標題: P80手槍 [打印本頁]

作者: SSPCHAN    時間: 22-12-2019 12:19     標題: P80手槍

係咪即係Glock17??
作者: reniless    時間: 22-12-2019 13:05

係。
---
久違的一分。
作者: jeffreywo    時間: 22-12-2019 17:13

米國民廠周邊結合型號,核心glock内構。
作者: jeffreywo    時間: 22-12-2019 17:13

唔洗諗咁多,長短全部真嘢
作者: kornhill401    時間: 23-12-2019 11:27

起初我仲以為佢講錯左.係H&K果支P8 tim .

圖片附件: p8.jpg (23-12-2019 11:32, 38.1 KB) / 該附件被下載次數 182

作者: 48191    時間: 23-12-2019 13:00

P80 Lower Frame pistol
引用:
原帖由 kornhill401 於 23-12-2019 11:27 發表
起初我仲以為佢講錯左.係H&K果支P8 tim .

作者: PSIR2    時間: 23-12-2019 19:04     標題: P80

套用周星馳逃學威龍第一集嘅對白,今時今日,咩香港有啲咁堅嘅嘢?好難想像點樣可以運到入嚟,特別係支A R15咁鬼長。佢仲有幾百發子彈,講真真係俾佢攞咗出去亂槍掃射,就真係幾年前拉斯維加斯慘劇重演。

作者: Dave    時間: 23-12-2019 20:51

引用:
原帖由 PSIR2 於 23-12-2019 19:04 發表
套用周星....
但事實上係真係入到黎... 而香港普遍人(包括在下)概念上都認為香港係非常非常難有實彈同真鐵...某程度上呢個「確信」更令市民難以應對真正槍擊場面。

作者: 慕清流    時間: 23-12-2019 21:12

作者: PSIR2    時間: 23-12-2019 23:21

引用:
原帖由 慕清流 於 23-12-2019 09:12 PM 發表

本港監管槍械的法例雖嚴格,但人為監管卻十分鬆懈,拆件式打散偷運入口其實非常容易
但係子彈一過X 光就現晒出嚟吧?
作者: 48191    時間: 23-12-2019 23:28

香港清關其實好求其。
本身X-Ray Machine啲Program 要一、兩年續一次,否則一啲function 係用唔到。
而其實海關貨場啲機係咪真係買齊啲Program,只有海關同機場保安先至知道。
至於現唔現出嚟,一個X-Ray Screener本身響Mon前面坐住,一路Mon住,平均一1分鐘會睇大概30-40件貨過機,子彈唔算大粒,睇漏真係唔奇。
引用:
原帖由 PSIR2 於 23-12-2019 23:21 發表

但係子彈一過X 光就現晒出嚟吧?
作者: 慕清流    時間: 23-12-2019 23:31

作者: AICSman    時間: 24-12-2019 01:40

其實東南亞唧軍火好多都經過香港, 個支ar15,睇個樣十成九係美國民用市場貨
作者: mouselkm    時間: 24-12-2019 01:57     標題: 回覆 7# 的帖子

半自動AR15好多地方是民用狩獵槍,P80也是,香港是世界大港每天無數貨櫃出入,左一件右一件合成一支,我覺得唔出奇
作者: 慕清流    時間: 24-12-2019 15:00

作者: RCOOH    時間: 24-12-2019 16:13

引用:
原帖由 慕清流 於 24-12-2019 15:00 發表
拖住支249搭巴士,你話鄉肚幾自由呢

?_nc_cat=1&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=jerXsdK- ...
係咪新買支馬記丫
作者: 慕清流    時間: 24-12-2019 16:18

作者: RCOOH    時間: 24-12-2019 16:19

引用:
原帖由 48191 於 23-12-2019 23:28 發表
香港清關其實好求其。
本身X-Ray Machine啲Program 要一、兩年續一次,否則一啲function 係用唔到。
而其實海關貨場啲機係咪真係買齊啲Program,只有海關同機場保安先至知道。
至於現唔現 ...
況且有心走真火的話都唔會咁豬掛?

9仔仲幼過支原子筆,包好佢袋係身,除非貪功帶太多或者撞正嗅探犬,否則如果閣下身型橫d漲d,一百幾十飛跟身真係唔覺。

走入高鐵禁區都要過金屬探測器,袋支電筒仔或者鎖匙都響到飛起,但過關係唔使……

作者: 48191    時間: 24-12-2019 16:52

跟身?
好明顯呢啲係來路嘢喎!
用空運寄過嚟嗰喎!
引用:
原帖由 RCOOH 於 24-12-2019 16:19 發表

況且有心走真火的話都唔會咁豬掛?

9仔仲幼過支原子筆,包好佢袋係身,除非貪功帶太多或者撞正嗅探犬,否則如果閣下身型橫d漲d,一百幾十飛跟身真係唔覺。

走入高鐵禁區都要過金屬探測器,袋支電筒仔或者鎖 ...

作者: RCOOH    時間: 24-12-2019 17:03

引用:
原帖由 48191 於 24-12-2019 16:52 發表
跟身?
好明顯呢啲係來路嘢喎!
用空運寄過嚟嗰喎!
咁cheap彈都係黃銅或者軟鋼姐,係美國好似乜G良品咁斷磅賣既子彈,所謂既plinking round都係差唔多樣姐,除非有近鏡指明咩品牌啦。

阿蛇果d就真係啦,有Speer Lawmen亦有鍍鎳既JHP。

BTW,手機版cgf出到廣東字啦wo!

作者: 暈又暈    時間: 26-12-2019 12:59

塘邊鶴的大膽假設:
1.東南亞/1台灣x魚船
2.烏克蘭基輔廣場x新納粹x老外
3.港(漢)奸

有師兄提到program,程式係誰人寫的?學老美針對華為/5g的思維,故意開後門或植bug也非不可能
作者: SSPCHAN    時間: 29-12-2019 11:22

引用:
原帖由 jeffreywo 於 22-12-2019 17:13 發表
唔洗諗咁多,長短全部真嘢
如果呢個俾人拉咗嘅細路真係WARGAME發燒友, 佢可能之前都有上嚟呢度
作者: 慕清流    時間: 17-1-2020 18:26

作者: RCOOH    時間: 17-1-2020 19:01

美國買鎗話就話容易,但又唔係真係同買日用品咁易,廠鎗又掠水又要登記,P80 lower起碼免登記又算平,少隻香爐少隻鬼,加條士乃同零件就打得。

只不過同廠件成log入咁誇,冇部署就假既,冇人鋪橋搭路恐怕連美國境內收貨都有問題。

作者: bennytsang16    時間: 17-1-2020 22:42

可以裝 RMR 的滑架,長度 size 似是 G19。

圖片附件: bkn-20200117152152343-0117_00822_001_01b.jpg (17-1-2020 22:42, 80.45 KB) / 該附件被下載次數 127

作者: RCOOH    時間: 17-1-2020 22:44

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2020 22:42 發表

仲有牙添。
作者: bennytsang16    時間: 17-1-2020 22:54

AW 出了一批差不多外形的 GBB。
作者: 慕清流    時間: 17-1-2020 23:04

作者: SSPCHAN    時間: 18-1-2020 11:11

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2020 22:42 發表

係咪gen 2?
作者: kornhill401    時間: 18-1-2020 11:39

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-1-2020 19:01 發表
美國買鎗話就話容易,但又唔係真係日用品級數,廠鎗又掠水又要登記,P80起碼免登記又算平,少隻香爐少隻鬼,加條士乃同零件就打得。

只不過同廠件成log入咁誇,冇部署就假既,冇人鋪橋搭路恐怕連美國境內收貨都有 ...
完全支持C Hing的論點.
作者: AICSman    時間: 19-1-2020 12:52

P80 都要自己加工不過去YouTube大把video可以學.其實美國有啲洲二手市場手只需要簽張普通字條話隻龜咁就可以攞走把槍.例如佛羅里達州買手槍唔使登記就算你唔見左把槍都唔使話俾警方聽
作者: hendry9881    時間: 22-1-2020 19:10

https://mdxarms.com/mdx-arms-bra ... pact-p80-build-kit/
作者: rho837    時間: 22-1-2020 20:22

引用:
原帖由 Dave 於 23-12-2019 20:51 發表

但事實上係真係入到黎... 而香港普遍人(包括在下)概念上都認為香港係非常非常難有實彈同真鐵...某程度上呢個「確信」更令市民難以應對真正槍擊場面。
夠膽又夠柒的話! 要入此终都會入到來, 不過今時今日海闗同警局九成機會會第一時間check到, 如果要即時捉人, 條友唔認啲貨係佢本人, 未必百分百鋤得入罪! 所以等條友取走貨後跟鳩佢再捉就百分百釘得死佢!

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0