標題: 悍武eotech [打印本頁]

作者: gabau    時間: 2-7-2020 22:12     標題: 悍武eotech

請問各位ching,槍街有無悍武eotech賣
作者: RCOOH    時間: 2-7-2020 22:24

引用:
原帖由 gabau 於 2-7-2020 22:12 發表
請問各位ching,槍街有無悍武eotech賣
有,但我果個....擺都擺到壞...
作者: gabau    時間: 2-7-2020 22:42     標題: 回覆 2# 的帖子

請問係邊間舖頭呢
作者: 168pan    時間: 2-7-2020 22:49

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-7-2020 22:24 發表

擺咗幾耐?咁易壞。
作者: RCOOH    時間: 3-7-2020 11:37

引用:
原帖由 gabau 於 2-7-2020 22:42 發表
請問係邊間舖頭呢
日月金倉

而家支鏡較唔到光暗。不如去病病買支平野真品好過。
作者: kornhill401    時間: 3-7-2020 12:00

引用:
原帖由 RCOOH 於 2-7-2020 22:24 發表

請問是否無把電池取出呢?
我之前D電筒就係咁,放耐左,隻'知P '電池漏水.
攪壞我D電門鐘,收音機,電筒....等等.
作者: RCOOH    時間: 3-7-2020 12:05

引用:
原帖由 kornhill401 於 3-7-2020 12:00 發表

請問是否無把電池取出呢?
我之前D電筒就係咁,放耐左,隻'知P '電池漏水.
攪壞我D電門鐘,收音機,電筒....等等.
CR123A……我地瀨尿佢都唔會漏水。
作者: gabau    時間: 3-7-2020 12:52

咁請問有無抵玩ge老翻eotech,我無錢買真品
作者: RCOOH    時間: 3-7-2020 13:37

引用:
原帖由 gabau 於 3-7-2020 12:52 發表
點解咁執著要EOT呢,老翻EOT都只係一個紅點鏡,而且好重殘影,不如去病病買個初代西嘜扮Aimpoint 800有找。
作者: TheOrigina1    時間: 3-7-2020 14:34

引用:
原帖由 gabau 於 3-7-2020 12:52 發表
儲下錢啦
copy 鏡 buy once cry once
作者: RCOOH    時間: 3-7-2020 14:53

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 3-7-2020 14:34 發表

儲下錢啦
copy 鏡 buy once cry once
真EOTECH 0.8J就裂,HIT ONCE AND IT'S DONE

買d平既真品都得,唔好買埋d乜鬼勇武……丫,悍武水彈配件啦。

作者: NCP013    時間: 3-7-2020 14:56

所以悍武有protect 膠片送。。
作者: hendry9881    時間: 3-7-2020 15:23

Copy鏡真心不能買
作者: ranger101    時間: 3-7-2020 15:55

槍街買悍武,d鋪會幫你 double price
作者: RCOOH    時間: 3-7-2020 17:01

引用:
原帖由 ranger101 於 3-7-2020 15:55 發表
槍街買悍武,d鋪會幫你 double price
係,番上淘寶一睇,真係要唱番首:

悍武∼個價∼嚇到龜裂∼∼
作者: ~~方~~    時間: 3-7-2020 23:47

捍武唔建議買....

之前第一水買左支, 發現有幾個問題

1. 個膠殼自裂, 問過間廠, 佢話果一批d 膠料有問題 (第二水我唔知啦, 但佢咁陰d 買家真係良心企業)

2. 歸零, 做唔到co-witness, 打airsoft, bb 彈冇一支槍唔會高過前準...

3. 鏡面反光, 佢話自己做得幾好幾好, 到頭來一樣見到個sight 既有重影

eotech 真係絕對唔建議買玩具, 特別係e d 金玉其外既野, 完全貼錢買難受
作者: TheOrigina1    時間: 3-7-2020 23:50

引用:
原帖由 RCOOH 於 3-7-2020 14:53 發表

真EOTECH 0.8J就裂,HIT ONCE AND IT'S DONE

買d平既真品都得,唔好買埋d乜鬼勇武……丫,悍武水彈配件啦。
你唔落protector 打game既咩
仲神奇過方艙醫院
作者: jn_jona    時間: 4-7-2020 00:35

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-7-2020 23:47 發表
捍武唔建議買....

之前第一水買左支, 發現有幾個問題

1. 個膠殼自裂, 問過間廠, 佢話果一批d 膠料有問題 (第二水我唔知啦, 但佢咁陰d 買家真係良心企業)

2. 歸零, 做唔到co-witness, 打airsoft, bb 彈冇一支 ...
什麼悍武、EG 細心睇未又係同一間vendor同一套模
作者: RCOOH    時間: 4-7-2020 09:06

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 3-7-2020 23:50 發表

你唔落protector 打game既咩
仲神奇過方艙醫院
悍武唔用protector都嚴重反光,室內環境睇到自己個樣添,落埋唔使瞄。

真品成6千銀,而且我又唔鐘意咁大座收銀機係支鎗上面既。買個holosun裸跑算啦。

作者: ~~方~~    時間: 4-7-2020 13:27

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 00:35 發表

什麼悍武、EG 細心睇未又係同一間vendor同一套模
eg 同 holywarrior我都買過, 雖然2 個好似, 但都有出入

鋁外殼, 2 間廠個設計完全唔同, eg 係就咁收螺絲就算; holy 就有個凹槽卡住, 再收螺絲
膠殼, holy 比較彷真, 同脆
歸零, eg 同其他copy 一樣, 都係好smooth; holy 就每一格都卡一聲
發光組件, eg 果個柔和d ; holy 就係搵電筒射落隻眼既感覺, 同埋有限時關機功能

仲有好多細節野係有出入, 所以唔可以話2 間同一套模

值得一提既係, eg 既qc 都好有趣, 買過2 隻, 一隻做到co witness, 一隻做唔到
作者: geoprotex    時間: 4-7-2020 14:14

引用:
原帖由 RCOOH 於 4-7-2020 09:06 發表

悍武唔用protector都嚴重反光,室內環境睇到自己個樣添,落埋唔使瞄。

真品成6千銀,而且我又唔鐘意咁大座收銀機係支鎗上面既。買個holosun裸跑算啦。
真假鏡都好,落得場都要好好保護自己,用過幾款真EOTech裝前後DIY護片,唔覺有反光問題,俾幅圖師兄參透o下

圖片附件: EOTech.jpg (4-7-2020 14:14, 181 KB) / 該附件被下載次數 166

作者: jn_jona    時間: 4-7-2020 14:59

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-7-2020 13:27 發表

eg 同 holywarrior我都買過, 雖然2 個好似, 但都有出入

鋁外殼, 2 間廠個設計完全唔同, eg 係就咁收螺絲就算; holy 就有個凹槽卡住, 再收螺絲
膠殼, holy 比較彷真, 同脆
歸零, eg 同其他copy 一樣, 都係好 ...
可能exps唔係了

Elcan gen3 我見幾間野都講到自己好堅咁
但個鏡身都一個位有個窿仔 一齊錯位
應該模都係同一套
作者: Kwind    時間: 4-7-2020 16:39

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 14:59 發表

可能exps唔係了

應該模都係同一套
搭單一問...Elcan 1.5-6而家有幾多間牌子廠出?

質素又有冇咩分別呢?...想入支比SCAR-H用...THX

作者: TheOrigina1    時間: 4-7-2020 19:35

引用:
原帖由 Kwind 於 4-7-2020 16:39 發表

搭單一問...Elcan 1-6而家有幾多間牌子廠出?

質素又有冇咩分別呢?...想入支比SCAR-H用...THX
好似得eg 1.5-6
作者: ~~方~~    時間: 4-7-2020 20:41

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-7-2020 14:59 發表

可能exps唔係了

應該模都係同一套
eg 支elcan 第一水仲夠膽賣千7....

佢個coating 簡直世界級, 甩得仲快快過vfc d 手槍coating
作者: hendry9881    時間: 4-7-2020 21:01

Nightforce有冇仿
作者: jn_jona    時間: 5-7-2020 01:22

引用:
原帖由 Kwind 於 4-7-2020 16:39 發表

搭單一問...Elcan 1-6而家有幾多間牌子廠出?

Eg同另一間野 波_子有
巷仔都有
但應該同一間廠
波_果枝錯marking

問題係較左右粒野 同真既左右倒轉左
真野1-4 同1.5-6係倒轉左
玩具抄錯1-4
作者: jn_jona    時間: 5-7-2020 01:23

引用:
原帖由 hendry9881 於 4-7-2020 21:01 發表
Nightforce有冇仿
2.5-10?
日本仔novel arms tac1 1-4抄nf 2.5-10個樣
我都想放
作者: jn_jona    時間: 5-7-2020 01:24

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-7-2020 20:41 發表

eg 支elcan 第一水仲夠膽賣千7....

佢個coating 簡直世界級, 甩得仲快快過vfc d 手槍coating
我買左mwc果枝 cerakote 1-4
但佢都係拎eg黎再cerakote 見到cerakote 下面有之前laser marking既印
作者: Kwind    時間: 5-7-2020 08:31

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2020 01:22 發表

Eg同另一間野 波_子有
巷仔都有
但應該同一間廠
波_果枝錯marking

問題係較左右粒野 同真既左右倒轉左
真野1-4 同1.5-6係倒轉左
玩具抄錯1-4
你提一提留意到了...咁樣好矛盾喎...唔知買唔買好
作者: jn_jona    時間: 5-7-2020 13:50

引用:
原帖由 Kwind 於 5-7-2020 08:31 發表

你提一提留意到了...咁樣好矛盾喎...唔知買唔買好
所以我一直都冇入手
等佢地改 但even mwc show出黎果隻都冇改
作者: pmcoperator    時間: 6-7-2020 09:20

順帶一問
G33放大鏡 HW好定EG好﹖
作者: gabau    時間: 6-7-2020 16:57     標題: 回覆 32# 的帖子

我都想知,我想買來配我支aimpoint t2
作者: dogjumpjump    時間: 8-7-2020 00:20

爬完文, 呢個牌子真係貼錢買難受咁.
作者: Kwind    時間: 8-7-2020 13:08

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2020 13:50 發表

所以我一直都冇入手
等佢地改 但even mwc show出黎果隻都冇改
唉...1-4又冇7.62版...1.5-6又有錯...冇理由咁貴買支錯版返屋企...唯有再等下
作者: jn_jona    時間: 9-7-2020 00:57

引用:
原帖由 Kwind 於 8-7-2020 13:08 發表

唉...1-4又冇7.62版...1.5-6又有錯...冇理由咁貴買支錯版返屋企...唯有再等下
忍忍手
其實我諗過係d page到講 但人地都賣緊街 好似唔係幾好咁
但一路都冇改
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 17:00

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-7-2020 00:57 發表

忍忍手
其實我諗過係d page到講 但人地都賣緊街 好似唔係幾好咁
但一路都冇改
嬲嬲地....幾舊水買支老翻NE頂住當先

圖片附件: awgbwsy5.jpg (9-7-2020 17:00, 217.15 KB) / 該附件被下載次數 167

圖片附件: f869427b3.jpg (9-7-2020 17:00, 124.67 KB) / 該附件被下載次數 159

圖片附件: dnlxso.jpg (9-7-2020 17:00, 68.92 KB) / 該附件被下載次數 172

作者: gabau    時間: 9-7-2020 17:23     標題: 回覆 37# 的帖子

最尾果張圖好似係vortex
作者: Kwind    時間: 9-7-2020 17:43

引用:
原帖由 gabau 於 9-7-2020 17:23 發表
最尾果張圖好似係vortex
YES...貼開圖順便貼埋...不過支vortex應該留比URGI
作者: gabau    時間: 9-7-2020 17:47     標題: 回覆 39# 的帖子

同意
作者: hendry9881    時間: 9-7-2020 17:53

引用:
原帖由 Kwind 於 9-7-2020 17:43 發表

YES...貼開圖順便貼埋...不過支vortex應該留比URGI
URGI用NF
作者: jn_jona    時間: 9-7-2020 20:01

引用:
原帖由 Kwind 於 9-7-2020 17:00 發表

嬲嬲地....幾舊水買支老翻NE頂住當先

用緊日本仔novel arms
但都係覺得elcan 1.5-6最襯mk17

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0