標題: 請問C兄門A&K249要裝CA既下RAS要點樣汁位呀? [打印本頁]

作者: sugiono    時間: 4-2-2008 10:48     標題: 請問C兄門A&K249要裝CA既下RAS要點樣汁位呀?

作者: Smartone    時間: 5-2-2008 02:58

引用:
原帖由 sugiono 於 4-2-2008 10:48 發表
請問C兄門A&K249要裝CA既下RAS要點樣汁位呀?
我用最原始方法 拆咗個用螺絲上住嘅後鈎用個槌仔揼直佢另佢增長以彌補前鈎個凹位
作者: 黑田一真    時間: 5-2-2008 04:25

作者: Smartone    時間: 5-2-2008 17:59

引用:
原帖由 黑田一真 於 5-2-2008 04:25 發表
要汁位既咩
乜你唔駛執咩
作者: 長髮    時間: 5-2-2008 23:01

有冇圖呀,我都想知點執,如果真係執到我都想買個ca唻玩玩
作者: Smartone    時間: 6-2-2008 00:09

引用:
原帖由 長髮 於 5-2-2008 23:01 發表
有冇圖呀,我都想知點執,如果真係執到我都想買個ca唻玩玩
其實好易,整完之後好穩陣,未整之前以為裝好咗....點知因為槍身有個凹位令到(斯希)條骨個前後鈎距離唔夠長鈎唔實,變咗快拆

講清楚少少同大家矸究吓;
原先handguard個插入位有個(click)位用來鎖住handguard,你會見到有3個6角絲母上住塊(咁上下形狀Ω)嘅,只要將佢拆出後,再用大槌仔揼直佢,增加佢長度,再上番即搞
作者: sunny    時間: 6-2-2008 01:14

Will G&P fit better???
作者: 長髮    時間: 6-2-2008 23:27

我整好左啦!之後自己cut短條管,變左好似mk46^^

作者: sugiono    時間: 7-2-2008 04:32

作者: 長髮    時間: 7-2-2008 13:44

引用:
原帖由 sugiono 於 7-2-2008 04:32 發表
首先多謝各位C兄既邦忙 小弟剛剛發現只要在件RAS轉多2個窿 就可以完美地 合為一體
我咩都唔洗攪,只係加左塊細鐵片,張鎗個凹位田平,等個ris個扣可以扣到,就好穩
作者: time    時間: 8-2-2008 12:47     標題: China made 249

For reference only, thank you!

圖片附件: [249] 2249342647_0e46d73163[1].jpg (8-2-2008 12:47, 54.46 KB) / 該附件被下載次數 94

圖片附件: 2250138738_32bfe19911[1].jpg (8-2-2008 12:51, 49.42 KB) / 該附件被下載次數 100

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0