標題: 力的意義 [打印本頁]

作者: 胡步勁    時間: 16-9-2008 01:26     標題: 力的意義

開始學會修理一點槍,開始思考問題......
現時國狗唔改都會穿2面
老二 一面......

落到場,假設玩1槍死,人人都係1面力,個個都係一樣力,禁改大j有咩意義?又唔係"無差別"wargame越大力越有so
改大j d人係諗咩?
又或者改"密氣後再加大力",又或者"快頻加大力"或其他組合可以有咩神奇效果出現?大力加其他野支槍可以出龜波氣功?

作者: 路比    時間: 16-9-2008 10:15

可能覺得大力d就可以更有較令對手陣亡掛?

不過有冇諗過,要應死的話0.6j打到都會應,唔肯應死果d你用1.99j打落去佢都係唔死架啦
真係咁想打死人,用7.62丫~
作者: mujiadam    時間: 16-9-2008 10:31

引用:
原帖由 路比 於 16-9-2008 10:15 發表

不過有冇諗過,要應死的話0.6j打到都會應,唔肯應死果d你用1.99j打落去佢都係唔死架啦
7.62??緊係用圖中妹妹果枝啦
作者: 路比    時間: 16-9-2008 10:35

引用:
原帖由 mujiadam 於 16-9-2008 10:31 發表

7.62??緊係用圖中妹妹果枝啦
圖中妹妹果枝唔係快頻丫嗎~
都係火神好的
作者: mujiadam    時間: 16-9-2008 10:37

引用:
原帖由 路比 於 16-9-2008 10:35 發表

圖中妹妹果枝唔係快頻丫嗎~
都係火神好的
你都係想一鎗死MA,快頻打佢都可能企定定,呢枝可以打散佢
作者: ERIC_LI    時間: 16-9-2008 11:18

用妹妹呢支就可以一槍死喇~~或者一槍"散"~~
作者: 路比    時間: 16-9-2008 11:21

我個提議都係因應返依家d玩家要求,大力快頻

睇黎用空中支援果枝40mm好似好d

作者: carl    時間: 16-9-2008 11:32

但係妹好用果支lock唔到人喎....
作者: 路比    時間: 16-9-2008 11:41

引用:
原帖由 carl 於 16-9-2008 11:32 發表
但係妹好用果支lock唔到人喎....
打game得果幾十米,打唔中都一樣死架啦
作者: 飛哥仔    時間: 17-9-2008 00:47

引用:
原帖由 路比 於 16-9-2008 10:15 發表

所以我既方式係....原裝係完全無改 , 個BAG入面有把M4CQB改大力....睇人用...

不過我班FRIEND係打原裝力, 之前都係蛇山個場見過一次不死人咁大把.... 都奇怪點解射極唔死.....他說FEEL唔到痛喎...
作者: 6MM    時間: 17-9-2008 01:09

以下是一間槍店內對話:
店員:你支玩具槍已經完全改良,如果你再換條(精碳鋼6.3mm內管)就會好D.....
小伙子:......咁幾錢?......
店員:$550
故事發生在約20年前,小伙子當年約讀中一,由店員口中得知手中玩具槍未達完美,在之後每星期天打game也沒有攻擊、只有守在最後...........經過大量朱仔飽做早餐的日子後,小伙子有了$550元,換了(精碳鋼6.3mm內管),終於再次在戰場上向前攻擊。
奇異地,$550元令小伙子有了戰鬥力!!

槍店已經不存在,但小伙子記憶了這故事20多年....這$550元買了這故事都總算沒有白廢......

節錄於『冇軍事』軟件篇(第十五篇) 『技術勝火力』
作者: 胡步勁    時間: 17-9-2008 02:56

引用:
原帖由 6MM 於 17-9-2008 01:09 發表
以下是一間槍店內對話:
店員:你支玩具槍已經完全改良,如果你再換條(精碳鋼6.3mm內管)就會好D.....
小伙子:......咁幾錢?......
店員:$550
故事發生在約20年前,小伙子當年約讀中一,由店員口中得知 ...
我大約明你講咩,但大力d心理會好d?大家都係禁多力

作者: 資源回收筒=人=    時間: 17-9-2008 03:04

每樣野有每樣野既遊戲規則
永遠都有人踩住界線

每樣野 一定有正有反
作者: Vindicator    時間: 17-9-2008 07:59

對住不死人,大唔大力,快唔快頻都唔認死
作者: d@2007    時間: 17-9-2008 08:03     標題: 回復 1# 的帖子

國狗改番細力打一面game

另外改密氣"聽講"會準d?

另外就係提升能源功率, 更環保?
作者: ranger_hk    時間: 17-9-2008 13:24

引用:

我鐘意!!!
作者: jimjimjimjim099    時間: 17-9-2008 20:53

我打低中

係因為唔大力唔過草, 同埋太細力d人多數當流彈...
作者: keane    時間: 17-9-2008 21:26

引用:
原帖由 胡步勁 於 16-9-2008 01:26 發表
開始學會修理一點槍,開始思考問題......
現時國狗唔改都會穿2面
老二 一面......

落到場,假設玩1槍死,人人都係1面力,個個都係一樣力,禁改大j有咩意義?又唔係"無差別"wargame越大力越有so
改大j d人係諗咩?
又 ...
咁就要睇吓 玩家 或 圍內朋友 係玩邊種類型( 或偏向 ):

1. 裝備型: 玩 Feel, 真品齊Gear, 最緊要型, 影相, 游山玩水為住

2. 實戰型: 唔使講以戰鬥力行先, 打大力就有咁大打咁大力.

打 原裝/兩面 就盡量 Set 快 D. 力求進步. (當然要有 金錢 和 Set 槍技術 支援)

往往當唔同 類型 的有機會一齊玩, 就會有問題發生.

你係邊種類型呢 ?

作者: 飛哥仔    時間: 17-9-2008 23:41

引用:
原帖由 keane 於 17-9-2008 21:26 發表

咁就要睇吓 玩家 或 圍內朋友 係玩邊種類型( 或偏向 ):

1. 裝備型: 玩 Feel, 真品齊Gear, 最緊要型, 影相, 游山玩水為住

2. 實戰型: 唔使講以戰鬥力行先, 打大力就有咁大打咁大力.

打 原裝/ ...
我既FRIEND就係1型....上月中就遇到2型既人....係咁輸.... (我地太守則...他們次次都要評判大聲叫"你中幾多先死阿?"先死...)

之後大家都決定自己人玩算, 我地人數又唔係小...
作者: 胡步勁    時間: 18-9-2008 01:26

引用:
原帖由 d@2007 於 17-9-2008 08:03 發表

密氣係會準d,因為普通國狗漏氣次次都唔同,所以粒彈會有偏差,但這只是準確的其中一個地方

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0