標題: 基利之野望 - 阿古捷斯的威脅 [打印本頁]

作者: 積夫    時間: 10-2-2008 15:20     標題: 基利之野望 - 阿古捷斯的威脅

多唔多師兄玩緊?今集真係難o左好多...睇o黎我都係要投向「老金」o既懷抱....

師兄交流下...
作者: fire23wong    時間: 12-2-2008 00:34

好難玩,玩個個都死
作者: 積夫    時間: 12-2-2008 02:22

唉...真係難到震,我用連邦,北京攻到第12T都未攻得下...仲要一個唔小心比佢攻陷返我o既南非....

電腦的IQ真係高o左好多,識得走位同你打拉剧戰。連邦o的機開頭又真係廢o左好多,Tin戰機對自護的鴨仔戰機,大家都係2打2,仲已經「索敵」完知道對方係冇人機,一樣唔夠人打....SHIT...有乜理由長期以來的地球霸主o既常規兵器,會仲弱個殖民衛星開發出來但要在有重力環境中使用o既飛機o架?
作者: -l-    時間: 13-2-2008 07:35

生人霸死地尼招仲work吾work?
作者: -l-    時間: 13-2-2008 07:37

引用:
原帖由 fire23wong 於 12-2-2008 00:34 發表
好難玩,玩個個都死
要吾要激多錢Save
作者: 積夫    時間: 14-2-2008 02:16     標題: 回覆 #5 -l- 的帖子

已經用緊好多矛招了...不過又好似搞到失去o左隻game既原本意義....

要錢、要資源、要技術Level的朋友都可以出聲....但係先此聲明,真係會減低好多挑戰性的....

by the way....唔明咩野叫生人霸死地?你指以前PS年代,偷雞趁攻打據點時,剩機進入人地後面的0部隊據點?呢招走後門今集唔得了...封o左~

作者: -l-    時間: 14-2-2008 10:20

引用:
原帖由 積夫 於 14-2-2008 02:33 發表
已經用緊好多矛招了...不過又好似搞到失去o左隻game既原本意義....

要錢、要資源、要技術Level的朋友都可以出聲....但係先此聲明,真係會減低好多挑戰性的....

by the way....唔明咩野叫生人霸死地?你指 ...
生人霸死地·····咪就係明明吾夠打,揾一小隊人,進入敵地區之後吾攻係o甘Pass只求停止敵人生產,等自已夠多人再攻
機動生人霸死地.....個個turn都揾d飛機仔進入敵地區,一開打即退卻,AI被逼個個turn防守..
我就係比A·Ⅰ.技術性生人霸死地澳州久攻不下.......自護軍初期水用MS都打吾到飛機,聯邦搵架多hp運輸機企住一個海洋據點..架運輸機每turn補果d hp仲多過我一隊飛機毎個turn扣佢果d...
作者: 衰人    時間: 14-2-2008 19:19     標題: 回覆 #6 積夫 的帖子

師兄可有Save
因為小弟慘遭屠殺................
作者: -l-    時間: 14-2-2008 20:17

引用:
原帖由 一等兵 於 14-2-2008 19:36 發表
師兄可有Save
因為小弟慘遭屠殺................
Check your PM
作者: 衰人    時間: 14-2-2008 23:18     標題: 回覆 #9 -l- 的帖子

唔該師兄
作者: 積夫    時間: 15-2-2008 02:31     標題: 回覆 #8 一等兵 的帖子

師兄可以指定要幾多錢、幾多資源,技術要幾多Level, 我幫你處理完之後send比你

生人霸死地呢招仍然健在,仲好work添~~
作者: fire23wong    時間: 16-2-2008 20:45

finally 我頂到人地第一次atk 啦=.=
作者: 衰人    時間: 16-2-2008 22:21

各位師兄
小弟唔知點解我依家打(阿古捷斯的威脅)果時 成日hold機呀 打唔到好慘呀
有無師兄知道點解 幫幫手thank...................
作者: 積夫    時間: 18-2-2008 23:24

我打得好順喎....

點樣hold機丫?
作者: 衰人    時間: 19-2-2008 04:10

thank師兄問題解決了
小弟 下載另一個之後就解決了
作者: 積夫    時間: 3-3-2008 11:33

終於打爆了連邦篇,完全勝利

但係唔知係咪用得矛招多,搞到skip左o的even???

還是用連邦根本就係冇得用Z、ZZ同百式的呢?

有冇師兄知道用連邦有冇得用呢幾部機?有o既話可唔可以講聲點取得?
作者: 沙羅雙樹    時間: 3-3-2008 23:19     標題: 回覆 #16 積夫 的帖子

你有冇 打第二部先???如果有既你要等戲情發生...要等到馬沙成功偷取MK2之後有夠開發LV就會有Z開發計劃同ZZ開發計劃同埋V開發計劃
作者: 沙羅雙樹    時間: 4-3-2008 13:31     標題: 回覆 #16 積夫 的帖子

一定要開發完Z先會有ZZ開發計劃...V開發計劃只係V高達既初形唔會有浮游炮要等到強化人(唔記得佢乜名)出現你選擇幫佢治療先會有浮游炮同HI V 高達
作者: 積夫    時間: 8-3-2008 23:48

我當然打晒三部喇,因為我已經有Hi-Nu嘛...

MKII....我在第一部已經成功開發了....因為...用了金手指嘛....

在第二部時,我有派馬沙去偷MKII丫...偷了返來丫...但係咪因為我一早已經有MKII呢?冇叫我開發Z高達喎....

就係咁一路打落去....打到出Hi-Nu都冇Z同ZZ喇...
作者: 沙羅雙樹    時間: 10-3-2008 00:12     標題: 回覆 #19 積夫 的帖子

你有冇開發MKII 唔仲要架...你要等馬沙返咗黎先可以殲滅泰坦斯...如果馬沙未返黎就殲滅泰坦斯就唔會有Z高達開發計劃...一定要等馬沙返黎先得
作者: 沙羅雙樹    時間: 10-3-2008 00:15

等到馬沙返黎都唔係即刻有架要等幾個true之後先會有我就好似等咗十個會合先有但係係等既時侯唔可以殲滅泰坦斯

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0