標題: [DIY] 請問邊到可以代上色 [打印本頁]

作者: hk55hk    時間: 29-3-2020 06:30     標題: 請問邊到可以代上色

我想噴到枝m4淺藍色,但又怕唔夠技術
所以想拎出去比人整,大家有冇好推介,thanks
作者: kornhill401    時間: 29-3-2020 11:24

俾人做cerakote,會耐用D卦?
作者: hk55hk    時間: 29-3-2020 12:43     標題: 回覆 2# 的帖子

咁師兄知唔知邊到會幫人整?
作者: 天翔翼    時間: 29-3-2020 19:29

引用:
原帖由 hk55hk 於 29-3-2020 12:43 發表
咁師兄知唔知邊到會幫人整?
Google 香港Cerakote 大把
作者: kornhill401    時間: 29-3-2020 21:21

樓主可留意本版上面的廣告讚助商F.C.C.
佢都有替客人做.
作者: hk55hk    時間: 30-3-2020 09:36

引用:
原帖由 kornhill401 於 29-3-2020 21:21 發表
樓主可留意本版上面的廣告讚助商F.C.C.
佢都有替客人做.
thanks,我搵下fcc先
作者: uarsostupid    時間: 30-3-2020 20:12

FCC moved away from SPK already. Better check their new address first.
作者: ranger101    時間: 30-3-2020 21:23

其實Cerakote是否真係耐用,點解我有隻香港牌子既AEG原裝有Cerakote(好似有認證),但未落過場已經開始掉漆(平日屋企自high,輕拿輕放收在袋中),十分心痛
作者: 屈濕    時間: 31-3-2020 03:33

引用:
原帖由 ranger101 於 2020-3-30 21:23 發表
其實Cerakote是否真係耐用,點解我有隻香港牌子既AEG原裝有Cerakote(好似有認證),但未落過場已經開始掉漆(平日屋企自high,輕拿輕放收在袋中),十分心痛
可能佢整個陣唔好
我見過咁多把做左ge都冇問題

Marui MWS本身都cerakote架
作者: hendry9881    時間: 31-3-2020 12:13

CR曲係屋企自high冇乜理由甘屎
作者: kornhill401    時間: 1-4-2020 11:11

引用:
原帖由 屈濕 於 31-3-2020 03:33 發表

可能佢整個陣唔好
我見過咁多把做左ge都冇問題

Marui MWS本身都cerakote架
日本手工同香港手工比,多數日本勝ge多.
作者: horenhim    時間: 6-4-2020 16:11

引用:
原帖由 ranger101 於 30-3-2020 21:23 發表
cerakote上亞鉛並不會自動升級做冷鍛CNC身

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0