過好多都係有講有笑好有禮貌, 放野個度問一大論唔係買我賣野都試過有時間吹水交流下都ok既,但gp入面同個一d新手打game傾下又問下我,建議左一大論甚至好心提議幫佢睇睇件野有乜問題,不過最後又冇聯絡似放左件野or冇再打game,成件事好似自己自作多情
作者: bennytsang16    時間: 3-8-2018 01:22

我反而覺得二手區買賣少左、好淡靜,近一年似乎少左人買槍。
作者: jn_jona    時間: 3-8-2018 01:54

引用:
原帖由 gainax 於 3-8-2018 01:06 發表

樹大一定有枯枝,又唔係熟到好似老死互相問候都笑笑口唔介意,下下一開波寸定先又幾難頂既,所以有班玩家件野有問題直接揾外面比錢修槍就算,通常有料師兄私下傾過好多都係有講有笑好有禮貌, 放野個度問一大論唔 ...
整槍我黎黎去去都係問一兩位師兄
作為一個新手 問下野都比人寸 自然冇咩癮;

唔買唔緊要 講明係問野我冇咩所謂 講到好似想買咁 但突然黎一句我問下ga咋唔係買 難免有d落差

至於打game 依家好少打出面game 打大game/milsim好似總係有班友搞事咁
作者: BLSK    時間: 3-8-2018 03:06

問野我都係上黎呢到或者外國fb gp
香港啲大gp感覺少人覆啲
外國gp人多全球各地都有人,自然多人問同解答到,唯一唔咁方便係要用英文

打大game/milsim上secret都見硬係又啲奇怪人/事咁
作者: gtoray    時間: 3-8-2018 03:22

我啱啱先續左一年server
作者: gainax    時間: 3-8-2018 08:49

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-8-2018 01:54 發表

整槍我黎黎去去都係問一兩位師兄
作為一個新手 問下野都比人寸 自然冇咩癮;

唔買唔緊要 講明係問野我冇咩所謂 講到好似想買咁 但突然黎一句我問下ga咋唔係買 難免有d落差

至於打game 依家好少打出面gam ...
其實我諗以今時今日資訊發達易取得之下,新手最唔識應該都係支槍出問題唔識整,基本拆裝/操作技巧睇utube或揾呢度有既post都ok,而家呢個年代後生物質豐富左可能連問都少只要有問題或想改直接拎去舖頭放低,
如果真係問得既我估唔係大難題而新手又想自己試下搞,人地都虛心求救既話而又唔係複雜哂時間講解既難題,真係冇需要語氣重左先 ,再唔係唔答等佢地自己諗辦法, 除非d新手寸定先老俸咁又多謝冇句就走左去咁抵寸,

開買賣post比人問其他野又奇怪左d,如果一開始係直接問其他野ok的,講到最尾先up原來唔係買我試過都有失落感
作者: loveless    時間: 3-8-2018 09:35

引用:
原帖由 gtoray 於 3-8-2018 03:22 發表
我啱啱先續左一年server
轉型做愛護動物咸片網, 24個月後IPO
作者: tinyau1134    時間: 3-8-2018 09:47     標題: 回覆 54# 的帖子

出名的論壇/討論區都有成人區域
作者: 2slow    時間: 3-8-2018 10:40

引用:
原帖由 loveless 於 3-8-2018 09:35 發表

支持呀
作者: Dave    時間: 3-8-2018 11:18

引用:
原帖由 tinyau1134 於 3-8-2018 09:47 發表
出名的論壇/討論區都有成人區域
炮兵區

騎兵區
作者: reniless    時間: 3-8-2018 11:35

步兵區
騎兵區
野炮區
作者: gtoray    時間: 3-8-2018 11:50

引用:
原帖由 loveless 於 3-8-2018 09:35 發表

唔係講笑,我第一次用free hosting整網站就係做av明星相簿
作者: 暈又暈    時間: 3-8-2018 13:59

黑歷史乎?
就番呢度:
手槍區
連射區
野戰區

都係唔好亂講
作者: tinyau1134    時間: 3-8-2018 14:03

Task Force 141
作者: rho837    時間: 3-8-2018 14:15

引用:
原帖由 gtoray 於 3-8-2018 11:50 發表

唔係講笑,我第一次用free hosting整網站就係做av明星相簿

...
作者: 2slow    時間: 3-8-2018 15:24

引用:
原帖由 gtoray 於 3-8-2018 11:50 發表

睇得出...睇得出...
"高級姑爺仔"
作者: gainax    時間: 3-8-2018 16:44

以呢度男女會員比例,約戰區將會變格劍大會
百人大戰
作者: geoprotex    時間: 3-8-2018 17:36

究竟係約戰定約炮? 我望唔透...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0