標題: 沙色Cordura 變成枯黃色!! [打印本頁]

作者: NuWL    時間: 21-6-2008 10:28     標題: 沙色Cordura 變成枯黃色!!

[attach]48620[/attach]我的沙色Cordura料VEST被太陽曬兩曬便變成枯黃色(主要是MOLLE2帶部份)有師兄有同樣情況及解決方法嗎

作者: law    時間: 21-6-2008 11:14

已經變左色應該就冇計....
作者: NuWL    時間: 21-6-2008 18:35

d molle帶黃曬,如果用噴油對布料有壞影響嗎?
作者: Davis    時間: 21-6-2008 20:00

Foxhound?
作者: NuWL    時間: 21-6-2008 20:13

對......Foxhound章,蛇叔老了,我的vest也枯了
作者: king    時間: 21-6-2008 21:53

引用:
原帖由 NuWL 於 21-6-2008 20:26 發表
對......Foxhound章,蛇叔老了,我的vest也枯了
請問個章邊度買呀?
作者: whisky    時間: 21-6-2008 22:33

老番野係咁上下,你都係放棄佢啦
作者: NuWL    時間: 21-6-2008 22:43

引用:
原帖由 king 於 21-6-2008 22:06 發表

請問個章邊度買呀?
對不起,這是自製的.....
作者: NuWL    時間: 21-6-2008 22:52

引用:
原帖由 whisky 於 21-6-2008 22:47 發表
老番野係咁上下,你都係放棄佢啦
雖然唔係HSGX 社真品Weesatch,但係件FLYXX用Cordura料冇理由曬兩曬便黃了,相反我另一件冇用Cordura料加不明出處的COPY VEST,曬極都冇事
作者: 北洋軍閥(奉系)    時間: 21-6-2008 23:06

咁未型囉,越戰包邊金腳帶~正~!
作者: whisky    時間: 21-6-2008 23:48

引用:
原帖由 NuWL 於 21-6-2008 23:05 發表

雖然唔係HSGX 社真品Weesatch,但係件FLYXX用Cordura料冇理由曬兩曬便黃了,相反我另一件冇用Cordura料加不明出處的COPY VEST,曬極都冇事
其實Cordura都有真假,FlyXX用既唔係 Dupont 果隻Cordura,雖然睇落去好似,但係摸上手就知

作者: hintz123    時間: 22-6-2008 02:04

引用:
原帖由 NuWL 於 21-6-2008 10:41 發表
48620我的沙色Cordura料VEST被太陽曬兩曬便變成枯黃色(主要是MOLLE2帶部份)有師兄有同樣情況及解決方法嗎
應該係 D molle带変色(被陽光長時间照住),睇相 D cordura 料 無乜點变 !
作者: NuWL    時間: 22-6-2008 19:22

引用:
原帖由 whisky 於 21-6-2008 23:48 發表

其實Cordura都有真假,FlyXX用既唔係 Dupont 果隻Cordura,雖然睇落去好似,但係摸上手就知
受教了,請問幽靈是否用真Cordura
作者: rYaN    時間: 22-6-2008 23:18

還定都變到噤,,,噴色啦
作者: 里安    時間: 22-6-2008 23:23

引用:
原帖由 NuWL 於 22-6-2008 19:22 發表

我聽人講過唔係真...........
作者: whisky    時間: 23-6-2008 00:47

引用:
原帖由 NuWL 於 22-6-2008 19:22 發表

當然唔係真Cordura,兩年前左右睇過韓國仔既仿Cordura,而家諗番起都有點似
作者: RC00078    時間: 23-6-2008 15:16

我見過BHI 既VEST 都會變色.....
又黃又綠...唔係睇到佢個牌, 200% 覺得係COPY...
變左色就無得救
作者: whisky    時間: 23-6-2008 18:42     標題: 回復 17# 的帖子

我N年前都有條 "迫哭" rescue belt,又係變到樓主所講既枯黃咁既色,自此之後,我無買過佢出既gear

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0