標題: GBB 紅點鏡 用後感加分享 [打印本頁]

作者: minecraftrjj    時間: 1-12-2018 19:53     標題: GBB 紅點鏡 用後感加分享

本文只係用後感
絕非宣傳/廣告
因為我不知道這是否違反了規則,決定權交給板主,如違規的話,對不起.

如果有師兄唔知道買邊隻紅點鏡for GBB嘅話,可以參考下我

首先我之前一直都係用緊copy red dot, 放喺各種電槍上,當然冇問題啦,但係一放喺氣動槍上,有啲走位, 有啲直情壞咗,咁好啦唯有買真品鏡...一買冇回頭..因為實在太靚仔質素太高..我諗我而家好難會買返copy...
根據返上次我問嘅(GBB鏡一問)
有很多人建議(Vector ?ptics)用喺GBB身上
咁我都最後買咗呢隻牌子嘅紅點鏡
初頭入去見到好多款唔知買咩好..
但因為我屋企有支416既槍,咁我想睇下有冇類似全息鏡嘅紅點鏡
咁好啦我最後揀咗SXRD-04,呢一款嘅紅點鏡
我貪佢夠平,平民價,官方有一至三年保養
還有還有呢支仲可以用了袋充電,只要你有可充電嘅CR2032電
有防震,防霧,還有八隻點款式(好似PUXG紅點鏡咁)俾你選擇, 根據你嘅喜好可以揀,另外仲有5段光
裝上槍到亦非常好睇
以平民價買到嘅真品鏡,非常值得,非常好用
用咗一隻夾,歸零了 20m
之後上網找尋有沒有這個專用嘅保護鏡
結果是無的...好唔開心,因為如果日後打game嘅話,好可能會俾人射裂
咁唯有我自己買一啲嘅護目鏡,自己DIY個套出來,一野粒落去,全方面保護,正
放心拎落場
之後係屋企,試過用0.8-1.2J嘅槍,射落去,唔單止冇裂,亦冇花
泥一支紅點鏡,我覺得佢唔夠光,定係粒電問題?不過大致上都清晰嘅,係真係好明顯可以睇到紅點/十字等等係點嘅樣,唔同copy啲光會散。
去到最後我忍唔住full auto 10幾匣,依然冇走點,沒有自己熄燈,沒有散光,係一隻好好嘅紅點鏡
如果有問題我會繼續upload ,但暫時睇係完全冇問題!
嚟緊我都會買返個3倍鏡,令到更加似真正嘅416
好啦其實我唔識upload相....
不喜勿看..
順便一提,據我所知如果鏡片一花,將會終止所有保養,如果大家買紅點鏡記得記住呀[local]1[/local]

作者: 新手一隻    時間: 1-12-2018 20:27

作者: hendry9881    時間: 1-12-2018 21:06

買到心頭好就好,最重要自己開心
作者: kornhill401    時間: 2-12-2018 10:39

樓主,你所分享的圖片,未能顯示. Thx for sharing.
作者: olw0978    時間: 2-12-2018 13:07

向量光學我都有用,可以說抵用及夠用,但粒紅點唔算好光,對比 Bushxxll 及西嘜等就相距甚遠了

一分錢一分貨,吾乃窮人,夠用已足矣。。。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0