標題: [VFC] VFC/Umarex HK USP [打印本頁]

作者: slav6    時間: 29-4-2019 17:41     標題: VFC/Umarex HK USP

想問下各位Ching 知唔知如果喺台灣訂氣槍, 但佢哋淨係話送到商業地區, 天水圍好似唔得,有冇Ching知道解決方法, 或者先唔知呢把氣槍香港邊度有得買, 唔該

THIS GUN:https://www.aog.com.tw/shop.php? ... date_buy=#showmains
作者: sam524    時間: 29-4-2019 18:33

咁o既價錢 香港買就好了 各大槍店都有 宜家應該都有貨
再唔係就搵過第二間訂 仲有其他台灣舖會寄香港住宅
作者: slav6    時間: 29-4-2019 19:54

多謝Ching解答, 我想問下Ching有冇推介
作者: bennytsang16    時間: 29-4-2019 22:21

記得槍街「靚姐」仲有得賣,大約 $1.3k 有找。
引用:
原帖由 slav6 於 29-4-2019 19:54 發表

作者: sam524    時間: 29-4-2019 22:21

引用:
原帖由 slav6 於 29-4-2019 19:54 發表
以4千3台幣價錢 都係搵個時間出槍街吧
落槍街亦無咩推唔推介 行多兩三間格下價 邊間有貨邊間平就係果度買就係了
如果住得遠 怕出到去又無貨就可以係fb問左先

至於台灣舖 我買開果間 非台灣本地個報價會貴左
Paypal比錢匯率又多一畢 郵寄用EMS 雖然快但亦唔係平
由報價開始到收到都起碼都要三五日 咁倒不如自己出去買 即買即玩又有得試
作者: slav6    時間: 30-4-2019 03:54

多謝大家ge幫忙,我想問下槍街「靚姐」間舖頭係邊 thanks
作者: bennytsang16    時間: 30-4-2019 10:17

槍街「靚姐」間舖即係「英雄」,在 7-11 斜對面馬路;枝 USP 放在店內左邊玻璃櫃。
引用:
原帖由 slav6 於 30-4-2019 03:54 發表
多謝大家ge幫忙,我想問下槍街「靚姐」間舖頭係邊 thanks

作者: kornhill401    時間: 30-4-2019 11:00

如非必要,都係在香港買好.尤其是現在,無謂引起不必要麻煩.
作者: slav6    時間: 30-4-2019 13:27

多謝各位Ching幫助,very thanks!
作者: bennytsang16    時間: 30-4-2019 15:26

小弟其實唔太鍾意幫襯「英雄」,平時間舖由靚姐「打式」,佢好無禮貌;反而其他男店員算幾好人。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 30-4-2019 10:17 發表
槍街「靚姐」間舖即係「英雄」,在 7-11 斜對面馬路;枝 USP 放在店內左邊玻璃櫃。

作者: hendry9881    時間: 30-4-2019 15:37

靚姐我都好少入去昅下
作者: slav6    時間: 30-4-2019 18:31

靚姐真係咁靚咩
作者: channet    時間: 30-4-2019 19:06

引用:
原帖由 bennytsang16 於 30-4-2019 15:26 發表
小弟其實唔太鍾意幫襯「英雄」,平時間舖由靚姐「打式」,佢好無禮貌;反而其他男店員算幾好人。
佢間鋪之前比人淋過紅油
作者: slav6    時間: 30-4-2019 22:18

不過佢間舖賣啲嘢品質唔算差呀……
作者: ranger101    時間: 30-4-2019 22:22

引用:
原帖由 bennytsang16 於 30-4-2019 15:26 發表
小弟有同感,好久未幫襯過,比錢買野好似還債...其他男人幾好人x2

作者: 48191    時間: 30-4-2019 23:34

其實我反而想知V社會唔會出USP Compact 9mm....
Jack Bauer的愛槍,點睇都吸引過USP...
作者: slav6    時間: 30-4-2019 23:55     標題: 回覆 15# 的帖子

想知佢賣嗰啲嘢
作者: slav6    時間: 30-4-2019 23:58     標題: 回覆 16# 的帖子

個人覺得USP靚仔D
作者: ~~方~~    時間: 1-5-2019 00:08

引用:
原帖由 slav6 於 30-4-2019 23:58 發表
個人覺得USP靚仔D
但係講手感既話, 一定係usp compact 好d
作者: 48191    時間: 1-5-2019 00:19

細細枝,出槍快!
我玩Marui改D記全套仍然不甚滿意,起碼Decocker、Slide Lock 同內構不是鋼。
V記比較大刀闊斧,VP9同45CT如是,所以有所期待。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-5-2019 00:08 發表

但係講手感既話, 一定係usp compact 好d

作者: slav6    時間: 1-5-2019 00:40

引用:
原帖由 48191 於 1-5-2019 00:19 發表
細細枝,出槍快!
我玩Marui改D記全套仍然不甚滿意,起碼Decocker、Slide Lock 同內構不是鋼。
首先你要有錢 :/
作者: 48191    時間: 1-5-2019 01:26

也不一定。
玩槍豐儉由人,除非真係好有要求。
引用:
原帖由 slav6 於 1-5-2019 00:40 發表

首先你要有錢 :/

作者: ~~方~~    時間: 1-5-2019 02:32

引用:
原帖由 48191 於 1-5-2019 00:19 發表
細細枝,出槍快!
Marui 果支我以前都買過, 爽就係好爽既, 但心中始終有幾條刺

1. 下槍身, 除左marking 外, 最令人痛心係玩得耐隻grip 會令哂

2. 內構冇kwa/vfc 咁養眼

3. Slide stop 個設計好麻煩, 我果支成日打哂d 彈都lock 唔到

至於kwa, 之前都幫趁過, 結構好好既, 不過跟條膠管, 再加埋佢條slide 又係肉酸到不得了, 焗你換sd 果套, 而 sd 果套只係包slide 同管, 唔包打到

不過kwa 有樣野做得好好, 佢果條回鏜彈弓同真鐵一樣都係扁扁地, 不過好軟

--------------------------
不過如果vfc 肯出既, 希望佢認真少少, 條外管唔好好似支usp 咁升唔起(之後出條鋼slide 先解決個問題), 之後拋殼勾唔好用d 屎既料, 明明hk45c 就好地地, 到usp 係都要轉啞鉛, crusader 果條上年8月到而家都未出
作者: 48191    時間: 1-5-2019 02:41

係,真係等V記。
馬記嗰枝啲亞鉛件開始氧化,而家拆哂出嚟做Coating 等番...
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-5-2019 02:32 發表

Marui 果支我以前都買過, 爽就係好爽既, 但心中始終有幾條刺

1. 下槍身, 除左marking 外, 最令人痛心係玩得耐隻grip 會令哂

3. Slide stop 個設計好麻煩, 我果支成日打哂d 彈都 ...

作者: 暈又暈    時間: 1-5-2019 10:56

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 1-5-2019 02:32 發表

3. Slide stop 個設計好麻煩, 我果支成日打哂d 彈都 ...
噢原來kwc有出金屬外管/外廠有淨外管
外觀要接受到/花些少錢再處理
作者: kornhill401    時間: 1-5-2019 11:24

又咁橋!最近有C Hing在二手街放售呢支玩具槍.樓主可以去睇睇.
作者: slav6    時間: 1-5-2019 12:01

引用:
原帖由 kornhill401 於 1-5-2019 11:24 發表
又咁橋!最近有C Hing在二手街放售呢支玩具槍.樓主可以去睇睇.
我比較想要新氣槍xd
作者: kornhill401    時間: 2-5-2019 11:29

引用:
原帖由 slav6 於 1-5-2019 12:01 發表

我比較想要新氣槍xd
我都讚同樓主的選擇.
作者: slav6    時間: 2-5-2019 15:45

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-5-2019 11:29 發表

我都讚同樓主的選擇.
始終都係想收藏下個盒, 唔希望個盒有爛
作者: tf141    時間: 2-5-2019 15:53

引用:
原帖由 slav6 於 2-5-2019 15:45 發表

我之前都係好似你咁諗
最後頂唔住掉Q晒
只留番少部份裝野
作者: 48191    時間: 2-5-2019 16:10

KWA同KWC係兩間工廠嚟...
佢講繄R@Tech嗰套,外觀錯到呢⋯⋯
引用:
原帖由 暈又暈 於 1-5-2019 10:56 發表

噢原來kwc有出金屬外管/外廠有淨外管
外觀要接受到/花些少錢再處理

作者: 暈又暈    時間: 2-5-2019 18:58

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 16:10 發表
KWA同KWC係兩間工廠嚟...
佢講繄R@Tech嗰套,外觀錯到呢⋯⋯
Sorry打錯,係kwa
e.g.
http://shop.kic.tw/portal_c1_cnt_page.php?owner_num=c1_33521&button_num=c1&folder_id=7609&cnt_id=47827&search_field=all_field&search_word=Usp&search_field2=&search_word2=&search_field3=&search_word3=&bool1=&bool2=&search_type=1&up_page=1
作者: bennytsang16    時間: 2-5-2019 23:03

市面仲有無 USP 鋼滑架賣?
作者: slav6    時間: 2-5-2019 23:30

引用:
原帖由 tf141 於 2-5-2019 15:53 發表

我之前都係好似你咁諗
最後頂唔住掉Q晒
只留番少部份裝野
我覺得h&k個盒真係好靚, 幾型下
作者: 48191    時間: 2-5-2019 23:39

個紙盒好易爛,真HK盒唔貴。
引用:
原帖由 slav6 於 2-5-2019 15:45 發表

作者: slav6    時間: 2-5-2019 23:51

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 23:39 發表
個紙盒好易爛,真HK盒唔貴。
咁Ching你知唔知邊度有得買真HK盒,thankss
作者: 48191    時間: 2-5-2019 23:55

上次「充公」見到有!我自己嗰個係醫悲貨。
近來「充公」好似係賣Beretta 盒。
另外Q記不時有珍盒賣,早兩個星期見到有個藍Springfield 盒,同一堆Glock盒。
不過鬼佬最最最唔鍾意Stock Gun package個原裝盒,好多時「阿瑪葬」同「醫悲」會執到正嘢,唯獨是Python 357原裝盒(貴到離L哂譜)同Springfield紅色/綠色盒最難搵。
引用:
原帖由 slav6 於 2-5-2019 23:51 發表

咁Ching你知唔知邊度有得買真HK盒,thankss
作者: ~~方~~    時間: 3-5-2019 00:15

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-5-2019 23:03 發表
市面仲有無 USP 鋼滑架賣?
BUNNY 個網見到仲有, 果條slide 幾靚

作者: slav6    時間: 3-5-2019 01:17

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 23:55 發表
上次「充公」見到有!我自己嗰個係醫悲貨。
近來「充公」好似係賣Beretta 盒。
另外Q記不時有珍盒賣,早兩個星期見到有個藍Springfield 盒,同一堆Glock盒。
不過鬼佬最最最唔鍾意Stock Gun package個原裝盒 ...
thankssss Ching!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0