標題: O ring點樣加 [打印本頁]

作者: 黑夜之神    時間: 14-4-2019 19:15     標題: O ring點樣加

想問馬記匣點樣加個o ring等佢好入氣d?同埋要買乜工具?
作者: olw0978    時間: 14-4-2019 19:39

1x1? You don't need any tools, just place it properly and push it down with the gas bottle while you charge it.  Then, you are in business.
作者: 新手一隻    時間: 14-4-2019 19:41

作者: 黑夜之神    時間: 15-4-2019 00:09

姐係唔洗折野就感擺一粒係入氣口出面?唔知呀,希望易入氣d
引用:
原帖由 新手一隻 於 14-4-2019 19:41 發表
搵粒oring
放係入氣嘴出面
用個topgas樽拮粒oring入去

小弟個人唔覺馬記手槍匣加oring有任何改善。

作者: 黑夜之神    時間: 15-4-2019 00:18

收到,見50蚊50燈光1x1,買黎試下
引用:
原帖由 olw0978 於 14-4-2019 19:39 發表
1x1? You don't need any tools, just place it properly and push it down with the gas bottle while you charge it.  Then, you are in business.

作者: 新手一隻    時間: 15-4-2019 00:27

作者: 黑夜之神    時間: 15-4-2019 02:01

係一入兩秒反噴囉
引用:
原帖由 新手一隻 於 15-4-2019 00:27 發表

有冇oring都係咁拮,唔覺難入......

作者: 黑夜之神    時間: 15-4-2019 02:26

買左50粒,50蚊試下先
作者: 新手一隻    時間: 15-4-2019 02:30

作者: olw0978    時間: 15-4-2019 07:08

引用:
原帖由 黑夜之神 於 15-4-2019 02:26 發表
買左50粒,50蚊試下先
So expensive?!

逃佬不計運費,索價 5 分錢人仔 1 粒。。。
作者: 黑夜之神    時間: 15-4-2019 14:36

佢話專用同埋50度透明,因為淘寶我唔識搵呢個size,同埋買一次有排用
引用:
原帖由 olw0978 於 15-4-2019 07:08 發表

作者: ++朗++    時間: 15-4-2019 15:02

引用:
原帖由 olw0978 於 15-4-2019 07:08 發表

香港買正常啦
上次趕住用,去新填地街買
收我$2一個o-ring

新買呢啲零件, 其實淘係好很平
作者: jacko    時間: 15-4-2019 15:31

我個人唔太喜歡幾蚊嘢都淘寶,平得幾多 ?成日話啲細鋪執笠可惜,梗係啦,丁咁多嘢都淘,有鬼生意咩
作者: ++朗++    時間: 15-4-2019 16:39

引用:
原帖由 jacko 於 15-4-2019 15:31 發表
我個人唔太喜歡幾蚊嘢都淘寶,平得幾多 ?成日話啲細鋪執笠可惜,梗係啦,丁咁多嘢都淘,有鬼生意咩
主要係方便同態度問題

五金鋪我返工佢返工, 佢收工佢收工
仲要專程出去買
夾得日子嚟, 我上網買完寄埋返嚟
再講, 新填地街班阿叔, 買得少又嫌你冇幫襯, 差啲想烹你走咁劑, 買得多我唔鬼去你度買啦
係要支持細鋪都冇理由同自己荷包過唔去
作者: walther    時間: 15-4-2019 23:08

引用:
原帖由 jacko 於 15-4-2019 15:31 發表
唔係因為平, 而係懶, 我由元朗出去旺角車費來回三十幾蚊唔計, 仲要周圍問, 唔保證有, 時間都係成本, 淘既話集運倉就係屋企樓下. 極度方便.

BTW, 淘寶 O-ring 暫時發覺最好係呢間, size 齊, 進口貨(佢話), 買一個都免運費 : https://item.taobao.com/item.htm ... amp;_u=t2dmg8j26111
作者: jacko    時間: 16-4-2019 00:27

以前無淘寶咪又係咁買,咁以前啲人時間多啲?先講,我唔係反對用淘寶,我自己無AC都係揾朋友幫手淘,我只淘啲香港難搵到或者特別嘅工具,另外我只係覺得現時好多人太依賴淘寶⋯⋯⋯⋯⋯⋯
作者: tf141    時間: 16-4-2019 00:34

引用:
就係幾蚊野先淘寶
我搭車出去買車錢都蝕埋啦
以前冇得揀就話焗住啫,d細舖執我一d都唔覺得可惜

作者: jacko    時間: 16-4-2019 00:41

其實無人話一定要特登去買,去開槍街買又得,去旺角食飯睇戲前買又得⋯⋯⋯⋯⋯

唔好意思,我離左題,大家集中返講加O-ring啦
作者: IsaraTheAngel    時間: 27-4-2019 21:07

我都需要尼D o ting
但認真唔係好知邊到有得賣
同捚size應該要幾多
請Ching們指教
作者: 黑夜之神    時間: 29-4-2019 17:36

我買左都未加
引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 27-4-2019 21:07 發表
我都需要尼D o ting
但認真唔係好知邊到有得賣
同捚size應該要幾多
請Ching們指教

作者: avegetables    時間: 2-5-2019 16:17     標題: 回覆 12# 的帖子

我買就20只@20蚊,店就叫我56蚊買100只,不過20只足夠我自己+朋友手頭上所有MWS匣還有剩 免了
作者: 黑夜之神    時間: 15-5-2019 00:24

好正,加左個圈入氣完全入極都唔會反噴,應該一早買
作者: billyho0    時間: 15-5-2019 15:25

請問size 是 內徑 1mm x 綫徑 1mm 嗎?謝謝!
作者: 黑夜之神    時間: 15-5-2019 23:00

係呀,賣俾我個師兄佢用開,所以佢果款一定岩
引用:
原帖由 billyho0 於 15-5-2019 15:25 發表
請問size 是 內徑 1mm x 綫徑 1mm 嗎?謝謝!

作者: billyho0    時間: 16-5-2019 12:40     標題: 回覆 24# 的帖子

謝謝!
太多不同Size,唔知邊隻先啱用。

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0