標題: [others] 大家想來年各廠方推出乜型號gbbr? [打印本頁]

作者: gainax    時間: 1-3-2023 23:05     標題: 大家想來年各廠方推出乜型號gbbr?

近排先玩返槍,估唔到已經出左咁多大家渴望己久gbbr,
又uzi、fal、mpx、mcx、遲下又有249同famas令人興奮
遲下大家有乜心頭好想要? 可以發表下意見
狙我想要V記msg90
步槍想要豬香港auga1
Smg就馬記mp5
Lmg更係全鋼m60
手槍就robotcop m93rauto9全金屬fullmarking版
作者: dickyli    時間: 1-3-2023 23:25     標題: 回覆 1# 的帖子

HK VP70 GBB
作者: jn_jona    時間: 2-3-2023 00:31

狙:Mk13mod5, mk21mod0(xm2010), mk22 mod0 gas
步槍:Sig ngsw gbb, 食到真數托既m14 gbb, vfc g3a4, vfc ral8000 g3
VSS gbb, pp19-1 gbb, colt 9mm smg
手槍:出返枝靚仔既python, vfc sys既m45a1, 類vfc design既m9, p226 mk25

作者: kornhill401    時間: 2-3-2023 08:16

..M240機槍GBB..
作者: Tango1997    時間: 2-3-2023 09:29

Calico M100 GBB
氣缸大。螺旋上彈。手槍飛機。搞能掂

圖片附件: calico950.jpg (2-3-2023 09:29, 21.05 KB) / 該附件被下載次數 54

圖片附件: calico-cut.jpg (2-3-2023 09:29, 26.64 KB) / 該附件被下載次數 69

作者: pmcoperator    時間: 2-3-2023 09:51

我要多把VFC MCX GBB 同 VFC FNC GBB已經夠啦

如果VFC出FN MAG58 Lightweight版都會入手
Sterling L2A3就睇間廠啲氣化得唔得
VFC L1A1 SLR GBB (最好用番到VFC FAL匣)

不過我實在太多槍玩唔晒啦
原本想要埋HK53 GBB但已經有MP5A3,費事重新買匣決定放棄佢
作者: stevechau    時間: 2-3-2023 10:15

連Rattler都出埋, 真係要諗下wishlist仲想要乜

手槍: PPK, Sig Pro
Rifle: Galil, 一支盡齊marking又無咩要執既M14, Mini-14
作者: jacko    時間: 2-3-2023 10:35

引用:
原帖由 gainax 於 1-3-2023 23:05 發表
又uzi、fal、mpx、mcx、遲下又有249同famas令人興奮
狙我想要V記msg90
Smg就馬記mp ...
近排先玩返槍? 你?
作者: gainax    時間: 2-3-2023 11:02

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-3-2023 00:31 發表
狙:Mk13mod5, mk21mod0(xm2010), mk22 mod0 gas
步槍:Sig ngsw gbb, 食到真數托既m14 gbb, vfc g3a4, vfc ral8000 g3
VSS gbb, pp19-1 gbb, colt 9mm smg
手槍:出返枝靚仔既python, vfc sys既m45a1, 類vfc des ...
咁多支都要鏡同配件好易變窮
作者: gainax    時間: 2-3-2023 11:03

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-3-2023 08:16 發表
..M240機槍GBB..
V記有249遲下有機會
作者: gainax    時間: 2-3-2023 11:16

引用:
原帖由 pmcoperator 於 2-3-2023 09:51 發表
我要多把VFC MCX GBB 同 VFC FNC GBB已經夠啦

如果VFC出FN MAG58 Lightweight版都會入手
Sterling L2A3就睇間廠啲氣化得唔得
VFC L1A1 SLR GBB (最好用番到VFC FAL匣)

不過我實在太多槍玩唔晒啦
原 ...
發覺玩玩具其實無止境,只要有閒錢同冇老虎管制,好多都想買啊
買黎唔係成日玩要黎草款一樣買,最尾困境係冇位擺同要保養麻煩
有時放假拎出黎拉下煲抹下塵同上油己經半日 但都係玩槍其中樂趣之一
Gbb就係砌砌拆拆都有趣味
作者: gainax    時間: 2-3-2023 11:28

引用:
原帖由 jacko 於 2-3-2023 10:35 發表

近排先玩返槍? 你?
yes師兄,有時太忙斷斷續續隔一排咁玩槍砌槍,落場就真係5年以上冇玩了
疫情完左呢年想打返game,希望大家都有興趣落返場 ,諗緊砌支咩款落場
作者: Tango1997    時間: 2-3-2023 14:25

引用:
原帖由 jacko 於 2-3-2023 10:35 發表

近排先玩返槍? 你?
我又係近排先玩返娼
作者: skynike    時間: 2-3-2023 21:05

我期待緊Cybergun出Canik SFx Rival
希望會連埋鏡座一步到位比我做比賽型手槍
作者: gtoray    時間: 2-3-2023 21:45

引用:
原帖由 Tango1997 於 2-3-2023 14:25 發表

我又係近排先玩返娼
有心有力
作者: bennytsang16    時間: 2-3-2023 21:45

VFC 好應該出 HK G3 SG1 啦!

圖片附件: Heckler & Koch HK G3 SG1-009.jpg (2-3-2023 21:45, 58.74 KB) / 該附件被下載次數 65

作者: gainax    時間: 2-3-2023 22:35

引用:
原帖由 Tango1997 於 2-3-2023 14:25 發表

我又係近排先玩返娼
我支槍仲有心有力仲落得場
作者: gainax    時間: 2-3-2023 22:37

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-3-2023 21:45 發表

呢支都唔錯至少易組裝出黎,msg90就真係aeg年代都未見過有人砌到十足
Gbb出既話肯定大把人卜去買完夢
作者: jn_jona    時間: 3-3-2023 02:37

引用:
原帖由 gainax 於 2-3-2023 11:02 發表

咁多支都要鏡同配件好易變窮
Mk13mod5/mk21mod0/mk22mod0
是但出一枝都滿足了
其他g3a4果d老原樣都得了
作者: 怒人甲    時間: 3-3-2023 07:35

引用:
原帖由 bennytsang16 於 2-3-2023 21:45 發表

我反而想佢出,玩具版嘅g3 scope
作者: kornhill401    時間: 3-3-2023 08:15

係bor! 仲有...希望GHK出番支'PKM 'GBB.
作者: stevechau    時間: 3-3-2023 09:35

引用:
原帖由 skynike 於 2-3-2023 21:05 發表
我期待緊Cybergun出Canik SFx Rival
希望會連埋鏡座一步到位比我做比賽型手槍
繼續用USP唔好咩??
作者: gainax    時間: 3-3-2023 10:01

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-3-2023 02:37 發表

Mk13mod5/mk21mod0/mk22mod0
是但出一枝都滿足了
其他g3a4果d老原樣都得了
如果講狙其實仲有支一定大把人dog衝
就係m107 or m82,全鋼gbb一萬都大把人會買,唔知點解冇咩廠肯出
之前個支跳殼好似話炒上3倍價錢仲要買唔到好痴線
作者: gainax    時間: 3-3-2023 10:09

[quote]原帖由 怒人甲 於 3-3-2023 07:35 發表

我反而想佢出,玩具版
出錯重複del sorry

作者: gainax    時間: 3-3-2023 10:09

引用:
原帖由 怒人甲 於 3-3-2023 07:35 發表

我反而想佢出,玩具版g3 scope
G3支鏡好似玩具從來未出過珍品都未見過有人放 反而psg1/coltm16支鏡仲買到玩具
而家少左好多人肯返珍品要補完有鏡版唔容易
作者: ken8cherry    時間: 3-3-2023 10:34

f2000 求下你
等左10年都未出
作者: skynike    時間: 3-3-2023 11:59     標題: 回覆 22# 的帖子

Usp我走左寶,買唔到rmr mount
同埋本身usp外型唔夠“比賽”樣
但佢仍然會係我既最愛
作者: Pvt.King    時間: 3-3-2023 12:56

可能冷門啲, 但希望VFC出完G3出完FAL會出埋M14
作者: 48191    時間: 3-3-2023 16:55

VP70M
HK 433
Walter PPK, not PPK/S
引用:
原帖由 gainax 於 1-3-2023 23:05 發表
狙我想要V記msg90
Smg就馬記mp ...

作者: jacko    時間: 3-3-2023 17:04

引用:
原帖由 skynike 於 3-3-2023 11:59 發表
Usp我走左寶,買唔到rmr mount
同埋本身usp外型唔夠“比賽”樣
但佢仍然會係我既最愛
我砌左支扮比賽樣

圖片附件: 2C8C1BA2-9D12-41B6-B226-24496EC42359.jpeg (3-3-2023 17:07, 226.09 KB) / 該附件被下載次數 56

作者: bennytsang16    時間: 3-3-2023 21:42

M14 個真木托比較煩惱。
引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-3-2023 12:56 發表

作者: bennytsang16    時間: 3-3-2023 21:46

GHK 應該要出 SVD 最正路
鋼身鋼管,搵 LCT 造木托。

圖片附件: KBI-84 L w-Bayos open.jpg (3-3-2023 21:46, 104.08 KB) / 該附件被下載次數 56

作者: skynike    時間: 4-3-2023 01:17     標題: 回覆 30# 的帖子

Wow¬正呀!
不過USP都係太沉實啦(我要比個藉口自己買新槍)
作者: Ang123456    時間: 4-3-2023 09:18

1) Colt Woodsman
2) Auto Mag 44, 全金屬

圖片附件: Colt Woodsman.png (4-3-2023 09:18, 511.65 KB) / 該附件被下載次數 56

圖片附件: Automag.png (4-3-2023 09:18, 569.84 KB) / 該附件被下載次數 51

作者: Pvt.King    時間: 4-3-2023 10:15

引用:
原帖由 Ang123456 於 4-3-2023 09:18 發表
1) Colt Woodsman
2) Auto Mag 44, 全金屬
馬記上年話出果支woodsman好似無左影?
其實如果有廠肯正正經經出返支GBB Ruger mk5都唔錯, 可惜
作者: Ang123456    時間: 4-3-2023 12:58     標題: 回覆 35# 的帖子

馬記一般好似都是隔一段時間後, 突然就話幾時出貨, 但這支應不是GBB。
作者: jn_jona    時間: 5-3-2023 03:04

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-3-2023 12:56 發表
都出左g3同fal
希望出埋m14
We 我有lv3都咁話
作者: Opica    時間: 5-3-2023 03:28

VHS2 GBB
P90 GBB (WE個支放棄吧拉)
SIG XM5 GBB
作者: simonray    時間: 5-3-2023 11:16

一直等緊V記出M110A1的GBB版,到時最好有CNC身的高配版~
作者: RCOOH    時間: 5-3-2023 11:19

green gas版191或192
作者: 天翔翼    時間: 5-3-2023 13:22

引用:
原帖由 Opica 於 5-3-2023 03:28 發表
VHS2 GBB
P90 GBB (WE個支放棄吧拉)
SIG XM5 GBB
WE P90 其實除咗匣易漏既通病 + 少瑕疵外幾好打,至少基本上打得順冇明顯缺陷先

同求SPEAR或之前NGSW
作者: Opica    時間: 5-3-2023 15:45

引用:
原帖由 simonray 於 5-3-2023 11:16 發表
一直等緊V記出M110A1的GBB版,到時最好有CNC身的高配版~
好似係2024Q1先出gbb
作者: Opica    時間: 5-3-2023 15:48

引用:
原帖由 天翔翼 於 5-3-2023 13:22 發表

WE P90 其實除咗匣易漏既通病 + 少瑕疵外幾好打,至少基本上打得順冇明顯缺陷先

同求SPEAR或之前NGSW
WE P90 gbb我有2支
槍身同匣都漏。拎去軍x3 至少6次 (每2個-3個月左右)不過現在放家算了
hopup又係另一問題
個單發真係扣到食指冇力

另外希望VFC可以搞埋M14 gbb
作者: jn_jona    時間: 5-3-2023 16:12

引用:
原帖由 simonray 於 5-3-2023 11:16 發表
出鍛身比sr25 又唔出埋比110
Sr25個package其實係抵
作者: 天翔翼    時間: 5-3-2023 22:40

引用:
原帖由 Opica 於 5-3-2023 15:48 發表

WE P90 gbb我有2支
槍身同匣都漏。拎去軍x3 至少6次 (每2個-3個月左右)不過現在放家算了
hopup又係另一問題
個單發真係扣到食指冇力

另外希望VFC可以搞埋M14 gbb
匣我係有一隻漏,換個出氣口後就冇乜事
槍只漏過一次,係上面個位個咀變咗型
但本身個設計確實係容易漏(唔係有聲巨漏但儲氣儲唔耐)+WE本身就成日漏到七彩

HOPUP我果把冇乜事,換管膠後10+m對角可穿TACT ZONE o啲鐵兜下面中人頭
單發係個單連發個膠環(trigger後面果個)坑位開得唔夠深,要食指格硬扣雞迫個膠變型先擊發
拆個環出黎,磨深單發個坑少少就唔駛巨力拉trigger

另,如果出呢把就好了

作者: bennytsang16    時間: 6-3-2023 01:13

希望 WE 會出 PPK(戰前型)
007 果枝!
引用:
原帖由 48191 於 3-3-2023 16:55 發表
VP70M
HK 433
Walter PPK, not PPK/S

作者: Maxman2    時間: 6-3-2023 02:03

我想要007果支P99 full marking, 同埋m9生化果款鋼slide
作者: pmcoperator    時間: 6-3-2023 10:26

引用:
原帖由 bennytsang16 於 6-3-2023 01:13 發表
希望 WE 會出 PPK(戰前型)
007 果枝!

VFC 會出PPK/S

圖片附件: 317851873_5652586151457873_7672730672546731326_n.jpg (6-3-2023 10:26, 98.21 KB) / 該附件被下載次數 40

作者: bennytsang16    時間: 6-3-2023 13:42

PPK/S 出到爛了……
引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-3-2023 10:26 發表

VFC 會出PPK/S

作者: bennytsang16    時間: 6-3-2023 13:42

Maruzen、WE 都有出。
引用:
原帖由 Maxman2 於 6-3-2023 02:03 發表
我想要007果支P99 full marking, 同埋m9生化果款鋼slide

作者: stevechau    時間: 6-3-2023 16:46

引用:
原帖由 bennytsang16 於 6-3-2023 13:42 發表
PPK/S 出到爛了……

金身大致齊mark既PPK/S有幾爛??
新槍落地就係金身既PPK/S得大陸支新大洋出過之嘛, 仲要好多年前已經斷晒貨想搵都搵唔到~
之後得Maruzen定Marushin有斷斷續續補貨既膠身貨......
作者: stevechau    時間: 6-3-2023 16:47

引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-3-2023 10:26 發表

VFC 會出PPK/S
呢支又突然間無左聲氣, 都唔知幾時先派街
作者: jn_jona    時間: 6-3-2023 22:25

引用:
原帖由 stevechau 於 6-3-2023 16:47 發表

呢支又突然間無左聲氣, 都唔知幾時先派街
Vfc有prototype既多數會有既
We本身好似有枝m19/m29都唔見左
近兩年we又係到搞galaxy都冇咩搞新款野
作者: gainax    時間: 6-3-2023 23:19

如果要出比較可行款式,
而家最想要g36k同mp5,雖然而家有出過但仍然未買得落手
湯老支g36k同mp5係我最中意其中之一,希望真係有廠做好佢咁就唔再買Ar系列了
作者: Pvt.King    時間: 7-3-2023 00:28

引用:
原帖由 jn_jona 於 6-3-2023 22:25 發表

Vfc有prototype既多數會有既
We本身好似有枝m19/m29都唔見左
近兩年we又係到搞galaxy都冇咩搞新款野
WE呢幾年隨左啲痴孖GUN同埋啲 GLOCK/HI CAPA/etc既雜種AAP之外仲有冇咩新野出過?
搞乜依家同當年又P90又Thompson果陣既風格差咁遠
作者: Opica    時間: 7-3-2023 00:55

引用:
原帖由 Pvt.King 於 7-3-2023 00:28 發表

WE呢幾年隨左啲痴孖GUN同埋啲 GLOCK/HI CAPA/etc既雜種AAP之外仲有冇咩新野出過?
搞乜依家同當年又P90又Thompson果陣既風格差咁遠
轉左管理層。好似係個仔做
主攻海外市場 (AW)
AW向EMG/Cybergun之類拎license

-又食字-

兩三年前有聽說過有台灣的店家也等了兩三個月才能拿到we的零件
不知道現在情況有沒有改善

再說很多新手已經是購買kj, aap01及vfc的手槍
WE的galaxy系列 也搶不了多少aap01的市場

至於we的樣版大多數也沒有去拿回license
所以應該不會出現了
估計也是怕像之前那樣又是些叫好但不叫座的產品

除非有金主找他們做代工…
不過估計也是掛AW

作者: ladder    時間: 7-3-2023 01:44

今年Q Honey badger 都出埋真係堅正即入手,另外見到各廠都出N4 百花齊放有驚喜,不過最想當然係出SIG 516 GBB
作者: pmcoperator    時間: 7-3-2023 11:06

引用:
原帖由 ladder 於 7-3-2023 01:44 發表
今年Q Honey badger 都出埋真係堅正即入手,另外見到各廠都出N4 百花齊放有驚喜,不過最想當然係出SIG 516 GBB
SIG 516應該機會唔大
真槍廠都停左產
建議師兄只能往GHK 516 Kit
作者: gainax    時間: 8-3-2023 00:25

引用:
原帖由 pmcoperator 於 7-3-2023 11:06 發表

真槍廠都停左產
2手最近見有,但萬幾成支,當年冇買而家要食貴價了
唔係特別鍾情玩其他款仲好
作者: jn_jona    時間: 8-3-2023 05:35

引用:
原帖由 pmcoperator 於 7-3-2023 11:06 發表

真槍廠都停左產
原來真鐵都停左
個role應該比mcx取代左?
作者: gainax    時間: 8-3-2023 09:36

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 05:35 發表

原來真鐵都停左
新潮玩具ar而家係mcx天下,416玩左咁多年班人都開始玩厭
仲有TTi民版風格都多人玩,N4而家有平價都係唔錯選擇
作者: pmcoperator    時間: 8-3-2023 09:36

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 05:35 發表

原來真鐵都停左
係呀 516無再生產 依家仲有716
估計要騰出生產線俾MCX同XM7,不竟都係Piston Gun,產品類別重覆

5.56 AR剩番 M400 Tread series
用Direct Impingement

作者: jn_jona    時間: 8-3-2023 23:55

引用:
原帖由 gainax 於 8-3-2023 09:36 發表

新潮玩具ar而家係mcx天下,416玩左咁多年班人都開始玩厭
仲有TTi民版風格都多人玩,N4而家有平價都係唔錯選擇
Mil黎講依家興.300 blk同556轉黎轉去
但416冇搞到.300 應該叫做out左

.300聽落又幾勁 當pdw用都打到300yard定meter
作者: jn_jona    時間: 8-3-2023 23:58

引用:
原帖由 pmcoperator 於 8-3-2023 09:36 發表

係呀 516無再生產 依家仲有716
估計要騰出生產線俾MCX同XM7,不竟都係Piston Gun,產品類別重覆

5.56 AR剩番 M400 Tread series
用Direct Impingement
Mcx唔洗再用尾通係幾好既
摺埋又細枝 尾通都算係弱位
唔知點解佢地成日斷尾通 用黎鋤地
作者: Maxman2    時間: 9-3-2023 00:16     標題: 回覆 50# 的帖子

師兄仲知唔知邊度有Maruzen p99, 見周圍都無貨,有冇師兄玩過,可分享下支野性能如何嗎
作者: bennytsang16    時間: 9-3-2023 01:36

明窗店、統工房,間中都會返貨。
小弟都有枝 Maruzen P99C,槍仔細細,但都好夠力。

引用:
原帖由 Maxman2 於 9-3-2023 00:16 發表
師兄仲知唔知邊度有Maruzen p99, 見周圍都無貨,有冇師兄玩過,可分享下支野性能如何嗎

圖片附件: P1150444-25.jpg (9-3-2023 01:36, 116.35 KB) / 該附件被下載次數 55

圖片附件: P1150438-25.jpg (9-3-2023 01:36, 100.03 KB) / 該附件被下載次數 53

作者: jacko    時間: 9-3-2023 13:27

引用:
原帖由 Maxman2 於 9-3-2023 00:16 發表
http://wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120802&highlight=

係爽0既,亦無咩大問題,只係內部大部份係亞鉛零件,唔敢打太多

圖片附件: 1F638F76-D714-44D9-B9CB-BF124C512D45.jpeg (9-3-2023 13:27, 72.03 KB) / 該附件被下載次數 62

作者: gainax    時間: 9-3-2023 16:17

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 23:55 發表

Mil黎講依家興.300 blk同556轉黎轉去
但416冇搞到.300 應該叫做out左

.300聽落又幾勁 當pdw用都打到300yard定meter
真鐵416係唔係最貴既突擊步槍之一?
美軍可能貴一直唔肯採購416全面取代M4,而家出左咁多代又冇明顯改變其實out硬
民間市場玩左咁多年都厭,係時候比新野取代了
作者: gainax    時間: 9-3-2023 16:24

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2023 23:58 發表

Mcx唔洗再用尾通係幾好既
摺埋又細枝 尾通都算係弱位
唔知點解佢地成日斷尾通 用黎鋤地
Ar系列個尾通真係弱設計,幾十年前ak已經有摺柄,而家新時代仲大大碌通凸出嚟阻定又脆弱
McX真正解決所有ar問題,雖然外型未必人人中意,但實用性真係冇得輸
摺柄短管可以放係身上/手提包都冇人知,有尾通設計既ar明顯做唔到
作者: bennytsang16    時間: 9-3-2023 22:23

WE 果枝會唔會耐用 d?
引用:
原帖由 jacko 於 9-3-2023 13:27 發表

http://wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120802&highlight=

係爽0既,亦無咩大問題,只係內部大部份係亞鉛零件,唔敢打太多

作者: bennytsang16    時間: 10-3-2023 02:33

Prime 都出過金屬 CNC 滑架; SD 有出鋼擊發部件俾佢。
引用:
原帖由 jacko 於 9-3-2023 13:27 發表

作者: jacko    時間: 10-3-2023 03:54

引用:
原帖由 bennytsang16 於 9-3-2023 22:23 發表
WE 果枝會唔會耐用 d?

會好少少,而且起碼WE有原裝零件換
作者: jacko    時間: 10-3-2023 03:55

引用:
原帖由 bennytsang16 於 10-3-2023 02:33 發表
Prime 都出過金屬 CNC 滑架; SD 有出鋼擊發部件俾佢。

已經唔係好搵到零件換
作者: Maxman2    時間: 10-3-2023 08:54     標題: 回覆 66# 的帖子

謝謝師兄分享,見你這支slide 有AS marking,想請問玩具是否可像珍品一樣進入AS mode?
作者: Maxman2    時間: 10-3-2023 09:03

引用:
原帖由 jacko 於 10-3-2023 03:54 發表

會好少少,而且起碼WE有原裝零件換
但we 個下身係落WE logo, 不太開胃,唔知有沒有副廠出full markings nylon下身
P99 前期款,外型幾靚,又有007加特,都唔知點解都甘冷門

作者: jacko    時間: 10-3-2023 10:46

引用:
原帖由 Maxman2 於 10-3-2023 09:03 發表

但we 個下身係落WE logo, 不太開胃,唔知有沒有副廠出full markings nylon下身
http://wargamehk.com/cgf/viewthr ... 1&highlight=P99

好耐之前,有人出過,唔太完美,但可接受
作者: Maxman2    時間: 10-3-2023 21:11     標題: 回覆 76# 的帖子

希望有廠推出full marking, 再加條鋼slide
作者: jn_jona    時間: 11-3-2023 14:07

We冇晒以前d好野
迷版未幾開心
作者: Opica    時間: 11-3-2023 14:11

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-3-2023 14:07 發表
We冇晒以前d好野
迷版未幾開心
應該是被版權蟑螂訂上了XD
作者: gainax    時間: 11-3-2023 23:08

如果唔計gbb,我最想dm870再版,當年諗住等第二水,點知咁就絕版
3千一支全鋼像真跳殼真正大件夾抵食,而家apx一街係都買唔落手
另外kvva支KRISS Vector gbb比想像中易買到,唔係絕版個外型夠哂次世代feel幾過癮
作者: jn_jona    時間: 12-3-2023 01:02

引用:
原帖由 gainax 於 11-3-2023 23:08 發表
如果唔計gbb,我最想dm870再版,當年諗住等第二水,點知咁就絕版
3千一支全鋼像真跳殼真正大件夾抵食,而家apx一街係都買唔落手
另外kvva支KRISS Vector gbb比想像中易買到,唔係絕版個外型夠哂次世代feel幾過癮 ...
Dm870再出 正價應該去多一兩枝
少少可惜佢外型唔係rem870
但真係好順 玩過aps mk3兩個世界

唔知fpr有冇dm咁順
作者: jn_jona    時間: 12-3-2023 01:03

引用:
原帖由 Opica 於 11-3-2023 14:11 發表

應該是被版權蟑螂訂上了XD
小米7咁出牌仔都幾開心
再唔係分開個frame 再賣又得

金屬槍身都叫可以拎去搞搞佢
膠點搞都唔靚
作者: gainax    時間: 12-3-2023 06:47

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-3-2023 01:02 發表

Dm870再出 正價應該去多一兩枝
少少可惜佢外型唔係rem870
但真係好順 玩過aps mk3兩個世界

唔知fpr有冇dm咁順
我就冇所謂,DM本身印象中係珍品加工廠做,現實又有佢個支870
以呢個價錢買到咁既質數先係大家玩家希望既產品 ,而家好多產品都唔值個個價錢,
豬pWA m16a2全鋼前節先賣千頭,當時wokm16a4鋼外管鋼火帽成支冇夾要砌又係一千出頭
而家出比mws個隻A2前節我睇就似乎同一生產商,佢明顯冇m733m723個份鋼料做得好,
但賣成近2千。。 N記而家cnc 733身只係4k,比十年前買派wa 個oldschool cnc身仲平唔存在通脹問題

價錢比人貴d唔係問題,問題係市面比你平一大節既產品竟然仲好玩,而家豬香港一支好打cnc鋼煲鍛身mk18只係5k
有2間台廠鍛身支m4ras可以上萬,唔明係咩市場定位可以賣咁貴 我見柄柄15k一支鍛m16a2都賣完,香港真係超多有錢人

Fbr支全鋼m870係外殼最正有錢都未必買到了,apx個外觀同執底杯玩法我接受唔到
作者: jn_jona    時間: 12-3-2023 07:30

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2023 06:47 發表

我就冇所謂,DM本身印象中係珍品加工廠做,現實又有佢個支870
以呢個價錢買到咁既質數先係大家玩家希望既產品 ,而家好多產品都唔值個個價錢,
豬pWA m16a2全鋼前節先賣千頭,當時wokm16a4鋼外管鋼火帽成支冇 ...
Fpr t2 keep住有人放
但當然唔平啦

但我唔肯定佢有冇dm係暢順度同裝拆方式
所以冇跳到
希望有玩過dm同fpr既玩家路過可以解一解迷思
作者: gainax    時間: 12-3-2023 09:22

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-3-2023 07:30 發表

Fpr t2 keep住有人放
但當然唔平啦

但我唔肯定佢有冇dm係暢順度同裝拆方式
所以冇跳到
希望有玩過dm同fpr既玩家路過可以解一解迷思
Fbr印象中係apx系統,不過玩得呢個級數都係把玩操作玩入彈跳殻多,唔太會落場實用性冇咩所謂
apx系統應該入彈跳殻都ok? 唔會易jam掛?
DM870 仲有人改apx系統

另外講返我啱啱睇到高清大圖,咁貴2K份mws A2鋼前節9成係豬P生產既 ,我有買過所以一睇分到,凸字刻印/表面處理一模一樣,
連個外管基座都係銀色再車mws數定只係轉接頭...
當年套m16a4kit 除左冇鋼準星,就係而家2K份A2鋼前節既件...但成支m16a4kit有埋尾托先一千出頭,
出係mws到A2鋼前節A2尾托set就要收你2千7...
真係

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0