標題: 顧傭兵 [打印本頁]

作者: MS    時間: 5-7-2008 18:49     標題: 顧傭兵

大佬G d字細到睇唔到,點攪!
作者: ea4101    時間: 5-7-2008 19:38

ms大佬:我想問僱傭兵係唔係
唔理對手係乜人,只要有錢就萬能
offtopic:你指係邊D字會唔會係你唔覺意縮細有個screen
thx
作者: MS    時間: 5-7-2008 21:29

顧傭兵亡命之徒,受人錢財與人消災,最出名最歴史久的招兵站竟是在倫敦!ms有些揾快錢的朋友樂此不疲,現在最需要人材是連联合國都話抵制(南非某地)
作者: MS    時間: 5-7-2008 21:34     標題: 回復 3# 的帖子

上文話顧傭兵排第二,第一是那一行業呢,七一遊行好似行頭喎?
作者: MS    時間: 5-7-2008 21:45     標題: 回復 4# 的帖子

作者: cato    時間: 5-7-2008 21:59

ms請問....
薪酬係視任務性質而定?
會吾會有考核?
作者: MS    時間: 6-7-2008 01:35     標題: 回復 6# 的帖子

通常每個任務講價錢!
作者: MS    時間: 6-7-2008 01:49

波斯尼亞
作者: MS    時間: 6-7-2008 02:35

顧傭兵除胆正命平還要真才實料,小心你的伙記....當你受傷血未流出時已經伸手搜你衣袋!
作者: cato    時間: 6-7-2008 07:29

ms可吾可以再post多d相
介紹多d
作者: ea4101    時間: 6-7-2008 10:49

ms 大佬:
我想問佢地有錢就唔理目標係乜就算係一隊army都照隊
作者: Pvt.King    時間: 6-7-2008 11:19

引用:
原帖由 ea4101 於 6-7-2008 10:49 發表
ms 大佬:
我想問佢地有錢就唔理目標係乜就算係一隊army都照隊
點都應該計過有無得賺先,因為就算打嬴,但損失太大,都係無得賺...
作者: MS    時間: 6-7-2008 17:52     標題: 回復 11# 的帖子

佢地是私人組織沒有新丁全是熟練技工B20兄那如果你去打仗你會揀什麽................這班人就要睇完才好去喇?

作者: MS    時間: 6-7-2008 18:09     標題: 回復 10# 的帖子

作者: MS    時間: 6-7-2008 18:21     標題: 回復 10# 的帖子

有些國際問題政府不方便出頭只有...................
作者: MS    時間: 6-7-2008 18:39

一般以言顧傭兵的工作地點要有地方政府默許(如果無連入境,支援,補給,醫療,逃生工具路綫等等都成問題喇)
作者: MS    時間: 6-7-2008 18:48

作者: MS    時間: 6-7-2008 20:41

顧用顧傭兵教本地武裝人員是很普遍也是價廉物美!
作者: zeonof666    時間: 6-7-2008 21:02

ms 大高why 你咁清楚既...."
其實顧傭兵要咩入行資格"
作者: MS    時間: 6-7-2008 22:36     標題: 回復 19# 的帖子

豬朋狗友多........除了cwjchan之外,入行首先要有人需要你,通常曾在軍隊服務物以類聚!

作者: tango10    時間: 6-7-2008 22:40

老舊的七十年代英國僱傭兵電影,
講述一班活得不耐煩而出賣軍事技能的老兵,
如何行動又被出賣, 成為政治交易的犧牲者!
(在非洲著68款式的風褸)

http://www.youtube.com/watch?v=BMNB4yBJ-nw&feature=related
作者: cato    時間: 6-7-2008 22:42

ms我見全部相都內自波斯尼亞, 塞爾維亞
其實係咪有戰爭多數就會有顧傭兵既出現呢??
多口一問人工會不會數十上落呢?
作者: MS    時間: 6-7-2008 22:57

作者: MS    時間: 6-7-2008 23:11

這位朝鮮亞叔挨幾年又博到法國藉,這是理由之一喇,你估個個好似做香港人咁幸福..........又捐一百億,施比受更有福!香港人北大人有求於你セ都得喇,血濃於水喎!香港人究竟有無資格欏你祖國的護照呢!

作者: MS    時間: 6-7-2008 23:38

如果你有工開,去到就有傢生供給,所以MS成日講到黑唔係你揀傢生,係就當地環境有セ用セ

作者: InitialE    時間: 6-7-2008 23:41

引用:
原帖由 cato 於 5-7-2008 21:59 發表
ms請問....
薪酬係視任務性質而定?
會吾會有考核?
Usually u get paid between $700 USD to $1000 USD a day.  U work 9 weeks and have 3 weeks holiday.  Most companies prefer former military and law enforcement.
作者: MS    時間: 6-7-2008 23:46     標題: 回復 19# 的帖子

ms睇得戰爭片多啫
作者: jwlchan    時間: 6-7-2008 23:46

引用:
原帖由 mswong 於 6-7-2008 14:36 發表
豬朋狗友多........除了cwjchan之外,入行首先要有人需要你,通常曾在軍隊服務物以類聚!
喂! MS哥哥仔, 又燒到我!

其實, 十年前左右(真係唔記得正確曰子)有agents叫我去波斯尼亞做IT Communication, 主要做cable, 人工一個project  GBP2/30,000, 為期3-4 months. 包食包住, 又送鎗你做保護, 咁你又話做唔做得過?

我話佢知我老叻, 唔想再做呢d嘢, 佢話好安全架! 我問佢如果安全又要揾"打柴兵", 又送鎗? 佢冇聲出, 我醒咗份工比個Ex Para, 以前跟過我两年, 佢又後生過我好多, 但之後比佢老婆罵我, 話担心死佢.....而家都唔做叻!
作者: MS    時間: 6-7-2008 23:50     標題: 回復 21# 的帖子

燒鵝敢死隊?
作者: MS    時間: 7-7-2008 00:45     標題: 回復 28# 的帖子

jwlchan鬼拍後尾枕,各位証明MSセ都無講?
作者: MS    時間: 7-7-2008 00:51     標題: 回復 28# 的帖子

上次你話97/98?

作者: cato    時間: 7-7-2008 00:54

引用:
原帖由 jwlchan 於 6-7-2008 23:46 發表

喂! MS哥哥仔, 又燒到我!

其實, 十年前左右(真係唔記得正確曰子)有agents叫我去波斯尼亞做IT Communication, 主要做cable, 人工一個project  GBP2/30,000, 為期3-4 months. 包食包住, 又送鎗你做保護, 咁你 ...
波斯尼亞咁亂..槍冇乜用擋吾到飛機坦克大炮呢..
作者: jwlchan    時間: 7-7-2008 01:14

引用:
原帖由 cato 於 6-7-2008 16:54 發表

波斯尼亞咁亂..槍冇乜用擋吾到飛機坦克大炮呢..
所以我就唔制!

但雖然話鎗擋唔到飛機大炮, 但我又唔係去打仗, 係去做IT cabling, 有支槍係自衛用, 而且, 分別就係佢只請退役兵去做, 平民唔請, 唔係話兵識擋飛機坦克大炮, 係識點樣減少受傷害既可能....

點講都好, 我就唔制.......幾十歲, d錢揾到又未必洗到!
作者: cato    時間: 7-7-2008 01:27

引用:
原帖由 jwlchan 於 7-7-2008 01:14 發表

所以我就唔制!

但雖然話鎗擋唔到飛機大炮, 但我又唔係去打仗, 係去做IT cabling, 有支槍係自衛用, 而且, 分別就係佢只請退役兵去做, 平民唔請, 唔係話兵識擋飛機坦克大炮, 係識點樣減少受傷害既可能....

...
我以為IT PEOJECT係暗號黎..實則為顧傭兵
之前MS講個受傷未出血已有同伴伸手入你袋..
呢D錢真係不易賺..
作者: jwlchan    時間: 7-7-2008 02:14

引用:
原帖由 cato 於 6-7-2008 17:27 發表

我以為IT PEOJECT係暗號黎..實則為顧傭兵
之前MS講個受傷未出血已有同伴伸手入你袋..
呢D錢真係不易賺..
你估做特工咁........

其實就算係正規兵都要小心為尚, 好多人都偷嘢, 借錢唔還......等等.......呢個地方, 係江湖英雄地, 唔係咁单純既地方.

顧俌兵更加差!
作者: MS    時間: 7-7-2008 03:06     標題: 回復 35# 的帖子

jcwl大佬講清楚d好喎!好多人悞會我欠你錢添!
作者: jwlchan    時間: 7-7-2008 05:42

引用:
原帖由 mswong 於 6-7-2008 19:06 發表
jcwl大佬講清楚d好喎!好多人悞會我欠你錢添!
MS哥哥仔,

唔好亂咁改我藝名, 我叫jwlchan, 唔係jcwl, 唔通我又可以叫你做MCC大佬?

你咁有錢又點會欠我錢! 我地二十幾年都冇錢银瓜葛, 唔係你, 但你都知我地d行有幾多麻煩, 中西一樣, 黑白黄皮膚色亦一樣, 同意唔同意我咁講?
作者: zeonof666    時間: 7-7-2008 23:07

其實這工作....也ok不錯...

作者: HugoLaLaLa    時間: 7-7-2008 23:40

引用:
原帖由 mswong 於 7-7-2008 00:45 發表
jwlchan鬼拍後尾枕,各位証明MSセ都無講?
拍爛手掌
仲有無仲有無?
作者: jwlchan    時間: 8-7-2008 01:13

引用:
原帖由 zeonof666 於 7-7-2008 15:07 發表
其實這工作....也ok不錯...
請問師兄, 边份工先?
作者: zeonof666    時間: 8-7-2008 18:37

of coz.....顧傭兵

作者: jwlchan    時間: 8-7-2008 19:28

引用:
原帖由 zeonof666 於 8-7-2008 10:37 發表
of coz.....顧傭兵
如果師兄可勝任, 我留俾你做, 小弟唔同你爭!
作者: cato    時間: 8-7-2008 23:01

引用:
原帖由 jwlchan 於 8-7-2008 19:28 發表

如果師兄可勝任, 我留俾你做, 小弟唔同你爭!
請問有冇類似既MISSION POST出黎睇下?
作者: zeonof666    時間: 10-7-2008 13:25

一定好好玩~

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0