標題: 田夫仔wargame+問題3個 [打印本頁]

作者: DESTINY--1    時間: 13-9-2008 13:25     標題: 田夫仔wargame+問題3個

我想問下有無師兄報左10月26日去田夫仔打wargame??

另外我想要田夫仔wargame場的網址或圖片。
please師兄。

仲有想問金弓G36C係几面力,我想買把去打wargame,2面力場(但我因為要翻學,所以一年都好少會玩)
定係買把Galaxy出口的MP5K好D??(我係唔識整槍的)
金弓G36C $428
Galaxy MP5K $300
Galaxy MP5K pdw $350
金弓AK47 $390
我係玩SDU的。(我其實唔駛玩到好pro,因為我no$,D $我儲左好耐架)

再please師兄幫幫忙。
作者: boyboy25    時間: 13-9-2008 21:14     標題: 回復 1# 的帖子

玩SDU但想買G36C/AK咁得意???
MP5A3+SF電筒手托啦~冇記錯的話好似仲有用SR-16..
個人意見:田夫仔黎講...風水林係唯一一個值得打既場
作者: 飛哥仔    時間: 13-9-2008 21:20

引用:
原帖由 boyboy25 於 13-9-2008 21:14 發表
玩SDU但想買G36C/AK咁得意???
MP5A3+SF電筒手托啦~冇記錯的話好似仲有用SR-16..
個人意見:田夫仔黎講...風水林係唯一一個值得打既場
查上手有小小唔舒服, 要留意 , 其實SDU裝配好多小巧既槍都OK好睇, 可以試下M4或M4CQB?

至於場地方面, 我都係近乎新手, SORRY幫唔到你, 希望有師兄指點 ORZ
作者: DESTINY--1    時間: 13-9-2008 21:50     標題: 回復 3# 的帖子

但係M4CQB成$700,我無$$
作者: derek_lok    時間: 14-9-2008 00:43

究竟SDU用唔用G36既呢??
作者: DESTINY--1    時間: 14-9-2008 09:10     標題: 回復 5# 的帖子

好似有用,好似係用G36C+鏡或G36K

仲有我玩wargame唔駛真係玩到好pro、全set裝等。
作者: 資源回收筒=人=    時間: 15-9-2008 03:06

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 14-9-2008 09:10 發表
好似有用,好似係用G36C+鏡或G36K

仲有我玩wargame唔駛真係玩到好pro、全set裝等。
http://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=SDU&variant=zh-tw
醒你既
作者: DESTINY--1    時間: 15-9-2008 10:17     標題: 回復 7# 的帖子

步槍
AR-15 (1970年代早期-1980年代早期)
XM-177(1982年-2000年)
MC-51(1992年-1996年)
M4(2001年-現在)
G36(2001年-現在)

掂,SDU有用G36C,多謝師兄。
另問G36C用來粗打掂唔掂??
作者: nok200456    時間: 15-9-2008 12:20

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 15-9-2008 10:17 發表
步槍
AR-15 (1970年代早期-1980年代早期)
XM-177(1982年-2000年)
MC-51(1992年-1996年)
M4(2001年-現在)
G36(2001年-現在)

掂,SDU有用G36C,多謝師兄。
另問G36C用來粗打掂唔掂??
g36=/=g36c wor
作者: ranger_hk    時間: 15-9-2008 12:33

吓?MC51??
HK53呀!未聽過香港有用噤短的7.62喎!!

作者: DESTINY--1    時間: 15-9-2008 12:34     標題: 回復 9# 的帖子

唔通要成1000几蚊去買把G36K咩= ='
有好多人都用G36C啦。
作者: mujiadam    時間: 15-9-2008 12:41

SDU鎗庫幾乎咩鎗都有,有,在POSTER上有,唔代表佢地行動時有用
作者: DESTINY--1    時間: 15-9-2008 12:43

咁我買把金弓G36C先。
宜家我都係時候買翻對軍boot。

其實G36C用來粗打掂唔掂??
作者: 飛哥仔    時間: 15-9-2008 20:49

引用:
原帖由 DESTINY--1 於 15-9-2008 12:43 發表
宜家我都係時候買翻對軍boot。
記得買埋護膝, 好好用.....
作者: VEC    時間: 16-9-2008 00:58

樓主銀包真係咁拮据的話... 在下就認為護膝係好其次ge野矣...(就算睇相D士兵又好, 特警又好都唔係個個會用...) 所以樓主要小心D跪喇...
作者: DESTINY--1    時間: 16-9-2008 16:36

thx各位師兄

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0