標題: 19發/秒,要不要cut齒? [打印本頁]

作者: tam_sir    時間: 17-2-2008 19:51     標題: 19發/秒,要不要cut齒?

本人支mp5用了0.9J 彈弓,精密管,啤令拍頭及尾頂,6mm啤令,吉打高速摩打,原裝扭力齒,打8.4v電,  現約19發/秒,已有時上不到彈,
請問各兄弟,現除了要加上彈延遲器外,要非cut一兩齒防止炒天梯??

作者: 伯言    時間: 17-2-2008 21:14

引用:
原帖由 tam_sir 於 17-2-2008 19:51 發表
本人支mp5用了0.9J 彈弓,精密管,啤令拍頭及尾頂,6mm啤令,吉打高速摩打,原裝扭力齒,打8.4v電,  現約19發/秒,已有時上不到彈,
請問各兄弟,現除了要加上彈延遲器外,要非cut一兩齒防止炒天梯??
19唔係快...唔駛cut
作者: hwtang    時間: 17-2-2008 21:34

引用:
原帖由 tam_sir 於 17-2-2008 19:51 發表
你個setting可以話係"耐打型"
可以試用9.6v 1400mAh 電maximize支槍既potential
用9.6v保險d天梯可cut一格

上不到彈係甲既quality問題
唔洗加延遲器
作者: tam_sir    時間: 17-2-2008 22:35

多謝各師兄回覆,
19-20發對我已好OK,但此setting如用回1000摩打出13發/秒,上彈絕對順,現在不是上彈咀太快嗎,加了延遲器是否會好D,

如果用9.6v打1000摩打或高速摩打,大約各有幾多發左右呢
作者: hwtang    時間: 17-2-2008 23:28

真係唔洗加.

20ROF真係唔算快
問題係MP5鍊餅天生細可能唔夠快上彈
睇下有無鍊病賣在唔係就轉電DRUM
作者: 伯言    時間: 18-2-2008 02:22

個"上唔到彈"真係咁大問題既話, 打mid-cap彈弓匣, rof再高d都唔駛delayer......
作者: tigger    時間: 19-2-2008 18:20

彈弓匣...............
咁咪仲衰過用唔係好順ke marui mp5 200匣
打high speed 彈弓 ...um 一下..就冇 ka la bor ....
作者: tam_sir    時間: 19-2-2008 23:43

我將個高速摩打換落支G3sas到(波箱內setting一樣的),都有十八九發左右,一樣有時上不到彈,我想都係加delayer算了,

多謝各師兄

順便問下在低火力卞吉打高速摩打快D,定係G&P個M120/M140摩打會快D?

作者: hwtang    時間: 20-2-2008 00:01

引用:
原帖由 tigger 於 19-2-2008 18:20 發表
彈弓匣...............
咁咪仲衰過用唔係好順ke marui mp5 200匣
打high speed 彈弓 ...um 一下..就冇 ka la bor ....
百幾飛既彈弓匣係比鍊甲可靠
供彈暢順, 又無沙沙聲

到你打game多就明白稜要出彈暢順可靠,莫要彈多問題多這個道理
始終有經驗打game的一兩個burst已然可以KO人地.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0