標題: [星期制] 鋼彈零零討論 [打印本頁]

作者: adrianyahk    時間: 24-2-2008 14:25     標題: [星期制] 鋼彈零零討論

20話啦!
家姐死左啦...
GN-X登場啦!人革連大叔好有型呀!
沙慈雙重打擊會唔會崩壞?
模擬戰男是白痴,但係釣到上級?
處女座是真男人!! 真係有d想買部Flag番來玩...
三兄妹優勢盡失?
GN-Arms投入?
阿寶是天使....
王留美是敵是友是最終Boss?
好混亂啦...而家d劇情..
作者: zeta    時間: 24-2-2008 17:32

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-2-2008 14:25 發表
20話啦!
家姐死左啦...
GN-X登場啦!人革連大叔好有型呀!
沙慈雙重打擊會唔會崩壞?
模擬戰男是白痴,但係釣到上級?
處女座是真男人!! 真係有d想買部Flag番來玩...
三兄妹優勢盡失?
GN-Arms ...
之前手痕打左d野.......
引用:
[原創] Gundam Double O - 變革之刃, 驚愕之發展
“說實的, 看OO令我有一種看SEED比不上的緊張感”

原來GN兵器有妨礙再生的物質…看來釘宮的支持率要再跌了…

三軍聯合的出現, 顯示了一個弊病 – 聯合國本身並無實權
由國聯(註: 指一次大戰後的League of Nations)到聯合國, 都沒有真正實行本身消除戰爭的目的
反而成為大國“名正言順地”出兵的理由.
現在理由出現了
可見CB日後的行動將越來越困難

值得注意的是絕望先生開始不信任VEDA, 也開始改自稱了

CB在三軍聯合的劣勢下出現了轉機, 神秘的GN ARMS終於有一機完成了
但只有一機, 如何對抗30部搭載GN-DRIVE的量產機?

格拉漢姆再現, 劈頭便跟片桐問THRONE EINS的光束劍調查得如何
但片桐卻告訴他上層要把OVERFLAGS的機體換成GN機
當然, 格拉漢姆作為男人, 遵從於霍華德墓前的誓言, 要用FLAGS把GUNDAM打倒…

鏡頭回到人革連, 他們率先完成了10台搭載GN DRIVE的機體, GN-X…
配上白熊大叔和超兵少尉, 一向於機動性和空戰吃虧的人格連得到了可怕的戰力…

至於20集內一直打敗仗的AEU, 號稱2000次不敗的白痴王牌, 臨大戰前還邀長官去吃飯
很好很強大, 好在沒被發好人卡, 不過可見的是他將來一定一路帶動脫線, 墜落數肯定會創下王牌之冠
AEU的前途多災多難呀…

薩希斯為了打仗, 直接想參軍, 典型奸角…
但他在出們時遇到涓江, 涓江當然把握機會訪問, 但卻不知道, 這是她最後的採訪…
當薩希斯說得越來越多, 把GN DRIVE, 中東內戰的事情說出來時, 就知事情不妙…
大受打擊的沙慈回到家了
“姊…又出去採訪嗎?...”
另一邊箱, 涓江倒臥於血泊之中……

監察者和阿爾馬克卻找到了VEDA本體的所在地, 監察者家族更是一直想篡改CB的計畫!

TRINITY行動再開, 目標廣州 (別打到香港 =   =+)
一如以往, 不留情的亂開火
正當想接合放合體砲時, 一道GN砲閃過
人革聯頂武 - GN-X登場! (配樂一絕)
GN DRIVE賦予的機動性使THRONE一下陷入劣勢
頂武就此第一次打敗GUNDAM…
阿爾馬克竟然和絕望先生一樣有登入VEDA的能力! 看來托勒密有脫離VEDA的必要…

次回, 毀滅之道, 王女與死小孩再會?

作者: adrianyahk    時間: 24-2-2008 17:45

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 17:32 發表

睇GN-X打三小強真係好High!
作者: 廢柴    時間: 24-2-2008 21:21

俺(過去)>пヱ(現在)>マギウ(未來)

就快變女人喇
作者: Paul    時間: 24-2-2008 21:22

可能結局又是大型“物件”要沖落地球消滅全人類, 正如ED中天空所出現的發光東西???
作者: zeta    時間: 24-2-2008 21:23

引用:
原帖由 廢柴 於 24-2-2008 21:21 發表
俺(過去)>ボク(現在)>わたし(未來)

就快變女人喇
僕係男仔先用架喎(僕娘例外)
俺就係中性
作者: 廢柴    時間: 25-2-2008 18:33

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 21:23 發表

僕係男仔先用架喎(僕娘例外)
俺就係中性
俺比僕仲要男人架wo, 一般女性都唔會自稱俺, 但僕就於近年開始於小年紀女性中流行
作者: 101653    時間: 25-2-2008 21:00

我聽過一dd講法
唔肯定係官方情節
都係聽人up

王留美最後唔會幫天上人/三為一體,她是主管貝達的繼承人
沙慈因希望報復,參軍戰死
產油國的長髮公主會死,令剎那很太改變
除左e家出場的37個太陽爐,會有更新的太陽爐
天上人的新裝備即將登場(流星號???)                                                      <---肯定了
金髮男同紅髮黑鬼最後會幫剎那

圖片附件: CIMG1784.JPG (25-2-2008 21:12, 76.69 KB) / 該附件被下載次數 67

作者: adrianyahk    時間: 25-2-2008 21:14

引用:
原帖由 101653 於 25-2-2008 21:00 發表
我聽過一dd講法
唔肯定係官方情節
都係聽人up

王留美最後唔會幫天上人/三為一體,她是主管貝達的繼承人
沙慈因希望報復,參軍戰死
產油國的長髮公主會死,令剎那很太改變
除左e家出場的37個太陽爐,會有更新 ...
我唔想沙慈死....
作者: zeta    時間: 25-2-2008 21:22

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 21:14 發表

我唔想沙慈死....
我更唔想グラハム死...
作者: Kuznetsov    時間: 25-2-2008 21:31

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 21:14 發表

我唔想沙慈死....
好難講
~~他只是小角色
作者: adrianyahk    時間: 25-2-2008 23:52

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 25-2-2008 21:31 發表

好難講
~~他只是小角色
佢死左套野就太黑暗了...
作者: adrianyahk    時間: 25-2-2008 23:53

引用:
原帖由 zeta 於 25-2-2008 21:22 發表

我想睇加左GN-Driver既Over-Flag...不如叫OverLoaded Flag...
作者: 仔仔    時間: 26-2-2008 00:19

王留美真係好正...
作者: 101653    時間: 26-2-2008 07:27

引用:
原帖由 仔仔 於 26-2-2008 00:19 發表
王留美真係好正...
係咩??

圖片附件: 08qx3.JPG (26-2-2008 07:27, 103.6 KB) / 該附件被下載次數 81

作者: reaper    時間: 26-2-2008 16:27

好奸....

作者: 101653    時間: 26-2-2008 18:41

00V的不關事吧..
作者: Kuznetsov    時間: 26-2-2008 22:02

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 23:52 發表

佢死左套野就太黑暗了...
咁也不錯
作者: Kuznetsov    時間: 26-2-2008 22:05

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 23:53 發表

我想睇加左GN-Driver既Over-Flag...不如叫OverLoaded Flag...
不是全部用GN - X 嗎
作者: reaper    時間: 26-2-2008 22:06

唔關呀~~
但奸得泥太靚~~所以照post
作者: zeta    時間: 26-2-2008 22:06

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 26-2-2008 22:05 發表

不是全部用GN - X 嗎
グラハム唔肯用嘛
作者: adrianyahk    時間: 26-2-2008 22:18

引用:
原帖由 zeta 於 26-2-2008 22:06 發表

グラハム唔肯用嘛
我都鍾意Flag多d啦! GN-X成隻小強咁樣..
作者: adrianyahk    時間: 26-2-2008 22:19

引用:
原帖由 101653 於 26-2-2008 07:27 發表

係咩??
真想推倒...
作者: ZaMaR    時間: 26-2-2008 22:30

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-2-2008 22:18 發表

處女座: 就角色而言,我用FLAG也不會領便當的,GNX咁樣衰,會減低我既人氣!
作者: 仔仔    時間: 26-2-2008 22:51

引用:
原帖由 101653 於 26-2-2008 07:27 AM 發表

係咩??
呢隻係?........

點都好...永遠愛王留美...
作者: zeta    時間: 26-2-2008 22:53

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-2-2008 22:18 發表

如果FLAG隻手細番2圈就PERFECT
作者: Kuznetsov    時間: 26-2-2008 22:56

引用:
原帖由 zeta 於 26-2-2008 22:06 發表

グラハム唔肯用嘛
得佢一個唔用不等全team唔用
作者: Paul    時間: 27-2-2008 05:21

引用:
原帖由 仔仔 於 26-2-2008 22:51 發表

呢隻係?........

點都好...永遠愛王留美...
講愛!?!?

呢D先叫做真愛.....

作者: 101653    時間: 27-2-2008 17:40

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-2-2008 22:19 發表

真想推倒...
我已經比miss.皇推倒了..

圖片附件: rn19307wl5.JPG (27-2-2008 17:40, 56.18 KB) / 該附件被下載次數 65

作者: ZaMaR    時間: 27-2-2008 17:59

引用:
原帖由 101653 於 27-2-2008 17:40 發表

我已經比miss.皇推倒了..
大張d + 冇水印版
作者: adrianyahk    時間: 27-2-2008 18:03

引用:
原帖由 ZaMaR 於 27-2-2008 17:59 發表

大張d + 冇水印版
.....

不過鍾意無口operator多d...
作者: 101653    時間: 27-2-2008 22:04

引用:
原帖由 ZaMaR 於 27-2-2008 17:59 發表

大張d + 冇水印版
因為我要用小畫家整細佢先放到上黎^^
作者: WAIKO01    時間: 27-2-2008 23:01

引用:
原帖由 zeta 於 25-2-2008 21:22 發表

不過,從他套劍的表現和對flag的執著,很難說 .   

就角色感覺而言,以類騎士風格的角色來說他比馬沙來得更有型.
作者: WAIKO01    時間: 27-2-2008 23:08

引用:
原帖由 reaper 於 26-2-2008 16:27 發表
大哥機的改進型的飛機型態令我想起F-14 不過變型機構有點像SAVIOR.
作者: 101653    時間: 27-2-2008 23:30

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-2-2008 23:08 發表

大哥機的改進型的飛機型態令我想起F-14 不過變型機構有點像SAVIOR.
更似Z量產機...
作者: WAIKO01    時間: 27-2-2008 23:57

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 17:32 發表

“說實的, 看OO令我有一種看SEED比不上的緊張感”

原來GN兵器有妨礙再生的物質…看來釘宮的支持率要再跌了…

三軍聯合的出現, 顯示了一個弊病 – 聯合國本身並無實權
由國聯(註: 指一次大戰後的League of Nations)到聯合國, 都沒有真正實行本身消除戰爭的目的
反而成為大國“名正言順地”出兵的理由.
現在理由出現了
可見CB日後的行動將越來越困難

值得注意的是絕望先生開始不信任VEDA, 也開始改自稱了

CB在三軍聯合的劣勢下出現了轉機, 神秘的GN ARMS終於有一機完成了
但只有一機, 如何對抗30部搭載GN-DRIVE的量產機?

格拉漢姆再現, 劈頭便跟片桐問THRONE EINS的光束劍調查得如何
但片桐卻告訴他上層要把OVERFLAGS的機體換成GN機
當然, 格拉漢姆作為男人, 遵從於霍華德墓前的誓言, 要用FLAGS把GUNDAM打倒…

鏡頭回到人革連, 他們率先完成了10台搭載GN DRIVE的機體, GN-X…
配上白熊大叔和超兵少尉, 一向於機動性和空戰吃虧的人格連得到了可怕的戰力…

至於20集內一直打敗仗的AEU, 號稱2000次不敗的白痴王牌, 臨大戰前還邀長官去吃飯
很好很強大, 好在沒被發好人卡, 不過可見的是他將來一定一路帶動脫線, 墜落數肯定會創下王牌之冠
AEU的前途多災多難呀…

薩希斯為了打仗, 直接想參軍, 典型奸角…
但他在出們時遇到涓江, 涓江當然把握機會訪問, 但卻不知道, 這是她最後的採訪…
當薩希斯說得越來越多, 把GN DRIVE, 中東內戰的事情說出來時, 就知事情不妙…
大受打擊的沙慈回到家了
“姊…又出去採訪嗎?...”
另一邊箱, 涓江倒臥於血泊之中……

監察者和阿爾馬克卻找到了VEDA本體的所在地, 監察者家族更是一直想篡改CB的計畫!

TRINITY行動再開, 目標廣州 (別打到香港 =   =+)
一如以往, 不留情的亂開火
正當想接合放合體砲時, 一道GN砲閃過
人革聯頂武 - GN-X登場! (配樂一絕)
GN DRIVE賦予的機動性使THRONE一下陷入劣勢
頂武就此第一次打敗GUNDAM…
阿爾馬克竟然和絕望先生一樣有登入VEDA的能力! 看來托勒密有脫離VEDA的必要…

次回, 毀滅之道, 王女與死小孩再會?
寫得好!!  

同感,00和SEED比,SEED真的是比下去了,只有視覺震撼但沒有故事可言,頂多是人物角色比較引人注目,然而機設也只有一如以往的UC年代的MS近期更新版本/混合製成品 ,完全沒有新意可言.頂多是在PLAY STATION裝甲上比較有新意(但裝了核能爐就無限無敵實在.....).

今次的00,以機設角度來看是有跳脫了以往的"大河原式"設計,沒有了背包和背後的竹枝,也沒有了"高達咀".最重要的不是"大雜燴",而且在特出了高達高性能的同時,也沒有再以價格上衡量,而是以技術力的獨有性來道出.(雖然這和F.M.P.相似;另外,高達終於不是試驗型機體了 )而俗稱"雜魚機"終於也不再雜魚了,只要機師有實力,適當的改良再加上戰術是可以平手甚至撃敗高達的 (更重要的是專用機原來是可以成為技術指標,而進行量產的 ).而應用上我也是第一次(在動畫)見到飛機型態的MS外掛武器進行攻擊.(和S 高達故事中的MS應用理念相似.) 劇中的MS是比較像一件兵器而非以往的只是人型機械 (以上相信和機設製作群的來歷有關 ,而且這可能是會跟某幾套知名的科幻動畫相似的原因)

而故事上,則有別以往ABCD軍互戰的局面,而是以一群"有理想"的恐怖份子出發,以他們的"理想"去達到他們的"目的".而中間也穿插著老兵,年青而有實力而想一試身手的軍人,盲目對外界無知的軍人, 以為戰爭是有型是容易的軍人(正確的說是笨蛋),戰爭狂和一般平民去看戰爭.值得一提的是,一般平民是由"事不關己"開始,到"這麼遠的事原來是那麼近的"表現手法,多少也激發了觀眾們的思考.

個人認為,00和同期的獨角獸相比除了機設做型輸了外,是沒有比不上的地方 .

以上是我的題外吐糟,請諒

作者: 101653    時間: 27-2-2008 23:59

引用:
原帖由 WAIKO01 於 27-2-2008 23:57 發表

寫得好!!  

同感,00和SEED比,SEED真的是比下去了,沒有只有視覺震撼但沒有故事可言,頂多是人物角色比較引人注目,然而機設也只有一如以往的UC年代的MS近期更新版本/混合製成品 ,完全沒有新意可言.頂 ...
我想好似seed咁出game係ps2同fd怒打..
flag揪exia
作者: WAIKO01    時間: 28-2-2008 00:00

引用:
原帖由 101653 於 27-2-2008 23:30 發表

更似Z量產機...
啊,真的啊!!   從結構上看.(題外話:這更加肯定了SEED(席鬥)的機設是"大雜燴" )
作者: WAIKO01    時間: 28-2-2008 00:02

引用:
原帖由 101653 於 27-2-2008 23:59 發表

我想好似seed咁出game係ps2同fd怒打..
flag揪exia
等,我相信笨大和遊戲生產商不會放這樣的機會.(在此先不說畫質,故事,遊戲性等等 )
作者: 101653    時間: 28-2-2008 00:06

引用:
原帖由 WAIKO01 於 28-2-2008 00:02 發表

等,我相信笨大和遊戲生產商不會放這樣的機會.(在此先不說畫質,故事,遊戲性等等 )
爆seed果時會唔會好似紫頭咁???
作者: WAIKO01    時間: 28-2-2008 00:11

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2008 00:06 發表

爆seed果時會唔會好似紫頭咁???
紫頭  不過我相信會用爆氣(像Z般),而且可能會最先出現在類似"高達VS高達"一類的街機遊戲中.
作者: Paul    時間: 2-3-2008 03:03

第二十一集,越來越正 ,穆大叔從出江湖,人妖今集真係絕望了啦..........

殺那仔今集好似EVA定真治上身今,先發完春夢,後在機上又狂拉操控桿又大叫我要活下 .......核心爆發 ......
暴走!!!!!!!XDXDXD
作者: 101653    時間: 2-3-2008 03:41

引用:
原帖由 Paul 於 2-3-2008 03:03 發表
第二十一集,越來越正 ,穆大叔從出江湖,人妖今集真係絕望了啦..........

殺那仔今集好似EVA定真治上身今,先發完春夢,後在機上又狂拉操控桿又大叫我要活下 .......核心爆發 ......
個劇情越黎越科幻...
部GN Flag幾時完工???
等緊金毛頭出場阿
作者: zeta    時間: 2-3-2008 10:29

引用:
原帖由 Paul 於 2-3-2008 03:03 發表

唔要呀, 我唔要LOCKON死呀呀呀
跟住紅毛大叔打爛左THRONE EINS, 搶埋ZWEI, 響殺TRI時比EXIA+GN ARMS截糊
但跟住打低埋EXIA
去到後面好似話MEISTER死淨剎那, 連托勒密都....
作者: zeta    時間: 8-3-2008 23:30

睇左22
lockon盲左右眼
約翰同米哈爾比薩希斯殺左, 搶左zwei, 打爆左eins
exia+ gn arms截到佢
但都唔夠打
但係紅綠毛打爆老伯遺體時出事
trans-am起動.......http://www.gcforum.org/viewthrea ... &extra=page%3D1

某人真係on個gun drive上flag

下話, dynames 配gn arms
作者: ZaMaR    時間: 9-3-2008 00:21

Gundam EXIA Ver.Char 爆威能玩埋殘像, F91在哭泣哦!

壞掉了!!沙慈壞掉了!去NICE BOAT吧!!

LOCKOFF右眼有得再生,而且只係三週,個新出場醫師有講
作者: zeta    時間: 9-3-2008 01:31

引用:
原帖由 ZaMaR 於 9-3-2008 00:21 發表
Gundam EXIA Ver.Char 爆威能玩埋殘像, F91在哭泣哦!

LOCKOFF右眼有得再生,而且只係三週,個新出場醫師有講
未必
gn-x用gn drive t
紅gn粒子傷口係再生不能....
希望佢只係中sharpnel
作者: ZaMaR    時間: 9-3-2008 02:13

引用:
原帖由 zeta 於 9-3-2008 01:31 發表

未必
gn-x用gn drive t
紅gn粒子傷口係再生不能....
希望佢只係中sharpnel
我只係跟字幕講咋,你睇下d對白先,天人可能有特別科技,或者又可能係bug....
作者: adrianyahk    時間: 10-3-2008 00:40

那兩兄弟的便當領的很沒感覺呢...
作者: 101653    時間: 11-3-2008 11:22

我覺得盲左仲型...
不過狙擊手盲左隻眼又真係有d...
作者: zeta    時間: 11-3-2008 11:44

引用:
原帖由 101653 於 11-3-2008 11:22 發表
我覺得盲左仲型...
不過狙擊手盲左隻眼又真係有d...
好盲唔盲盲右眼添...
作者: WAIKO01    時間: 12-3-2008 00:23

引用:
原帖由 ZaMaR 於 9-3-2008 00:21 發表

不過,這次多了一個女鐵勾船長624

我相信"姐姐"高達的殘像可以玩得更誇 (有效利用她的長髮)

外加:無口有希姐姐吃醋的原因

圖片附件: 41_5047_0cf8d3ae042d44f.jpg (12-3-2008 00:23, 75.15 KB) / 該附件被下載次數 59

作者: 仔仔    時間: 12-3-2008 03:08

其實睇完果3兄妹咁樣覺得有d可悲....
作者: westdog    時間: 12-3-2008 11:46

引用:
原帖由 WAIKO01 於 12-3-2008 00:23 發表

不過,這次多了一個女鐵勾船長624

我相信"姐姐"高達的殘像可以玩得更誇 (有效利用她的長髮)

外??:
佢地真係天生一對~~~
作者: zeta    時間: 15-3-2008 22:43

ロックオン.......ロックオン.....
番黎呀ロックオン......
做低左傭兵都要有命先得架.........
作者: Paul    時間: 15-3-2008 23:39

我見唔到見唔到.......|) 重努力BT中
作者: Paul    時間: 16-3-2008 01:29

引用:
原帖由 zeta 於 15-3-2008 22:43 發表
ロックオン.......ロックオン.....
番黎呀ロックオン......
做低左傭兵都要有命先得架.........
佢細佬下季一定出場
作者: WAIKO01    時間: 16-3-2008 06:17

來一張"死後圖"(其實是生死未卜 ,遲點可能會以失憶狀態出現,有如W的某情節 )

圖片附件: 20080316_7974f6167bd4959fcf070r5qaB3OMFab.jpg (16-3-2008 06:17, 94.49 KB) / 該附件被下載次數 61

作者: WAIKO01    時間: 16-3-2008 06:19

再來一張,當偽娘成為真女人之時

圖片附件: 001.jpg (16-3-2008 06:19, 58.76 KB) / 該附件被下載次數 60

作者: zeta    時間: 16-3-2008 10:09

引用:
原帖由 WAIKO01 於 16-3-2008 06:19 發表
佢後面果個係 =口=!
作者: adrianyahk    時間: 16-3-2008 14:28

ロックオン !!!

可唔可以變面具男番來呀...
作者: Paul    時間: 16-3-2008 19:10

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-3-2008 14:28 發表
ロックオン !!!

我估九成係細佬代哥從軍, 唔係寫個孖生細佬出來做咩
作者: adrianyahk    時間: 16-3-2008 23:17

引用:
原帖由 Paul 於 16-3-2008 19:10 發表

我估九成係細佬代哥從軍, 唔係寫個孖生細佬出來做咩
佢有兩個細佬...死左個....真係好想知個細佬係點...
作者: westdog    時間: 17-3-2008 10:22

引用:
原帖由 WAIKO01 於 16-3-2008 06:19 發表
我越來越鐘意佢啦~~~
作者: 101653    時間: 17-3-2008 16:53

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-3-2008 14:28 發表
ロックオン !!!

其實我真係想知佢死左未.....
作者: meteor貓    時間: 22-3-2008 23:38

岩岩睇左24…又死多幾個…爆剩一架機…仲要比人屈緊
唔通真係要全滅
作者: zeta    時間: 22-3-2008 23:59

水島放便當自重:x
作者: Paul    時間: 23-3-2008 02:02

引用:
原帖由 meteor貓 於 22-3-2008 23:38 發表
岩岩睇左24…又死多幾個…爆剩一架機…仲要比人屈緊
唔通真係要全滅
大老板要出新機玩具,四子主機全滅必然。

AEU 王牌係咪死左?
作者: WAIKO01    時間: 23-3-2008 02:32

引用:
原帖由 Paul 於 23-3-2008 02:02 發表

大老板要出新機玩具,四子主機全滅必然。

AEU 王牌係咪死左?
他以最經典的"駕駛倉發光"和以"有史以來最傻的表情"離開了我們
作者: WAIKO01    時間: 23-3-2008 02:37

看完24,已確定的是紅鬍大叔和lockon一起MIA.而偽娘也因為戰力分薄而把LOCKON的"死"怪到剎那小孩身上(和我們之前所討論的差不多.)超兵妹妹非要致雙重人格於死地不可.

重炮變身姐姐高達後再戰 ,而且姐姐高達的長髮比想像中更好看卍解時更型  但少了全裝甲被圍時吃了不少虧,最後變成只剩下一隻手和偽娘一起MIA  (又MIA ) 那個大校男孩以最經典的"駕駛倉發光"和以"有史以來最傻的表情"離開了我們 :

從通訊關係來看無間監視者已經無痕的融入了國聯(也就是說GN-X的GN DRIVE是由他提供的),而他找來的MA是VEDA的贈品嗎  不然是從哪裡找來的  而且主炮是艦載級地圖炮再現  

原來高達的搭載艦也是會沉的:096: 而且是真擊艦橋  (以往只有敵艦和卒艦才會發生),可惜的是打死了一對"愛得太遲"的情侶 原來男的是個CYBORG

無口姐姐相信經此一役後會變得更加無口了  (眼見死了/失蹤了這麼多人 )

作者: ZaMaR    時間: 23-3-2008 09:18

話說果30粒野有之前已經知道係佢比的....(你而家先知?)
MA係佢地自己的,有成6粒偽太陽爐,佢個唔係GN FIELD係AT FIELD(AT力場/絕對領域)........

部Z同人妖高達都未爆,仲打緊,未MIA,可能下集直接KIA
都講左絕望唔係偽娘!跟本就冇講過佢係男...
作者: adrianyahk    時間: 23-3-2008 11:31

巨乳橙頭姐姐死左~~
作者: zeta    時間: 23-3-2008 13:52

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-3-2008 11:31 發表
巨乳橙頭姐姐死左~~
紅頭巨乳姐姐未死嘛

我直覺認為gn arms炮手會死...
阿雷路亞會戰鬥不能
但處女座去左邊呀:x
作者: 廢柴    時間: 23-3-2008 13:53

重等我好期待個" A C E " 會同大校有進一步發展TIM
作者: adrianyahk    時間: 23-3-2008 13:58

引用:
原帖由 zeta 於 23-3-2008 13:52 發表

紅頭巨乳姐姐未死嘛

我直覺認為gn arms炮手會死...
阿雷路亞會戰鬥不能
但處女座去左邊呀:x
炮手...下集吧?
處女座....下季Flag王再臨?
作者: ZaMaR    時間: 23-3-2008 16:12

那那! 以下內容係捏他! 要睇請自行反白睇!

唔知真捏定流言,個砲手其實係間諜,會出賣天人...
作者: adrianyahk    時間: 23-3-2008 17:14

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-3-2008 16:12 發表
那那! 以下內容係捏他! 要睇請自行反白睇!

唔知真捏定流言,個砲手其實係間諜,會出賣天人...
說實在....一直以來的neta中了九成...
作者: zeta    時間: 30-3-2008 00:20

我頂...我頂...我頂...
你咁算點!
aeu ace冇死
傭兵冇死
大叔冇死
偽娘冇死
格拉漢姆戴埋個死面具!
點解係得lockon要死!!!
作者: Kuznetsov    時間: 30-3-2008 01:12

引用:
原帖由 zeta 於 30-3-2008 00:20 發表
我頂...我頂...我頂...
你咁算點!
aeu ace冇死
傭兵冇死
大叔冇死
偽娘冇死
格拉漢姆戴埋個死面具!
點解係得lockon要死!!!
又玩面具~~....好舊la PK
好悶~~
作者: Kuznetsov    時間: 30-3-2008 01:14

O Gundam個頭 look like RX-178
作者: ZaMaR    時間: 30-3-2008 02:08

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 30-3-2008 01:14 發表
O Gundam個頭 look like RX-178
同一個人負責既機設....
作者: ZaMaR    時間: 30-3-2008 02:29

今集睇到好囧....

GN Flag:
改裝時間:3集
出場時間:2分16秒(就爆左)
特色:偽GN專供電比GN軍刀
感覺:7左

偽百式:
00既MA內全都有MS??
原倉門可以變對翼,再可以變超重砲....囧rz
想扮百式但係扮到好似吉姆...

00 Gundam:
冇GN Drive岩裝?
係唔係要裝兩個架?XD

今集好趕,打完MA打偽百式,再打GN FLAG
2重人格既兩個人格可以合體!??囧
仲似乎因爆眼而消失左一個人格
如果一開波部Z咁屈就唔洗咁啦!

夏娜變左王小姐跟班???囧

絕望推倒路易絲之後變左真女人!(誤?

地球聯邦軍成立!?

處女座變面具男!!??

炭酸君未死!!!???

絕望した !!! 我對GUNDAM 00絕望した !!!
作者: 101653    時間: 30-3-2008 03:04

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2008 02:29 發表
今集睇到好囧....

GN Flag:

偽百式:
想扮百式但係扮到好 ...
部RX-178唔係00高達,00高達係exia改,冇開比王留美睇果部

作者: WAIKO01    時間: 30-3-2008 03:17

引用:
原帖由 101653 於 30-3-2008 03:04 發表

部RX-178唔係00高達,00高達係exia改
但從那暗影可以知道又是一台類rx-78的東西 ,如果又變回以前(uc ,seed)那樣的話第2季,免了 .
作者: WAIKO01    時間: 30-3-2008 03:20

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2008 02:08 發表

同一個人負責既機設....
是大河原除了哈佬外唯一的"介入".(我覺得已經有多了.)

不過現在看來第2季"介入"只會有增無減
作者: 101653    時間: 30-3-2008 03:25

引用:
原帖由 WAIKO01 於 30-3-2008 03:17 發表

但從那暗影可以知道又是一台類rx-78的東西 ,如果又變回以前(uc ,seed)那樣的話第2季,免了 .
完全唔似....你睇真d...似exia個頭加2支天線係頂
作者: WAIKO01    時間: 30-3-2008 03:34

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2008 02:29 發表
今集睇到好囧....

GN Flag:

偽百式:
想扮百式但係扮到好似吉姆...

00 Gundam:
冇GN Drive岩裝?
係唔係要裝兩個架?XD

今集好趕,打完MA打偽百式,再打GN FLAG
2重人格既兩個人格可以合體!??囧
仲似乎因爆眼而消失左一個人格
如果一開波部Z咁屈就唔洗咁啦!
推倒
夏娜變左王小姐跟班???囧

絕望推倒路易絲之後變左真女人!(誤?

地球聯邦軍成立!?

處女座變面具男!!??

炭酸君未死!!!???
gn flag比之前的惡攪好看多了

金色吉姆的"縮退跑"..... ,如果一個爐已經可以這麼厲害那要7個爐幹什麼?

夏娜變左王小姐跟班....但為什麼在開新機時在看監視攝影機?無間的新開始?

推倒624的看來是絕望的真身.....

地球聯邦軍可能會在宇宙撞上ZEON

處女座告白成功  因為面爛的不像樣所以載面具?(就像北斗的積奇? )

炭酸君未死之餘,還"產下"五子 ,而且在用貝達改進行"計劃"
作者: WAIKO01    時間: 30-3-2008 03:36

引用:
原帖由 101653 於 30-3-2008 03:25 發表

完全唔似....你睇真d...似exia個頭加2支天線係頂
又是啊,不過看真點,更像GN 突擊......  (突擊的天線和高達咀 )
作者: ZaMaR    時間: 30-3-2008 04:51

似,但唔係...

作者: ZaMaR    時間: 30-3-2008 04:53

重複左.......
作者: 101653    時間: 30-3-2008 05:02

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2008 04:51 發表

似,但唔係...
又係正義女神系列...樣衰...

作者: 101653    時間: 30-3-2008 07:20

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 30-3-2008 01:12 發表

又玩面具~~....好舊la PK
好悶~~
呢個面具有D新意
帶左似GP02
唔係馬沙果D舊款
作者: reaper    時間: 30-3-2008 09:31

引用:
原帖由 101653 於 30-3-2008 05:02 發表

又係正義女神系列...樣衰...
plutone is from gundam 00F;b84
作者: WAIKO01    時間: 30-3-2008 11:05

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2008 04:51 發表

似,但唔係...
右上角的是動畫的畫面?如果是真的話這東西還真"傳統" (看00就是想看反傳統 ).....gn突擊 .....
作者: 101653    時間: 30-3-2008 17:58

引用:
原帖由 reaper 於 30-3-2008 09:31 發表

plutone is from gundam 00F;b84
係00P先岩

00F的係正義女神F型果個系列,配色型仔好好好多
作者: reaper    時間: 31-3-2008 10:33

00F

00P
作者: westdog    時間: 31-3-2008 11:31

我覺得gundam00似 F90II 多D~
http://www.mahq.net/mecha/gundam/f90/f90ii.htm
作者: ZaMaR    時間: 31-3-2008 13:04

引用:
原帖由 westdog 於 31-3-2008 11:31 發表
我覺得gundam00似 F90II 多D~
http://www.mahq.net/mecha/gundam/f90/f90ii.htm
唔係化!?點睇都唔似喎....
作者: 101653    時間: 31-3-2008 16:06

引用:
原帖由 reaper 於 31-3-2008 10:33 發表

00Phttp://i170.photobucket.com/albums/u266/tor2007/GUNDAM%2000/00P/ep1/astrea.jpg
假圖??
00f機設係紅色的...
作者: reaper    時間: 31-3-2008 16:09

引用:
原帖由 101653 於 31-3-2008 16:06 發表

假圖??
00f機設係紅色的...
you mean this one?

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0