標題: John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入) [打印本頁]

作者: dogjumpjump    時間: 20-5-2019 09:36     標題: John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入)

我套戲都上咗幾日都未有人講, 我想傾下

相信睇過套戲, 都知道果未TTI 2011 真係唔夠火力, 比支Benelli M2搶晒鏡.

敢問各位, 2011其實有冇朋友收到風, 台灣果邊會唔會有人出鋼SLIDE, 鍍鈦外管?

因為之前G34 TTI 都有人出過, 質數十分之好, 由其個鍍鈦管打極都唔花, 希望果間廠再出埋2011

另外支Benelli M2實在太出, 可惜自Marusin支卡彈 M1100之後, 市面未有人出過半自動散彈槍, 想玩都唔洗諗

---
另外有一個情節十分之深刻, 開頭JOHN WICK比人追殺, 因塞唔到子彈, 要極速將支Remington 1875 換輪瓜,再開槍, 槍迷應該睇到好興奮
成支拆散再砌返埋, 比我搞無粒幾兩粒鐘都整唔到...

最不明白就係,隔離支槍上彈無問題, 點解係要整果支1875?

作者: 2slow    時間: 20-5-2019 09:49

未睇JW3....  

路邊社不負責任透露... 鋼kit應該有人會出

請問師兄邊度有得買G34 TTI 鍍鈦管

半自動散彈槍小弟都等左好耐, 真係希望有人會出
作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 10:09

鋼kit 2011有間出左prototype
但我一直覺到果間野出既槍kit 好似起晒角咁...
作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 10:10

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 09:49 發表
未睇JW3....  

G34鍍鈦管new generation有出過
但係vfc spec 唔知改唔改到marui
作者: dogjumpjump    時間: 20-5-2019 10:11

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 09:49 發表
未睇JW3....  

係呢套KIT, 都年幾前出, 而家我諗幾難搵.
PAPAGO 有介紹,
http://www.papagoarms.com.tw/Pro ... tectCookieSupport=1

PAPAGO: 氮化鈦外管十分耐刮,打完也不會像一般鍍金管傷痕累累!

所以而家出咗果D KIT我都唔買, 要等呢間出.

仲有, PAPAGO 相入面隻金色其實相片有D色差, 實物係淡色D, 十分似TTI 原廠外管隻暗金色,呢個位都要注意!! 暫時都唔係隻隻KIT會出啱色

作者: 2slow    時間: 20-5-2019 10:52

I see, 以小弟有限知識, 香港無人做titanium nitride, 大陸/台灣有...
作者: hykenny    時間: 20-5-2019 11:06

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 10:52 發表
I see, 以小弟有限知識, 香港無人做titanium nitride, 大陸/台灣有...
香港F廠有做
作者: 2slow    時間: 20-5-2019 11:10

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:06 發表

香港F廠有做
係~? 咁要打去問下價先
作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 11:15

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:06 發表

香港F廠有做
F?有鍍鈦?!
不過鍍鈦對材料要求好高
作者: hykenny    時間: 20-5-2019 11:16

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2019 11:15 發表

F?有鍍鈦?!
不過鍍鈦對材料要求好高
全鋼infinity系列有做

圖片附件: PhotoPictureResizer_190520_111706069_crop_1016x1806.jpg (20-5-2019 11:19, 157.65 KB) / 該附件被下載次數 184

作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 11:20

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:16 發表

台灣有師兄幫人做
好似300蚊一件parts定一枝槍 但好似要s304不鏽鋼先收黎做
好似係沒頂拍賣搵到

普通鋼件都好似得 但生鏽自己負責

作者: 2slow    時間: 20-5-2019 11:56

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2019 11:20 發表

台灣有師兄幫人做
好似300蚊一件parts定一枝槍 但好似要s304不鏽鋼先收黎做
好似係沒頂拍賣搵到

普通鋼件都好似得 但生鏽自己負責
3舊有無計埋來回運費?
作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 12:01

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 11:56 發表

3舊有無計埋來回運費?
應該工錢only
你可以去沒屋頂拍賣search下
但如果鋼件都做 你會用邊隻g34鋼管做base?
因為吉打個Serial no. marking同nova唔夾

作者: RCOOH    時間: 20-5-2019 13:03

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2019 11:15 發表

F?有鍍鈦?!
不過鍍鈦對材料要求好高
Armytek一支電筒,加拿大牌子中國代工俄軍採用,都鍍鈦啦,馬路都撞凹。
作者: jn_jona    時間: 20-5-2019 13:44

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-5-2019 13:03 發表

Armytek一支電筒,加拿大牌子中國代工俄軍採用,都鍍鈦啦,馬路都撞凹。
鍍鈦唔係咩太空科技
普通鑼床刀都鍍鈦
係香港冇得做/唔接散單姐
作者: dogjumpjump    時間: 20-5-2019 15:32

台灣就係有空間比私人或細廠生存, 所以好多嘢都自己做到
作者: Ang123456    時間: 20-5-2019 19:48     標題: 回覆 1# 的帖子

另外有一個情節十分之深刻, 開頭JOHN WICK比人追殺, 因塞唔到子彈, 要極速將支Remington 1875 換輪瓜,再開槍, 槍迷應該睇到好興奮

個人覺得有D多舊魚, 攪來攪去開一槍!
另外, 最尾其實Winston是否過John Wick一棟? 還是乘機放一條生路?
如無意外, 沒有John Wick 4 了!
作者: tf141    時間: 20-5-2019 19:54

引用:
原帖由 Ang123456 於 20-5-2019 19:48 發表

另外, 最尾其實Winston是否過John Wick一 ...
沒有John Wick 4 ???
一日唔剷除High Table,一日都未完喎
係驚Keanu Reeves唔拍啫,因為佢之前好似有講過唔想再拍
作者: F.B.I.    時間: 20-5-2019 20:22     標題: 回覆 18# 的帖子

可能train得太辛苦?你見其他有好多男主角成日用替身,但佢應該全程都係佢自己上陣
同埋佢今年都54歲啦,認真好身手
作者: F.B.I.    時間: 20-5-2019 20:26

https://www.youtube.com/watch?v=JY9TJigpcyo
作者: ~~方~~    時間: 20-5-2019 21:46

引用:
原帖由 Ang123456 於 20-5-2019 19:48 發表

另外, 最尾其實Winston是否過John Wick一 ...
如果真係要殺佢既就打頭啦
作者: tf141    時間: 21-5-2019 00:35

引用:
原帖由 F.B.I. 於 20-5-2019 20:22 發表
可能train得太辛苦?你見其他有好多男主角成日用替身,但佢應該全程都係佢自己上陣
同埋佢今年都54歲啦,認真好身手
Tom Cruise都仲拍緊Mission Impossible啦
作者: vgrdragon1    時間: 21-5-2019 02:00

引用:

昨天睇咗。過程好快,睇得唔清楚,記得佢拎枝1875出嚟時亦拎咗粒.44彈出嚟,好似入彈入第一枝1875唔成功,先再攞第二枝1875出嚟拆槍互換子彈輪,至於點解咁做,再等其他師兄解答。

以下有劇透。
我睇完齣戲嘅理解係,Winston係同情John Wick,所以先俾一個鐘頭佢逃亡,後來仲用埋自己條命全力支持佢,到最後......都一而再再而三,留佢一命。結局亦是開放式,此仇不報非君子,做第四集預告。
作者: 2slow    時間: 21-5-2019 09:54

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2019 12:01 發表

應該工錢only
你可以去沒屋頂拍賣search下
但如果鋼件都做 你會用邊隻g34鋼管做base?
因為吉打個Serial no. marking同nova唔夾
未知, 可能試試SAT果條
作者: jn_jona    時間: 21-5-2019 10:16

引用:
原帖由 2slow 於 21-5-2019 09:54 發表

未知, 可能試試SAT果條
Sat果條唔係鍍左鈦啦咩?
我想鋁slide 鋼管
但tti 鋼管冇散賣
作者: dogjumpjump    時間: 21-5-2019 10:21

引用:

其實應該係放佢一條生路, 係high table 面前玩嘢唔執行任務, 只係死路一條.
佢如果要殺JW, 應該會射頭, 佢應該知射JW 身體佢係唔會死. (因佢係主角不死身, 加埋有防彈西裝)
不過我唔明, 咁高跌落去仲要波子機咁反彈幾下都唔死, 佢真係超人

作者: JBL    時間: 21-5-2019 10:24

作者: tf141    時間: 21-5-2019 10:29

已經確定咗會有John Wick 4
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=148975095112639
作者: dogjumpjump    時間: 21-5-2019 10:31

引用:
原帖由 tf141 於 21-5-2019 10:29 發表
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=148975095112639
哇.. 又要等兩年. 上次已等到頸都長.

作者: kornhill401    時間: 21-5-2019 12:39

我同樓主一樣,果段'換輪瓜,再開槍,'我都唔係好明.
初頭見JW入唔到粒子彈落輪瓜度,佢之後就把隔離支槍的輪瓜拆下,
再裝裝拆拆咁,組成支槍,跟住放粒子彈入內開槍.
作者: kornhill401    時間: 21-5-2019 12:45

引用:
原帖由 tf141 於 21-5-2019 10:29 發表
希望到時唔好見到有個大肚腩的JW.
作者: RCOOH    時間: 21-5-2019 14:01

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-5-2019 12:45 發表

We just sew it between the fabric and the lining. Zero penetration. However, DON'T FIT YOUR SIZE.

作者: 2slow    時間: 21-5-2019 14:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 21-5-2019 10:16 發表

Sat果條唔係鍍左鈦啦咩?
我想鋁slide 鋼管
但tti 鋼管冇散賣
SAT果set係鍍鈦咩?? 真係唔知
作者: dogjumpjump    時間: 21-5-2019 14:46

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-5-2019 12:45 發表

雷神大咗肚反而受歡迎, 可能都會跟返呢個套路..
作者: jn_jona    時間: 21-5-2019 15:29

引用:
原帖由 2slow 於 21-5-2019 14:24 發表

SAT果set係鍍鈦咩?? 真係唔知
Sat果套tti應該係
作者: PMX    時間: 21-5-2019 20:09

太快睇唔切 , 古董個幾枝有一枝係咪 NAVY 51 ??
作者: vgrdragon1    時間: 22-5-2019 00:08

套戲功夫場面佔7成,槍嘅場面佔兩成左右,其中MPX衝鋒槍可以話係廣告嘅主角。
作者: BLSK    時間: 22-5-2019 00:40     標題: 回覆 37# 的帖子

期待MPX GBB
作者: NathanCPT    時間: 22-5-2019 11:02

引用:

片商宣布左4會於2021夏季上
作者: NathanCPT    時間: 22-5-2019 11:03

引用:
原帖由 PMX 於 21-5-2019 20:09 發表
太快睇唔切 , 古董個幾枝有一枝係咪 NAVY 51 ??
好像有支MG34?
作者: NathanCPT    時間: 22-5-2019 11:09

唔夠火力個一幕第一下想,一早講左對家厚甲唔一早用支P90?
又或者點解唔買定Xtreme Penetrator/R.I.P.以備不時之需

作者: F22    時間: 22-5-2019 11:18

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 21-5-2019 10:21 發表

其實應該係放佢一條生路, 係high table 面前玩嘢唔執行任務, 只係死路一條.
佢如果要殺JW, 應該會射頭, 佢應該知射JW 身體佢係唔會死. (因佢係主角不死身, 加埋有防彈西裝)
不過我唔明, 咁高跌落去仲要 ...
唔反彈幾
作者: kornhill401    時間: 22-5-2019 11:22

[quote]原帖由 vgrdragon1 於 22-5-2019 00:08 發表
套戲功夫場面佔7成,槍
作者: kornhill401    時間: 22-5-2019 11:23

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 22-5-2019 00:08 發表
套戲功夫場面佔7成,槍ge場面佔兩成左右,其中MPX衝鋒槍可以話係廣告ge主角。
我都話係,好似睇功夫片咁,
假如1,2集俾100分.呢集我俾73分.
作者: rho837    時間: 22-5-2019 12:52

引用:
原帖由 tf141 於 20-5-2019 19:54 發表

沒有John Wick 4 ???
一日唔剷除High Table,一日都未完喎
係驚Keanu Reeves唔拍啫,因為佢之前好似有講過唔想再拍
有錢揾 ! 拍到John Wick變OLD WICK都仲有!

下半場穿住套老西打3 guns match!
作者: kornhill401    時間: 22-5-2019 13:07

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 21-5-2019 14:46 發表

雷神大左肚反而受歡迎, 可能都會跟返呢個套路..
話時話,我見到佢呢個樣,直情O哂咀!
作者: queen    時間: 22-5-2019 13:27

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:16 發表

Titanium Nitride 「Style」 Coating 同 Titanium Nitride Coating係兩回事......多一個字可以差好遠
作者: dogjumpjump    時間: 22-5-2019 15:13

引用:
原帖由 queen 於 22-5-2019 13:27 發表

Titanium Nitride 「Style」 Coating 同 Titanium Nitride Coating係兩回事......多一個字可以差好遠
要買一定要等真coating, 實質上係有作用.. 唔會打花條外管.
作者: HenryX    時間: 22-5-2019 17:02

支hi capa好貴
作者: jn_jona    時間: 22-5-2019 17:50

引用:
原帖由 HenryX 於 22-5-2019 17:02 發表
支hi capa好貴
遲下aw未出枝平囉
作者: jacky2038    時間: 22-5-2019 18:10

作者: jacky2038    時間: 22-5-2019 18:11

作者: RCOOH    時間: 22-5-2019 18:16

引用:
原帖由 jacky2038 於 22-5-2019 18:10 發表

AW EMG 有支 STI 3 GUN 2011 出左
見街?

作者: avegetables    時間: 22-5-2019 19:07     標題: 回覆 41# 的帖子

RIP彈頭超輕 又純銅 AP能力很差的
作者: HenryX    時間: 22-5-2019 19:53

引用:
原帖由 jn_jona 於 22-5-2019 17:50 發表

遲下aw未出枝平囉
Ok喎 我都幾鍾意aw
作者: jn_jona    時間: 22-5-2019 20:12

引用:
原帖由 HenryX 於 22-5-2019 19:53 發表

Ok喎 我都幾鍾意aw
但都過千啦
作者: NathanCPT    時間: 22-5-2019 20:40

引用:
原帖由 avegetables 於 22-5-2019 19:07 發表
RIP彈頭超輕 又純銅 AP能力很差的
Xtreme Penetrator/R.I.P.
先係重點
RIP個人覺得係強化JHP而矣

但都應該唔及得上SS190黑頭
作者: JBL    時間: 22-5-2019 21:16

作者: BLSK    時間: 22-5-2019 23:42

話時話
係台灣個邊有人討論過目前市面上幾套TTI STI 2011 kit既像真度
好似話FPR有個位做錯左  
Front serration 最尾(近槍尾個邊) 個格
作者: HenryX    時間: 23-5-2019 09:26

引用:
原帖由 JBL 於 22-5-2019 21:16 發表
John Wick金幣上市,每包十個金幣巧克力

?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-hkg3-1.xx&oh=d6bf8c63b3789d365 ...
正呀!
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 09:37

引用:
原帖由 BLSK 於 22-5-2019 23:42 發表
話時話
台灣個邊有人討論過目前市面上幾套TTI STI 2011 kit既像真度
請問有無link可參考下
作者: dogjumpjump    時間: 23-5-2019 10:14

引用:
原帖由 BLSK 於 22-5-2019 23:42 發表
話時話
係台灣個邊有人討論過目前市面上幾套TTI STI 2011 kit既像真度
都係未睇到.

作者: BLSK    時間: 23-5-2019 11:21

https://www.facebook.com/8766750 ... 74996596678?sfns=mo

係咪真係做錯左 定係套kit長度唔同所以唔同?
好似gunsmith 兄弟個套短啲咁

小弟不太熟真槍同hi cap,有無師兄知道多啲可以分享下?

作者: 2slow    時間: 23-5-2019 11:36

引用:
原帖由 BLSK 於 23-5-2019 11:21 發表
https://www.facebook.com/8766750 ... 74996596678?sfns=mo

佢幅圖同我手上FPR出的唔一樣, 但又唔似兄弟或Nova出的版本,

N記

兄弟

作者: jn_jona    時間: 23-5-2019 11:39

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2019 11:36 發表

佢幅圖同我手上FPR出的唔一樣, 但又唔似兄弟或Nova出的5.1版本,

N記
http://www.bunnyworkshop.com.hk/ ... le-Combat-Master-Se ...
N記好似都係5.4
兄弟做左5.1
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 11:42

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-5-2019 11:39 發表

N記好似都係5.4
兄弟做左5.1
無錯, 唔知台仔幅圖係咩廠出呢
作者: horenhim    時間: 23-5-2019 11:43

TTI combat master 重有WII tech 加入高端戰團
https://www.facebook.com/wiitechhk/photos/a.433800140109770/1264346367055139/

經濟玩法重有EMG同ARMY黎緊, 已淪為公廁款...實行人人有得玩
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 11:45

引用:
原帖由 horenhim 於 23-5-2019 11:43 發表
TTI combat master 重有WII tech 加入高端戰團
https://www.facebook.com/wiitech ... 0/1264346367055139/

經濟玩法重有EMG同ARMY黎緊, 已淪為公廁款...實行人人有得玩
都好, 貴價版唔捨得落場, 整支army/aw粗玩JW
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 11:50

引用:
原帖由 horenhim 於 23-5-2019 11:43 發表
https://www.facebook.com/wiitech ... 0/1264346367055139/

佢寫CNC制, 唔知會賣幾錢呢
作者: jn_jona    時間: 23-5-2019 11:58

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2019 11:50 發表

佢寫CNC制, 唔知會賣幾錢呢
Aw / army cnc?
Aw睇過圖 好似有表面有d粒粒 似鑄果時d氣泡or噴油d泡
Btw 之前bell枝g34 tti都1400蚊

後加:眼殘 原來你講緊Wii tech
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 12:11

話時話, 真鐵的槍管佢寫 BLS coated, 唔知係咪打錯, 搵唔到咩叫BLC, DLC就聽過

-FDE/Bronze BLC coated Barrel

https://tarantacticalinnovations.com/jw3-sti-combat-master/
作者: horenhim    時間: 23-5-2019 13:38

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2019 11:45 發表

都好, 貴價版唔捨得落場, 整支army/aw粗玩JW
AW隻grip唔多得, 反而army重好
夠cheap買黎粗玩真的ok
作者: dogjumpjump    時間: 23-5-2019 13:54

引用:
原帖由 BLSK 於 23-5-2019 11:21 發表

小弟不太熟真槍同hi cap,有無師兄知道多 ...
gunsmith 果支係5.1  但JW果架係5.4  所以佢錯咗.
作者: dogjumpjump    時間: 23-5-2019 13:57

引用:
原帖由 horenhim 於 23-5-2019 13:38 發表

AW隻grip唔多得, 反而army重好
夠cheap買黎粗玩真的ok
請問呢兩技見街未,  有冇相可以分享下??
作者: avegetables    時間: 23-5-2019 14:13     標題: 回覆 57# 的帖子

就算打軟質目標RIP都很差 主要因爲彈頭太輕
普通鉛芯開花彈效果好好多
作者: BLSK    時間: 23-5-2019 15:06     標題: 回覆 73# 的帖子

真TTI有無出5.1?無就真係......
FPR係咪都係5.4?
係front serration 個個位有唔同
作者: 狂人    時間: 23-5-2019 18:42

https://www.facebook.com/7018483 ... amp;v=e&sfns=mo

呢間唔知咩廠出鋼。聽聞MWC都會出鋼,唔知仲有幾多多間會出鋼呢?
作者: jn_jona    時間: 23-5-2019 18:45

引用:
原帖由 狂人 於 23-5-2019 18:42 發表
https://www.facebook.com/7018483 ... amp;v=e&sfns=mo

呢間唔知咩廠出鋼。聽聞MWC都會出鋼,唔知仲有幾多多間會出鋼呢?
未wz囉 硬係覺得呢間野出既槍 好似硬係缺少d細節咁
好角咁
作者: 2slow    時間: 23-5-2019 20:40

引用:
原帖由 狂人 於 23-5-2019 18:42 發表

一睇佢d相發現之前BLSK兄所指做錯serration 位果把就係呢間廠
仲有幾個地方做錯了呢
作者: 狂人    時間: 23-5-2019 21:00     標題: 回覆 78# 的帖子

所以都係睇定D先。反正應該仲會有廠出。
作者: BLSK    時間: 23-5-2019 21:26

原來係MWC! 多謝各位師兄分享
據講佢套kit好似賣成三萬蚊台幣 但咁都做唔足
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 09:57

真係好想有廠出半自動跳殼散彈...   點解無人夠膽再出. ??

呢支可算係經典..  可惜我只趕得切買到短版... 而且, 呢支成日卡彈....
https://www.youtube.com/watch?v=PEno_0I_0R0

作者: 狂人    時間: 24-5-2019 10:58

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 09:57 發表
真係好想有廠出半自動跳殼散彈...   點解無人夠膽再出. ??

呢支可算係經典..  可惜我只趕得切買到短版... 而且, 呢支成日卡彈....
https://www.youtube.com/watch?v=PEno_0I_0R0
早幾日係日本見到有

圖片附件: D8DE7E03-99D8-4A5A-B9B1-6A9C22AAFC0B.jpeg (24-5-2019 11:43, 107.32 KB) / 該附件被下載次數 152

作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 11:02

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 09:57 發表

當年出aps同pps 870 兩邊都卡彈卡到喊
搞左兩三年 先叫即買即打都唔會卡

如果出到半自動散彈gbb我已經滿足了
跳殻應該難度好高
前排好似有間外國細廠搞緊 不過好似冇晒聲氣
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 12:34

引用:
原帖由 狂人 於 24-5-2019 10:58 發表

早幾日係日本見到有297281
唔知係唔係再版定係舊貨, 等香港幾時有. .
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 12:37

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 11:02 發表

跳殻應該難度好高
問題在於氣化唔穩定, 佢個氣缸/bolt一凍就無力bolt粒彈殼出返來.
如果好似SOCOMGEAR M107 GBB 個玩法  彈殼入Co2 用埋啖氣bolt back 咁就有希望.
作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 14:13

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 12:37 發表

問題在於氣化唔穩定, 佢個氣缸/bolt一凍就無力bolt粒彈殼出返來.
如果好似SOCOMGEAR M107 GBB 個玩法  彈殼入Co2 用埋啖氣bolt back 咁就有希望.
Aps殻有冇可能做到呢?
好想有m1014
但半自動散 可能好難裝shell catcher
作者: BLSK    時間: 24-5-2019 14:20     標題: 回覆 87# 的帖子

我都想
Mag catcher後話啦,落場用夾硬加都得
自high玩真係一流
作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 14:26

引用:
原帖由 BLSK 於 24-5-2019 14:20 發表
我都想
Mag catcher後話啦,落場用夾硬加都得
自high玩真係一流
用aps殻做半自動散既話
又做到散彈既效果 配件/後備件又易搞
希望aps諗諗佢
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 14:39

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 14:26 發表

用aps殻做半自動散既話
又做到散彈既效果 配件/後備件又易搞
希望aps諗諗佢
睇相片分拆M107個方法, bolt有個氣倉包住粒彈, 犠性一部份氣係彈殼噴出, 經氣道傳比bolt 退膛..
所以一定會令出彈力道大減

可惜支M107 又話唔再版了.. 否則買返來研究下. ;

作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 15:32

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 14:39 發表

睇相片分拆M107個方法, bolt有個氣倉包住粒彈, 犠性一部份氣係彈殼噴出, 經氣道傳比bolt 退膛..
所以一定會令出彈力道大減

可惜支M107 又話唔再版了.. 否則買返來研究下. ;
吓 之前收左訂果d都唔派貨?
Oh 咁應該唔會夠氣做到射彈加退膛
作者: RCOOH    時間: 24-5-2019 15:45

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 11:02 發表

跳殻應該難度好高
APS d塞巾好似咁麻煩既?仲想買支黎笨柒柒tim。
作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 15:59

引用:
原帖由 RCOOH 於 24-5-2019 15:45 發表

APS d塞巾好似咁麻煩既?仲想買支黎笨柒柒tim。
第一水係囉
依家mk3好似已經爽打了
Dave兄有開箱
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 16:32

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 15:32 發表

吓 之前收左訂果d都唔派貨?
Oh 咁應該唔會夠氣做到射彈加退膛
退返晒訂啦. 如仲有鋪未退的話.  好自為知
作者: jn_jona    時間: 24-5-2019 16:36

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 16:32 發表

退返晒訂啦. 如仲有鋪未退的話.  好自為知
一場歡起一場空 sosad
正常開左模都會再做 可能上一水蝕得好金
蝕少當蠃算
作者: dogjumpjump    時間: 24-5-2019 17:05

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 16:36 發表

一場歡起一場空 sosad
正常開左模都會再做 可能上一水蝕得好金
蝕少當蠃算
我估個訂量唔夠,  圍唔到皮, 唔做.
作者: gainax    時間: 25-5-2019 23:42

半自動跳殼shotgun應該都係得co2系統夠力射之餘仲有力blowback
睇下之前出跳殼sr25同m107個2間廠有冇興趣搞了
假如做到aa12又另一玩法
作者: jn_jona    時間: 26-5-2019 01:10

引用:
原帖由 gainax 於 25-5-2019 23:42 發表
半自動跳殼shotgun應該都係得co2系統夠力射之餘仲有力blowback
睇下之前出跳殼sr25同m107個2間廠有冇興趣搞了
假如做到aa12又另一玩法
又未必佢既
但aps殻既氣量應該都難保持依家870既射程 再加回膛
希望多d廠研究
作者: gainax    時間: 26-5-2019 18:29

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-5-2019 01:10 發表

又未必佢既
但aps殻既氣量應該都難保持依家870既射程 再加回膛
希望多d廠研究
應該都係要用叉氣尾先夠力煲back同浪射
半自動消耗快大氣缸必須了,拎馬老先系統改可能最易出到但未必推得郁apx咁多彈
作者: BLSK    時間: 26-5-2019 19:28

諗諗下個氣缸真係要好大
唔計一彈打幾多飛住,叉一次氣打幾多槍先為之可接受?
當最少既4+1,平時大家落場都一槍三匣,當total 15飛
每飛打三粒,加上blowback
咁的話個氣缸都差唔多同隻匣一樣大

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0