標題: 軍用版悍馬 [打印本頁]

作者: puyee    時間: 2-4-2008 01:56     標題: 軍用版悍馬

大家覺得悍馬軍版, 85年車, 6000c.c 350馬力, 香港落到街行, 俾你50~60萬(呢個價買架e仔有找)玩唔玩得過?
p.s. 唔係h1, 係真軍版, 無冷氣, 無電動車窗, 好raw~~~~

作者: C4Fighter    時間: 2-4-2008 02:02

too stiff
作者: felixcat    時間: 2-4-2008 02:09

出街好難揾位泊
作者: puyee    時間: 2-4-2008 02:10

下? 唔stiff駛乜玩悍馬?
作者: puyee    時間: 2-4-2008 02:12

引用:
原帖由 felixcat 於 2-4-2008 02:09 發表
出街好難揾位泊
無諗住揾位泊.....諗住打game先開, 九龍出元朗來回我諗要成千蚊油錢(家下啲油太貴, 好多friend都換曬千五cc車), 架嘢又唔快, 唔係玩都應該唔會開~~~必要時泊貨車位應該ok, 只係有一半場未必開到入去

作者: forman    時間: 2-4-2008 02:37

如果比我有能力又有餘買返嚟大改軍L00k
攞嚟欣賞有時打下Game影下相此願足矣
發下夢姐唔好介意
作者: puyee    時間: 2-4-2008 03:52

有無人知gm俾h1用果副五千七cc汽油engine過唔過到歐盟三期?
作者: 9x19    時間: 2-4-2008 20:53

引用:
原帖由 puyee 於 2-4-2008 03:52 發表
有無人知gm俾h1用果副五千七cc汽油engine過唔過到歐盟三期?
Which the model year?

Euro 3 emission standard start around year 2000 for any vehicle  (98/69/EC)
作者: hwtang    時間: 2-4-2008 22:51

引用:
原帖由 puyee 於 2-4-2008 02:12 發表

無諗住揾位泊.....諗住打game先開, 九龍出元朗來回我諗要成千蚊油錢(家下啲油太貴, 好多friend都換曬千五cc車), 架嘢又唔快, 唔係玩都應該唔會開~~~必要時泊貨車位應該ok, 只係有一半場未必 ...
者係話你要架悍馬都係要"日麗"既者(又唔可以羅黎打game, 我估你都唔捨得gar la)
... 50萬 + 油錢 + 牌費
只係換來係game場"日麗"一陣或有d人找你部野影相... 滿足虛榮心者
值嗎?自己thinkthink
作者: king    時間: 3-4-2008 09:58

講真有"閒錢"玩得起真係諗得過
揸出街注目度肯定no.1
作者: puyee    時間: 3-4-2008 13:54

引用:
原帖由 hwtang 於 2-4-2008 22:51 發表

者係話你要架悍馬都係要"日麗"既者(又唔可以羅黎打game, 我估你都唔捨得gar la)
... 50萬 + 油錢 + 牌費
只係換來係game場"日麗"一陣或有d人找你部野影相... 滿足虛榮心者
值嗎? ...
當然係攞黎曬同滿足虛榮心~~~所以諗緊點先可以平啲~~~~
作者: hwtang    時間: 3-4-2008 22:56

引用:
原帖由 puyee 於 3-4-2008 13:54 發表

當然係攞黎曬同滿足虛榮心~~~所以諗緊點先可以平啲~~~~
gum ar ...play british army law ....  land rover ...
$100k (or evenless) in hk can own one
作者: 亞龍    時間: 4-4-2008 02:20

想買咪買,唔想買咪唔買囉

作者: puyee    時間: 4-4-2008 15:27

引用:
原帖由 亞龍 於 4-4-2008 02:20 發表
想買咪買,唔想買咪唔買囉
勁想買, 不過out budget.....我無諗過改右軚都要成10餅, 換engine冷氣又要10餅
另一個問題係, 玩完香港呢駕車賣唔賣得出呢
作者: Elf    時間: 4-4-2008 16:27

買humvee不如買hummer
作者: Elf    時間: 4-4-2008 16:30

同埋新車都已經食油又難保養.. 20萬車仲要俾美佬咁唔鍚住用.. 車房錢仲貴過架車.
hummer啦
作者: dansm    時間: 4-4-2008 19:15

不如買東風鐵甲喇

圖片附件: Img249027699.jpg (4-4-2008 19:18, 54.61 KB) / 該附件被下載次數 72

圖片附件: 20060707151307765b1.jpg (4-4-2008 19:18, 61.84 KB) / 該附件被下載次數 79

圖片附件: 20071114_dc60783825eb028c8bbfK7FbDYXzjXG0.jpg (4-4-2008 20:39, 92.83 KB) / 該附件被下載次數 65

圖片附件: 20071114_c28972db1d2d0f3cc9cd2Pb6KIauHrsf.jpg (4-4-2008 20:39, 82.82 KB) / 該附件被下載次數 67

作者: derek_lok    時間: 5-4-2008 01:20

引用:
原帖由 dansm 於 4-4-2008 19:15 發表
不如買東風鐵甲喇
香港入唔入到口呀?
作者: puyee    時間: 7-4-2008 02:59

我都有諗過, 但係東風只供軍部使用, 根本賣都無得賣
作者: C4Fighter    時間: 29-4-2008 16:30

引用:
原帖由 puyee 於 2-4-2008 02:10 發表
下? 唔stiff駛乜玩悍馬?
too stiff = too expensive  
作者: KurtznsR    時間: 30-4-2008 18:56

引用:
原帖由 puyee 於 2-4-2008 01:56 發表
大家覺得悍馬軍版, 85年車, 6000c.c 350馬力, 香港落到街行, 俾你50~60萬(呢個價買架e仔有找)玩唔玩得過?
p.s. 唔係h1, 係真軍版, 無冷氣, 無電動車窗, 好raw~~~~
唔諗。況且就算買左都好惡搞,兼惡養。
作者: bravohk    時間: 30-4-2008 19:37

加支M2响車頂仲型~
作者: icecoke    時間: 8-5-2008 20:59

樓主 ~ 軍版應該入唔到口嫁wo ~ 軍用品 ... 入境煩 ~
不過如果真係落到街'出到牌 ~ 都唔錯 ~
防彈玻璃 防爆底wo ~
同埋佢入柴油嫁ma ... 五千多cc ... 柴油 ~
又未去到一千蚊咁貴ga ~
都可以諗諗 ~
作者: mk23    時間: 9-5-2008 00:06

你pass到運輸處先la.
還有,軍版是左軑的.雖然話現在比左軑車上街.但小弟真很少見過有左軑先家車上街(掛解放軍牌或P牌的左軑車就見得多).

作者: mujiadam    時間: 9-5-2008 09:38

引用:
原帖由 icecoke 於 8-5-2008 20:59 發表
樓主 ~ 軍版應該入唔到口嫁wo ~ 軍用品 ... 入境煩 ~
不過如果真係落到街'出到牌 ~ 都唔錯 ~
防彈玻璃 防爆底wo ~
同埋佢入柴油嫁ma ... 五千多cc ... 柴油 ~
又未去到一千蚊咁貴ga ~
都可以諗諗 ~
軍用品入唔到?

唔好玩啦........
作者: sunny    時間: 11-5-2008 15:40

引用:
原帖由 puyee 於 2-4-2008 01:56 發表
So was that 50~60萬 include the cost of rebuiling it??   Because those used Humvee only cast around $5-8K (U.S.D.) in the U.S.
作者: jimjimjimjim099    時間: 19-5-2008 23:08

東風鐵甲

報紙之前有講.....

冇記錯..民板 50萬    軍板80萬
作者: b.jam    時間: 22-5-2008 19:09

引用:
原帖由 dansm 於 4-4-2008 19:15 發表
不如買東風鐵甲喇
look cool wo.!
作者: workshop_swt    時間: 23-5-2008 01:09

唔錯嘅選擇
作者: saikeung23    時間: 23-5-2008 20:38

Hummer H3

http://www.itcafe.hk/viewtopic.php?t=1501

圖片附件: HummerH3.jpg (23-5-2008 20:40, 70.4 KB) / 該附件被下載次數 55

作者: 亞延    時間: 24-5-2008 15:33

好似要出t牌......不過講真架野出街都煩....見過黃敏德渣出街
成架巴士咁
作者: saikeung23    時間: 28-5-2008 16:31

H3 no need, only private car licence
作者: b.jam    時間: 31-5-2008 04:05

[quote]原帖由 saikeung23 於 23-5-2008 20:51 發表
Hummer H3

係咪呢架野入到口呀?我呢排成日晚上係SOHO見到架黃色既行過。疑似係。
作者: Darkey    時間: 15-6-2008 02:35

奇實H3都可以唔軍LOOK架....
作者: sidewinder    時間: 12-7-2008 18:34

馬大立都有好都部軍車出到 T 牌,

只要係disarm 左,可以同運輸署申請。
作者: Shan10    時間: 8-8-2008 01:18

平時唔揸出街, 打game 先出車, 好易壞~
作者: lamlok    時間: 13-8-2008 14:56

hummer好似唔係用私家車牌,好似係用5頓半貨車牌出的。過隧道好甘
作者: ERIC_LI    時間: 14-8-2008 15:06

其實係要佢個look ja, 係唔係軍車底又冇人知,

如果真係要買既買h3仲好,一樣曬得起~

起碼買返黎唔使搞一大輪先,不過樓主住村屋?

如果平時放係屋企,普遍停車場一個位都未必得(領x個d死人停車場)
作者: lamlok    時間: 15-8-2008 11:07

H3唔係好大架, L x W x H 4.76M x 1.9M x 1.86M
一架新款accord作比較 L x W x H 4.93M x 1.85M x 1.48M
如果只係想要個款,不如要架honda crossroad啦,H3都賣成80-90萬,crossroad先20-30萬。又唔係會真係撈泥,city suv夠用,同油費,牌費平好多
作者: 車厘子    時間: 21-8-2008 23:25

係香港渣HUMMER
比起係
係香港渣法拉利更浪費,完全玩唔到HUMMER最好玩o既野....
作者: jim1224    時間: 21-8-2008 23:53

係香港玩得起HUMMER既
係番千幾萬身家如果唔係真係攪唔掂
我之前住過土瓜灣一排
樓下有間成日整Hummer既車房
成日見果幾部Hummer整完一排又番去...
問車房既人點解...佢地話好多車主拎番去放係度....多過用....
當出街又驚佢撞到人又怕比人撞到(Parts一耐貴,又怕要換,最麻煩既係要等佢寄番黎耐).
香港既路行幾行又有燈又成日keep住低波,,,,所以副偈都唔會精神得去邊...
所以樓主...請三思....型真係好型...佢差唔多寬過部巴士....不過佢過海過收費站都幾考駕駛技術
作者: 車厘子    時間: 22-8-2008 01:01

引用:
原帖由 jim1224 於 21-8-2008 23:53 發表
係香港玩得起HUMMER既
係番千幾萬身家如果唔係真係攪唔掂
我之前住過土瓜灣一排
樓下有間成日整Hummer既車房
成日見果幾部Hummer整完一排又番去...
問車房既人點解...佢地話好多車主拎番去放係度....多過用.... ...
HUMMER 都係玩慢爬好
平路no way la
作者: lamlok    時間: 23-8-2008 12:18

係H1先至咁闊同咁煩,如果只係要個樣,H2,H3或用honda crossroad改改佢好過啦,話晒都係正式街車 (H2,H3係chevy pickup底,honda就正程係stream升高)
作者: zgug    時間: 26-8-2008 21:16

冇記錯H1,H2當戰略物資計,車主資料最少半年交海關查,就算2手都勁煩.

有錯請指點thx.
作者: 0608    時間: 28-8-2008 00:54

係兒童台睇到
鬼佬d大game
http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D1
作者: blockhead    時間: 28-8-2008 05:52

引用:
原帖由 zgug 於 26-8-2008 21:16 發表
冇記錯H1,H2當戰略物資計,車主資料最少半年交海關查,就算2手都勁煩.

有錯請指點thx.
H1, H2 都唔係軍版, 係 monocoque o既民版, 軍版係鋁殼, 全部電氣系統行 24V~
作者: 菊花碟    時間: 28-8-2008 12:14

引用:
原帖由 blockhead 於 28-8-2008 05:52 發表

H1, H2 都唔係軍版, 係 monocoque o既民版, 軍版係鋁殼, 全部電氣系統行 24V~
....小弟唔是好識....部車有咁多個版本既咩?...行24V架?
作者: lamlok    時間: 9-9-2008 17:50

http://www.canadiandriver.com/testdrives/03h2.htm

H2 只係一架民用pickup底盤,hummer外觀的民用車,並不是humvee軍車的民用版,不要和H1搞亂。只有H1是正式軍車的民用版。
H2和H3都只有虛有其表的民用車。

圖片附件: [H2] 03h2_6.jpg (9-9-2008 17:50, 132.43 KB) / 該附件被下載次數 79

圖片附件: [H3] 06h3_1.jpg (9-9-2008 17:50, 150.63 KB) / 該附件被下載次數 79

作者: zgug    時間: 11-9-2008 18:29

Thankyou
作者: Dr.Eric    時間: 14-9-2008 00:23

nice car ~
作者: puyee    時間: 8-10-2008 10:39

大家見到果加黃色h1應該係Tough老闆果架, 佢連個車牌都係"TOUGH" , 平日想見唔去SOHO的話可以過九龍灣信和工商LG1, 佢長期泊係果度(講真未見佢去開走過......), 有時做嘢行過果頭都會見到~~~~~~~
h2同h3講講真....唔拈....不如買landover好過....由於太煩同outbudget....己經放棄...唉....
作者: kk14    時間: 9-10-2008 17:32

引用:
原帖由 puyee 於 8-10-2008 10:39 發表
大家見到果加黃色h1應該係Tough老闆果架, 佢連個車牌都係"TOUGH" , 平日想見唔去SOHO的話可以過九龍灣信和工商LG1, 佢長期泊係果度(講真未見佢去開走過......), 有時做嘢行過果頭都會見到~~~~~~~
h2同h3講講真 ...
TOUCH個老闆架h1有開走過!!
我係kt睇過!!
作者: siegheil    時間: 25-12-2008 22:16

睇完咁多人回覆,我都係得一句:如果搞得掂~請通知聲~我又要!
我之前諗過好唔好駛錢,喺大陸出牌,之後補返香港牌,咁就唔駛改右太,最緊要有天窗,落返套gunner kit去打game,爽~
作者: WE_TTI    時間: 27-12-2008 00:03

係就玩呢架啦!! 唔係玩埋啲清朝既咪得啖笑...

圖片附件: temp_4.jpg (27-12-2008 00:03, 107.06 KB) / 該附件被下載次數 59

作者: hwtang    時間: 27-12-2008 12:56

引用:
原帖由 siegheil 於 25-12-2008 22:16 發表
睇完咁多人回覆,我都係得一句:如果搞得掂~請通知聲~我又要!
我之前諗過好唔好駛錢,喺大陸出牌,之後補返香港牌,咁就唔駛改右太,最緊要有天窗,落返套gunner kit去打game,爽~
香港有架軍用H1賣緊88.8萬..真係有興趣就睇係今期CAR BUYER啦~
作者: ~康仔~    時間: 3-1-2009 11:30

注目度肯定no.1!!
作者: ~康仔~    時間: 3-1-2009 21:09

注目度no.1!!正到爆!!!
作者: momo    時間: 4-1-2009 02:51

收視率有 50 點.
作者: thomas08    時間: 14-1-2009 13:37

[quote]原帖由 forman 於 2-4-2008 02:37 發表
如果比我有能力又有餘買返
作者: thomas08    時間: 14-1-2009 13:43

[quote]原帖由 WE_TTI 於 27-12-2008 00:03 發表
係就玩呢架啦!! 唔係玩埋
作者: lamlok    時間: 16-1-2009 14:01

H 1 民用都有柴油引擎的,係6.5L V8 Cummins柴油引擎
香港好似唔係用私家車牌出,係用貨車牌出的,所以尾箱係冇玻璃的(好似Landrover defender咁)
作者: typhoon8    時間: 11-2-2009 22:34

分享下~在深圳褔永個酒店大堂見倒既長陣長陣悍馬.....當然即刻影低佢車身長到~鏡頭都影唔晒,乜原來大陸禁有錢...呢架野似係d乜乜中東酋長專車~同時間大堂仲有一架長陣benz拍在旁

圖片附件: Pho092.jpg (11-2-2009 22:34, 22.85 KB) / 該附件被下載次數 85

作者: dorakenson    時間: 20-2-2009 15:28     標題: 回復 9# 的帖子

有閒錢有乜所謂.
人地交稅都多過自己年薪, 買件大玩具玩下, 無問題呀.

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0