標題: 迷你倉藏108槍械部件男子獲撤控 [打印本頁]

作者: 慕清流    時間: 11-9-2019 21:40     標題: 迷你倉藏108槍械部件男子獲撤控

作者: hi202020ch    時間: 11-9-2019 22:50

件衫應該係真品
作者: walther    時間: 12-9-2019 11:00

除非係槍管彈匣等明顯係槍械零件, 否則好難證明D零件係咪俾超招槍用, 除非有說明書或疑犯係警誡下錄口供時招認
作者: rho837    時間: 12-9-2019 11:32

?

作者: 暈又暈    時間: 12-9-2019 13:33

即係被告收埋啲咩零件?
作者: kornhill401    時間: 14-9-2019 10:46

現在有左案例,'求珍派'C Hing可以放膽在海外訂購0件了.
作者: zipp    時間: 14-9-2019 12:21

Kono Neo都唔識?
作者: 慕清流    時間: 14-9-2019 12:34

作者: 520df10    時間: 16-9-2019 12:19

放完177零件就俾人拉咗
作者: walther    時間: 16-9-2019 15:33

引用:
原帖由 520df10 於 16-9-2019 12:19 發表
放完177零件就俾人拉咗
咩 177 零件 ?
作者: walther    時間: 16-9-2019 15:40

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-9-2019 10:46 發表
現在有左案例,'求珍派'C Hing可以放膽在海外訂購0件了.
雖然多數告唔入, 如果D零件真係好難證明係俾超招槍用, 就連告都唔會告. 不過警察會上你屋企同返工地方搜, 就算搜唔到嘢, 你點同屋企人同老闆交代 ? 我識人訂過零件返嚟,佢冇被控告, 份工都保得著, 但已經嚇餐死, 又俾老婆鬧到飛起, 咁既代價, 你諗過至好.
作者: kornhill401    時間: 16-9-2019 19:26

引用:
原帖由 walther 於 16-9-2019 15:40 發表

雖然多數告唔入, 如果D零件真係好難證明係俾超招槍用, 就連告都唔會告. 不過警察會上你屋企同返工地方搜, 就算搜唔到野, 你點同屋企人同老闆交代 ? 我識人訂過零件返尼,佢冇被控告, 份工都保得著, 但已 ...
C Hing,你誤會了!我並不是'求珍派 '玩家.
而且我只是個小學鷄,D英文絕對同海外網站溝通唔到.
我玩玩具槍的宗旨永遠是'隨緣 ',香港有就買,買唔到就算了.
呢個'隨緣 '的玩法,替我都慳唔少錢.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0