標題: [VFC] PRIME upper VFC兼容問題 [打印本頁]

作者: yywrxg    時間: 14-5-2020 14:22     標題: PRIME upper VFC兼容問題

作者: 2slow    時間: 15-5-2020 09:45

樓主係入了for WA 系統 的Prime upper?
WA及VFC的切氣係兩樣野黎喎,
下身用VFC系統的話, 估計最大問題係bolt catch果set件...
改用GHK的系統比較容易吧
作者: jn_jona    時間: 15-5-2020 09:52

如果套野係for wa 我諗應該唔得了
Wa身做短左
而we Vfc 井 係做返岩數
Ghk應該都係真數長度
作者: 2slow    時間: 15-5-2020 10:00

我試過Prime 的 WA M4 upper及VFC 416 lower,
長度差不多, 係take down pin位差少少

兩條bolt的長度都一樣
作者: 0050100    時間: 15-5-2020 10:24

以數論數,prime upper配vfc lower,火控及bolt是爽打可以.但亦可能須點點修正.

圖片附件: 86786345-DA6E-4263-BA0D-1D80A1E78079.jpeg (15-5-2020 10:24, 173.74 KB) / 該附件被下載次數 146

作者: 2slow    時間: 15-5-2020 10:41

引用:
原帖由 0050100 於 15-5-2020 10:24 發表
以數論數,prime upper配vfc lower,火控及bolt是爽打可以.但亦可能須點點修正.
有咩地方要執 or 修正的??

及請問師兄的vfc lower係M4 或416 ?
作者: 0050100    時間: 15-5-2020 11:15

引用:
原帖由 2slow 於 15-5-2020 10:41 發表

有咩地方要執 or 修正的??

及請問師兄的vfc lower係M4 或416 ?
圖明顯的是416d lower吧!
我只是簡易的互換玩玩而已,並没作即時修改,亦輕帶頭盔説作可能須修修吧!
作者: 2slow    時間: 15-5-2020 11:26

引用:
原帖由 0050100 於 15-5-2020 11:15 發表

圖明顯的是416d lower吧!
我只是簡易的互換玩玩而已,並没作即時修改,亦輕帶頭盔説作可能須修修吧!
今晚再試試, 昨晚我試過Prime upper 及 416 lower, take down pin係差少少的, 無夾硬再試
作者: yywrxg    時間: 15-5-2020 13:48     標題: 回覆 3# 的帖子

作者: yywrxg    時間: 15-5-2020 13:48     標題: 回覆 8# 的帖子

作者: yywrxg    時間: 15-5-2020 13:50     標題: 回覆 5# 的帖子

作者: yywrxg    時間: 15-5-2020 13:51     標題: 回覆 2# 的帖子

作者: 2slow    時間: 18-5-2020 11:33

引用:
原帖由 yywrxg 於 15-5-2020 13:51 發表
包含bolt也打算用VFC
係咁而試了,
下身用HK416A5, 上身用Prime 馬仔身
GP bolt組
VFC vmag/VFC M4/416 v2 mag

上下身十分緊致, 可能小弟的416A5比較新, takedown pin好緊

單發還可, 連發cycle欠皆
可能用VFC bolt會好d

試完就算, 暫無打算執到佢打得....

報告完畢

圖片附件: WhatsApp Image 2020-05-17 at 11.11.48 AM.jpeg (18-5-2020 11:33, 251.69 KB) / 該附件被下載次數 158

作者: yywrxg    時間: 18-5-2020 19:57     標題: 回覆 13# 的帖子

作者: luke-luke    時間: 19-5-2020 17:04     標題: 回覆 13# 的帖子

嘩如果試下WA 上身夾VFC 下身連VFC 內件就真係正呀
我真係想知結果
謝謝師兄

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0