標題: [KSC/KWA] 想問ksc hk416c 哪裡可以買到和大概多少錢? [打印本頁]

作者: xXhihi3Xx    時間: 11-2-2019 21:43     標題: 想問ksc hk416c 哪裡可以買到和大概多少錢?

如題,thx
作者: no-name    時間: 11-2-2019 22:12

K 記冇出過 416C,得 416D
定係你想問 VFC?
作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 12:55

hmmmmm,vfc d災情令我對他有d抗拒,因為我會下場打
如果買v記,要改哪些東西?
聽說他是亞鉛飛機,怕容易爆
如果要改,要大概多少錢?
還是我買k記 416d 可以不改直接下場?
thx
作者: eda    時間: 12-2-2019 15:23

Vfc hk416 2018版本已改進大大小小的問題以及提升調校hop up便利性
另外,飛機係膠並唔係亞鉛,bolt先係亞鉛但設計已改良不再用單一粒螺絲頂住飛機,爆bolt cam問題已不復存在
基本上一買即打,最多只是做多少少動作如落油同調校飛標
作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 15:56

ok, 但哪裡可以買到和大概多少錢?
thx
作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 16:13

而且耐打嗎?(一個月打大概2場cqb)
作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 16:21

再加上好像無法後定?
作者: Flanker    時間: 12-2-2019 16:43     標題: 回覆 7# 的帖子

Ver 3 Bolt有機會鎖唔實, 不過去舖頭買條Ver 2 Bolt就解決到
作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 17:01

v2 bolt 和 v3 有何區別?
作者: Flanker    時間: 12-2-2019 17:32     標題: 回覆 9# 的帖子

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... 6926&highlight=

作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 18:20

Hmmm,大概明白了,那哪裡可以買到Vfc hk416c+v2 bolt carrier呢?
作者: Flanker    時間: 12-2-2019 20:23     標題: 回覆 11# 的帖子

Bolt係QXX同明搶見過, 槍就唔知啦, 收開二手槍無試過買一手長槍

不過VFC416C個回膛彈弓...有啲難set, 無整開槍既唔建議搞

作者: xXhihi3Xx    時間: 12-2-2019 21:25     標題: 回覆 12# 的帖子

請問是如何難set?
作者: gainax    時間: 12-2-2019 23:07

如果郁下後定就鎖唔住除左有機會個網球拍升唔盡問題
個煲底L角外型都有影響, 我改左"ㄥ" 拍極支槍後定冇事網球拍亦係升到最高位置好穩定

v記系統唔知網球拍有冇做斜位,可能煲同拍兩面都要搞搞

圖片附件: 20190203_204156-1-1-1.jpg (12-2-2019 23:07, 480.51 KB) / 該附件被下載次數 165

作者: jn_jona    時間: 12-2-2019 23:24

引用:
原帖由 gainax 於 12-2-2019 23:07 發表
如果郁下後定就鎖唔住除左有機會個網球拍升唔盡問題
個煲底L角外型都有影響, 我改左"ㄥ" 拍極支槍後定冇事網球拍亦係升到最高位置好穩定
v記系統唔知網球拍有冇做斜位,可能煲同拍兩面都要搞搞
G兄用咩執呢個位呢?
作者: gainax    時間: 12-2-2019 23:44

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-2-2019 23:24 發表

G兄用咩執呢個位呢?
以前陶落幾草有set三支細模型銼不過好流下
先用把大銼磨斜少少再用細執返啱角度其實ok
係肉酸d冇計,有錢買手磨機好快手搞掂
作者: Flanker    時間: 13-2-2019 01:28

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 12-2-2019 09:25 PM 發表
請問是如何難set?
佢個Buffer係一組貫穿個Buffer tube同半條Bolt, 結構仲要係雙彈弓設計(即係好似Gen4 Glock咁), 條Buffer組既總長度(力度)係由中間一條長螺絲決定, set得太短會回唔曬同對唔郁Auto Sear(即係連發變單發仲要Jam彈), set得太長又會令條Bolt行得唔順, 要set到恰到好處再落螺絲膠先得
解決辦法唔係無, 你可以睇下買唔買到WE 416C個setBuffer, 直接解決問題不過失去仿真結構(不過真鐵416C米又係胎死腹中, 結構太複雜)
作者: xXhihi3Xx    時間: 13-2-2019 06:49     標題: 回覆 17# 的帖子

即系我要把buffer 放在槍內再上螺絲?
作者: rYaN    時間: 13-2-2019 09:25

如果真係對GBB完全唔熟悉真係唔建議買VFC
作者: xXhihi3Xx    時間: 13-2-2019 09:45     標題: 回覆 19# 的帖子

hmmm,ok
哪裡可以買到we 的888c?
作者: higundamhws    時間: 13-2-2019 10:18     標題: 回覆 20# 的帖子

唔想搵就軍軍軍
作者: rYaN    時間: 13-2-2019 12:11

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 09:45 AM 發表
hmmm,ok
哪裡可以買到we 的888c?
軍軍軍
作者: Flanker    時間: 13-2-2019 13:52

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 06:49 AM 發表
即系我要把buffer 放在槍內再上螺絲?
上完先擺入槍, 即係錯左要再拆槍先搞到

唔一定話要買WE888C既, 你去軍軍軍睇下有無佢組Buffer set配, 有既直接擺落VFC用就解決問題, 始終VFC係齊Marking唔洗煩
作者: jn_jona    時間: 13-2-2019 14:09

引用:
原帖由 Flanker 於 13-2-2019 13:52 發表

上完先擺入槍, 即係錯左要再拆槍先搞到

唔一定話要買WE888C既, 你去軍軍軍睇下有無佢組Buffer set配, 有既直接擺落VFC用就解決問題, 始終VFC係齊Marking唔洗煩
配唔到都可以訂
但we888c都係要較個尾托蓋既長度 但好方便
另外打果時要開左隻托
如果唔係尾托果枝pin會擴孔 唔知點解
作者: xXhihi3Xx    時間: 13-2-2019 16:35     標題: 回覆 24# 的帖子

我還是先收支888c 來研究一下好了
畢竟我還沒玩過這個系統
作者: xXhihi3Xx    時間: 13-2-2019 16:48     標題: 回覆 24# 的帖子

你的意思是說可以在槍中扭那顆螺絲?
作者: ssae86ss    時間: 15-2-2019 11:59

其實買vfc 416c 唔好預左落場。 因為果坑太大, 要用大眾的愛同時間先填到。
利申有vfc 416d 2017ver
作者: jn_jona    時間: 15-2-2019 14:15

引用:
原帖由 xXhihi3Xx 於 13-2-2019 16:48 發表
你的意思是說可以在槍中扭那顆螺絲?
個尾通 尾位有個蓋 收緊就行程短d 放就行程多d
行程唔可以太長 會夾扁條bolt 太短冇bolt lock

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0