標題: 2號波箱選擇 [打印本頁]

作者: 路比    時間: 16-6-2008 01:15     標題: 2號波箱選擇

個馬記波箱不幸的頭尾分家了
system 個個都話係最好,不過貴貴地又唔係太舍得
ka 8mm都係$340好似好吸引
又冇咩聽過有大問題,唔知有冇師兄指點下呢?
又有冇咩好介紹呢?

用係m4上面,依家係馬記膠身,不過未來會轉用hurricane金身,又唔知邊隻可以什小d呢
打2面20rof左右,
作者: gino    時間: 16-6-2008 11:17

for long term use system-a la!
作者: (=_=)    時間: 16-6-2008 12:06

其實marui原裝,換番小小parts都唔錯!!
systema我都有用,妁梗係good啦(除咗條天梯)
作者: 101653    時間: 16-6-2008 13:01

http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=22080

我自己就有咁既情況...
係唔係越黎越差我就唔知了...
作者: 路比    時間: 16-6-2008 14:03

引用:
原帖由 (=_=) 於 16-6-2008 12:19 發表
其實marui原裝,換番小小parts都唔錯!!
systema我都有用,妁梗係good啦(除咗條天梯)
我都知馬記好用,不過買過個馬記都要$250,咁不如比多小小換個啤令波箱覺得值d丫嗎
引用:
原帖由 101653 於 16-6-2008 13:14 發表
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=22080

我自己就有咁既情況...
係唔係越黎越差我就唔知了...
咁我都係買system 算了

作者: westdog    時間: 16-6-2008 14:26

引用:
原帖由 路比 於 16-6-2008 14:17 發表

我都知馬記好用,不過買過個馬記都要$250,咁不如比多小小換個啤令波箱覺得值d丫嗎

咁我都係買system 算了
俾多少少買個好d去用啦~
作者: 路比    時間: 16-6-2008 14:35

引用:
原帖由 westdog 於 16-6-2008 14:39 發表

俾多少少買個好d去用啦~
你都咁講,我唯有再過多幾個月先買骨,一直用你果條啦
作者: westdog    時間: 16-6-2008 14:42

引用:
原帖由 路比 於 16-6-2008 14:48 發表

你都咁講,我唯有再過多幾個月先買骨,一直用你果條啦
都係唔好理個波箱住~攪左d外觀野先啦~
作者: 路比    時間: 16-6-2008 16:03

引用:
原帖由 westdog 於 16-6-2008 14:55 發表

都係唔好理個波箱住~攪左d外觀野先啦~
咁就要買左金身先啦
作者: 仔仔    時間: 16-6-2008 23:31

波箱d野千其唔好貪平...
作者: kei_2000s    時間: 17-6-2008 22:17

波箱來架, 唔慳得.
作者: westdog    時間: 17-6-2008 23:33

樓主最後都買左好多野~~~
作者: 路比    時間: 18-6-2008 01:54

嗚嗚嗚~~~我一早都話唔玩m4架啦

過幾日post相
作者: westdog    時間: 18-6-2008 03:13

引用:
原帖由 路比 於 18-6-2008 02:07 發表
嗚嗚嗚~~~我一早都話唔玩m4架啦

過幾日post相
我都係咁話~
我地兩個落坑落得好快~兩支槍分別到手唔夠兩星期已經每人一套骨...
好彩我本身有唔少散件係度...幫到少少......
作者: westdog    時間: 18-6-2008 03:17     標題: 回復 13# 的帖子

我一早post左lu~
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D1&page=29
係422#
作者: 路比    時間: 20-6-2008 01:14

引用:
原帖由 westdog 於 18-6-2008 03:30 發表
我一早post左lu~
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D1&page=29
係422#
買左S記,夾第一齒真係好好SET,不過發現電組就死=.,="下次又要買野.......

已經完成了,但我冇左部相機

用電話影住先

作者: 阿堅    時間: 20-6-2008 06:48

嗯.....又有新玩具喎.....
e枝係M4定16?
個護木好似唔似M4既長度......條管係16"定20"
作者: 路比    時間: 20-6-2008 09:21     標題: 回復 17# 的帖子

係sr-15 16"
目標係切呢枝

不過仲差個金身,因為個身依家寫住sr-16 m4

作者: westdog    時間: 20-6-2008 09:27

引用:
原帖由 阿堅 於 20-6-2008 07:01 發表
嗯.....又有新玩具喎.....
e枝係M4定16?
個護木好似唔似M4既長度......條管係16"定20"
呢支野論真槍就兩者都不是,但論技術層面又可以話兩者皆是~
這是騎士廠的SR...15 or 16 呢~定話叫SR-15/16 唔玩唔舒服~
作者: 路比    時間: 20-6-2008 10:12

引用:
原帖由 westdog 於 20-6-2008 09:41 發表

呢支野論真槍就兩者都不是,但論技術層面又可以話兩者皆是~
這是騎士廠的SR...15 or 16 呢~定話叫SR-15/16 唔玩唔舒服~
你你你.......做咩會呢個時間上到黎架!?
你冇返工

咁多野講,你比錢我換埋個金身佢lor
作者: westdog    時間: 21-6-2008 00:50

引用:
原帖由 路比 於 20-6-2008 10:25 發表

你你你.......做咩會呢個時間上到黎架!?
你冇返工

咁多野講,你比錢我換埋個金身佢lor
如果唔用棍仔用腳架都幾好睇喎~
加個 x3 aimpoint 就正晒啦~下個月齊齊去鴨記買,到時我會買m16專用scope~
作者: mujiadam    時間: 21-6-2008 01:38

引用:
原帖由 路比 於 16-6-2008 01:29 發表
個馬記波箱不幸的頭尾分家了
system 個個都話係最好,不過貴貴地又唔係太舍得
ka 8mm都係$340好似好吸引
又冇咩聽過有大問題,唔知有冇師兄指點下呢?
又有冇咩好介紹呢?

用係m4上面,依家係馬記膠身,不過未來會轉 ...
KA的真係幾好,執少少就得,"DEEP 火"仲好!!又唔貴
作者: westdog    時間: 21-6-2008 07:58     標題: 回復 22# 的帖子

已經太遲啦~佢買左system啦~不過都thx~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0