標題: 有咩正手槍推介? [打印本頁]

作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 00:16     標題: 有咩正手槍推介?

玩開marui hi cap,好滿意,原裝已經好準,想問下有咩手槍又準又襟用,外型靚仔,同埋大力過marui?
作者: tf141    時間: 14-3-2019 00:19

KWA HK45
作者: Dave    時間: 14-3-2019 00:23

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 00:16 發表
玩開marui hi cap,好滿意,原裝已經好準,想問下有咩手槍又準又襟用,外型靚仔,同埋大力過marui?
大不大力其實都是看GAS ,馬記都可以改大力。
大體上台仔槍用TOPGAS 會稍為比MARUI TOPGAS 大力。

好用的槍,MARUI M&P9L , KJ P-09
作者: Flanker    時間: 14-3-2019 02:17

要又準又襟用不外乎係熱門款Marui Hicap/Glock 多件改後勤又好
如果想特別D可以試下Marui M&P9系列 不過件可能少D
作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 03:10

呢枝穿唔穿到兩面呢?
引用:
原帖由 tf141 於 14-3-2019 00:19 發表
KWA HK45

作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 03:12

Marui質素好又準,但係想搵支大力小小粗玩,都係想要準,打罐都爽d,仲有無好介紹呢?
引用:
原帖由 Flanker 於 14-3-2019 02:17 發表
要又準又襟用不外乎係熱門款Marui Hicap/Glock 多件改後勤又好
如果想特別D可以試下Marui M&P9系列 不過件可能少D

作者: TheOrigina1    時間: 14-3-2019 04:19

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 03:10 發表
呢枝穿唔穿到兩面呢?
想打死人?
作者: 48191    時間: 14-3-2019 06:22

我個人近呢一年推介Marui Desert Warrior。真槍並不存在,但非常好打。
作者: olw0978    時間: 14-3-2019 08:10

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 03:10 發表
呢枝穿唔穿到兩面呢?
要穿兩面起碼 1.2 隻蕉或以上,而市面大多數手槍原裝都是 1 隻左右,除非加長管或用硬珠,否則要求兩面並不切實際。閣下原裝的 hicap 也穿不到兩面吧。。。

另一方面,樓上 141 兄的 KWA HK45 推介是好槍,原裝計可與 hicap 匹敵甚至過之,連續快扣也不上跳,但有兩個缺點:
1. 手掌要夠大,否則不容易操控
2. 無 spare parts 替換

不過無 spare parts 也不一定係問題,呢把槍超耐用,隊友過去操了幾年都無整過,真的要換另一把全新也算賺了,所以不妨去槍街找實物把玩一下,如果操控無礙,絕對值得考慮。
作者: jn_jona    時間: 14-3-2019 10:33

如果我推v記hk45ct..
作者: sam524    時間: 14-3-2019 11:03

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 14-3-2019 04:19 發表

想打死人?
兩面罐 1.1左右嫁咋喎
作者: ayaka    時間: 14-3-2019 11:22

台版KSC G34都算大力, 換左6.01有1.4-1.5J
作者: kornhill401    時間: 14-3-2019 11:48

樓主開始中毒加深了.(追求支玩具槍要大大力).
作者: 新手一隻    時間: 14-3-2019 12:49

作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 13:33

係喎,有d中毒,不過買返黎擺多過玩
引用:
原帖由 kornhill401 於 14-3-2019 11:48 發表
樓主開始中毒加深了.(追求支玩具槍要大大力).

作者: 黑夜之神    時間: 14-3-2019 13:34

Vfc hk45?我上網睇圖個盒同kwa一樣既?
引用:
原帖由 jn_jona 於 14-3-2019 10:33 發表
如果我推v記hk45ct..

作者: 黑夜之神    時間: 15-3-2019 05:02

無意中係red.wolf度睇到呢枝生化有1.3j,會唔會印錯呢?
https://www.redwolfairsoft.com/r ... Corporation_GBB.htm
作者: sam524    時間: 15-3-2019 10:02

引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 13:34 發表
Vfc hk45?我上網睇圖個盒同kwa一樣既?
因為兩間都同過Umarex合作 用Umarex個名賣, KWA/VFC製造
正正因為都係U記品牌賣 所以都係黑盒紅字 要睇label先知
但KWA同VFC係兩個時期嘅野 U記應該無再同KWA合作轉哂做VFC
VFC支HK45好似出左一年都無

Btw
所以點解MP7又有KWA/VFC 個盒又一樣
U記USP N年前係KWA出 宜家又係VFC

再註:
如果係買o既時候就小心買左邊隻 生產轉左廠 但舊貨槍街可能仲有
我就自己唔小心中過伏

作者: 2slow    時間: 15-3-2019 10:15

引用:
原帖由 sam524 於 15-3-2019 10:02 發表

Btw

...
支USP KWA及VFC 出既系統好唔一樣

但想問下HK45又有無分別呢?
作者: 2slow    時間: 15-3-2019 10:17

引用:
原帖由 olw0978 於 14-3-2019 08:10 發表

另一方面,樓上 141 兄的 KWA HK45 推介是好槍,原裝計可與 hicap 匹敵甚至過之,連續快扣也不上跳,但有兩個缺點:
1. 手掌要夠大,否則不容易操控
2. 無 spare parts 替換

不過無 spare parts 也不一定係問題,呢把槍超耐用,隊友過去操了幾年都無整過,真的要換另一把全新也算賺了,所以不妨去槍街找實物把玩一下,如果操控無礙,絕對值得考慮。
小弟有兩把KWA的HK45, 其實spare parts搵彩虹8就有, 唔難搵
作者: olw0978    時間: 15-3-2019 10:23

Very good news, thank you.
作者: tf141    時間: 15-3-2019 10:45

引用:
原帖由 sam524 於 15-3-2019 10:02 發表

因為兩間都同過Umarex合作 用Umarex個名賣, KWA/VFC製造
正正因為都係U記品牌賣 所以都係黑盒紅字 要睇label先知
但KWA同VFC係兩個時期嘅野 U記應該無再同KWA合作轉哂做VFC
VFC支HK45好似出左一年都無

Btw

再註:
如果係買o既時候就小心買左邊隻 生產轉左廠 但舊貨槍街可能仲有
我就自己唔小心中過伏
依你咁講,鎗街買到既KWA USP/HK45/MP7等等全部係舊貨?
KWA 416/417遲過VFC出,咁表示VFC果堆416/417又係過晒期既舊貨?

作者: sam524    時間: 15-3-2019 10:57

引用:
原帖由 tf141 於 15-3-2019 10:45 發表

依你咁講,鎗街買到既KWA USP/HK45/MP7等等全部係舊貨?
KWA 416/417遲過VFC出,咁表示VFC果堆416/417又係過晒期既舊貨?
你又啱喎 唔記得左416 417
最近喱一年佢地d關係千絲萬縷 表示理解唔到
正如u記又好似搭上we咁
愈黎愈複雜 無以前初戀咁單純
作者: tf141    時間: 15-3-2019 11:15

引用:
原帖由 sam524 於 15-3-2019 10:57 發表

你又啱喎 唔記得左416 417
最近喱一年佢地d關係千絲萬縷 表示理解唔到
正如u記又好似搭上we咁
愈黎愈複雜 無以前初戀咁單純
我估都係收授權費啫
邊個想平平安安出貨咪俾錢囉,就好似收陀地一樣
佢理得你邊間打邊間,求其有錢佢就收架啦
作者: 黑夜之神    時間: 18-3-2019 14:18

揀左vfc vp9,好唔掂,射到第30飛左右就無力
作者: jn_jona    時間: 18-3-2019 14:27

引用:
原帖由 黑夜之神 於 18-3-2019 14:18 發表
揀左vfc vp9,好唔掂,射到第30飛左右就無力
我換左鋼slide都打到差唔多70飛wor
作者: 黑夜之神    時間: 18-3-2019 15:14

好似個匣問題,其實仲有氣,太凍?
引用:
原帖由 jn_jona 於 18-3-2019 14:27 發表

作者: 48191    時間: 18-3-2019 20:52

我都係,我枝仲要係初代亞洲版,換條6.01,準到Hi Hi,換埋泰坦鋼士拉Set,都匣幾兩夾埋單喎⋯⋯
引用:
原帖由 jn_jona 於 18-3-2019 14:27 發表

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0