標題: [others] pps 870同aps 870 配件相容性 [打印本頁]

作者: ARX-160    時間: 15-6-2023 09:34     標題: pps 870同aps 870 配件相容性

PPS原廠出D配件全部都停曬產 暫時搵吾到邊度仲有得賣 如果aps D配件會唔會都裝到上去?  麻煩曬
作者: edison0918    時間: 15-6-2023 16:21

Depends what kind of accessories you are looking for...internal parts - no
作者: ARX-160    時間: 15-6-2023 23:16

如果magazine tube, hand
guard, stock果D?
作者: 暈又暈    時間: 16-6-2023 08:05

既然都係搏,不如試AKA果支水/軟彈
btw內構件還是no
作者: 等放工    時間: 16-6-2023 11:38

引用:
原帖由 ARX-160 於 15-6-2023 23:16 發表
如果magazine tube, hand
guard, stock果D?
magtube 一定唔得, 最有機會係上淘寶搵for AKA 870果D
for marui 870既應該都啱牙, 但市面上應該無
珍品不討論

hand guard, stock睇你想要咩款先

hand guard有機會有公差入唔到或者太鬆
stock條螺絲/螺桿唔啱要配過
作者: b9296    時間: 16-6-2023 11:59

引用:
原帖由 ARX-160 於 15-6-2023 09:34 發表
PPS原廠出D配件全部都停曬產 暫時搵吾到邊度仲有得賣 如果aps D配件會唔會都裝到上去?  麻煩曬
之前山雞哥接收左好多PPS件:睇下幫唔幫到你?
作者: ARX-160    時間: 16-6-2023 12:03

引用:
原帖由 等放工 於 16-6-2023 11:38 發表

magtube 一定唔得, 最有機會係上淘寶搵for AKA 870果D
for marui 870既應該都啱牙, 但市面上應該無
珍品不討論

hand guard, stock睇你想要咩款先

hand guard有機會有公差入唔到或者太鬆
stock條螺 ...
如果仿M記吾知得唔得?
我見aka同埋司馬都有出過仿品
水蛋同埋馬記shell個size係咪都係一樣?
作者: ARX-160    時間: 16-6-2023 12:08

引用:
原帖由 b9296 於 16-6-2023 11:59 發表

之前山雞哥接收左好多PPS件:睇下幫唔幫到你?
係唔係有部Fd2 好大隻果個 之前喺facebook見過唔知係咪佢

作者: kornhill401    時間: 16-6-2023 13:08

之前有店舖利用PPS件,維修'田中 '的M870.
咁..我相信'田中 '的件都可以用卦?
利申:謹供樓主參考,本人未試過.
作者: jacko    時間: 16-6-2023 16:29

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-6-2023 13:08 發表
之前有店舖利用PPS件,維修'田中 '的M870.
咁..我相信'田中 '的件都可以用卦?
利申:謹供樓主參考,本人未試過.
PPS抄Tanaka, 所以零件配件九成合用
作者: 暈又暈    時間: 16-6-2023 18:50

引用:
原帖由 ARX-160 於 16-6-2023 12:03 發表

如果仿M記吾知得唔得?
如果只講粒彈,AKA、PPS、馬記SIZE不一樣。
測試過PPS彈可以塞入AKA既TUBE,但係千祈唔好再手多試上鏜!
AKA chamber原裝尺寸塞唔到PPS,夾硬來自討苦吃
作者: b9296    時間: 17-6-2023 10:18

引用:
原帖由 ARX-160 於 16-6-2023 12:08 發表

係唔係有部Fd2 好大隻果個 之前喺facebook見過唔知係咪佢
係近明愛醫院既“八角型氣槍”
作者: b9296    時間: 17-6-2023 10:23

引用:
原帖由 ARX-160 於 16-6-2023 12:08 發表

見八角網頁仲有賣呢D散件/kit:希望有用

圖片附件: a39f37_57712a13026e4e199d5a3442b05b49a6_mv2.png (17-6-2023 10:23, 161.24 KB) / 該附件被下載次數 27

圖片附件: a39f37_fafb2b6d1ecb4bc68e8c006d6a852e41_mv2.png (17-6-2023 10:23, 121.9 KB) / 該附件被下載次數 35

作者: ARX-160    時間: 17-6-2023 12:02

引用:
原帖由 b9296 於 17-6-2023 10:18 發表

係近明愛醫院既“八角型氣槍”
已pm
作者: kornhill401    時間: 21-6-2023 15:49

今日'老虎 3條1 'PPS '0件有特價.
樓主可上佢網睇睇.可能有你要的.
作者: ARX-160    時間: 22-6-2023 00:08

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-6-2023 15:49 發表
今日'老虎 3條1 'PPS '0件有特價.
樓主可上佢網睇睇.可能有你要的.
睇左la 得D膠彈 btw多謝師兄提醒
作者: kornhill401    時間: 23-6-2023 13:04

引用:
原帖由 ARX-160 於 22-6-2023 00:08 發表

睇左la 得D膠彈 btw多謝師兄提醒
要係佢主頁先可看到,但要等佢轉到有出'PPS '特價畫面時,點選就可以.
昨天還有,今日唔知仲有冇.
作者: kornhill401    時間: 23-6-2023 13:58

剛剛上佢個網,今日仲有特價.

圖片附件: pps1.jpg (23-6-2023 13:58, 120.94 KB) / 該附件被下載次數 20

作者: 等放工    時間: 24-6-2023 22:20

引用:
原帖由 ARX-160 於 16-6-2023 12:03 發表

如果仿M記吾知得唔得?
AKA M記件 印象中呢度有師兄買過
我只買過木件係用到既, 但handguard會鬆要slip野

司馬應該唔得, 至少我去某間店想散買來試, 佢答我試過唔得
但點唔得法改唔改到就唔知

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0