標題: CANON EOS 5D Mark II [打印本頁]

作者: CrazyBoy    時間: 17-9-2008 13:04     標題: CANON EOS 5D Mark II

http://www.dpreview.com/news/0809/08091705canon_5dmarkII.asp

作者: ATM    時間: 17-9-2008 13:37

MUST BUY!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 15:02

http://www.canon.com.hk/Download ... 271&file_type=4

真係出了...好強..好強!!!
作者: 101653    時間: 17-9-2008 15:13

個頂都有型左好多
作者: 101653    時間: 17-9-2008 15:33

定價約$210XX.....平過D700/A900.....

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 16:14

除左3.9fps同viewfinder唔係100%之外無野可以挑釁
作者: 101653    時間: 17-9-2008 16:28

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 16:14 發表
除左3.9fps同viewfinder唔係100%之外無野可以挑釁
問題在於佢拍片又可以用1920x1080拍12分鐘wo....嬴哂nikon啦....
作者: HunterX    時間: 17-9-2008 16:34

真係無敵......
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 16:35

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 15:13 發表
個頂都有型左好多
個頭頂直頭大舊左...越黎越似1仔
作者: 101653    時間: 17-9-2008 16:37

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 16:35 發表

個頭頂直頭大舊左...越黎越似1仔
個頂似一仔唔係問題....側邊唔似一仔咁斜咪得囉....
我覺得個頂好睇過5d#1
作者: 101653    時間: 17-9-2008 16:40

我終於睇到點解cb話個轉盤位改左....
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 17:03

原帖由 101653 於 17-9-2008 16:37 發表

個頂似一仔唔係問題....側邊唔似一仔咁斜咪得囉....
我覺得個頂好睇過5d#1 [/quote]

係wor~~睇到喇

再對比番5D,好明顥5D個機頂係扁架!!

而家就係弧型,咪似1仔lor~~ 型!!!

就算兩部機正面睇,都好明顯!!
睇番以前5D機頂扁既....

圖片附件: 01_EUR-(8).jpg (17-9-2008 17:12, 147.04 KB) / 該附件被下載次數 136

圖片附件: frontview.jpg (17-9-2008 17:10, 131.25 KB) / 該附件被下載次數 133

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:08

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 16:28 發表

問題在於佢拍片又可以用1920x1080拍12分鐘wo....嬴哂nikon啦....
人地20mins wor

不過ff 咁錄,真係嬴哂
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:11

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:08 發表

人地20mins wor

不過ff 咁錄,真係嬴哂
如果以640x480都有24分鐘tim....

問題係呢部係ff wo....隔離廠部新出的ff都未做到....

不過如果貪玩狂拍的話....買卡都買死....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:12

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 16:40 發表
我終於睇到點解cb話個轉盤位改左....
邊一個轉盤??
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:13

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:11 發表

如果以640x480都有24分鐘tim....

問題係呢部係ff wo....隔離廠部新出的ff都未做到....

不過如果貪玩狂拍的話....買卡都買死....
重要未計錄埋聲
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:15

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:12 發表

邊一個轉盤??
5d同5d#2你睇相右上角果個囉........

5d個轉盤入d架....
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:15

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:13 發表

重要未計錄埋聲
係wo....5d#2可以錄埋聲
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 17:17

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:15 發表

你睇番...5D字樣下面,
有"咪" 架

圖片附件: 01_EUR-(8).jpg (17-9-2008 17:17, 147.04 KB) / 該附件被下載次數 110

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:17

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:15 發表

5d同5d#2你睇相右上角果個囉........

5d個轉盤入d架....
咁都算改左位
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:18

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 17:17 發表

你睇番...5D字樣下面,
有"咪" 架
我睇到....我睇到....
機背都有....
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:20

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:17 發表

咁都算改左位
唔通右改去左咩....
同埋機頂個mon前果4粒制都好似改前左....快門制改入左....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:22

引用:

e 比呢個立體聲輸入誤導左以為要外接加咪
引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 15:02 發表
http://www.canon.com.hk/Download ... 271&file_type=4

真係出了...好強..好強!!!

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:24

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:20 發表

唔通右改去左咩....
同埋機頂個mon前果4粒制都好似改前左....快門制改入左....
好似d入門機咁

我以為有咩大改,小改就唔算係咩
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:24

死咯....有聲拍片FF....
NIKON同SONY岩岩又出左部FF....
應該唔會咁快又更新部機架喇....就算出firmware更新有拍片功能....都有畫冇聲....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:26

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:24 發表
死咯....有聲拍片FF....
NIKON同SONY岩岩又出左部FF....
應該唔會咁快又更新部機架喇....就算出firmware更新有拍片功能....都有畫冇聲....
我之前睇過canon影雀o個段都係無聲??

個咪會唔會係外接??
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:30

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:26 發表

我之前睇過canon影雀o個段都係無聲??

個咪會唔會係外接??
我都唔清楚....問題係果幾個lone要黎做咩....
我覺得應該係有錄音功能的....問題係吸到幾多音....音質係點....
正如隻雀係10m外嗌....錄唔錄到都成問題....
但係好用之處其實係要黎整gif架ja....有幾多人真係買部5d#2番去拍片架....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:33

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:30 發表

我覺得應該係有錄音功能的....問題係吸到幾多音....音質係點....
但係好用之處其實係要黎整gif架ja....有幾多人真係 ...
所以而家load 埋車o個段睇埋先知
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:45

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:30 發表

但係好用之處其實係要黎整gif架ja....有幾多人真係 ...
3.9fps整gif 有d 窒機的感覺播
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:47

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:45 發表

3.9fps整gif 有d 窒機的感覺播
用拍片果個黎整....

640x480夠啦....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:54

睇埋車o個段片,都係無聲,相信都係要外接咪
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 17:56

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:47 發表

用拍片果個黎整....

640x480夠啦....
如果用拍片的整的似乎又.........
作者: 101653    時間: 17-9-2008 17:58

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:56 發表

如果用拍片的整的似乎又.........
1GB的gif
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:01

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 17:58 發表

1GB的gif
整o黎都post唔到上網
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:02

呢部真係dream機黎架....

發下夢公開預訂果日老豆同我去睇相機先....
作者: 高!高!高!    時間: 17-9-2008 18:03

3.9fps.....................
唔要拍片,再快多小小得唔得...............
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:05

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-9-2008 18:03 發表
我諗而家6fps係中高階機的standard
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:06

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-9-2008 18:03 發表
唔可以整咁快架....

佢技術上可能係得....但係整到咁快....

整部完美的機出黎....就冇人買其他機架喇....
作者: 路比    時間: 17-9-2008 18:11

有返6fps都好丫
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 18:26

引用:
原帖由 路比 於 17-9-2008 18:11 發表
有返6fps都好丫
21.1mp FF 機都有6fps,仲快過1Ds MKIII
你當canon傻咩?
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:28

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 18:26 發表

21.1mp FF 機都有6fps,仲快過1Ds MKIII
你當canon傻咩?
兩皮幾野仲想點牙....
整到部機咁完美....整整下1ds#3冇人買都似....
作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 18:29

大恅呀,$21XXX
有1DsMKIII塊CMOS,己經好實惠喇
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:30

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 18:06 發表

唔可以整咁快架....

佢技術上可能係得....但係整到咁快....

整部完美的機出黎....就冇人買其他機架喇....
都唔係的,策略上佢要睇s 同n o黎打,但係而家中階aps片幅的都係有6fps

ff的n家d700都有5(加grip的有8)
s記都係5fps

唔出一部有6或者以上的,都係唔能夠吸引d要影獵豹速度的人投入c記

不過,今次c記o係n記出左d90的規格之後,上出一部ff的5d mkII 可以拍片,中路出50d,下路即出個40d可拍片的fameware,good job

夾到見d90想轉會的人應該會回流c記
作者: raven_tang10123    時間: 17-9-2008 18:30

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 16:28 發表

Nikon D90? 兩部機都唔同級, 點比較? 不如話D700冇得拍片
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:32

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 18:26 發表

你當canon傻咩?
對個digi 4的處理器有過份的期望je
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:34

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 17-9-2008 18:30 發表

Nikon D90? 兩部機都唔同級, 點比較? 不如話D700冇得拍片
但係對於一d aps片幅的用家/等跳入坑的人o黎講就唔同
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:35

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 18:30 發表

都唔係的,策略上佢要睇s 同n o黎打,但係而家中階aps片幅的都係有6fps

ff的n家d700都有5(加grip的有8)
s記都係5fps

唔出一部有6或者以上的,都係唔能夠吸引d要影獵豹速度的人投入c記

不過,今次c記o係n記 ...
係....睇住人黎打係重要....
但係如果整到咁高質....自己廠第條link果系機會死架....
像素追到1ds#3....連拍如果整到6....1ds#3仲賣得既??
係....5d#2可能輸1ds#3少少野....但係兩個價錢的差異....你係消費者你又會點選??
連拍呢樣野已經被一些拍片功能所取代....如果真係有心玩連拍/運動攝影....點解唔上1d#3??
有d野真係冇得怨....
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:38

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 17-9-2008 18:30 發表

所以咪話canon巴死nikon囉....
佢岩岩出左部d700....冇拍片....5d#2打對台既....嬴左佢呢個功能....
講番d90....係有拍片阿....但又冇咁高質....
加上40d更新左firmware....係有畫冇聲....仲唔夠??
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:43

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 18:34 發表

但係對於一d aps片幅的用家/等跳入坑的人o黎講就唔同
假如你係入門機/中階機的階段....見到咁多新機出左....你又想轉機玩....
如果有一定資金....你會停留係APSC呢個階段定係選擇上FF玩??
如果情況容許....我老虎咬都上FF啦....

作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:48

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 18:35 發表

係....睇住人黎打係重要....
但係如果整到咁高質....自己廠第條link果系機會死架....
像素追到1ds#3....連拍如果整到6....1ds#3仲賣得既??
係....5d#2可能輸1ds#3少少野....但係兩個價錢的差異....你係消費者 ...
product 路線係有唔同,1ds 系列係sale佢的專業同手動setting(你有你阿叔部機,你都知有幾多setting的野)

5d係走中/低價的ff,走的路線係便利性,

我諗一般用家唔會無呈呈入一部1ds,專業鍾意手動set野的人亦唔會因為5d2的價而放棄1仔

如果拍片係可以取代到影相的,早就已經無左相機
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:51

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 18:48 發表

product 路線係有唔同,1ds 系列係sale佢的專業同手動setting(你有你阿叔部機,你都知有幾多setting的野)

5d係走中/低價的ff,走的路線係便利性,

我諗一般用家唔會無呈呈入一部1ds,專業鍾意手動set野的人亦 ...
唉....set到頭暈....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:53

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 18:43 發表

假如你係入門機/中階機的階段....見到咁多新機出左....你又想轉機玩....
如果有一定資金....你會停留係APSC呢個階段定係選擇上FF玩??
如果情況容許....我老虎咬都上FF啦....
君不見有好多人入完又放,放完又入,都係o係入門機的級數

有d會睇邊一家的機能而跳入邊一家,n記多的跳n記,c記多的跳c記
作者: 101653    時間: 17-9-2008 18:55

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 18:53 發表

君不見有好多人入完又放,放完又入,都係o係入門機的級數

有d會睇邊一家的機能而跳入邊一家,n記多的跳n記,c記多的跳c記
何必呢...?
佢出新機你就買新機...會破產架...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 18:57

o黎緊我諗對於dslr的定義好快有改變

1000d o個d 先係入門apsc
450d o個d 係中階apsc
50d係高階的apsc

之前疑似會出的所謂7d/9d係ff的入門
5d mk2係ff中階
1仔係ff的高階
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:07

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 18:55 發表

何必呢...?
佢出新機你就買新機...會破產架...
d人係咁trade,以350d.400d同450d做例子最好

剛出400d的時候,d人嫌350d無除塵,trade左轉機

450d出的時候,d人嫌400d無live view,trade左轉機

有人見另一家有某d機能/比自己用o個家無的/自己用o個家太耐無新機出另一家又出新機,trade左轉另一家(5d轉d3/d700大有人在)

作者: m4devastator    時間: 17-9-2008 19:19

另一個我相信好多用家都關注的問題係....

5DMKII 有否改善5D飛鏡問題呢??

呢個連canon 都"承認"既問題,真值得日後尋找
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:22

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 19:19 發表
另一個我相信好多用家都關注的問題係....

5DMKII 有否改善5D飛鏡問題呢??

呢個連canon 都"承認"既問題,真值得日後尋找
過左頭一水的之後相信無事(要買的人都係等第二水先 )
作者: 101653    時間: 17-9-2008 19:24

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 18:57 發表
o黎緊我諗對於dslr的定義好快有改變

1000d o個d 先係入門apsc
450d o個d 係中階apsc
50d係高階的apsc

之前疑似會出的所謂7d/9d係ff的入門
5d mk2係ff中階
1仔係ff的高階
我覺得50D只係進階....
D300果D先叫高階....
作者: 101653    時間: 17-9-2008 19:25

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 19:22 發表

過左頭一水的之後相信無事(要買的人都係等第二水先 )
點解呢??我真係想知....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:28

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 19:24 發表

我都係以c記o個個系列o黎定
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:29

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 19:25 發表

點解呢??我真係想知....
第一水canon d 機成日都有事,cb 都講過好多
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:33

不過,而家諗番轉頭,之前canon出過一部dv selling pt 係full hd coms,睇o黎而家出左一部 ff 的單反,相信連帶dv都會有一個新的規格標準
作者: 101653    時間: 17-9-2008 19:38

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 19:29 發表

第一水canon d 機成日都有事,cb 都講過好多
即係通常岩岩開始訂貨果水??
作者: 高!高!高!    時間: 17-9-2008 19:44     標題: 回復 50# 的帖子

..........................我諗一般用家唔會無呈呈入一部1ds,
專業鍾意手動set野的人亦唔會因為5d2的價而放棄1仔

如果拍片係可以取代到影相的,早就已經無左相機

photo/v cam,都唔可以互相取代!!
例如影火龍,photo的話,
一張肆正的相,起碼見到條龍追個火球,一群人在舞龍,
已約1/60s來盡量交代一個過程/故事,
v cam一拍就拍到完game,再cut成數分鐘的故事,
有頭有尾,收音仲要清楚準確...........
完全係兩種要求,所以5d mkII/D90有拍片功能,
只不過用來玩下/表演下做機技術/用拍片來做"筆記",
方便攝影師之後的選擇相片/跟進...................之類的工作.
所以..........冇都得,有就方便D,好玩D,
如果要為拍片而放棄一D影相功能,
就設計得好唔專業.
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 19:44

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 19:38 發表

即係通常岩岩開始訂貨果水??
唔排除中間有d會飛鏡,落左訂好快d退
作者: 高!高!高!    時間: 17-9-2008 20:00

1D MK-II第一水好快反屋企啦,對焦有問題,
未出時,試機大會當日,放在落雨水箱果部係大家面前死左.......
不過第二水就冇事,
第一水出事好似變左例行程序咁.....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 20:07

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 19:33 發表
不過,而家諗番轉頭,之前canon出過一部dv selling pt 係full hd coms,睇o黎而家出左一部 ff 的單反,相信連帶dv都會有一個新的規格標準
引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 15:02 發表

其實如果睇今次c記出招,成條戰線好完整sell hd 拍片(之前郭hg10原來係伏線),我諗為左配合埋入門機都有得拍片的,500d下年第一季會見街

n記同s記,要有回應快的都要年底(以出新機計,出fameware 的可能會快d)

今次c記暫時將o,pan,pen,同sam星擺埋一邊先(以機能研發方面)

呢一步比之前n記打游擊咁逐一擊破更加有震攝的效果

作者: 101653    時間: 17-9-2008 20:23

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-9-2008 20:00 發表
1D MK-II第一水好快反屋企啦,對焦有問題,
未出時,試機大會當日,放在落雨水箱果部係大家面前死左.......
不過第二水就冇事,
第一水出事好似變左例行程序咁.....
咁點先知道佢係唔係第一水??
佢唔斷貨都有可能賣緊既仲係第一水WO....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 20:25

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 20:23 發表

咁點先知道佢係唔係第一水??
佢唔斷貨都有可能賣緊既仲係第一水WO....
出左事,佢會換過比你,你係咪落左訂la,快d退訂la
作者: 101653    時間: 17-9-2008 20:31

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 20:25 發表

出左事,佢會換過比你,你係咪落左訂la,快d退訂la
我邊有錢落訂WO問下JAma....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 17-9-2008 20:36

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 20:31 發表

問下老頭點可以搵快錢,佢可以介紹門路比你
作者: 亞龍    時間: 17-9-2008 21:04

好野.........賣得野玩!!!
作者: louisli    時間: 17-9-2008 21:50

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 20:36 發表

問下老頭點可以搵快錢,佢可以介紹門路比你
後門大直路
作者: CrazyBoy    時間: 17-9-2008 23:10

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 20:31 發表

我唔信你連落訂既錢都無
作者: CrazyBoy    時間: 17-9-2008 23:12

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 19:24 發表

點解D300係高階?
作者: 101653    時間: 17-9-2008 23:17

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 17-9-2008 23:12 發表

點解D300係高階?
因為我覺得囉....
作者: 101653    時間: 17-9-2008 23:17

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 17-9-2008 23:10 發表

我唔信你連落訂既錢都無

作者: CrazyBoy    時間: 17-9-2008 23:24

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2008 23:17 發表

落訂果一二百都無?
作者: ATM    時間: 17-9-2008 23:32

why only 9point AF

i want 35 point AF!!
作者: 高!高!高!    時間: 17-9-2008 23:35

引用:
原帖由 ATM 於 17-9-2008 23:32 發表
why only 9point AF

i want 35 point AF!!
冇所謂啦,都係只會用中間果點耶.
作者: ATM    時間: 17-9-2008 23:39

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-9-2008 23:35 發表

冇所謂啦,都係只會用中間果點耶.
i also want100% viewfinder!!
作者: 高!高!高!    時間: 17-9-2008 23:47

引用:
原帖由 ATM 於 17-9-2008 23:39 發表

i also want100% viewfinder!!
98%都夠........O瓜,不過有時企位企到盡仲要預鬆果小小,
的確係幾見洗.........
作者: adrianyahk    時間: 17-9-2008 23:50

5Dmk2.... 唔知點解我覺得 D700/D3 屈機d....因為對焦系統?
9點真係攞人命...
作者: ATM    時間: 17-9-2008 23:53

its microphone
作者: ATM    時間: 17-9-2008 23:58

Expanded bracketing options
Exposure bracketing now provides a range up to +/-4 EV (when combined with exposure compensation).

Improved battery status information / memory
With the new battery comes better information including remaining capacity as a percentage, shutter count (how many exposures have been taken on this battery) and its recharge performance (aging). Additionally you ask the camera to memorize battery status by serial number allowing you to quickly review the status of batteries you may be carrying with you
作者: adrianyahk    時間: 18-9-2008 00:02

引用:
原帖由 ATM 於 17-9-2008 23:58 發表

Expanded bracketing options
Exposure bracketing now provides a range up to +/-4 EV (when combined with exp ...
嘩...正野!

Nikon由D200開始已經可以branket十一張...唔知而家可以幾多張呢? 方便整HDR呀如果得既~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 00:30

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-9-2008 23:47 發表

98%都夠........O瓜,不過有時企位企到盡仲要預鬆果小小,
的確係幾見洗.........
2%差幾多??
作者: 101653    時間: 18-9-2008 00:34

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 17-9-2008 23:24 發表

落訂果一二百都無?
問題係點比條後數....
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 00:35

引用:
原帖由 adrianyahk 於 17-9-2008 23:50 發表
5Dmk2.... 唔知點解我覺得 D700/D3 屈機d....因為對焦系統?
9點真係攞人命...
9+6,睇o黎c記都係搞唔到好似d700 51點對焦
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 00:36

引用:
原帖由 101653 於 18-9-2008 00:34 發表

問題係點比條後數....
有時間比你賣ass,應該得的,老頭可以介紹人比你的
作者: 101653    時間: 18-9-2008 00:38

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-9-2008 00:36 發表

有時間比你賣ass,應該得的,老頭可以介紹人比你的
....我唔要阿....
作者: 高!高!高!    時間: 18-9-2008 00:40

引用:
原帖由 101653 於 18-9-2008 00:38 發表

....我唔要阿....
咁咪掂晒囉,你唔要就拿去賣,之後就可以買相機了!!
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 00:42

引用:
原帖由 高!高!高! 於 18-9-2008 00:40 發表

數字人你身上有d 咩器官唔要ga,黑市可以高價收購ga 播
作者: 101653    時間: 18-9-2008 00:54

引用:
原帖由 高!高!高! 於 18-9-2008 00:40 發表

圖片附件: SSSSS_thumb.JPG (18-9-2008 00:54, 38.55 KB) / 該附件被下載次數 86

作者: 高!高!高!    時間: 18-9-2008 01:03     標題: 回復 94# 的帖子

"我唔要阿............."
唔要咪賣囉!!
作者: HunterX    時間: 18-9-2008 13:04

係唔係有人搵我???!!!!
作者: CrazyBoy    時間: 18-9-2008 13:51

引用:
原帖由 HunterX 於 18-9-2008 13:04 發表
係唔係有人搵我???!!!!
數字人有野想搵你幫手
作者: 路比    時間: 18-9-2008 17:27

5d落價了
http://www.canon.com.hk/Download.aspx?pressrelease_id=10270&file_type=4
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 18-9-2008 17:32

我覺得官價重可以落多少少
作者: savio    時間: 18-9-2008 17:34     標題: 回復 98# 的帖子

官方價黎姐...
街價晨早已經平過佢呢個所謂嘅新售價

歡迎光臨 CGF (http://wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0