標題: [others] 井記全鋼 1911 [打印本頁]

作者: gainax    時間: 18-12-2021 01:43     標題: 井記全鋼 1911

啱睇到,全鋼都只係6800(台仔) 咁平既?好似話係瑕疵品外觀唔係a貨咁好
但唔洗 2k買到全鋼 1911真係幾吸引, 淨係當模型操作都抵
作者: walther    時間: 18-12-2021 11:34

枝野仲有出?枝嘢無瑕疵都出名做工差 ,有瑕疵都唔知會衰成點。一定要做舊化遮醜,加上佢好似係馬記數,即係飛機口徑較細。鋼滑架打起黎唔慌會點爽,同樣價錢可以買到二手 VFC Glock VP9 等鋼slide 槍,大飛機,爽好多

作者: gainax    時間: 18-12-2021 13:58

引用:
原帖由 walther 於 18-12-2021 11:34 發表
枝野仲有出?枝嘢無瑕疵都出名做工差 ,有瑕疵都唔知會衰成點。一定要做舊化遮醜,加上佢好似係馬記數,即係飛機口徑較細。鋼滑架打起黎唔慌會點爽,同樣價錢可以買到二手 VFC Glock VP9 等鋼slide 槍,大飛機 ...
唔同玩法 ,即是問個中意越戰二戰既師兄中唔中意glock,1911係歷史上經典手槍之一,上下身同內外大部份都係鋼件玩情懷一流,預左井記外觀粗糙當年生產技術都係好粗糙,只係當年太貴又打唔爽唔值,
我都預佢係一支全鋼操作槍用 co2打應該清到夾,千尾買到支自己再做舊化染色,收藏草款操作都有價值,如果買黎打,不如買g香港鋼架g17 blowback爽好多,
另外講起玩操作,我都想要支全鋼 m870, 病病門口個支無敵版成3皮真係玩唔起,如果當年有買 dm870先3k你話幾好。。
作者: gainax    時間: 18-12-2021 14:04

呢d係b級版,我覺可以接受,只係香港應該買唔到
自己托人寄過來就唔平變左唔抵玩,如果香港有鋪頭拎貨售價同台灣差唔多,咁就實買支玩下
[attach]310964[/attach]
[attach]310965[/attach]
[attach]310966[/attach]
[attach]310967[/attach]

作者: 48191    時間: 18-12-2021 15:28

師兄用乜CO2匣?
好似市場上冇CO2平底匣。
引用:
原帖由 gainax 於 18-12-2021 14:04 發表
自己托人寄過來就唔平變左唔抵玩,如果香港有鋪頭拎貨售價同台灣差唔多,咁就實買支玩下

作者: gainax    時間: 18-12-2021 17:20

引用:
原帖由 48191 於 18-12-2021 15:28 發表
師兄用乜CO2匣?
好似市場上冇CO2平底匣。
應該都係得kj co2夾,啱啱睇到呢隻係新出薄底夾唔知得唔得?
[attach]310968[/attach]

作者: gainax    時間: 18-12-2021 17:26

搵搵下原來仲有srz同 kvvc, 只係唔知呢2間係唔係馬記系統 求高手解答
[attach]310969[/attach]
[attach]310970[/attach]

作者: 里安    時間: 18-12-2021 22:23

引用:
原帖由 gainax 於 18-12-2021 13:58 發表

唔同玩法 ,即是問個中意越戰二戰既師兄中唔中意glock,1911係歷史上經典手槍之一,上下身同內外大部份都係鋼件玩情懷一流,預左井記外觀粗糙當年生產技術都係好粗糙,只係當年太貴又打唔爽唔值,
我都預佢係 ...
我都收左支二手玩,好重好正

如果撚,cybergun出過一支都幾好玩
作者: kornhill401    時間: 19-12-2021 10:12

根據樓主C兄提供的圖片,二千元就真正抵玩.

起碼外觀和質感,都靚仔過當年MGC果支金屬模型1911.

圖片附件: 11.jpg (19-12-2021 10:12, 142.52 KB) / 該附件被下載次數 86

作者: gainax    時間: 19-12-2021 12:36

引用:
原帖由 里安 於 18-12-2021 22:23 發表

我都收左支二手玩,好重好正

如果撚,cybergun出過一支都幾好玩
呢d全鋼槍要黎玩下操作間中先打下Co2係幾過癮
以前A級冇記錯要4~6千就太貴,如果香港同台灣價一樣2千唔洗買到都冇好再要求
作者: gainax    時間: 19-12-2021 12:46

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-12-2021 10:12 發表
根據樓主C兄提供的圖片,二千元就真正抵玩.
起碼外觀和質感,都靚仔過當年MGC果支金屬模型1911.
台灣個面話外觀支支唔一樣,買返去做舊化再染色一定仲有味道
呢d古董全鋼槍舊化味道都好吸引
[attach]310973[/attach]

作者: 里安    時間: 20-12-2021 18:44

引用:
原帖由 gainax 於 19-12-2021 12:36 發表

呢d全鋼槍要黎玩下操作間中先打下Co2係幾過癮
以前A級冇記錯要4~6千就太貴,如果香港同台灣價一樣2千唔洗買到都冇好再要求
我就係咁,落場我就唔用1911

呢支當高級享受模型,插下個VN期M7槍套
作者: 48191    時間: 20-12-2021 22:47

KJ貌似冇問題。
引用:
原帖由 gainax 於 18-12-2021 17:20 發表

應該都係得kj co2夾,啱啱睇到呢隻係新出薄底夾唔知得唔得?

作者: 七點六二    時間: 21-12-2021 00:27

引用:
原帖由 gainax 於 18-12-2021 14:04 發表
又靚價錢又平,簡直令我好羨慕…!
作者: gainax    時間: 21-12-2021 00:50

引用:
原帖由 里安 於 20-12-2021 18:44 發表

我就係咁,落場我就唔用1911

呢支當高級享受模型,插下個VN期M7槍套
落場用全鋼1911咁重玩謝自己 佢夾薄用鋁架氣化都比glock同 hicap差一節
始終呢d全鋼古董都係玩情懷,間中打下又影下相玩下操作都好滿足
呢d古董槍玩操作係正,仲有M1 Garand,M1897,kar98k, gbb thompson, 有齊呢幾支d情懷出哂黎
作者: 七點六二    時間: 21-12-2021 03:18

引用:
原帖由 gainax 於 21-12-2021 00:50 發表

落場用全鋼1911咁重玩謝自己 佢夾薄用鋁架氣化都比glock同 hicap差一節
始終呢d全鋼古董都係玩情懷,間中打下又影下相玩下操作都好滿足
呢d古董槍玩操作係正,仲有M1 Garand,M1897,kar98k, gbb thompso ...
有時model gun 仲好玩過D aeg or gbb………!
作者: 48191    時間: 21-12-2021 07:07

我本身一直用1911落場,不論CQB或Outdoor。其實冇所謂,反正唔同人駁火。
但係1911個Grip比較薄,就哂東方人手唔大。
我個人認為第二枝Grip得最舒服一定係VP9;最後我會選CZ-P09
作者: 七點六二    時間: 21-12-2021 13:11

引用:
原帖由 48191 於 21-12-2021 07:07 發表
我本身一直用1911落場,不論CQB或Outdoor。其實冇所謂,反正唔同人駁火。
但係1911個Grip比較薄,就哂東方人手唔大。
我個人認為第二枝Grip得最舒服一定係VP9;最後我會選CZ-P09
VP9 係最舒服的!
作者: Kwind    時間: 23-12-2021 10:35

引用:
呢支野有D位錯得幾離譜....D相影唔到咁解

另外睇你好唔好彩...2千買返黎可能再要預多畢錢大執

我0個支上身飛機座...外管...HOPUP座全換....原裝全部有問題...攪到支槍打唔起...用CO2匣夾硬可打得起

但用GAS匣一槍都打唔郁...攪左我幾耐先執到用GAS匣打得郁

純粹當感受下全鋼1911又有閒錢可以買黎玩下...我自己就好後悔放左支全改鋁KIT
作者: gainax    時間: 23-12-2021 11:28

引用:
原帖由 Kwind 於 23-12-2021 10:35 發表

呢支野有D位錯得幾離譜....D相影唔到咁解

另外睇你好唔好彩...2千買返黎可能再要預多畢錢大執

我0個支上身飛機座...外管...HOPUP座全換....原裝全部有問題...攪到支槍打唔起...用CO2匣夾硬可打得起

但 ...
我見台灣個面出貨前話會執過先出貨,加上支野比正價平一半以上,估到qc唔係正常,
但價錢就真係吸引睇下搏唔搏,我估遲下賣唔出最差個批清貨價可能仲有得平
原來仲有s70貴1k台仔,呢支唔知qc會唔會好少少,都係睇運氣,萬一打唔響唯有當操作槍玩
[attach]310999[/attach]

作者: NCP013    時間: 23-12-2021 13:50

我果把S70"正價''都鬆散到沙鎚o甘

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0