標題: [VFC] DNA GBB [打印本頁]

作者: corporal9946    時間: 3-5-2021 17:46     標題: DNA GBB

想問有冇師兄知道邊度有DNA現貨可以睇 thanks!
作者: kornhill401    時間: 4-5-2021 12:09

請問樓主.是否收到消息,有新貨返嗎?
我都想去睇睇.
作者: goodsmile    時間: 4-5-2021 12:57

唔好話現貨,行慢兩步落街分分鐘都買唔到
除非捱貴貨
再加上紅朗聯手幾間大舖炒貴xm16E1吊高嚟賣
有display真係好快啲睇,唔係轉頭真係俾人買埋
Mk18mod香港直頭唔入貨

作者: rik-rok    時間: 4-5-2021 14:01

上兩個星期,先係bangxang,
一入門口左面display櫃頂,
見到DNx navy 18-1,好似要成1xxxx
引用:
原帖由 goodsmile 於 4-5-2021 12:57 發表
唔好話現貨,行慢兩步落街分分鐘都買唔到
除非捱貴貨
再加上紅朗聯手幾間大舖炒貴xm16E1吊高嚟賣
有display真係好快啲睇,唔係轉頭真係俾人買埋
Mk18mod, NAVY 18-1 香港直頭唔入貨

作者: goodsmile    時間: 4-5-2021 14:12

引用:
原帖由 rik-rok 於 4-5-2021 14:01 發表
上兩個星期,先係bangxang,
一入門口左面display櫃頂,
見到DNx navy 18-1,好似要成1xxxx

間廠出咗好似20定25支
唔夠幾日賣晒.佢得兩支,
就係唯獨呢支冇買
買咗mod0

作者: rik-rok    時間: 4-5-2021 16:08

有D唔明
唔係鍛身/沖壓字,
除下身laser------ NAVY 18-1,上身laser 1000***
同之前無字迷版mk18有咩分別??貴甘多
作者: corporal9946    時間: 4-5-2021 16:56     標題: 回覆 2# 的帖子

冇啦,純粹想入返坑買支懷舊野
作者: corporal9946    時間: 4-5-2021 16:57     標題: 回覆 4# 的帖子

XM177E2 9xxx too
作者: goodsmile    時間: 4-5-2021 19:49

引用:
原帖由 rik-rok 於 4-5-2021 16:08 發表
有D唔明
唔係鍛身/沖壓字,
除下身laser------ NAVY 18-1,上身laser 1000***
同之前無字迷版mk18有咩分別??貴甘多
● 下槍身左側原始M4A1 CARBINE鋼印處,雷射雕刻了刪除線。
● 下槍身左側刻印底部增加"NAVY 18-1"雷射刻印。

● 採用10.3"鋼製外管、鋼製FH556RC樣式防火帽。
● 鋁合金CNC銑削DD MK18 RIS II樣式護木,有刻印。
● 上下槍身皆為整塊6061 T6鋁合金材質CNC銑削加工成型,硬化陽極表面處理。
● 鋁合金CNC銑削M4A1樣式平頂上機匣,安裝鋼製防塵蓋及助進器。
● 鋁合金CNC銑削M4A1樣式下槍身,具獨立流水號。
● 如實呈現上槍身左側獨立"1000****"流水號刻印、下槍身左側刪除線及"NAVY 18-1"刻印。
作者: jn_jona    時間: 5-5-2021 10:17

引用:
原帖由 goodsmile 於 4-5-2021 19:49 發表

● 下槍身左側原始M4A1 CARBINE鋼印處,雷射雕刻了刪除線。
● 下槍身左側刻印底部增加"NAVY 18-1"雷射刻印。

● 採用10.3"鋼製外管、鋼製FH556RC樣式防火帽。
● 鋁合金CNC銑削DD MK18 RIS II樣式護木, ...
我會咁諗 如果仲買到鍛版vfc m4
買多枝mk18mod1黎砌 再搞返d marking可能仲抵

Dna個身應該係成件插鋁cnc出黎 見人地post過有位刀痕比較勁
鍛身就靚仔少少
作者: kornhill401    時間: 5-5-2021 12:03

引用:
原帖由 corporal9946 於 4-5-2021 16:56 發表
冇啦,純粹想入返坑買支懷舊野
昨晚在'砰砰 '網,見仲有XM177款,9千有找.
作者: goodsmile    時間: 5-5-2021 12:17

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-5-2021 12:03 發表

昨晚在'砰砰 '網,見仲有XM177款,9千有找.
得把E2 $9600
作者: goodsmile    時間: 5-5-2021 12:31

查實一萬蚊買支靚仔又話珍品級數傢俬嘅xm16e1
我都會買佢賬
但係萬一蚊買一支18mod1就真係諗諗先
畢竟我以前鍛m4先5000幾,再買多支普通版18mod1
加埋加埋都係$8000,已經夠料砌一支鍛mod1
轉頭vfc2021出鍛mod1咁咪交咗智商稅?
—————————————————————
題外話:攞返支鍛m4同其他DNA個身對比過
發現個槍身質感真係好似,懷疑都唔知係咪Dna 係vfc二級代工廠
不停咁樣出所謂嘅限定款屈錢
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 12:42

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 12:31 發表
我都會買佢賬
轉頭vfc2021出鍛 ...
Dna16e1唔似係真傢俬,啲mod0 mod1重想像似V記電槍過件添.
之前毒蛇賣過枝16就真傢俬.

作者: goodsmile    時間: 5-5-2021 13:15

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 12:42 發表

Dna16e1唔似係真傢俬,啲mod0 mod1重想像似V記電槍過件添.
之前毒蛇賣過枝16就真傢俬.
之前睇佢個介紹話係(珍品級數)炸
全新又係珍品50年前嘅古董去邊度搵
但係美國仲有好多槍廠出返復古m16
台灣代工膠件亦都不足為奇
———————————————————————
放心mod0原裝嗰條骨已經經本人確實驗證為vfc sr16嗰條ris
而且俾我換咗條真嘅上去,條原裝已經順手比我掉埋入垃圾桶
如果唔係成堆珍品mod0件放咗喺度成10幾年,
都唔會買返支槍返嚟切晒啲真嘢上去
題外話:毒蛇敗絮其中就係個sight
當年成支噴灰晒,仲特登搵K arms買咗套珍品sight返嚟
竟然唔啱裝,心都淡埋,成支槍平放返出去
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 14:13

[quote]原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 13:15 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1366736&ptid=191137][img]http://www.wargamehk.com/cgf/images/common/back.gif[/im
quote]
放心mod0原裝嗰條骨已經經本人確實驗證為vfc sr16嗰條ris
而且俾我換咗條真嘅上去,條原裝已經順手比我掉埋入垃圾桶
Lol
冇買xm16e1,好難再評落去,只買過177,不過就係喜蛇多D,兩枝都執過下.

圖片附件: 3DC3D4D5-B72B-4C0D-B1E9-4F05C4F586FC.jpeg (5-5-2021 14:13, 229.23 KB) / 該附件被下載次數 96

作者: corporal9946    時間: 5-5-2021 14:53

其實師兄覺得蛇定DNA好?有人話蛇d finishing 似真野多?
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 15:24

引用:
原帖由 corporal9946 於 5-5-2021 14:53 發表
其實師兄覺得蛇定DNA好?有人話蛇d finishing 似真野多?
各有各好,買曬佢
作者: dickyan28    時間: 5-5-2021 18:20

引用:
原帖由 corporal9946 於 5-5-2021 14:53 發表
Airsoft與實物的finishing距離事實上相當遠,個人原則絕不會投資在額外後期加工上,寧願花多點時間細心觀察各家的同一產品之分別,從中找出最佳的工藝者作為最終購買選擇。
以下附圖是古舊M16A1實拍,當中細節神緒暫時仍未看到有Airsoft品牌可以造出來。

圖片附件: IMG-20201124-WA0000.jpg (5-5-2021 18:20, 281.49 KB) / 該附件被下載次數 73

作者: goodsmile    時間: 5-5-2021 18:31

其實你攞幾多錢出嚟玩嘅都係玩具,
睇餸食飯,
兩千幾蚊一支We亦都可以玩得好開心
真槍粗糙,刻字打歪哂亦都係事實
毒蛇錯咗某啲小細節亦都比較多
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 18:44

引用:
原帖由 dickyan28 於 5-5-2021 18:20 發表

Airsoft與實物的finishing距離事實上相當遠,個人原則絕不會投資在額外後期加工上,寧願花多點時間細心觀察各家的同一產品之分別,從中找出最佳的工藝者作為最終購買選擇。
以下附圖是古舊M16A1實拍,當中細節神 ...
你講呢D...

圖片附件: D46FF402-E3CC-43F8-8CBF-E3682A9221CB.jpeg (5-5-2021 18:44, 122.12 KB) / 該附件被下載次數 89

作者: 0050100    時間: 5-5-2021 18:53

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 18:31 發表
其實你攞幾多錢出嚟玩嘅都係玩具,
睇餸食飯,
兩千幾蚊一支We亦都可以玩得好開心
真槍粗糙,刻字打歪哂亦都係事實
毒蛇錯咗某啲小細節亦都比較多
算啦我都係覺得we最好

圖片附件: F95191A7-3F21-4D56-931A-EFBC94AF3E7B.jpeg (5-5-2021 18:53, 198.6 KB) / 該附件被下載次數 108

作者: goodsmile    時間: 5-5-2021 19:01

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 18:53 發表

算啦我都係覺得we最好
當年我都覺得我老豆把mgc 幾好
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 19:22     標題: 回覆 23# 的帖子

我覺得當時有枝16係日本國際的,好攪野,個膛就打cap但粒bb蛋就响Gas tube位飛出尼,果陣都買過下,哈哈!
作者: 0050100    時間: 5-5-2021 20:09

講講又真係摷到https://www.hyperdouraku.com/vintage/koku_sw-m16/index.html
原來都30幾年了

圖片附件: 79B21019-8DF6-4F61-85B6-9D6BC07040F1.jpeg (5-5-2021 20:09, 21.44 KB) / 該附件被下載次數 93

作者: kornhill401    時間: 6-5-2021 13:24

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 20:09 發表
講講又真係找到https://www.hyperdouraku.com/vintage/koku_sw-m16/index.html
原來都30幾年了
講起呢支,真係經典. 之後都無再見過,同一系統的玩具槍了.
當年因已有'馬記 '同款AEG果支,同埋佢係要玩CAP.
所以無買到.E+有D後悔tim.
作者: dickyan28    時間: 6-5-2021 13:34

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 18:44 發表

你講呢D...
師兄誤會了,我在乎的是各廠家在產品Finishing上的工藝,至於刻印Marking及字體方面,即使不太合格也不會在後期額外再投資去重做,因為重做字體會引至原本的Finishing失去了!
附圖是有幸遇上偶然機會,讓實物和Airsoft連接一起觀察Finishing效果,證實這個Airsoft品牌的Finishing工藝比較接近實物;所以這個Airsoft品牌便是我的購買選擇。

圖片附件: Finishing_1.jpg (6-5-2021 13:34, 175.83 KB) / 該附件被下載次數 84

作者: 0050100    時間: 6-5-2021 20:17     標題: 回覆 26# 的帖子

我不可惜,果陣打過幾匣後總覺是怪怪的,觀賞亦是.
作者: jn_jona    時間: 7-5-2021 00:55

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 12:31 發表
我都會買佢賬
轉頭vfc2021出鍛 ...
我諗過dna即係vfc既第個名
但dna又有搞過長島版sten
我諗應該係間’行’ order vfc做代工

另外鍛身開左鍛模 大批做應該係平過續隻cnc
佢肯開平頂、a1,a2,c7 幾隻 下身又一兩隻
咁就皆大歡喜
作者: goodsmile    時間: 7-5-2021 01:17

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-5-2021 00:55 發表

我諗過dna即係vfc既第個名
但dna又有搞過長島版sten
我諗應該係間’行’ order vfc做代工

另外鍛身開左鍛模 大批做應該係平過續隻cnc
佢肯開平頂、a1,a2,c7 幾隻 下身又一兩隻
咁就皆大歡喜
2019年我同佢內部人員傾過計
出完懷舊系列就會出m4 not a1,16a2,16a4,
取決於vfc幾時完成三連發火控
之後先會出啲罕有嘅現代ar15型號
而家睇嚟應該不知道猴年馬月先有三連發AR
—————————————————————————————
作者: jn_jona    時間: 7-5-2021 07:31

引用:
原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 01:17 發表

之後先會出啲罕有嘅現代ar15型號
而家睇嚟應該不知道猴年馬月先有三連發AR
————— ...
會出m4 carbine?
作者: 0050100    時間: 7-5-2021 08:33

del.........

作者: goodsmile    時間: 7-5-2021 13:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-5-2021 07:31 發表

會出m4 carbine?
Yup,就算到而家間廠都只係有外觀部件生產能力
某些內部零件都係同返女金火高價採購......
作者: jn_jona    時間: 7-5-2021 14:24

引用:
原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 13:11 發表

Yup,就算到而家間廠都只係有外觀部件生產能力
某些內部零件都係同返女金火高價採購......
咁怪唔知咁貴啦
其實佢肯比錢開幾套鍛模更好

期待有三連發系列 v記ar系統都近十年了
都仲未搞三連發
作者: dickyan28    時間: 10-5-2021 22:07

[quote]原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 01:17 發表

之後先會出啲罕有
作者: dickyan28    時間: 10-5-2021 22:08

[quote]原帖由 goodsmile 於 7-5-2021 01:17 發表

之後先會出啲罕有
作者: dickyan28    時間: 10-5-2021 22:09     標題: 回覆 30# 的帖子

這個口頭承諾會否有兌現的一天?

以在下之愚見,客觀條件方面確實非常不樂觀,上列原本由Colt供應的槍型在現實世界已經被FN全面取代,即使不幸在未來再有出兵需要的話,陸軍士兵手持的已經是FN M4A1而不再是三連發的Colt M4 Carbine,USMC方面亦是HK天下…

退一步唯有寄望有相關時期電影的出現並且爆紅,否則中東戰場上出現過的武器中,仍可不倒的只會剩下與海豹部隊有關連,不過可惜不死之神MK18 MOD 0,以至MK12也是Colt M4A1的地盤。
作者: lekch    時間: 11-5-2021 01:04

當時好彩手快快買到支心頭好,但識野既人就知dna,
唔識既人 落場就話你果支係千幾蚊貨仔WE
作者: goodsmile    時間: 11-5-2021 15:46

引用:
原帖由 dickyan28 於 10-5-2021 22:09 發表
這個口頭承諾會否有兌現的一天?

以在下之愚見,客觀條件方面確實非常不樂觀,上列原本由Colt供應的槍型在現實世界已經被FN全面取代,即使不幸在未來再有出兵需要的話,陸軍士兵手持的已經是FN M4A1而不再是三連發 ...
從來承諾都係唔值錢,
商人重利,有需求就會有供求
我哋作為玩家亦都有選擇權利
認為值得可以選擇支持購買,
反之覺得唔值亦都可以唔購買
要一支射膠珠玩具外觀數據精準到射5.56亦都係強人所難
—————————————————————-
呢一間廠因為產能有限(台灣小作坊
所以會比較行精品路線

作者: goodsmile    時間: 11-5-2021 16:32

引用:
原帖由 lekch 於 11-5-2021 01:04 發表

不要分那麼清,完美到99.9還是射膠珠
喊咗出嚟,16e1驚冇貨,手多多入多咗一把

作者: 0050100    時間: 12-5-2021 08:36

引用:
原帖由 lekch 於 11-5-2021 01:04 發表

落場從來都係除了自己感覺良好外,只要唔超火,冇人會理你咩牌子,大把成皮野攞落場都係企左響度.
作者: jn_jona    時間: 12-5-2021 11:07

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-5-2021 16:32 發表

喊咗出嚟,16e1驚冇貨,手多多入多咗一把
嘩好正
少少美中不足 dna唔係壓字
作者: kornhill401    時間: 12-5-2021 13:22

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-5-2021 16:32 發表

喊咗出尼,16e1驚冇貨,手多多入多左一把
WOW!超級收藏家.
作者: goodsmile    時間: 12-5-2021 15:50

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-5-2021 11:07 發表

嘩好正
唔敢肯定,
有人實牙實齒同我講唔係鍛做
仲要誓神劈願
作者: jn_jona    時間: 12-5-2021 22:24

引用:
原帖由 goodsmile 於 12-5-2021 15:50 發表

唔敢肯定,
有人實牙實齒同我講唔係鍛做
仲要誓神劈願
‘唔係鍛做’意思係指個身?
我見個身d弧位有一行行刀痕
似係成份cnc出黎
作者: geoprotex    時間: 13-5-2021 16:33

官方公布DNA上下身係由原塊6061 T6鋁材CNC切割成型
雖然唔係鍛造, 但強度點都高過鑄鋁身
作者: goodsmile    時間: 13-5-2021 17:41

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-5-2021 22:24 發表

‘唔係鍛做’意思係指個身?
我見個身d弧位有一行行刀痕
似係成份cnc出黎
同我講嗰個係停車場口槍店大佬
可能佢以前賣開井勝
覺得嗰種先叫CNC
都唔敢質疑佢,聽完一笑置之
作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 00:03

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-5-2021 11:07 發表

嘩好正

唔太肯定,
但係又有部份壓字嘅痕跡
如果係雕應該唔會雕到深淺不一咁戇居
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 00:43

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 00:03 發表

唔太肯定,
但係又有部份壓字嘅痕跡
如果係雕應該唔會雕到深淺不一咁戇居
Um...但又好似睇唔到d邊位唧起左少少咁
比較公整dd
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 00:49

比d dna舊野毒一毒 都想整返枝723/733
作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 00:59

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 00:43 發表

Um...但又好似睇唔到d邊位唧起左少少咁
比較公整dd
個字碼用到掘晒,
唯有加大油壓機嘅力度,
就會壓到咁,
真槍打到落去有字睇到就算數
作者: gainax    時間: 20-5-2021 01:15

Dma啲字真係做得幾靚,啱出個時 602好似賣7千幾有呢個水準值得買
但而家係炒貴左定原廠加價?
作者: gainax    時間: 20-5-2021 01:24

[quote]原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 00:03 發表

唔太肯定,
但係又有部份壓字

出廠做到呢個水準清晰有質感己經好好,真係真野個種壓字好深凹凹凸凸深淺差異大個d,到時d人實話唔好睇又肯定有人拎幾支簡來簡去
老細最怕呢d情況
作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 01:29

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:15 發表
Dma啲字真係做得幾靚,啱出個時 602好似賣7千幾有呢個水準值得買
冇出過602

長既有以下
T65
Xm16e1
作者: gainax    時間: 20-5-2021 01:32

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 00:49 發表
比d dna舊野毒一毒 都想整返枝723/733
而家dma出成槍 733未?記得有廠出份v記733身 cnc kit唔知係咪係佢做?
成槍有出就安心出痕了
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 01:34

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 00:59 發表

個字碼用到掘晒,
唯有加大油壓機嘅力度,
就會壓到咁,
真槍打到落去有字睇到就算數
明解
因為見vfc套mk27mod2鋼slide d壓字
字邊有唧起左 同睇相d壓字ar身好接近
就拎左黎做標準
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 01:35

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:32 發表

而家dma出成槍 733未?記得有廠出份v記733身 cnc kit唔知係咪係佢做?
成槍有出就安心出痕了
佢出左723 但當然依家唔會買到啦
二手亦唔見有
亦都有套c7 upper + 16a2 auto下身
但有人話唔係vfc廠出 當然亦都買唔到了
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 01:38

講開cnc身刀痕
買左套task force 416身 應該都係vfc廠
出奇地冇咩刀痕 curve位都係
作者: gainax    時間: 20-5-2021 01:45

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 01:29 發表

冇出過602

長既有以下
T65
Xm16e1
係wo記錯左
師兄有咁多支搵支裝下m203都好正
作者: gainax    時間: 20-5-2021 01:52

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 01:35 發表

佢出左723 但當然依家唔會買到啦
二手亦唔見有
亦都有套c7 upper + 16a2 auto下身
但有人話唔係vfc廠出 當然亦都買唔到了
佢支723係味c7upper a2auto 下身? 如果係要改733就易士
之前有套cnc 733身以為係dma佢出,所以一直冇散砌等成槍
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 01:58

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:52 發表

佢支723係味c7upper a2auto 下身? 如果係要改733就易士
之前有套cnc 733身以為係dma佢出,所以一直冇散砌等成槍
唔知係咪呢
依家仲搵到fb個post
但賣場條link已經收左檔
作者: gainax    時間: 20-5-2021 02:14

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 01:38 發表
講開cnc身刀痕
買左套task force 416身 應該都係vfc廠
出奇地冇咩刀痕 curve位都係
我買過好多 cnc身自己後期人手打磨再拎去打沙己經完全冇哂刀痕
所以cnc成品係可以有方法消除d橫線,唔知係特意留返d刀痕想話比人知係100%cnc冇假
定係由得加工痕跡,因為果d痕跡都幾顯眼例如上身圓柱地方,派年代d身就算好精美但都會有幾條好長橫線係正中間,
我最後爭扎左好耐都係頂唔順,膽粗粗幾千蚊個身自己磨完拎去打沙做色即時整完靚仔哂,之後每次玩ar啲cnc身都會咁搞一次上左癮咁
作者: gainax    時間: 20-5-2021 02:20

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 01:58 發表

唔知係咪呢
依家仲搵到fb個post
但賣場條link已經收左檔
等下新野啦,好耐冇掂氣槍d野最近睇返出左咁多新玩具
而家係味v記d普通m4原廠已經係鋼煲?而家d玩具真係越做越好大家happy,係時候草下錢先
作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 08:58

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:45 發表

係wo記錯左
師兄有咁多支搵支裝下m203都好正
已經預留左一套珍m203前護木同朱皮203
但奈何m16a2依舊在等待中

作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 09:27

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 08:58 發表

關於價格問題問題在於
1)原廠加價接近一成
2)最近呢個牌子比香港某大戶睇中左
再同街幾間地舖合謀定價,因每一款限量生產,
零售價再加價兩 ...
之前睇好似8k幾
依家係咪5位數啦?
作者: gainax    時間: 20-5-2021 13:33

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 08:58 發表

關於價格問題問題在於
1)原廠加價接近一成
2)最近呢個牌子比香港某大戶睇中左
再同街幾間地舖合謀定價,因每一款限量生產,
零售價再加價兩 ...
加咁多就唔好喇 ,a1大蛇包珍膠托都唔係貴好多,台灣個面加錢好似仲可以搞支602身
如果a2要上萬不如玩大蛇,始終貴得黎鍛造值回票價,佢個a2上身我等左十年8年先再產有改造型做得係好正,
而家係有真正衝壓字客制我見有師兄拎蛇刻m4a1花效果冇得頂只係貴d,a2burst花我估有機會,因為以前kono佢d cnc身有齊a1a2xm177衝壓字玩我估而家客制都係佢地整?
師兄我都係仲有支a2未砌,其實有左佢個a2上身砌到好多系統 WA, vve, v記,甚至g香港都改到,
只係睇下玩唔玩3連發,3連發而家得返大蛇,睇下dma會唔會出埋,如果包3連發10k內都係唔錯選擇,因為蛇冇3連發已經9千幾
,一切睇幾銀再算
作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 14:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-5-2021 09:27 發表

之前睇好似8k幾
依家係咪5位數啦?
定價就呢個價錢

學油公司合謀定價就
11k半

圖片附件: CDE7DA4E-C883-421B-BEF4-77A38EF24D5A.jpeg (20-5-2021 14:11, 70.69 KB) / 該附件被下載次數 79

作者: goodsmile    時間: 20-5-2021 14:26

Del

作者: Opica    時間: 20-5-2021 14:35

V記M4系統的3連發功能。。。如果DNA不弄的話, 應該不會有了

可惜V記M4少人玩, 個個聽到DNA係V記件就已經耍手拎頭。。。
TW那邊又被我們/豬香港牌信徒追擊。。。

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力當真鐵玩的玩家(torture test)的大力宣傳。還有那堆改裝L 改衰左又話係V記問題。。。令到大部份人都以為V記出品必屬廢品。。。
作者: Opica    時間: 20-5-2021 14:38

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 14:26 發表

我就由當年既井勝m4去到而家既dna
曲線抗爭大莊,聯合一眾細舖玩會員價暗號價
可惜香港人實在太有錢,始終大鋪買有個種尊貴既感覺
其實有得簽卡+會員積分先係重點。。。

作者: Opica    時間: 20-5-2021 14:40

Deleted.食字
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 16:06

引用:
原帖由 goodsmile 於 20-5-2021 14:26 發表

我就由當年嘅井勝m4去到而家嘅dna
曲線抗爭大莊,聯合一眾細舖玩會員價暗號價
可惜香港人實在太有錢,始終大鋪買有嗰種尊貴嘅感覺
台灣買始終隔左層
香港人玩唔到露天 要睇佢間舖受唔受你玩
好彩既就比個地址 paypal過數
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 16:09

引用:
原帖由 Opica 於 20-5-2021 14:35 發表
V記M4系統的3連發功能。。。如果DNA不弄的話, 應該不會有了

可惜V記M4少人玩, 個個聽到DNA係V記件就已經耍手拎頭。。。

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力 ...
我都轉左玩v記
係設計/用料上有d隱憂
已知新416較hop up組野係膠黎 未必穩定
睇睇枝新mk18 佢用枝dummy飲管駁過去
但駁住粒野又好似膠黎 我都1516緊入唔入
作者: gainax    時間: 20-5-2021 18:52

其實而家V記係味已經冇出馬仔 m4?見新出個d全部騎士sr16, 原來仲有支dx版鋼煲雙邊掣 e3 ,同埋記得dma取消V記切氣片直接改斜鎚,咁V記新版有冇照改?打上黎分別如何
作者: jn_jona    時間: 20-5-2021 19:13

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 18:52 發表
其實而家V記係味已經冇出馬仔 m4?見新出個d全部騎士sr16, 原來仲有支dx版鋼煲雙邊掣 e3 ,同埋記得dma取消V記切氣片直接改斜鎚,咁V記新版有冇照改?打上黎分別如何
有迷版mk18mod1
作者: NCP013    時間: 21-5-2021 02:51

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 18:52 發表
其實。。我自己真係感覺不到分別。。
作者: lekch    時間: 26-5-2021 01:25

引用:
原帖由 0050100 於 12-5-2021 08:36 發表

落場從來都係除了自己感覺良好外,只要唔超火,冇人會理你咩牌子,大把成皮野攞落場都係企左響度.
就係試過第一次落場,就有條友話你果支係咪千幾蚊國狗
DNA ? 唔識喎
作者: goodsmile    時間: 26-5-2021 07:50

引用:
原帖由 lekch 於 26-5-2021 01:25 發表

就係試過第一次落場,就有條友話你果支係咪千幾蚊國狗
DNA ? 唔識喎
總會有人愛突顯自己的無知
作者: kornhill401    時間: 26-5-2021 12:58

引用:
原帖由 lekch 於 26-5-2021 01:25 發表

就係試過第一次落場,就有條友話你果支係未千幾蚊國狗
DNA ? 唔識wor
條友..魚翅當粉絲..
作者: 0050100    時間: 26-5-2021 13:43

引用:
原帖由 kornhill401 於 26-5-2021 12:58 發表

條友..魚翅當粉絲..
兩睇啦,一開波就劏我四隻,有咩咁巴閉,咪又係我呢D改槍L自己攪來囉

圖片附件: EECFBC4F-AD9C-47BE-AC6D-829BB5FF2A4A.jpeg (26-5-2021 13:43, 86.44 KB) / 該附件被下載次數 95

作者: kornhill401    時間: 29-5-2021 12:02     標題: 回80#

WOW! 又會攪到咁ge?
請教C兄, 支玩具槍還可以正常操作和發出BB彈嗎?
是否必需更換破損部份呢? 謝謝
作者: 0050100    時間: 29-5-2021 17:56     標題: 回覆 81# 的帖子

還好,在用.只不過銀眼遮!都會收翻幾粒備用.
作者: kornhill401    時間: 30-5-2021 11:50

引用:
原帖由 0050100 於 29-5-2021 17:56 發表
還好,在用.只不過銀眼遮!都會收翻幾粒備用.
咁都好! 否則過萬銀一件玩具,俾果件?蚊一粒野,累到玩唔到要掛牆就...
作者: goodsmile    時間: 30-5-2021 12:33

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-5-2021 11:50 發表

咁都好! 否則過萬銀一件玩具,俾果件?蚊一粒野,累到玩唔到要掛牆就...
不幸在下第一批416a5 都有咁嘅問題
作者: Opica    時間: 31-5-2021 10:37

除左有3連發個D之外(M16A2/A4/M4 commando)。只差一支733就完晒D 心頭好。。。
作者: 里安    時間: 7-6-2021 14:03

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 14:13 發表
[quote]原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 13:15 發表 [/im
quote]
———————————————————— ...
早輪tea吐有條mod 0拆出嚟RIS賣800

我即刻嘩咗出嚟
作者: 里安    時間: 7-6-2021 14:06

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2021 01:15 發表
應該原廠都貴左少少

到香港再貴少少
作者: 里安    時間: 7-6-2021 14:12

引用:
原帖由 Opica 於 20-5-2021 14:35 發表

再加上V記QC及用料問題, 然後再加上那班大大力 ...
在下懶人玩家,識搞但無咩特別唔想搞,VFC同DNA我都有玩,係室內打下靶為主,30m左右

DNA原裝開盒無咩問題,少調hop同火力落到場玩

VFC成日爛呢樣、壞果樣、唔夾自己廠上一代,加上VFC本身都越嚟越貴

之後我放晒所有VFC野,只留DNA幾支舊款槍

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0