標題: [Marui] 馬記sai m4 kit [打印本頁]

作者: gainax    時間: 27-8-2018 01:28     標題: 馬記sai m4 kit

http://www.xxx wolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Conversion_Kits_GBB_EMG_SAI_Gas_Blow_BackKit_For_Tokyo_Marui_M4_MWS_GBBR_Short_Cerakote_by_G_P.htm

終於多左廠投入馬記系統, 估唔到係豬p出,定掛名係第2間做個身?
有冇師兄已經砌緊不如分享下成果 期待出多d款最好oldschool比我呢d老硬派啦

作者: Opica    時間: 27-8-2018 07:47

條bolt個款好似錯左
作者: 新手一隻    時間: 27-8-2018 08:57

作者: JFCP    時間: 27-8-2018 10:32

US$1100 馬上冷靜咗!
作者: kornhill401    時間: 27-8-2018 11:07

..紅狼.. Thx for sharing.
作者: jn_jona    時間: 27-8-2018 12:17

即係根魔果套?
成8k...成槍就話姐
作者: gainax    時間: 27-8-2018 12:35

引用:
原帖由 Opica 於 27-8-2018 07:47 發表
條bolt個款好似錯左
唔講唔覺,個款好似係現成而家d鋁煲
作者: gainax    時間: 27-8-2018 12:36

引用:
原帖由 新手一隻 於 27-8-2018 08:57 發表
可唔可以唔好post條link等人㩒,但又要人手動改返隻字。
Okok我都唔想
作者: gainax    時間: 27-8-2018 13:00

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-8-2018 12:17 發表
即係根魔果套?
成8k...成槍就話姐
就係唔知個身係豬P定其他廠代工,不過我估都係其他廠做好似以前出WA系統派+豬P砌成,但成8k小零件都唔齊有d貴 ,買支mws拆件or散砌起碼再加3幾千先完成。。
作者: marking    時間: 27-8-2018 13:37

引用:
原帖由 gainax 於 27-8-2018 13:00 發表

就係唔知個身係豬P定其他廠代工,不過我估都係其他廠做好似以前出WA系統派+豬P砌成,但成8k小零件都唔齊有d貴 ,買支mws拆件or散砌起碼再加3幾千先完成。。
根魔的, 他們的FB有寫, 說是合作.
作者: jn_jona    時間: 27-8-2018 14:28

引用:
原帖由 gainax 於 27-8-2018 13:00 發表

即係一皮野有多先砌好
而又冇下身既件 有要求既玩家再要比又一千幾百
作者: gainax    時間: 27-8-2018 15:44     標題: 回覆 10# 的帖子

明白 , 之前有廠做416 kit比馬記都係呢間? 印象中416冇咁貴唔知關唔關呢次有做施啦曲做價問題
作者: gainax    時間: 27-8-2018 15:57

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-8-2018 14:28 發表

即係一皮野有多先砌好
而又冇下身既件 有要求既玩家再要比又一千幾百
特別款又第一個出貴d大家都明,我諗買得呢類靚身既都唔會想用返原本馬記d亞鉛小零件同分體設計尾通想砌靚d,咁最後埋單萬幾冇走雞同以前砌wa系統一樣,以mws系統多內件改埋補品可能仲金。。
作者: marking    時間: 27-8-2018 16:04

引用:
原帖由 gainax 於 27-8-2018 15:44 發表
明白 , 之前有廠做416 kit比馬記都係呢間? 印象中416冇咁貴唔知關唔關呢次有做施啦曲做價問題
也有可能, 見他們在FB中的北京展覽, 確是有416在.
GM 的身在大陸生產, 餘下零件看似是之前出WA版相近, 可能真是貴在噴油及版權費了.
作者: gainax    時間: 27-8-2018 17:08

引用:
原帖由 marking 於 27-8-2018 16:04 發表

也有可能, 見他們在FB中的北京展覽, 確是有416在.
GM 的身在大陸生產, 餘下零件看似是之前出WA版相近, 可能真是貴在噴油及版權費了.
除左個身同煲其他件似係豬PWA版到改過黎,如果計些啦曲同板拳費食水深咁扣返其實份kit可能6千賣到街既話咁又唔係話太貴既,
但而家個價對比豬Pcnc版成槍仲貴一節普通喜好玩家我諗未必捨得砌支了,
啱啱揾返原來之前份馬記416 kit都過千美金 但跟多左件
圍返同呢份做埋施啦曲成本應該唔差好多,
其實出比Z系統d cnc kit都幾金下,唔知enld平cnc or好似豬P會唔會考慮出埋平價版比平民玩家砌下,其實如果有成支好似wok青蛙組合kit多幾款身出係馬記系統就多野玩
作者: horenhim    時間: 27-8-2018 17:38

SAI 0 興趣
作者: pixy    時間: 27-8-2018 17:52

整緊
作者: Opica    時間: 27-8-2018 18:40

416 kit係台灣mwx造
作者: jn_jona    時間: 28-8-2018 17:45

有間online shop出左價880usd
作者: gainax    時間: 28-8-2018 19:45

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-8-2018 17:45 發表
有間online shop出左價880usd
即時降價
作者: jn_jona    時間: 28-8-2018 20:14

引用:
原帖由 gainax 於 28-8-2018 19:45 發表

即時降價
合理d 砌埋都係皮皮聲
作者: gainax    時間: 28-8-2018 21:35

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-8-2018 20:14 發表

合理d 砌埋都係皮皮聲
聽講過cnc例如M4複雜d既身工時比一條手槍滑架多幾倍時間,
即賣一個身要賺返幾支滑架利潤先有so,我估點解d m4gbb身下下3幾千原因係呢道
作者: marking    時間: 28-8-2018 22:29

引用:
原帖由 gainax 於 28-8-2018 19:45 發表

即時降價
不是降價, USD880是沒有"施啦曲"的版本, USD1100 才是有的.
不過減一減, 差220美金, 以量產貨來說, 噴油也要200USD左右一套, 確是不便宜.
作者: toto0321    時間: 29-8-2018 18:36

其實sai都半收皮,點解仲會出...
作者: gainax    時間: 30-8-2018 00:43

引用:
原帖由 marking 於 28-8-2018 22:29 發表

不是降價, USD880是沒有"施啦曲"的版本, USD1100 才是有的.
不過減一減, 差220美金, 以量產貨來說, 噴油也要200USD左右一套, 確是不便宜.
平220美金唔要施啦曲仲好,陽極都唔錯丫
作者: jn_jona    時間: 30-8-2018 01:26

引用:
原帖由 gainax 於 30-8-2018 00:43 發表

平220美金唔要施啦曲仲好,陽極都唔錯丫
咁不如平220鎂 自己拎去造想要既色
作者: gainax    時間: 30-8-2018 07:52

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-8-2018 01:26 發表

咁不如平220鎂 自己拎去造想要既色
都得多個選擇,始終c啦曲有人唔在意有冇或唔鐘意佢隻灰色,fZZ好以2千頭成支噴哂,其實佢呢份kit係個身做左c啦曲定連骨?淨個身要2百2鎂貴左d,連骨又想要做色咁都ok既直接砌得
作者: yukihiro2140    時間: 31-8-2018 13:51

見到名搶有賣些啦曲版砌埋成槍$11500
作者: 年少無資    時間: 23-9-2018 08:11

套kit個前pin位要小執,8k套kit都唔係可以直上
作者: gainax    時間: 24-9-2018 17:57

引用:
原帖由 年少無資 於 23-9-2018 08:11 發表
套kit個前pin位要小執,8k套kit都唔係可以直上
師兄份KIT砌好有冇原裝爽先
作者: 年少無資    時間: 24-9-2018 22:50

引用:
原帖由 gainax 於 24-9-2018 17:57 發表

師兄份KIT砌好有冇原裝爽先
感覺好似爽個原裝,更跳,但跟的尾托和grip都做錯數有問題的
作者: jn_jona    時間: 25-9-2018 16:42

引用:
原帖由 年少無資 於 24-9-2018 22:50 發表

感覺好似爽個原裝,更跳,但跟的尾托和grip都做錯數有問題的
Gm我覺得算係一間唔錯既補品廠
做既野未必係一流水平
但肯接受批評同會改
可以試下fb inbox問問

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0