標題: 深水埗 掟錢落街 [打印本頁]

作者: tinyau1134    時間: 15-12-2018 15:29     標題: 深水埗 掟錢落街

嘩... $100 一張咁慳

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20181215/59033233
作者: tf141    時間: 15-12-2018 15:37

作者: tf141    時間: 15-12-2018 15:53

原來係佢

https://www.facebook.com/Epoch.C ... s/2040850349291318/
作者: JFCP    時間: 15-12-2018 19:48

咩人嚟???
作者: rho837    時間: 15-12-2018 20:09

好似係有公司出掉頭當賣廣告! 好大陸啲做法!
作者: TheOrigina1    時間: 15-12-2018 20:40

引用:
原帖由 JFCP 於 15-12-2018 19:48 發表
咩人嚟???
賣礦機既
有人話佢呃人
作者: 48191    時間: 15-12-2018 21:08

幤少爺,開收錢講座叫人簽合約買Bit Coin掘礦機的人,係咪呃人唔敢講。
傳聞佢老友就係「小賭可以怡情,大賭可以變李+X」的深水埗誠哥。
作者: Dave    時間: 15-12-2018 21:56

https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20180724/58470702

請留意留言。

在下信總有人瞬間致富,很有計錢搵錢。
但如果真是有料的,何必教人去同自己競爭?真是「我賺夠了,真的想讓其他人賺下」?
作者: Kwind    時間: 15-12-2018 22:12

引用:
原帖由 Dave 於 15-12-2018 21:56 發表
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20180724/58470702

請留意留言。

在下信總有人瞬間致富,很有計錢搵錢。
但如果真是有料的,何必教人去同自己競爭?真是「我賺夠了,真的想讓其他人賺 ...
好多人唔明呢個道理...問返佢地自己轉頭...你有個方法次次買六合彩都中頭獎...你又會唔會話比人聽一齊中丫

就係唔明點解硬係咁多水魚沖埋去送錢比人洗
作者: 48191    時間: 16-12-2018 00:05

騙徒的手法永遠都係捉人哋兩個心理之嘛!一係貪念,一係怕失去。
引用:
原帖由 Kwind 於 15-12-2018 22:12 發表

好多人唔明呢個道理...問返佢地自己轉頭...你有個方法次次買六合彩都中頭獎...你又會唔會話比人聽一齊中丫

就係唔明點解硬係咁多水魚沖埋去送錢比人洗

作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 00:19

15年2月香港先爆過次勁既MYCOIN比特幣平台詐騙,受害者可能超過3000人,涉款可能超過30億。中國人民銀行發出禁令打虛擬幣,偷電挖礦捉完一批再一批,今年年中開始爆發棄機潮,大量礦機變成廢鐵掉出街,同時黃金都唔再標榜砌礦機,顯卡價錢都回歸正常。

唔經銀行系統既貨幣何來有價值?金本位、信用本位都好,都係實際有或者一定程度上有含金量既貨幣制度,後者更多涉及國家拳頭大細,始終都係相對穩定既實物。虛擬幣一個概念掉出黎,實際值幾多冇人知、認受性冇人知、合法性成疑,純粹透過私人中間人兌現。死罪其一你自己創造貨幣,搞壞國家貨幣系統;其二銀行體系防洗黑屏障就咁比你打穿一個大窿;其三冇一個有國際認受性既中央信用組織掌旗、互相監管,私人中間人今日一千炒上一萬,聽日就捲款你吹咩?

成個虛擬幣市場死氣沉沉,落本既個個損手爛腳離場,求其一兩部機仔開下順便烘海味果D叫做有微微利,大賺你個頭咩!咁好賺、自動就賺我租成棟工廈、叫中電加大電力、請人睇機,一個公司挖哂佢啦,教人倒自己米?好難呀!

而家仲好玩呀,報紙檔報警話有人連佢D錢都搶走埋。

作者: selvaria    時間: 16-12-2018 00:45

引用:
原帖由 RCOOH 於 16-12-2018 00:19 發表
15年2月香港先爆過次勁既MYCOIN比特幣平台詐騙,受害者可能超過3000人,涉款可能超過30億。中國人民銀行發出禁令打虛擬幣,偷電挖礦捉完一批再一批,今年年中開始爆發棄機潮,大量礦機變成廢鐵掉出街,同時黃金都唔再 ...
師兄你岩 都唔明點解有人信
不過咁樣掉錢落街 嚴重影響社會治安
作者: yiuyiusiu    時間: 16-12-2018 03:40

雖然佢有好多不著,卻有值得欣賞既地方,所有事都係雙面刃
1. 佢係最貧困既地方派,幫到某班人。可惜無估計到會有人會因此受傷同制造混亂
2. 佢用最直接宣傳手法亦令小部份人受惠,又無益到大財團既咩三十八萬八八八發財廣告計劃,反而達致最大市場價值
3. 無論佢用任何方式詐騙或投資與否,該群受惠者亦無能力理佢跟佢掘幣
4. 佢再令廣大市民一再醒覺本地政棍及制服團體辦事何等荒謬;
   *爽手直接派錢並非公益而係犯罪,捐錢去各大瓜分收益非牟利團體先係正路,政府口號性派糖一再賴屎便要市民體諒(性質其實不同,只作吡喻)
   *拾為不報,就算擁有者放棄財物擁有權,發現者亦可能等同犯法?咁執紙皮汽水罐係點計?
   *警察於未確定是否屬於證物前,已有權力向市民沒收該財物...番到館又如何清算警員收集左幾多證物?枝筆係佢手...令外如法官決定觸犯法例又如何處理該筆款項?沒收作罰款?全數退還,定三個月後認領番?
   *就算有意識地係公眾地方拋棄現金亦可能算作亂拋垃圾,咁法定銀紙係政府認賬既垃圾?所以贖金一定係放垃圾桶?
   *能否獲良好市民獎已經由警察決定,非太平坤士及長官...官威阿
地上執到寶,問天問地轉頭益埋差佬
純粹第三方既平心討論,無心冒犯當差既師兄

作者: tf141    時間: 16-12-2018 04:37

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 16-12-2018 03:40 發表
雖然佢有好多不著,卻有值得欣賞既地方,所有事都係雙面刃
1. 佢係最貧困既地方派,幫到某班人。可惜無估計到會有人會因此受傷同制造混亂
2. 佢用最直接宣傳手法亦令小部份人受惠,又無益到大財團既咩三十八萬八八八發財廣告計劃,反而達致最大市場價值
3. 無論佢用任何方式詐騙或投資與否,該群受惠者亦無能力理佢跟佢掘幣
4. 佢再令廣大市民一再醒覺本地政棍及制服團體辦事何等荒謬;
   *爽手直接派錢並非公益而係犯罪,捐錢去各大瓜分收益非牟利團體先係正路,政府口號性派糖一再賴屎便要市民體諒(性質其實不同,只作比喻)
   *拾為不報,就算擁有者放棄財物擁有權,發現者亦可能等同犯法?咁執紙皮汽水罐係點計?
   *警察於未確定是否屬於證物前,已有權力向市民沒收該財物...番到館又如何清算警員收集左幾多證物?枝筆係佢手...令外如法官決定觸犯法例又如何處理該筆款項?沒收作罰款?全數退還,定三個月後認領番?
   *就算有意識地係公眾地方拋棄現金亦可能算作亂拋垃圾,咁法定銀紙係政府認賬既垃圾?所以贖金一定係放垃圾桶?
   *能否獲良好市民獎已經由警察決定,非太平坤士及長官...官威阿
地上執到寶,問天問地轉頭益埋差佬
純粹第三方既平心討論,無心冒犯當差既師兄
1. 佢係有心幫人就唔會咁樣掟落街啦,點確定執到果班人係有需要既人,你有心想俾野一個人都唔會掟落街叫佢自己執啦下話
2. 佢賣廣告既手法係有效率但亦只限於佢呢種性質規模既所謂"生意",真真正正有印象有規模既企業,包括你口中所講既大財團有冇可能,又應唔應該用呢種宣傳手法? 成功炒起咗個話題又會對企業印象造成咩影響?
3. 如果佢真詐騙或投資,唔明你點解肯定果班受惠者無能力跟佢掘幣,隨便一個人行過都可以執錢,唔明你認定執親都係貧苦大眾既邏輯何在? 更何況即使執果d人冇能力跟,又唔表示其他人唔會跟,完全唔明你講嚟做乜?
4. 佢呢種"真心派錢"你真係覺得佢未嫌疑干犯任何罪行? 我有心請你飲汽水係天台到掟俾你得唔得? 你唔好同我犯罪與否在於會唔會掟傷人....
你覺得佢咁做會危害公眾安全既風險係多餘既考慮? (其實你自己都明知性質唔同,不過你夾硬要講,我又夾硬覆)
拾為不報,就算擁有者放棄財物擁有權,發現者亦可能等同犯法? 第一我見唔到有執咗既市民被捕,第二警察點確定佢係放棄財物
你開口埋口問呢樣點計果樣點計,轉個頭毫無理據,暗示d錢會益咗差佬
純粹第三方既平心討論,無意冒犯係網上狗UP慣既師兄
作者: yiuyiusiu    時間: 16-12-2018 05:24

引用:
原帖由 tf141 於 16-12-2018 04:37 發表

1. 佢係有心幫人就唔會咁樣掟落街啦,點確定執到果班人係有需要既人,你有心想俾野一個人都唔會掟落街叫佢自己執啦下話
2. 佢賣廣告既手法係有效率但亦只限於佢呢種性質規模既所謂"生意",真真正正有印象有規模 ...
我錯 純屬吹水講下,當我狗Up
作者: yiuyiusiu    時間: 16-12-2018 05:55     標題: 回覆 14# 的帖子

當然你岩,何必努氣,你有正確觀點,我有我錯誤睇法,不過好似變到現今所有野好欠缺討論空間同欠缺些小幽默,全以學識邏輯出發亦會唔會太過認真,水板唔吹水唔廢up狗up,不如放番去一般板慢慢深入探討下。

我係水板既發言得罪晒,唔好意思 我收爹
作者: tinyau1134    時間: 16-12-2018 07:03

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/271604/%E6%B7%B1%E6%B0%B4%E5%9F%97%E6%8E%9F%E9%8C%A2-%E5%B9%A3%E5%B0%91%E7%88%BA%E7%8F%BE%E8%BA%AB%E5%90%A6%E8%AA%8D%E6%9C%89%E9%97%9C-%E7%A5%9E%E7%A7%98%E4%BA%BA%E5%B9%BE%E6%9C%89%E5%BF%83-cid%E8%B7%9F%E9%80%B2%E4%BA%8B%E4%BB%B6

公眾地方行為不檢
作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 07:51

呢D事唔到你講笑。

而家越爆越黑,報紙檔比人趁機偷錢、有BB車比班痴線佬撞中、有私家車L棄車執錢,亂成咁Q樣同蘭桂芳人踩人只係一線之差。

真係有錢冇地方使又想濟貧,做乜唔學中國匿名狂叫外賣、指定送比環衛工人、露宿者,或者匿名捐一兩個億比東華做何伯2.0?扔錢落街,唔好比我睇死,佢想試下君臨天下果種成就感、當你地狗咋!

作者: Kwind    時間: 16-12-2018 07:53

引用:
原帖由 tinyau1134 於 16-12-2018 07:03 發表
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E ... %9E%E7%A7%98%E4%BA% ...
佢既目的達到左啦 => [他昨日曾在其facebook上展示大批鈔票的照片,並留言稱﹕「(某個)基金會準備左2000萬現金,作為交易所比賽的獎品。」他指出,該預告與掟錢事件無關,並指他現時正投資一個項目,預告內容主要與交易所有關]

攪咁大壇大龍鳳就係想記者去訪問佢...佢就爆個PORJECT比D水魚聽之嘛

唔知而家係咪好太平冇新聞報...D記者轉行去幫人做宣傳

作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 11:45

而家淘你老寶封殺礦機,google部份礦機網都彈404,死剩既礦網2018款專業礦機標價都係萬幾港銀。

阿弊弊D機賣兩三萬銀仲要比人篤爆佢用幾年前規格,有相影到仲係大牛龜HDD,佢大推既乜FileCoin日期一推再推,肺癆乾啦。

都係果句,君臨天下唔會share,多隻香爐多隻鬼,一定跑出既超級冷馬我唔通講咩!99倍比大家開心share到剩一半,我賺條蕉丫!
作者: 48191    時間: 16-12-2018 11:49

玩呢啲,搞大人個Pool再標佢尾會先係王道;點會搞大人個Pool再叫親朋戚友一齊標對分咁笨7吖,分明有鬼喇!
引用:
原帖由 RCOOH 於 16-12-2018 11:45 發表
而家淘你老寶封殺礦機,google部份礦機網都彈404,死剩既礦網2018款專業礦機標價都係萬幾港銀。

阿弊弊D機賣兩三萬銀仲要比人篤爆佢用幾年前規格,有相影到仲係大牛龜HDD,佢大推既乜FileCoin日期一推再推,肺癆乾 ...

作者: kornhill401    時間: 16-12-2018 11:59

呢D情景,好似遊人餵白鴿咁. Thx for sharing.
作者: kornhill401    時間: 16-12-2018 12:58     標題: 回14# tf141 C Hing

好彩還有C Hing你在此,仗義發言. Thx for sharing.
作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 16:20

頭先弊弊又落深水埗派錢,極速比人鎖上警車。
作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 17:28

引用:
原帖由 48191 於 16-12-2018 11:49 發表
玩呢啲,搞大人個Pool再標佢尾會先係王道;點會搞大人個Pool再叫親朋戚友一齊標對分咁笨7吖,分明有鬼喇!
呢個都唔係重點,運算力佔9成既中國封礦,指標性既電腦商場停賣礦機,咇coin近月跌到咇埋屎,16/11到16/12一個月跌2400蚊,5600跌到3200,而且價格每秒鐘波動,咁既咇屎弊都發達?發霉就得!
作者: 48191    時間: 16-12-2018 18:24

完全冇價格基礎,咁一定死喇!
引用:
原帖由 RCOOH 於 16-12-2018 17:28 發表

呢個都唔係重點,運算力佔9成既中國封礦,指標性既電腦商場停賣礦機,咇coin近月跌到咇埋屎,16/11到16/12一個月跌2400蚊,5600跌到3200,而且價格每秒鐘波動,咁既咇屎弊都發達?發霉就得!

作者: gtoray    時間: 16-12-2018 19:57

警方算行動迅速
佢揀深水土步呢d區好明顯睇中多低下層人仕望搵快錢
之後一定有人入局,到時一定拎得返有突!
作者: 48191    時間: 16-12-2018 21:21

幤少變斃少:
https://www.facebook.com/1052591 ... 288956847448?sfns=1
引用:
原帖由 gtoray 於 16-12-2018 19:57 發表
警方算行動迅速

作者: jn_jona    時間: 16-12-2018 21:33

講真 佢做騙子玩咁大 爆單大係遲早既事
作者: RCOOH    時間: 16-12-2018 22:08

引用:
原帖由 gtoray 於 16-12-2018 19:57 發表
警方算行動迅速
見到報紙報導果班喪屍,真,佢派多幾下然後辨個贈品講座,肯定有人排隊排到打蛇餅然後主動獻身。

灑個一百幾十萬好過係報紙賣廣告,一灑,全港報紙頭版幫你賣廣告,然後連報幾日,平過正常落頭版廣告多多聲。

就算用真2018礦機,佢都即掠皮幾野,唔識搞丫,幫你睇,又抄你幾千銀。一個人掠十皮八皮,一陣間就賺番派出去果D。真係堅砌都已經包賺,如果擺明耍你無豬婦愚,例如機都冇買過全部老作更賺。

拉得好!
作者: gtoray    時間: 16-12-2018 22:35

Fb 近年做就騙徒橫行
成日都有d搵錢專頁,特價購物廣告彈出黎
作者: 48191    時間: 16-12-2018 22:38

睇牌面入佢Deception 似乎有少少難度。如果有人錄起佢啲「講座」,再搵第三者頂證佢就有啲機會。佢老友老深+X哥就一定難入,因為常理都知,賭博贏錢機率低,佢賣流料都冇可能證明到佢啲料堅定流,呢啲咪醒囉⋯⋯
引用:
原帖由 RCOOH 於 16-12-2018 22:08 發表

見到報紙報導果班喪屍,真,佢派多幾下然後辨個贈品講座,肯定有人排隊排到打蛇餅然後主動獻身。

灑個一百幾十萬好過係報紙賣廣告,一灑,全港報紙頭版幫你賣廣告,然後連報幾日,平過正常落頭版廣告多多聲。 ...
作者: yiuyiusiu    時間: 17-12-2018 04:42     標題: 回覆 23# 的帖子

E唔識睇中文既我做埋紅字你睇喇
何謂仗義啊?網上判官阿,一人話係就仗L義?
水板要黎認真毛既我就同一班兩極化既網友再狗UP下,先比我留言激親既網友道個歉
又有人出黎落井下石做下刷鞋動作,好阿
已經同你地先小人後狗UP,再要圈大我一兩句留言做口水戰士
我有想問有誰人無需要錢?開工唔洗出糧係義工?有錢有邊位想開工受氣?唔通真係愛啊?
又有咩年代既大眾唔係貧苦係富貴架?咩邏輯?
再者現金警察係咁上進就一L早係有詐騙之嫌就開file做野啦,等到而家?
我呢幾年淨係見到騙䅁一年多過一年,南亞人士好,中國同胞好,本地都好,差佬都係辨事效率低下,我唔係話佢地無做野啊,係要各界揚L晒擺去佢地嘴邊先識食去到最尾又係一套馬騮戲!三督屁,唔好又放大
要用維持秩序之名,亂拋垃圾做野既,唔該淨做得果一單半單,我驚各區都做到佢地手軟,反正佢地連落簿寫字都懶,我唔係一朝一夕去評擊警察,只係咁多年人都係見得佢地幫小市民一次半次咁大把!有心既去做消防做救護,果班就仗義喇!

[s]點解個壇越來越靜,階因仲有幾多討論位置?只係識分對與錯[/s]

作者: yiuyiusiu    時間: 17-12-2018 04:46

去到最後封路又點先六千?真唔真阿
作者: LCH925    時間: 17-12-2018 06:28

按樓上師兄思路
鹽係五味之首,水係生命泉源
咁我係天台對街痾尿,都算係普渡眾生啦
作者: yiuyiusiu    時間: 17-12-2018 06:55

咁師兄你篤尿有一堆人爭住接都可能叫解人燃眉之急既,普渡眾生玄學野我唔識咩一回事
尿入面有鹽無鹽我就無咁好心機研究喇,不過師兄想一試我又唔會阻止你高尚既行為既
作者: Dave    時間: 17-12-2018 07:59

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 17-12-2018 04:42 發表
唔識睇中文既我做埋紅字你睇喇
何謂仗義啊?網上判官阿,一人話係就仗L義?
水板要黎認真毛既我就同一班兩極化既網友再狗UP下,先比我留言激親既網友道個歉
又有人出黎落井下石做下刷鞋動作,好阿
已經同你地先小 ...
咁又唔洗亂扣帽子話個壇討論空間細既...
最起碼在下見到師兄發言都忍到口唔出聲由得你講,呢個世界其實仲有希望架

呢件事或者可以多個方向睇,
1 - 投錢者動機
2 - 對社會影響 ( 即時及之後 )
3 - 得益者

如果話幫助老弱的話,敢問一句,當日執得最多錢的,會是跳得高跑得快有氣有力的後生仔,還是又老又反應慢的老野?

作者: yiuyiusiu    時間: 17-12-2018 08:36     標題: 回覆 37# 的帖子

多謝提點 ,我只係入黎想吹下水,比人打兩梳,覺得有些小無辜,都低聲道歉
之後再食兩梳先發現係小弟唔知係而家水板新玩法
作者: LCH925    時間: 17-12-2018 11:02

總之呢,罪名就有好大操作空間
學樓上師兄咁講,「垃圾」定義又可以打一餐
另外「公眾地方行為不檢」個「公眾地方」又可以打一餐
「引起公眾恐慌」個「恐慌」又可以打一餐
如果條友係第一次掟錢之後,係網上聲言講d類似「陸續有黎」、「聽日同樣時空再會」,可以告佢「煽惑他人非法集結」,但「煽惑」同「非法集結」又可以打一餐
小弟唔係訟黨出身都諗到有幾點夠打足年

不過有一條罪肯定可以告得入,「高物擲物」(X)->「高空擲物」(O)
除非有人想就個「擲」字再打一餐

作者: RCOOH    時間: 17-12-2018 11:53

引用:
原帖由 LCH925 於 17-12-2018 11:02 發表
總之呢,罪名就有好大操作空間
學樓上師兄咁講,「垃圾」定義又可以打一餐
另外「公眾地方行為不檢」個「公眾地方」又可以打一餐
「引起公眾恐慌」個「恐慌」又可以打一餐
如果條友係第一次掟錢之後,係網上聲言 ...
我想就個"物"字打你一餐
作者: horenhim    時間: 17-12-2018 11:58

咪看看佢可以掉幾多次
作者: LCH925    時間: 17-12-2018 11:59

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-12-2018 11:53 發表

我想就個"物"字打你一餐
高空個定義,點先叫高?又一餐
作者: RCOOH    時間: 17-12-2018 12:00

引用:
原帖由 LCH925 於 17-12-2018 11:59 發表

高空個定義,點先叫高?又一餐
你打錯左"高物擲物"丫。

作者: jn_jona    時間: 17-12-2018 12:27

果到掉到幾多錢啊
佢上次水人買機 tbb有去採訪
估計佢果到都淨食兩百個 拎十個唱晒100紙 不知幾大疊
係就一千一千咁去啦
作者: tf141    時間: 17-12-2018 12:49

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 17-12-2018 08:36 發表
多謝提點 ,我只係入黎想吹下水,比人打兩梳,覺得有些小無辜,都低聲道歉
之後再食兩梳先發現係小弟唔知係而家水板新玩法
我都係吹水啫,大家都有發言權
如果針對性回覆反對既言論,就係冒犯咗你既
可能係我唔識玩forum,唔好意思
作者: rho837    時間: 17-12-2018 13:47

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-12-2018 11:59 發表
呢D情景,好似遊人餵白鴿咁. Thx for sharing.
去馬騮山餵馬騮一樣! 不過餵雀同餵野生(畜生)一樣係犯法! 見到班人好係馬騮拾麵包粹個樣就...
作者: RCOOH    時間: 17-12-2018 14:01

越爆越堅,間斃少公司係有人轉讓比佢,而原東主又被懷疑捲入倫敦金騙案,然後架牛車行車證過哂期,斃少本人原來又改過名兼係有偷手機案底既救生員......

最好玩既人有人堅用計數機篤過,佢果部25000礦機既spec只需要5000左右就砌到,買差唔多既礦機就8000上下。
作者: LCH925    時間: 17-12-2018 14:25

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-12-2018 12:00 發表

你打錯左"高物擲物"丫。

人老,唔識用IPAD打字
法官大人,我冇野問啦
作者: jn_jona    時間: 17-12-2018 14:28

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-12-2018 14:01 發表
越爆越堅,間斃少公司係有人轉讓比佢,而原東主又被懷疑捲入倫敦金騙案,然後架牛車行車證過哂期,斃少本人原來又改過名兼係有偷手機案底既救生員......

最好玩既人有人堅用計數機篤過,佢果部25000礦機既spec只需 ...
佢同_哥係中學同學
好耐之前一齊玩過一單教游水起家
根本兩條友fd過打band 只係一時你出面 一時我出面咁
佢西貢’租’果間野先好笑 6mb掘礦
作者: RCOOH    時間: 17-12-2018 15:05

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-12-2018 14:28 發表

佢同_哥係中學同學
好耐之前一齊玩過一單教游水起家
根本兩條友fd過打band 只係一時你出面 一時我出面咁
佢西貢’租’果間野先好笑 6mb掘礦
電力負荷比起頻寬重要D。頻寬用錢買就得,申請N個plan LTE router係咁啡,但電唔夠就唔夠,加大都有限量。

獨立屋條黎氣照計都做到100A以上掛,以220V計就係22kW,但大礦機部部都kW級,叫中電再推大黎氣都頂唔到幾十部一齊挖、連埋自己用電就一定跳。

屋企何來咁大電推機呀!

作者: rho837    時間: 17-12-2018 16:43

呢啲掘COIN機用好多電!  條柒頭應該賣埋個啲所謂自轉發電機嗎!唔洗電又掘到金!橫掂都係騙! 班人落得答就呃䀆啦!

作者: jn_jona    時間: 17-12-2018 16:45

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-12-2018 15:05 發表

電力負荷比起頻寬重要D。頻寬用錢買就得,申請N個plan LTE router係咁啡,但電唔夠就唔夠,加大都有限量。

獨立屋條黎氣照計都做到100A以上掛,以220V計就係22kW,但大礦機部部都kW級,叫中電再推大黎氣都頂唔 ...
橫掂都係呃 有錢搞門面野好過啦
傻仔總好似seven仔咁
作者: RCOOH    時間: 18-12-2018 16:20

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-12-2018 16:45 發表

橫掂都係呃 有錢搞門面野好過啦
傻仔總好似seven仔咁
喂,你講中呀!

斃少用左9萬7落北河街去買飯票,轉頭係網上"宣稱"會賣左架橙威寶瞓落肺癆茄薯coin,叫大家跟佢發達wo。

https://gocar2.com/products/view/MTA2MDY0LTgxNw/2012%20Lamborghini%20Aventador%20LP700

然後有人鬼拍後尾枕:

https://www.hk01.com/突發/272439/幣少被捕-再現深水埗晒金牛-消息-有人認被塑造推高虛擬幣價

有冇十零廿飛40MIKE full 7 him

作者: jn_jona    時間: 18-12-2018 16:26

引用:
原帖由 RCOOH 於 18-12-2018 16:20 發表

喂,你講中呀!

斃少用左9萬7落北河街去買飯票,轉頭係網上"宣稱"會賣左架橙威寶瞓落肺癆茄薯coin,叫大家跟佢發達wo。

有冇十零廿飛40MIKE full 7 him
架車唔係佢既賣咩
佢咁都兜到 好野
作者: rho837    時間: 18-12-2018 19:25

新聞影呢一駕係林寳大牛(Lamborghini Aventador LP 700 生産由2011至2016), 在香港可以話普通超跑之中維一部直路加速可以追過直版R35 GTR!

本地第一首車主可能...! 在當年2011本地新車落地車價為六百幾萬左右, 如果在2013年由英國買架2011年易手水貨車運回香港出牌, 枱底價三百萬左右, 但係可以上會上到六百幾萬! 即係連打税及出牌買保險之后都可以袋二百幾萬用住先! 他們之后大把方法還錢揓數! 再用駕車扣埋入息税都有數為!

且家一駕2011年易手 LP 700 熟人放都係一百至百五萬! 但係呢類車舊了個維修費好貴又多毛病, 所以市場唔會咁容易放出手! 再擺多幾年就更加唔值錢!

古或仔渣超跑包到駕車鬼咁馬六! 背后一定鬼鬼地...

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0