標題: 美國公司新研製的單兵自衛武器MagPul PDR [打印本頁]

作者: yobit    時間: 7-6-2008 07:54     標題: 美國公司新研製的單兵自衛武器MagPul PDR

美國公司新研製的單兵自衛武器MagPul PDR
作者: sunny2014    時間: 7-6-2008 10:14

我覺得個火帽十足花灑咁
定係消聲器
無托結構又有種會走P90條舊路o既感覺
作者: ranger_hk    時間: 7-6-2008 10:33

又真係幾似花灑喎 ,但相信它會受美軍注意多過p90因為它始終都係打5.56!
放係直昇機或車輛上作求生工具都幾正,如果出氣槍就好啦
作者: adrianyahk    時間: 7-6-2008 11:07

我完全覺得係士郎正宗設計的...
作者: ranger_hk    時間: 7-6-2008 11:19

c兄你敢唔敢帶士郎正宗d槍去阿富汗呀
作者: jeffreywo    時間: 7-6-2008 12:20

老實,MagPul design 好ok~
作者: saikeung23    時間: 7-6-2008 14:05

3-4 lbs in weight and 300 yards with 12.5" barrel...good
作者: sunny2014    時間: 7-6-2008 16:05

P.D.R.=PersonalDefenceRifle
作者: gtoray    時間: 7-6-2008 21:24

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-6-2008 11:20 發表
我完全覺得係士郎正宗設計的...
我正想咁講~
作者: Pvt.King    時間: 7-6-2008 23:11

不過支野因乜會裂晒架...  搞到好似好"化學"咁...
作者: adrianyahk    時間: 8-6-2008 00:08

引用:
原帖由 Pvt.King 於 7-6-2008 23:24 發表
不過支野因乜會裂晒架...  搞到好似好"化學"咁...
Dummy槍,proto-type...
作者: HugoLaLaLa    時間: 8-6-2008 00:24

呢支野個"槍袋"好型喎!
作者: 仔仔    時間: 8-6-2008 01:22

我覺得mp7比較好..=.=呢支好似都仲係大左少少咁...
作者: gtoray    時間: 8-6-2008 01:26

引用:
原帖由 仔仔 於 8-6-2008 01:36 發表
呢支 bullpump 嘛~
作者: sunny2014    時間: 8-6-2008 15:14     標題: 回覆 #14 gtoray 的帖子

佢條槍管定Mod18果條長
作者: S.B.S.D.P.M.2    時間: 11-6-2008 17:35

引用:
原帖由 仔仔 於 8-6-2008 01:36 發表
For sure the MP7 is more better than the PDR but the ammo is the main concern.
作者: sniperrifle    時間: 12-6-2008 06:28

MagPul PDR Video

http://youtube.com/watch?v=8oLcHkCcz_c
作者: MG-42    時間: 13-6-2008 00:41

作者: Gabriel2342    時間: 14-6-2008 20:09

似FN P90...個火帽好似屋企個花灑...
可以用5.56共通彈藥
不過條槍管太短...應該幾受影響
咁細支用5.56會唔會好難control ?
如果係用MP7 P90咪仲好
作者: zachary    時間: 23-6-2008 15:18

以下係小弟愚見~...

睇完video..佢口口聲聲話PDRtype C(combat)..係防衛WEAPON...
咁駛乜100YARDS都要打中target丫....係都用m4果d喇...
實用性我姑且唔評論...就方便我又唔覺好方便囉....用佢ge鎗套絕對會減低腰ge靈活性
左右手相距太近..無可否認靈活性高左...不過穩定性就少左...cqb就一流...PDR就一般喇
用匣我相信都幾唔方便...一般m4匣會幾阻手下...
d for direct action...同mp5k差唔多
用3條pin結合枝鎗又真係幾方便~MAINTENANCE呀.....清鎗管呀....果類
仲有佢雙重上揚抑制system我幾有興趣知道...花灑頭應該有特別function

如果話佢係PDR...不如話佢for CQB仲好...
點睇都係哄美軍出血...用5.56彈XD
作者: Rager    時間: 23-6-2008 16:44

混種槍
好似 Gaili SAR + P90咁
作者: lowa_sony    時間: 7-7-2008 23:41

wht bullet is using for this gun?
作者: 0608    時間: 8-7-2008 02:03     標題: 回復 20# 的帖子

將來可能俾保"BILL"用
作者: navyjaa    時間: 13-7-2008 10:48

火帽好鬼攪野....

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0